Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Da li ne prolaze i dalje placanja na Ebay preko PP ?

Mene su danas opet handrili za 16€ i morao sam karticom da platim na ebay.

ZAŠTO nece da radi placanje sa PP za ebay? :(

A kad se plati preko kartice na Ebay, jel onda imamo neku zaštitu kao kad se placa preko PP? I ja sam hteo nešto da platim i ne da mi preko PP samo karticom.

A kad se plati preko kartice na Ebay, jel onda imamo neku zaštitu kao kad se placa preko PP? I ja sam hteo nešto da platim i ne da mi preko PP samo karticom.
Наравно да имаш заштиту, купац је заштићен као бели медвед на Ebay - у, што често људи и злоупотребе

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Наравно да имаш заштиту, купац је заштићен као бели медвед на Ebay - у, што често људи и злоупотребе

Imas "samo" ebay zastitu, a nemas pp zastitu jer nisi platio preko pp.

A ta ebay zaštita šta podrazumeva? Plaćao sam preko PP, ali ovo je prvi put da mi ne nudi PP.

A ta ebay zaštita šta podrazumeva? Plaćao sam preko PP, ali ovo je prvi put da mi ne nudi PP.
Mozda prodavac nema pp pa prima na karticu ili racun.
Ta zastita te stiti od svega maltene, ako claimujes prodavca 99% ces dobiti. Jedino ako ne placas diretno na racun prodavca i van ebay.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Imas "samo" ebay zastitu, a nemas pp zastitu jer nisi platio preko pp.
Што ли ће му кад има поруџбеницу са Ebay - а, све што наручује преко њих има евиденција, као и опис производа тако да ако роба није као што је наведена, сликаш шта ти стигне, отвориш dispute и добијеш паре одма, имаш доказ

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Ebay nije proble, mada je lepo da ima i dodatna zastita od pp.
Ja sam samo jednom trazio zastitu od pp i to za neki sajt u HR sto prodaje kao deo lanca neke kineske robe. Prvo su sve predstavili da je kao roba iz HR (u hr na skladistu), onda kad sam platio javili su posle nekoliko dana da je poslato iz KINE, da ce stici za oko 30 dana, kad je proslo 31 dan trazio sam refund, oni vrdali, ajde sacekaj sve lepo na hrvackom u korspodenciji, ja cekao jer mi je trebalo do nekog roka pa sam mogao cekati i kad se priblizilo ponovo zatrazim refund i oni nisu hteli odma, pa se neckali i nakraju vrate za proizvod ali ne i za postarinu. Postarinu su oni kroz svoje racunovodstvo imali ali kao konacna cena na sajtu nisu prikazali, napisali i da je postarina besplatna, ja se zalio njima odbili da isplate sve, bez daljeg cekanja posaljem zalbu pp i za 2 dana bilo sve vraceno. E to je jedino imalo smisla da akam se sa pp podrskom, a ebay, pa cak i aliexpres, svaka zalba je bila po mene pozitivno resena.

Poslednja izmena:
Na ebay-u ako placas kreditnom ili prenosom (direktno sa racuna na racun) i ako artikal IMA ebay garanciju, onda dobijas nazad pare ako postoji problem.
U suprotnom nema zastite.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

Sta je ebay garancija za artikal?!

Razumem slucajeve kao stiglo mi polomljeno, nije stiglo, nije ono sto je oglaseno... ali sta znaci "ako artikal ima ebay garanciju"?

Pitanje:

Prodao sam nešto i plaćeno mi je preko PP. Pare su na balansu, mogu da ih povučem na Intesa Electron karticu preko koje plaćam i koja je povezana za poseban devizni račun.
Kad to uradim da li jednostavno odem u banku i podignem keš u eurima u banci?
Da li se plaća neki fee?

Možeš da podigneš kao što si opisao.
Imaš proviziju PP-la na povlačenje novca.

Kad krece to naplata ? Mislim kako mogu da te naplacuju od 2016. Kad zakon jos nije izglasan ?
Moze neko da pojasni

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Zaboravio si gde živiš, nije ovo Austrija ili Holandija/Nizozemska.
Mi spadamo u grupu Tadžikistan, Uzbekistan, Uganda isl.

Kako da skinem aplikaciju?
bc01976d715d47125df20bec65319258.jpg

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Kako da skinem aplikaciju?
bc01976d715d47125df20bec65319258.jpg

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Ne moze da se skine iz nase zemlje. Moras naci neki mirror. Oduvek je tako. Ako ti mirror ne odgovara, bezbednost itd, nema neke prednosti koristiti aplikaciju u odnosu na sajt.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

VPN?

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Zasto ne trazite od PayPal da to sredi?

Ovo je interesantan momenat, pošto do sada nisam čuo da neka od država obračunava porez fizičkom licu koje proda polovnu stvar nekom drugom licu, a da to nije delatnost.
Ako nisam u pravu svi mi koji prodamo nešto preko foruma, a uplata ide na račun, smo automatski na listi za odstrel.

Ne baš, markiraju se osobe koje imaju primanja na devizne račune.

Ima u temi o frinlanserima.
Sve uplate koje dolaze sa servisa poput PayPal, Skrill, Google ... se automatski alarmiraju ka NBS koja to opet automatski prosleđuje PU.
Po nekom drugom zakonu o samooporezivanju, onaj ko primi novac sa pomenutih servisa ili / i na devizni račun - u obavezi je da se samoinicijativno samooporezuje.

Nisam stručnjak za tu sferu samo me je zainteresovalo kako se onemogućavaju mali, običan čovek a šakom i kapom doniraju inostrane kompanije parama poreskih obveznika.
Preporučujem da pročitate temu:
Freelance / Frilensing : banke, porezi, propisi...

Za Paypal i Play Store možda najbolje VPN, dovoljno samo jednom, posle ćete imati app u library Play i necete morati više da se bakcete sa VPN i da tražite apk i slično.

Ima u temi o frinlanserima.
Sve uplate koje dolaze sa servisa poput PayPal, Skrill, Google ... se automatski alarmiraju ka NBS koja to opet automatski prosleđuje PU.
Po nekom drugom zakonu o samooporezivanju, onaj ko primi novac sa pomenutih servisa ili / i na devizni račun - u obavezi je da se samoinicijativno samooporezuje.

Nisam stručnjak za tu sferu samo me je zainteresovalo kako se onemogućavaju mali, običan čovek a šakom i kapom doniraju inostrane kompanije parama poreskih obveznika.
Preporučujem da pročitate temu:
Freelance / Frilensing : banke, porezi, propisi...

Prodam polovnu stvar nekom u npr. Nemačkoj, koji mi plati preko PayPal-a i onda moram da idem u poresku upravu i da se majem sa samooporezivanjem?????
Da im platim porez, penziono i zdravstvo zato što sam prodao nešto svoje na koje sam već platio pdv????
Da li me zezaš.....

Poslednja izmena:
Imam pitanje vezano za plaćanje PayPalom u Fornite igrici. Često sam klincima kupovao vibaxe u Fortniteu. I koliko mi se čini, ne sećam se da sam dao igrici da upamti moje kredencijale od Paypala. Medjutim, juče odradih kupovinu i na moje veliko iznenađenje, kompjuter mi nije tražio user i pass, a kupovina je prošla. Znači da je upamtio moje podatke. Postoji li mogućnost da se PayPal podesi tako da prilikom plaćanja ja moram da odobrim isto, putem mobilne app? Nešto kao npr jednokratna lozinka u bankarskim mobilnim app?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Za plaćanje na sajtu može da se uključi 2 step verifikacija - dobija se SMS sa pinom a mislim da može i na email. Mobilna app, barem ona za iOS, traži autentifikaciju otiskom ili face id.

Vrh Dno