Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

To se ne radi tako. Nisi trebao da prihvatiš refund na paypal, već da ti se vrati kako si i platio.

PayPal +1 (888) 221-1161 besplatno sa skype/viber out

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala na broju.

Inače to je sekretarica automatska, koja nekako razume kada joj odgovoriš. Mana je sto ponavlja sve isto i nije mogla da mi reši problem.
Slučajnost ili ne, tokom našeg razgovora sam opet pokušao sa resetujem lozinku i uspelo je :)

Posto prvi put koristim PayPal, interesuje me koje je najpovoljnije resenje da svucem pare sa istog? Uplata mi je bila u dolarima. Imam povezanu MasterCard od MobiBanke.

Posto prvi put koristim PayPal, interesuje me koje je najpovoljnije resenje da svucem pare sa istog? Uplata mi je bila u dolarima. Imam povezanu MasterCard od MobiBanke.
Ja radim konverziju na pp u eure pa prebacujem na visu deviznu(intesa)

Kad sam prebacio na din, racunao mi je 114.5din za eur.
Mogu mislit kako ce za dolar racunat.
Sigurno im je +-10 razlika u kursu.

Neka neko iskusniji potvrdi, jer i ja imam prilive u dolarima pa me interesuje.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Ne postoji šansa da se skine u dolarima u nekoj banci ako imam devizni račun za tu valutu?

Inače to je sekretarica automatska, koja nekako razume kada joj odgovoriš. Mana je sto ponavlja sve isto i nije mogla da mi reši problem.
Slučajnost ili ne, tokom našeg razgovora sam opet pokušao sa resetujem lozinku i uspelo je :)

Nedavno sam zvao Paypal broj u Irskoj inace na nalogu ima kod za korisnika to i pitaju kada se pozove uz ime i mail..Javila se devojka nije nista resila..posle sam opet pozvao drugi operater je sve proverio i sve je reseno ..

Nedavno sam zvao Paypal broj u Irskoj inace na nalogu ima kod za korisnika to i pitaju kada se pozove uz ime i mail..Javila se devojka nije nista resila..posle sam opet pozvao drugi operater je sve proverio i sve je reseno ..
Kako si zvao irsku ?

Zar nije prica da PP racuna los kurs za konverziju, a da je najbolje drzati pare u USD ako su ti uplate na PP u USD i onda povlaciti pare na EUR devizni, gde visa radi konverziju iz USD u EUR po nekom njihovom dobrom kursu?

Zar nije prica da PP racuna los kurs za konverziju, a da je najbolje drzati pare u USD ako su ti uplate na PP u USD i onda povlaciti pare na EUR devizni, gde visa radi konverziju iz USD u EUR po nekom njihovom dobrom kursu?
Moguce,al u ovom slucaju evo meni je banka intesa radila konverziju eur u din. Pa nesto mi cudno da bi sad visa radila konverziju iz dolar u eur.

Ne vazi za MasterCard (i Mobi Banku)?

Kako se vremenom PP menjao, tako se manjao i izgled sajta.

Ja vise ne umem da nadjem gde se podesava konverzija valuta, odnosno gde se podesava da PP ne vrsi konverziju vec da naplati ka mojoj banci u valuti koja je oznacena u prodavnici a da visa odradi konverziju (iz AUD ili USD u EUR), pa skinu lepo EUR sa mog racuna.

Ovo uputstvo:

My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hocete da promenite opciju)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Ja ovo ne umem da nadjem i izvrsim.

Upravo su me spalili za nekoliko dolara i izvrsili svoju konverziju, skidali dinare, dva puta pp* ebay isti iznos, pokusavam naci evo vec sat vremena gde je sad sakrivena konverzija i ne nalazim "onu u sitna crevca" samo ovu opstu da se podesi da skida u eur na kartice ali mi je to bilo i od ranije podeseno isto kao sto je ranije bilo podeseno ono "skriveno" podesavanje sali svaki put kad oni promene pravila, prepodese sve u svoju korist i da oni vrse konverziju da im mamicu lopovsku ...

Ajde moze li neko lepo staviti korake u skladu sa novim izgledom sajta, gde se i kako podesava gde se iskljucuje konverzija na pp...

Pa ko vrsi konverziju kad prebacujem sa pp dolare na visa deviznu ?

Kad postoji valutna konverzija, mogu da rade tri strane konverziju. PayPal, Visa i Banka koja je izdala karticu. Zavisi kako je setovano. Pritom svaka strana se trudi da ona sebi prigrabi tu naknadu pa se dosecaju dosetki.

Visa exchange rate je najpovoljniji.

Kad postoji valutna konverzija, mogu da rade tri strane konverziju. PayPal, Visa i Banka koja je izdala karticu. Zavisi kako je setovano. Pritom svaka strana se trudi da ona sebi prigrabi tu naknadu pa se dosecaju dosetki.

Visa exchange rate je najpovoljniji.
To bi bilo najbolje da visa radi, al mislim da xe banka prigrabit. Barem je meni zadnja 2 3x

@Zeha a i za ostale koji se stalno pate sa PayPal igrom zvanom "cik pronadji me ako mozes" a.k.a "maknem ti ga"

u ovom trenutku, nacin menjanja ko ce da vrsi konverziju valuta:

[1] https://www.paypal.com/myaccount/autopay/connect
[2] odabrati "eBay inc." ili sta je po zelji vec sa liste "Automatic Payments"
[3] tu u redu gde pise Funding source, kliknuti na "Balance" ili na olovcicu i notes
[4] ispod zeljene registrovane kartice kliknuti na link "See Conversion options"
[5] odabrati "Convert With VISA", potvrditi sa "Agree" i to je to

That's all folks!

Poslednja izmena:
@Zeha a i za ostale koji se stalno pate sa PayPal igrom zvanom "cik pronadji me ako mozes" a.k.a "maknem ti ga"

[3] tu u redu gde pise Funding source, kliknuti na "Balance" ili na olovcicu i notes
[4] ispod zeljene registrovane kartice kliknuti na link "See Conversion options"

That's all folks!

MOLIM MODERACIJU da ovaj gore post stavi na dno prvog posta, u zuti oblacic, ispod sada vec nevazeceg opisa gde se namesta izbor konverzije valuta.
Obavezno ovo sto je zzzz napisao da stavite, da ne lutamo i ne mucimo se i ne dosadjujemo barem neko vreme sa pitanjima gde i kako.

Tebi druze zzzz veliko hvala.

Mogli bi se koraci ispisati i ovaki:
1. U pp kad se udje kliknuti na "zupcanik" (verovatno opcija za podesavanja, setings). Tu je profil, adrese, email, kartica...
2. Kliknuti na tab "Payments".
3. Pod "Automatic payments" kliknuti na opciju (dugme) "Manage automatic payments"
4. U okviru "Automatic Payments" kliknuti na bilo koju aktivnu uslugu za automatsko placanje (mozda moze i za neaktivna automatska placanja, nisam proveravao)
5. Tu u "Funding source" kliknuti na "blok s olovcicom" ili ti link od kartice ispod kog pise "We’ll use your balance first"
6. Ispod zeljene registrovane kartice kliknuti na link "See Conversion options"
7. Odabrati "Convert With VISA", potvrditi sa "Agree"
i to je to

Mogu moderatori i ovo moje pisanje da stave u oblak prve poruke ispod sada vec nevazeceg nacina odabira konverzije valuta.
ovde se malo bolje vidi odakle poci i traziti.

U svakom slucaju hvala ti @zzzz

Poslednja izmena:

That's all folks!

Hvala za ovo uputstvo i samo jedno pitanje.
Ako sam dobro shvatio, ovo podešavanje važi samo prilikom kupovine i plaćanja sa Visa kartice ali ne i za konverziju valuta sa paypal balance?
Recimo, ako na pp balance sumu u dolarima, treba da konvertujemo u eur i povučemo na karticu, vidi se da je kurs izrazito nepovoljan, a u dnu piše i da paypal tu uključuje i neku svoju proviziju.
Da li je uopšte moguće direktno povući dolare na karticu (intesina visa internet) ili se mora prvo na paypalu konvertovati u euro uz ovaj njihov nepovoljni kurs, pa tek onda povući?
Doduše, pitanje je da li to ima smisla jer bi onda Intesa radila svoju konverziju pri podizanju u eurima, a ko zna kakve su tek njihove provizije.
Sve u svemu lepo su ovo zapetljali, a ne bih rekao da je to slučajno.

Mrzi me da pisem, jer je pisano vise puta u temi. Za povlacenje pises supportu za promenu valute, konverzija na PPu NIKAKO.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Hvala, povelika je tema, pročitao sam one uvodne postove na prvoj strani, ali nisam baš siguran šta treba uraditi tj. gde mora da se promeni valuta?
Da uprostim stvar, da li je moguće neku sumu u dolarima sa pp balance da povučem direktno na Intezinu viza karticu (na kojoj sam uvek imao samo evro), tako da paypal ne vrši nikakvu konverziju i da li onda Visa ili sama Intesa posle urade konverziju u evro po nekom povoljnijem kursu?
Nije problem da se stavi dolar kao primarna valuta na pp, samo ne znam da li je to dovoljno ili treba još nešto?

Pozdrav, sta da radim ako imam minus na pp, a ne zelim sa platim ?
Sta se desava u tom slucaju

Onda bude drz te ga.jpg

Ti za vic, šalu, pošalicu, geg, sprdnju... kao da ne znas?

Ono sto je problematicno u tvom pitanju je da znas da si nekome nesto duzan i neces da platis vec pitas sta bude ako ne platis ...
Pa recimo za pocetak, ako se uputis put Amerike, moze da ti se mozda desi upravo ovo sa slike ali vec na granicnom prelazu u Americi, pogotovo ako si amerikancu ili americkoj firmi duzan.
Kako ti se to cini kao ideja?

Ti za vic, šalu, pošalicu, geg, sprdnju... kao da ne znas?

Ono sto je problematicno u tvom pitanju je da znas da si nekome nesto duzan i neces da platis vec pitas sta bude ako ne platis ...
Pa recimo za pocetak, ako se uputis put Amerike, moze da ti se mozda desi upravo ovo sa slike ali vec na granicnom prelazu u Americi, pogotovo ako si amerikancu ili americkoj firmi duzan.
Kako ti se to cini kao ideja?
Citao sam sa amerikanxe ne jure a ne nas. Plus nije neki iznos bog zna sta, alne placa mi se jer su i mene prevarili.

Hvala, povelika je tema, pročitao sam one uvodne postove na prvoj strani, ali nisam baš siguran šta treba uraditi tj. gde mora da se promeni valuta?
Da uprostim stvar, da li je moguće neku sumu u dolarima sa pp balance da povučem direktno na Intezinu viza karticu (na kojoj sam uvek imao samo evro), tako da paypal ne vrši nikakvu konverziju i da li onda Visa ili sama Intesa posle urade konverziju u evro po nekom povoljnijem kursu?
Nije problem da se stavi dolar kao primarna valuta na pp, samo ne znam da li je to dovoljno ili treba još nešto?

Dolari su zeznuti, i ne postoji nacin da u banci primis dolare bez ikakve konverzije.
Paypal nikako da radi konverziju.
Znaci ako radis sa dolarima i primas dolare pretezno na Paypal, onda stavi dolare kao primarnu valutu. Nemoj da primas evre na PPu nego dolare.
Ako ti bude primarna valuta dolar i primas na PPu dolare, nikakve konverzije neces imati.
Sledece sto trebas da uradis jeste da pises PP supportu da trazis da ti promene valutu kartice za withdraw.
Znam da je najpovoljnije valjda da povuces dolare i onda da Visa odradi konverziju u evre i da ti na racunu legnu evri. Tako najmanje gubis, kurs je odlican. E sad da li da stavis evre ili dolare za withdraw valutu, vise ne znam, pogubio sam se.
Ili citaj ranije postove ili poseti Paypal Srbija grupu na FBu za vise informacija.

Ako povuces dolare na karticu, Visa ce odraditi konverziju u evre i to po ok kursu. Znaci budi samo siguran da PP ne radi pre toga nikakvu konverziju. Nek ti oni posalju dolare na tvoju Visa karticu a posle ce sve Visa da odradi...

izvinjavam se, verujem da je pitanje bilo ali ne pomaze pretraga. ako neko zna molim odgovor.
primio sam paypal uplatu od nekih 50$, pokusao da prebacim na mts mastercard karticu, stigo mi je sms od mtsa raspolozivog stanja u evrima. na mts aplikaciji nije dodao u ukupno stanje...
samo vidim da je na čekanju....
18.02.2020
Račun br : *********
Credit reservation
45,65 EUR
pogledao sam im odgovor: https://www.youtube.com/watch?v=fCPFqyUm5I4
da li to znaci da na bankomatu mogu odmah da podignem, a kroz par dana u banci? i koji bankomat isplacuje evre? a da ne cepaju sa provizijom...jeste sića ali opet...
hvala

Nazad
Vrh Dno