Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Da se to javno zna, ne bi bilo nekog smisla :(

Znaci probamo pa kako bude?[emoji23] Ili recimo iz vise puta jer do sada imam iskustva sa do 500$ i ok je prolazilo.

Ja sam sa PP na račun u intesi povlačio i preko 1000$ u cugu bez problema.

Kul. Jesi uzimao u banci novac ili drugacije?

5000EUR nisu pravili problem, to mogu da potvrdim iz vise proverenih izvora.
Ne znaci da nece, niti da nisu trebali! Nije to nesto cesto radjeno da imamo dovoljno repera, i u pitanju je "bas siva" zona ;)

Hocu reci, sto vise pitate i proveravate javno, mnogo je veca sansa da cete ubrzo saznati precizne podatke i to na los nacin :D

Hvala. Alfa pa pitam da znam sta da ocekujem. Siva zona u zemlji bezakonja. Preko povuces kad hoces i sta hoces niko te nista ne pita. Samo bi ovda da muljaju i da se ugradjuju.

Pa nije baš tako. U ovoj zemlji bezakonja možeš da prodaješ ili zarađuješ i ne plaćaš poreze i doprinose, preko je to malo teže.

Hvala. Alfa pa pitam da znam sta da ocekujem. Siva zona u zemlji bezakonja. Preko povuces kad hoces i sta hoces niko te nista ne pita. Samo bi ovda da muljaju i da se ugradjuju.
Tebe banka nece pitati neka suluda pitanja. Mozda si previse cuo prica o nekim "upucenim" radnicima (a moram da priznam da sam i ja za Intesu, a tek za Postansku..).
Ali po pitanju toga sta banci stvarno treba - samo da nema sumnje u poreklo novca (to ne znaci placanje poreza, nego da nije neka ilegalna radnja skroz). Da primas na racun, mora poreklo i osnov prijema novca, jer je to neki zaostali zakon od "pre Tita" :) To mora svugde, samo je drugde automatizovano uglavnom.

A sto rece cisco, ovde mozes na takve nacine da prodjes bez placanja poreza/doprinosa. Nemojte u politiku samo dalje od toga!

Poslednja izmena:
Placam nesto sa GBP balansa u USD... 5% conversion fee. Marta 3% bio.

I take back the suggestion. Ne koristite PP ako imate izbora, sada :)

Povukao pare sinoc sa paypala na karticu, jutros otvorio netbanking i pare stigle. Kad sam povlacio pisalo je da je estimated time 5-7 dana, a tako sam i cuo da par dana treba da stigne. Al eto meni stiglo za manje od 12 sati.

Tebe banka nece pitati neka suluda pitanja. Mozda si previse cuo prica o nekim "upucenim" radnicima (a moram da priznam da sam i ja za Intesu, a tek za Postansku..).
Ali po pitanju toga sta banci stvarno treba - samo da nema sumnje u poreklo novca (to ne znaci placanje poreza, nego da nije neka ilegalna radnja skroz). Da primas na racun, mora poreklo i osnov prijema novca, jer je to neki zaostali zakon od "pre Tita" :) To mora svugde, samo je drugde automatizovano uglavnom.

A sto rece cisco, ovde mozes na takve nacine da prodjes bez placanja poreza/doprinosa. Nemojte u politiku samo dalje od toga!

Kapiram. Ne, u pitanju je rodbina i novac za lecenje znaci nikakve nelegalne akcije samo me zanimalo u zemlji zaostalog komunizma da li bih imao bilo kakvih ft1p problema.

Njima je lakse da ti to posalju wire-om, verovatno i jeftinije. Jeste da ces u banci morati da potpises papir, ali nece niko cimati oko toga, barem ne ako su ista prezimena ;)
A preko PPa ce te kostati mnogo vise. Verovatno - zavisi odakle se salje i koliko. Da je iz J. Koreje, 1000e jeftinije PPom :(

Hvala. Iz Australije. Videcu opcije za wire.

Onda je verovatno jeftinije PPom, zavisi od sume. Racunaj oko 6% PPom.
I NIKAKO nemoj da ti konvertuje PayPal AUD u EUR, niti da oni konvertuju. Neka posalju AUD, povuci AUD na Visa Electron, bice po Visa kursu konvertovano u EUR (obavezno gledaj da ti PayPal ne pominje konverzije niti dinar ili EUR kada povlacis!)

Antara: Cisto informativno off pitanje, posto sin ide do australije:
Western Union ne posluje tamo, ako zatreba da mu saljem kintu?

TuturuTu on 6X

Koliko se secam, neisplativo - ne moze da primi EUR, WU ce uzeti dobar % na konverziju. Super je kada saljes iz DE u SRB, 5e online, dobija EUR. Ne vazi kada ne moze EUR da se primi.

Proveri sa Desp-om, ako se ne javi, sigurno zna preciznije sitnice.

Povukao pare sinoc sa paypala na karticu, jutros otvorio netbanking i pare stigle. Kad sam povlacio pisalo je da je estimated time 5-7 dana, a tako sam i cuo da par dana treba da stigne. Al eto meni stiglo za manje od 12 sati.

Koja je banka u pitanju za manje od 12 sati i u koliko sati si radio withdraw sa pp-a ako moze neko okvirno vreme ?

Poslednja izmena:
Onda je verovatno jeftinije PPom, zavisi od sume. Racunaj oko 6% PPom.
I NIKAKO nemoj da ti konvertuje PayPal AUD u EUR, niti da oni konvertuju. Neka posalju AUD, povuci AUD na Visa Electron, bice po Visa kursu konvertovano u EUR (obavezno gledaj da ti PayPal ne pominje konverzije niti dinar ili EUR kada povlacis!)

Verovatno jeste. Nisam znao ovo za konverziju hvala ti.

Antara: Cisto informativno off pitanje, posto sin ide do australije:
Western Union ne posluje tamo, ako zatreba da mu saljem kintu?

TuturuTu on 6X

Tvoj sin ide tamo? Ne znam da li WU posluje tamo trebalo bi jer su u vecini drzava bem li ga. Sto ne saljes paypal-om?

Ma ide sa frendom malo sveta da vide pa pomisloh ako mu zatreba instant kes, sa WU ga dobija za par minuta ako posluju...

TuturuTu on 6X

A nije mu jeftinije da karticom podigne na bankomatu? 3e min. verovatno, ali sigurno ne vise na nemackim karticama.
Sto, ako mu ne treba nesto tipa 500e i vise u kesu je bolji izbor. Samo da proverite unapred koje bankomate sme da koristi.

Pa onda ovo sto kaze Alfa ja mislim da je bolje. Znam neke ortake koji su vadili cak i sa vize ovde u Srbiji, a zive preko.

Da li postoji mogućnost da se prebace pare sa paypala na neki servis i da se sa njega skine na mastercard karticu?

Послато са LG G6 уз помоћ Тапатока

Juče i danas imam problem sa plaćanjem preko paypala.
Na ebeju izaberem da platim preko paypala, izbaci novi prozorčić gde bi trebalo da se logujem na paypal i potvrdim plaćanje.
Međutim tu neće da se uloguje, kaže da su login podaci netačni iako 100% jesu tačni jer ako otvorim stranicu PP i logujem se kao da hoću da pogledam transakcije isl. loguje se normalno!

Da li je neko primetio nešto slično?
Capture.PNG

Poslednja izmena:
Ako ne, pogledaj u eBay temi, verovatno jos neko ima isti problem. Nista cudno da se 1-2x godisnje u Srbiji pojavi neki problem sa placanjem preko PPa na eBay-u, i da posle toga "slucajno" se svima resetuje default conversion :)

Ne kaze ti da su neispravni podaci, nego da ne moze da te uloguje. Drugaciji je error kada su netacni podaci.

Isto je i kod mene već mesecima, baš sam juče probao ponovo i neće. Nisam našao rešenje.

Pokušao sam u drugom browseru,uključio safe mode u FF, promenio sam šifru za PayPal, išao na unlink PayPal account i povezao ga ponovo, guglao... Ništa nije pomoglo, i dalje neće.

Poslednja izmena:
Za sad sam platio karticom (isto kao na aliju) ali ako se nastavi ima da smaram paypal.
Sledeći put kad budem uzimao nešto probaću ovo što ste predložili.Thanks.

Juče i danas imam problem sa plaćanjem preko paypala.
Na ebeju izaberem da platim preko paypala, izbaci novi prozorčić gde bi trebalo da se logujem na paypal i potvrdim plaćanje.
Međutim tu neće da se uloguje, kaže da su login podaci netačni iako 100% jesu tačni jer ako otvorim stranicu PP i logujem se kao da hoću da pogledam transakcije isl. loguje se normalno!

Da li je neko primetio nešto slično?
Pogledajte prilog 269999

Ovo se i meni dešavalo ako odem na Buy now. Ako klikneš na add to cart i odatle platiš sve je ok.

Vrh Dno