Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

^hvala za ispravku, da, Visa Electron!
Mada za PayPal moze i Visa Internet da prodje, ali sve to moze i Visa Electron da uradi, plus je i fizicka kartica, pa moze vani da se koristi za placanja (moze i ovde i moze i za ATM, ali je neisplativa za to).
Nemoj ni pitati za PayPal, samo trazi Visa Electron :)

Jedno pitanje, posto i ja bih da predjem iz unicredit banke u intesu, redosled ide ovako:

Otvorim devizni racun
Trazim Visa electron karticu?

Da li moze da se stanje na tom deviznom racunu proveri preko ebankinga i da li je on besplatan?

Traži ti njima Visa Electron, otvoriće ti devizni račun jer moraju za nešto da vežu karticu. Ja sam bio umoran ko pas kada sam to radio, samo seo u stolicu i rekao treba mi Visa Electron, a devojka što radi je sve uradila što treba. Potpisao sam se više od pet a manje od deset puta, ne sećam se više ni sam.

Što se ebankinga tiče to je dobro pitanje. Pitao sam na šalteru (baš tu u Požeškoj kod tebe) i rečeno mi je da može ali samo za proveru računa. Jer je devizni tako da plaćaš devizama drugim građanima svejedno ne možeš tako jednostavno. Ja sam uzeo LIB i probao da otvorim nalog na sajtu ali iz nekog razloga nije htelo, a probao sam više puta. Posle sam zaturio negde kovertu sa LIB i PIN tako da sad podižem pare u poslovnici a ne na bankomatu jer ne mogu da nađem kovertu a nisam još tražio drugu. Tako da definitivan odgovor na to pitanje nemam. Na pitanje da li treba neki specijalan zahtev za ebanking reče da ne treba a čini mi se daje trebao pre desetak godina. Da znam gde je koverta probao bih ponovo ali mnogo banaka, mnogo računa, a nisam to najbolje organizovao *mjau**mjau**mjau*a. Intesa mi je ionako backup za povlačenje love sa paypal računa.

Moze li se novac povuci sa paypala na visa electron u intezi? i kakav je fee? Uzalud se registrovah na neteller *izbacuje da nemaju mogucnost isplate u SRB*
Znaci koji platni procesor je najbolji: skrill, paypal ili neko treci?

meni je najbolji skrill za isplate sa kladjenja.ali ko je zaposlen online najverovatnije je najbolji paypal.

meni je najbolji skrill za isplate sa kladjenja.ali ko je zaposlen online najverovatnije je najbolji paypal.

Ako sam dobro shvatio paypal se veze za viza kartice a skrill za master card?
p.s. malo kladjenje ali mnogo vise prodaja btc i isplata na karticu..

Poslednja izmena:
Evo problema sa paypalom jos u ranoj fazi: 1. napravio sam profil i onda krenuo da dodam karticu (u mom slucaju viza elektron iz inteze) i onda mi servis odbija unete podatke, dobijam ovu poruku : Your card was declined by the issuing bank. Please try a different card or contact your card issuer with questions. gde gresim?

Da li imaš para na toj kartici?
Ako nemaš onda je to problem.

Uplati jedno 5 evra na karticu dok te autorizuju, i ja sam imao slican problem i do toga je.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Da, definitivno kartica nema sredstva, moraces da uplatis preko 500 din. da bi ti PP skinuo 2x po 2$ zbog autorizacije koda.
Inace ako povlacis novac sa PP na Intezinu karticu svaki put PP uzme 5$ taxu.

Ixinho, najbolji i najjeftiniji način ti je na sredstva povlačiš direktno na payoneer a onda na bilo kom bankomatu (osim RF i još jedne banke, one imaju dodatnu proviziju od 500 din) podižeš dinare.
Sve ostalo je skupo i komplikovano.

Ixinho, najbolji i najjeftiniji način ti je na sredstva povlačiš direktno na payoneer a onda na bilo kom bankomatu (osim RF i još jedne banke, one imaju dodatnu proviziju od 500 din) podižeš dinare.
Sve ostalo je skupo i komplikovano.
Paypal je jeftinija opcija.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Da li imaš para na toj kartici?
Ako nemaš onda je to problem.

Imas pravo, uspeo sam da verifikujem karticu. 1.50 e je bilo potrebno. E sad jos da skapiram kako da dopunim balance (ako je moguce kroz crypto)... Ujedno hvala svima na pomoci.

Vec koju put neko provlaci Payoneer ovde i ne mogu da ne odreagujem.

Paypal je najbolja opcija za godisnje iznose koje ne u upadaju u dodatni porez (dakle vise od 1600€ mesecno), kakav payoneer... Osim ako neki nemaju direktnu koristi od propagande, ne znam zasto to tvrde kad je sve kristalno jasno.

Pri uplati novca payoneer maltretira sa konstantnim obavestenjem o "brzom punjenju" koje NE mora da se plati, ali to im je nacin da uzmu lovu dakle 5$ charge zatim:
+ fee za svaku kupovinu
+ fee za kursnu razliku. Gde sve ide 3% - 10%+ (u zavisnosti od iznosa) po transakciji naknada koje Payoneer uzima.
+ fee za povlacenje novca sa ATM

Dakle 10 malih kupovina u npr iznosu do 1000din te vec kosta vise od 5$?!!!

Dok na PP samo 5$ ili 4€ po povlacenju, nebitno koji je iznos u pitanju... I sredstva budu u roku od 2 dana na racunu u Srbiji.

I sta je tu sad "najbolji i najjeftiniji"? Skuplje i komplikovanije od Payoneera kod nas nema...

Rezime PP+Intesa najbolja i najjednostavnija opcija kod nas!

EDIT:

Vecina stranih kupaca/poslodavaca nije htela da placa preko payoneera nego iskljucivo preko PP.

Poslednja izmena:
Pa PayPal ti sada uzima 5-6%, zavisi od zemlje posiljaoca, i koliki je iznos u pitanju (za manje iznose mnogo vise, jer ima i onih fixnih 0.3$ valjda).

Za Payoneer to moze biti lepo samo taj FX Fee za kupovinu (nece dva fee-a ovde, ili FTX ili FX fee, oba su identicna).

Ja licno to mrzim, ali PayPal je odavno se ubezobrazio - Payoneer od pocetka ima te fees, nije nista novo.

Vidis zaboravio sam ipak najbitniju stvar, #1 zavisi kakvim poslom se bavis.

U mom slucaju celokupan trosak prenosa snosi posiljalac, dakle 0% iz US, DE, IT. Cist novac i samo PP fee za povlacenje. Jer su u pitanju dugorocne mesecne usluge a ne prodaja 1. proizvoda.

Bilo je i slucaja nekog baksisa iz Argentine gde je 30$ placenih spalo na 26$...

Ali sva mudrost je ne raditi za sicu... Zar ne?

Vec koju put neko provlaci Payoneer ovde i ne mogu da ne odreagujem.

Paypal je najbolja opcija za godisnje iznose koje ne u upadaju u dodatni porez (dakle vise od 1600€ mesecno), kakav payoneer... Osim ako neki nemaju direktnu koristi od propagande, ne znam zasto to tvrde kad je sve kristalno jasno.

Pri uplati novca payoneer maltretira sa konstantnim obavestenjem o "brzom punjenju" koje NE mora da se plati, ali to im je nacin da uzmu lovu dakle 5$ charge zatim:
+ fee za svaku kupovinu
+ fee za kursnu razliku. Gde sve ide 3% - 10%+ (u zavisnosti od iznosa) po transakciji naknada koje Payoneer uzima.
+ fee za povlacenje novca sa ATM

Dakle 10 malih kupovina u npr iznosu do 1000din te vec kosta vise od 5$?!!!

Dok na PP samo 5$ ili 4€ po povlacenju, nebitno koji je iznos u pitanju... I sredstva budu u roku od 2 dana na racunu u Srbiji.

I sta je tu sad "najbolji i najjeftiniji"? Skuplje i komplikovanije od Payoneera kod nas nema...

Rezime PP+Intesa najbolja i najjednostavnija opcija kod nas!

EDIT:

Vecina stranih kupaca/poslodavaca nije htela da placa preko payoneera nego iskljucivo preko PP.

Previše pogrešnih informacija a i nisi ni pročitao o čemu se radi, tek da nešto napišeš.
O kakvim kupovinama, kursnim razlikama ti pričaš kad je čovek pitao o povlačenju sredstava (freelancer je).
Glavna prednost payoneera za njega je jer mu novac leže na stani račun, nema pitanja poreznika a novac diže na bilo kom bankomatu kod nas.
Ako bude pravio "ozbiljniji" novac, varijanta paypal - intesa mu je veoma loše rešenje.

Za njega je payoneer sigurno najbolje rešenje, ali naravno, za nekoga drugog, paypal-intesa je bolja varijanta.

Poslednja izmena:
Polako drugari, vidim da sam ja napravio najvecu pometnju jer nisam precizno objasnio za sta mi treba platni procesor! Dakle nisam freelancer, uglavnom mi treba da: 1. prodam BTC i povucem evre na karticu 2. kladim se na inostranim platformama i u nekom trenutku povlacim sredstva; jako mi je bitan platni procesor sa dobrom crypto integracijom. Ako sam dobro shvatio vase postove paypal je blizu dobrom resenju jer radi sa intezinom karticom (da ne moram da otvaram novi racun u nekoj drugoj banci), e sad ja apsolutno ne vidim u opcijama paypala kako da unutar njega prodam crypto za neku drugu valutu tipa eur ili usd. Mislim da skrill ima tu opciju. sve je jako konfuzno a verujem da se prica svodi na to da nas svi malo cerupaju...

Ja sam odgovorio na post kolege Ixinha ;)
Freelancer, upwork.

Poslednja izmena:
Vidis zaboravio sam ipak najbitniju stvar, #1 zavisi kakvim poslom se bavis.

U mom slucaju celokupan trosak prenosa snosi posiljalac, dakle 0% iz US, DE, IT. Cist novac i samo PP fee za povlacenje. Jer su u pitanju dugorocne mesecne usluge a ne prodaja 1. proizvoda.

Bilo je i slucaja nekog baksisa iz Argentine gde je 30$ placenih spalo na 26$...

Ali sva mudrost je ne raditi za sicu... Zar ne?

Kako 0%, gde ti je racun?
Ili oni dodaju 5-6% preko cene?

Neko plati cenu prenosa (dodaju 5-6% preko cene), a neko posalje i kao f&f, sve u svemu dobijam u cent iznos koji fakturisem.

Ka Srbiji moze F%F?

Ja iz Srbije plaćam F&F na paypal FR nekome i radi (pokazao sam na ovoj temi gde se podešava F&F, samo se drugačije zove).

Ako to radi, radi i ka Srb.

Jedino je neko rekao da ne radi F&F, iz Srb u drugi srpski paypal.

Poslednja izmena:
Moram da se ogradim jer su iskustva drugacija i rekao bih da postoji neki uslov da li ce nekome ta opcija biti omogucena ili ne.

Kao sto je kolega naveo i meni radi, ali kako i kome to je vec problem.

Ja licno dobijam F&F uplate ali npr ne mogu da saljem.

F&F fee za
- DE ~ 5centi na 100E
- US ~ 18$ na 500$

Ja iz Srbije plaćam F&F na paypal FR nekome i radi (pokazao sam na ovoj temi gde se podešava F&F, samo se drugačije zove).
Ako to radi, radi i ka Srb.
Jedino je neko rekao da ne radi F&F, iz Srb u drugi srpski paypal.
Nisam nikada gledao jer me ne zanima ta opcija, ali imas li taj post, posto nije u FAQ?

@team1, pa ovo iz US je kao da ti je poslao obican transfer, kad ima fee :)
Iz DE odlicno ako moze bez fee-a!

Tnx.
Cimni nekog moda da doda u FAQ:)

^ Ubačeno u FAQ.

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

Vrh Dno