Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Нисам одавно повлачио новац, мада имам нека средства на налогу. Не знам тачно колико новца сам примио на годишњем нивоу али не верујем да је износ већи од 4-5 хиљада долара. Теби траже додатна документа вероватно због честих и већих пријема новца.

Imam eur na Cex-u, vec neko vreme ne radi isplata, gde jos mogu da povucem pare na karticu?

Uplaceno mi je 25 USD na paypal, dobio sam 23.6 USD a 1.4 USD je fee. Kakav je to fee? Vidjao sam neke provizije od 2.9-3.5% + 0.3 USD. Matematika ne stima.

Jel moguće na PayPal dodati adresu koja nije na moje ime i nije u Srbiji?

Sent from my MI 6

Није могуће туђу адресу и ван Србије.

Uplaceno mi je 25 USD na paypal, dobio sam 23.6 USD a 1.4 USD je fee. Kakav je to fee? Vidjao sam neke provizije od 2.9-3.5% + 0.3 USD. Matematika ne stima.
Провизија ти је код њих у тоталу око 5% осим ако ти неко уплаћује као пријатељу

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Provizija ka Srbiji je odaavno 5.4-5.9% + 0.35EUR/USD. Ali ni to ne stima kod tebe ;)
Jedino ako je neko iz regiona ti poslao? Tada je manji fee.

Ko ima opciju da koristi nesto drugo, neka bezi od PPa za primanje novca. Nekada je bio fee 2.9% stvarno, iz bilo koje zemlje, sada je 5.4% najmanji, osim iz regiona (mada i tu nije uopste jeftin, kada se uzme u obzir da je unutar EUR ispod 3%).

A kad placas i imas 60 dana zastite tad ti lepo a ?

Vredi ta provizija svaki cent,ne postoji bolji i sigurniji servis

Kupio na eBay od zutog prevaranta box za 40$
Zutac poslao lazni traking i naravno nista nije poslao,ne javlja se vise

Sinoc kontaktirao PayPal i trazio samo da otvore dispute
Jutros dobio full refund

Poslednja izmena:
Kakve veze ima provizija za PRIMANJE sa placanjem?:) Lepo je koristiti ga za PLACANJE - ali za primanje je itekako los, to sto neko ima zastitu je i minus tebi kada PRIMAS novac, zar ne?

Doso mladi kaludjer,ugostili ga,sve super ali pita on ima nesto da se ebe ovde?
Ima,ajde u podrum,vidis bure sa rupom,navali
On srecan,pita ima ovo svaki dan
Ima osim sredom
A sto sredom nema buni se mladic
Sredom si ti u buretu

U svetu,ako SI NEKAD nesto radio sa svetom,je UVREDA traziti placanje van PayPal

Postoje i drugi prihvaceni gatewayi. Koji prihvataju i PayPal, ali tebe manje kostaju.
Payaza, PayU, 2Checkout, Authorize.net, Adyen.
Za softver Digital River.

Anyeay, sta ja zmam, svega 20 godina prodajem u svetu :)

Poslednja izmena:
Zasto za ovih 20 godina PP nema dostojnu konkurenciju? Moneybookers/Skrill - čabar. Makar kao servis za plaćanje, bez zaštite, ali i neki servis sa zaštitom?
Alfa, nabrojao si sajtove koji mi nikad nisu bili ponuđeni kada sam plaćao bilo gde.

Jedan sajt na, kojem kupujem, od 1.jan uveo dodatnu proviziju od 6% za plaćanje PayPal-om. Kazu u blogu da ih njihove provizije deru, posebno na veće iznose.

Oni zapravo prodaju osiguranje,poverenje,eBay mnogo znaci

Primer,kupio sam na eBay CS liniju od nekog Jordanca Zulanderjusuf....... koja radi perfektno

1. Da nema PayPal nikad ne bih platio nekom Jordancu Marokancu

2. Da ne postoji PayPal taj Jordanac nikad ne bi nista prodao

^^
Paypal i ne pokriva digitalna dobra, tako da si lako mogao i da se zeznes.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Zavisi koji sajt. EU sajtovi od pre koji mesec nemaju pravo da naplacuju dodatno za PayPal.
Za ozbiljne sajtove neces znati koji procesor koriste, jer ce biti toliko integrisan da se ne vidi.
Digital River drzi skoro celo trziste prodaje softvera, koje nije preko GoogleSlay/crAppleStore/Amzn, tj. skoro sav softver koji se prodaje za Windows.
Authorize.net i 2Checkout su bili medju jako rasprostranjenim ranije, jer su bili retki od poverenja, a da prodaju robu siroke namene, ne samo softver. Authorize.net u stvari verovatno si i video na vise mesta, ali nisi shvatio da je on.

Ne znaci da ne moze da se plati PayPalom na tim sajtovima - MOZE. Ali ne ide placanje na VAS PP racun, nego preko njihivog (payment gateway/prcesora), koji ima ozbiljno dobar rate za naplatu preko PP-a.
Zato i preko svih ovih sajtova moze da se plati PP-om, za ispod 3%.

@Sasa, a jadan AliExpress iz godine u godinu nikako da proda nesto, jer nema PayPal placanja? :D Nemci obozavaju PayPal, niko ne koristi giroPay/Sofort?:)
Naravno da bi kupio preko eBaya i kupices kada sledece godine eBay izbaci PayPal! Zato sto je eBay taj koji ti daje garancije, a ne samo PPal.
Reci koliko si cesto kupio van eBay/AliExpress? Jesi kupovao samo na sajtovima koji podrzavaju PayPal? Ako jesi, previse si zatvorio scope gledanja na netu.

TO ne znaci da odes na djoleprolece.xyz i platis im direktno karticom iako vidis da nemaju ni SSL :D Ali, ta prica kako je PPal Bog i batina nije realna. A ti razmisli ko je u pravu, osoba koja 20 godina prodaje iz Srbije, i jos uvek ne prihvata PayPal placanja, ili ti.

@bakara, kako PayPal ne prihvata Digital Goods? MNOGO si se tu nesto zeznuo, softver se prodaje preko PayPala od pocetka.

Poslednja izmena:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/?uri=CELEX:32015L2366

https://www.ft.com/content/e1bdfc9a-f6f7-11e7-88f7-5465a6ce1a00

Mali problem samo: ovo ne mora da se primenjuje van EU, i za Amex/Diners/Discover kartice.
Ali posto im je gro trzista unutar EU uglavnom, vecina prosto ne postavi fee za non-EU customers, tipa MyProtein za nas.
Tln kartice se vode kao srpske. Intesine se izgleda i dalje vode kao EU kartice za ovakve potrebe, i prolaze na mnogim mestima gde samo EU kartice prihvataju. Amex recimo svugde prolazi unutar EU, ako se primaju samo EU kartice.

^ Holandski sajt naplaćuje 6% dodatne provizije za PP placanje SVIMA, EU i non-EU.
Vidim da im sada stoji i 6% dodatne provizije za plaćanje Vizom/Masterom. Samo su neke lokalne kartice besplatne. To još nisam video.

Nemaju pravo za EU Visa/MC/PayPal placanja da traze dodatno.

Daj sajt posle u e-mail.

^ Nemaju pravo i šta sad? Ako mi se ne sviđa, neću kupovati kod njih. Šta drugo mogu da uradim? Prijavim ih udruženju potrošača Nizozemske?

Da si iz EU, da. Ne mozes kao.stranac :)

Nemaju pravo za EU Visa/MC/PayPal placanja da traze dodatno.
Evo kako izgleda dodatna naplata:
h7wcNel.png

Evo šta kaže Viza:
Surcharge (or additional charges applied by a particular merchant) is regulated by local legislation. Visa rules and regulations do not permit surcharging. However, where local laws permit surcharging, local laws take precedence over Visa rules and regulations. To find out whether surcharge is permitted by local laws, you can contact your local Citizens Advice Bureau.

If you run into problems with a merchant, please notify your Visa card-issuing bank. Visa client financial institutions have access to the appropriate Visa rules and regulations. Your card-issuing bank can best answer your questions about surcharges. They also have access to the Notification of Customer Complaint forms that should be used by the financial institution to document and file this type of complaint.

Jesi probao da izaberes shipping u EU?
Ovako nije poredivo, ako si birao da si iz Srbije, ona direktiva ne vazi. Vazi iskljucivo za EU gradjane i EU kartice.

^ Aha, nisam te tako razumeo! Shipping mi je SRB. Šta god, tako je kako je.

Dobio sam odgovor od PayPal-a vezano za ovaj screenshot koji sam podelio sa vama, gde traže da se dodatno plati PayPal:

No a merchant cannot request you to pay extra for any fees. The merchant (receiver) on PayPal must pay the processing fee. They cannot force their buyers to pay this.

If they are requesting you to do this, please send us the merchants details and we can report this.

Na koji beše način treba da se uplati a da posle nema mogućnosti povlačenja nazad novca preko PP, roba ili?

Sent from my MI 6

^ Send to Friends and family, u zemljama gde je ta opcija dostupna. Kod nas nije. Verovatno mora na obe strane.

Hajde da pitam ovde pošto me trenutno zanima situacija sa PayPalom.

1. Povezala sam dolarsku Payoneer karticu sa PayPal business accountom, da li ću moci dolare sa PP da prebacim na Payoneer master karticu?
2. Da li Visa Electron One&Only može da služi za primanje/prebacivanje uplata sa PP?
2. Koja je proverena banka kod nas koja izdaje karticu za prebacivanje novca (usd) sa PP na istu?

Hvala :D

Hajde da pitam ovde pošto me trenutno zanima situacija sa PayPalom.

1. Povezala sam dolarsku Payoneer karticu sa PayPal business accountom, da li ću moci dolare sa PP da prebacim na Payoneer master karticu?
Ne. Pitaj bolje u Payoneer temi da li mozes na Payoneer racun, mada ce se valjda i ovde vec neko javiti.

2. Da li Visa Electron One&Only može da služi za primanje/prebacivanje uplata sa PP?
Iz KB? Ima li CVV? To ce @desp znati jedino, ili M@re. Ni ja to nisam upamtio ;)

2. Koja je proverena banka kod nas koja izdaje karticu za prebacivanje novca (usd) sa PP na istu?
Intesa #1. UniCredit i AIK second choice.
RF je najbrza i radi, ali ima provizije za ino PLACANJA I PRIMANJA. Kao i Erste, Piraeus (sada Direktna isto verovatno, ali nisam proverio!), EFG, EoGe, PCB... sve imaju provizije, zato ove prve tri.

Komercijalna je cudna. Neke kartice su OK, neke su s***. Ja imam 3 razlicite Vise, samo jedna moze da prima ali ima proviziju! A imaju jos 3-4 Vise pored, i jedna od njih sigurno radi dobro i nema proviziju. Ne znam koja.. mozda je bas O&O

Hvala na informacijama, bilo bi dobro da se jave ovi za Visa KB karticu, posto me drug ubedjuje da kao moze na O&O da se prima uplata on je prebacivao eure na tu karticu, ali mi nije rekao da li je sa PP balanca bas ili sa druge kartice na PP.
Sto se tice Payoneera meni je to najbolja varijanta, povezana je kartica ali je zamrsen proces oko povezivanja bank accounta, treba da se traze novi racuni, i to mi je smaranje sada sa njima, vec su mi razdvojili balance i kartice usd i eur, jos mi istice usd kartica bice cimanja oko toga, ali Payoneer je zakon.
Problem je taj sajt gde radim je kanadski i moze samo PP ili cek, izgleda da smo mi jos uvek banana drzava, toliko banaka i svega, a ne mozemo obicne uplate da prebacujemo sa PP.
Jeste Komercijalna cudna, sad npr. treba da idem na salter da uplacujem novac na realno nebitnu karticu za mene, da bih ustanovila da li na nju moze da legne uplata sa PP, mislim da ne postoji opcija uplate na ATM uredjaju, barem nije bilo ranije, staromodno je sve.
A znaci Intesa Elektron moze da prima uplate sa PP?
A, npr da li mogu da posaljem novac sa PP balanca, na drugi PP account, pa da me taj drugi korisnik isplati? :D
Trazim neko adekvatno, a da nije komplikovano resenje, pa svaka ideja je dobrodosla.
Tnx

Nazad
Vrh Dno