Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Bogu hvala, a meni 5 EUR :d

Salim se - nema na cemu :wave:

Pozdrav svima,

imam mali problem.Naime na ebay sam prodao counter strike account (igra)..Covek je platio,ja mu poslao podatke potrebne,sve proslo kako treba.
E sad tu pocinje problem,naime on se zalio paypalu da je neko hakovao njegov account na ebay i na paypalu i da je to kupio umesto njega,i meni paypal otera account 40 usd u minus...Ja se zalio u resolution centru da sam ja svoj deo kao prodavac ispostovao,a to sto njegov account nije zastitio to je njegova krivica i krivica paypala.
Dobije odgovor od paypala da proizvod koji prodajem ne spada u seller protection i da ne mogu da mi pomognu,sta mi je ciniti i kako da vratim svoje pare nazad.
Posto je lik garant prijavio lazno..
Sada ti zovi tvoje gde si ti kupio nalog i kaži da ti je neko hakovao nalog i da ti daju nov user i pass.Taj haker je uistinu onaj ko ti je maznuo lovu,tako da si miran,govoriš samo istinu i samo istinu[emoji2]

Ubacio sam inteza elektron karticu ,ali mi nije stigao sms,čudno jer mi je do sada na drugim karticama uvek stizao sms.Okrenem banku,i tamo mi kažu da sms stiže jedino ako imam on-line banking kod njih.Pročitali su mi kod svakako.
Sada mi preostaje samo da svučem evriće na karticu.Da li treba da se podesi ona konverzija?

Poslednja izmena:
Koja banka i kartica je potrebna u Crnoj Gori za prijem novca na PayPal? Da li je to visa i da li može iz bilo koje banke u CG? Hvala unaprijed :)

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

pa ni u Srbiji nije moglo do skoro pa smo mnogi koristili. nije čovek pitao za PP već za karticu koja može [emoji39] možda ima hrvatski PP

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Imam pitanje. Postoji li sansa da nekako PaySafeCard dam za PayPal novac? Hvala unapred :)

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Izgleda da ne može u CG prij m novca...bankarski lobi još ne dozvoljava kako sam upoznat :(

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Imam mali probalm sa PP, jednu karticu koju sam izbrisao sa PP pokusao sam da ubacim na drugi PP nalog, ali nece da je prihvati jer kaze da je vec linkovana na prethodni PP nalog.
U cemu je problem?

Za koliko vremena legne lova na intezinu elektron karticu.Čuo sam da su kao nešto od skoro ubrzali na dan ,dva?

Funte su prethodno bile konvertovane u evriće na paypal-u,da se dobije jedna, jedina ,suma sumarum sumica, u evrićima[emoji2]

Poslednja izmena:
To ti mozemo potvrditi, mogu zasebno da se povuku razlicite valute (i moraju, tj. ne mogu odjednom, bez rucne konverzije u jednu valutu)

HDMI, ajde javi kurs Funta->Eur, ako ima neki fee zasebno, i da li si dobio tacno koliko je PP poslao (-4e)?

To ti mozemo potvrditi, mogu zasebno da se povuku razlicite valute (i moraju, tj. ne mogu odjednom, bez rucne konverzije u jednu valutu)

HDMI, ajde javi kurs Funta->Eur, ako ima neki fee zasebno, i da li si dobio tacno koliko je PP poslao (-4e)?
Nisam siguran da mi je jasno.
Mene zanima da li je moguće zasebno povlačenje različitih valuta (dve transakcije, sa 4 € + 4 £ provizijom)?

Kurs je isti onaj koji ti vidis na paypal suma sumarum sumici.Kod dve valute,meni je uvek total stanje bilo u evricima,osim kada odem na povlacenje,vidim funte i evrice zasebno.Izracunao sam da je bolje da funte samo konvertujem u eure i ustedim 4 eura.Bolji je kurs kod nas za funte,nego paypalov.Sve zavisi koliko funti imas,sto vise funti,to je usteda od 4 eura mizerna,u odnosu koliko funta vredi kod nas.

Mislim da te nisam razumeo, ili si pogresio.
Ako je PP conversion fee >4eur, onda se ne isplati da menjas u EUR prvo, sto znaci da ima GORNJI limit do kada se isplati konverzija, a ne dodji od kada se isplati. Kurs funte kod nas je bukvalno skroz nebitan za ovu pricu.

Ako je javni PP conversion fee (sto je valjda 2.5%, 2.5% = 4e, 100% = 160e. Preko 160e se ne isplati da PP radi konverziju.

Posto ima previse poruka evo da pitam:

1. za Srbiju koja je najbolja banka za visa karticu kako bih mogao da podignem novac?
2. Da li se placa mesecno ili godisnje odrzavanje kartice? *(i koliko u slucaju da se placa)
3. Koliko je potrebno vremenski da se novac podigne?

Posto ima previse poruka evo da pitam:

1. za Srbiju koja je najbolja banka za visa karticu kako bih mogao da podignem novac?
2. Da li se placa mesecno ili godisnje odrzavanje kartice? *(i koliko u slucaju da se placa)
3. Koliko je potrebno vremenski da se novac podigne?

1. Intesa
2. Ne (u Intesi)
3. Par dana

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Mislim da te nisam razumeo, ili si pogresio.
Ako je PP conversion fee >4eur, onda se ne isplati da menjas u EUR prvo, sto znaci da ima GORNJI limit do kada se isplati konverzija, a ne dodji od kada se isplati. Kurs funte kod nas je bukvalno skroz nebitan za ovu pricu.

Ako je javni PP conversion fee (sto je valjda 2.5%, 2.5% = 4e, 100% = 160e. Preko 160e se ne isplati da PP radi konverziju.
Napisao sam, da sve zavisi koliko funti imaš.

"Sve zavisi koliko funti imas,sto vise funti,to je usteda od 4 eura mizerna,u odnosu koliko funta vredi kod nas. "
Po ovome ispada ono kako sam te razumeo, ali kurs funte kod nas je nebitan skroz za povlacenje sa PPa.

Pošto ima previše poruka a imam nekoliko pitanja na koje nisam uspeo da nađem odgovor, pitaću ovde.

1. Do sada nisam imao uplatu na deviznom računu u Intesi, ni na Viza kartici Intese.

***Nisam siguran da li je Viza kartica povezana za devizni račun? Kako bi ovo mogao da proverim?***

Viza kartica mi ističe decembra 2018te.

Nešto sam načuo da ako uradim neku uplatu novca neki mesec pre isteka, viza kartica se automatski produžava i ne moram da tražim izradu nove? Da li je ovo tačno?

2. Ako je ovo tako, onda treba da neki evro uplatim na broj Viza kartice direktno? Ili tu uplatu radim na devizni račun? Šta treba da uradim?

Ovo uplatu bi radio iz Telenor banke pa me isto zanima da li tu isto ima neka provizija koja se plaća?

3. Kada primim neki novac na PayPal račun u USD valuti, kada želim da povučem novac sa PayPal-a (kako bi npr uzeo novac u kešu), novac povlačim na devizni račun ili direktno na Viza kartici?

Zbunjen sam oko ovoga pa mi je potrebna pomoć. Unapred hvala

Poslednja izmena:
Dogodilo mi se ono cega sam se i bojao u vezi paypala. Jednom francuskom smradu sam poslao nalog za igricu on mi platio 120E i sad je otvorio dispute i trazi nazad novac. A sto je najgore to sam hteo da drugaru prodam nalog i da mu dam novac posto je prestao da igra igricu... Ne znam sta mi je ciniti posto su skype dokazi tanki...

Edit: Sad sam upoloadovao skype chat ali vise ne vidim uopste dispute a novac je na hold

Poslednja izmena:
To sa prodajom naloga za igrice je protiv pravila znaci možeš jako lako da izgubiš i pare i nalog.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno