Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ali ti klijenti nece tako platiti. A ONI onda placaju taj fee!

I ne može da traži refund ako dobro znam

Zato i nece placati tako, uglavnom.

Planirao sam nešto da prodajem po ceni od 3 do 10 $ pa me zanima koje bi najbolje rešenje bilo za prijem novca bez provizije.

Googlaj Micro Payments gateway.

Mislio sam da Pejpel nalog za trgovce nema provizije na uplate ali izgleda da proviziju za prijem novca nije moguće izbeći sem ukoliko nalog nije registrovan na Ameriku. Najviše bi mi odgovarao Pejpel jer njega skoro svi koji kupuju na internetu imaju.

Mislio si da neces imati proviziju kao PayPal business customer?:) Mislim da treba neke osnovne stvari da raspravimo prvo, tipa sta je "zarada" :)
Nigde nema 0 comission. F&F besplatan je ogranicen na bank load, tj. ako Amer salje Ameru kao F&F sa kreditne, opet placa fee. Ako salje van zemlje, placa fee. Ako Ameru neko salje, placa fee.

Ne znam da li je kod nas moguce da se koristi PayPal za Micro Payments, ali probaj.. otvoris Business account, pitas podrsku da dobijes Micro-payments fees (to je 5-6% +0.2$).
Mislim da bolje do toga neces dobiti, ni za e-Goods drugde. SwReg (sada deo Digital Rivera) je imao odlican micro payments, ali mislim da je bio mnogo veci fee, a ne znam da li i dalje ima.
*Digital River je iskljucivo za elektronske proizvode, cak ni e-usluge generalno ne dozvoljavaju.

Mislio sam da nema provizije ali da se naplaćuje neka fiksna naknada, procenat na mesečnom nivou ili nešto tako slično. Nešto sam našao u vezi tih poslovnih naloga i video da su provizije 4.4 % + neki manji fiksni iznos. Nije da ne želim po svaku cenu da izbegnem proviziju ali ne želim ni da me ona previše košta jer su u pitanju mali iznosi, a opet kada je više uplata onda se i takse nakupe. Pejpel mi najviše odgovara zbog svoje rasprostranjenosti i novac mi je odmah dostupan za razliku od recimo kriptovaluta gde kurs varira i treba da da koristim menjačnicu.

Prvi put sam placao paypalom i nije isporucena posiljka na GB, vratili su mi nekih 11usd na paypal nalog... Mogu li taj novac sad da vratim na moj racun?

ako si platio sa pp ne sa kartice ne može bez provizije. ako si platio sa kartice preko pp strpi se leći će na karticu dok banka obradi [emoji16]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

ako si platio sa pp ne sa kartice ne može bez provizije. ako si platio sa kartice preko pp strpi se leći će na karticu dok banka obradi [emoji16]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Platio sam karticom preko PP, znaci da cekam da legnu genge [emoji3]

Da li se negdje može pogledati tabela za proviziju slanja novca iz EU država u one koje to nisu :)
Prije je prilikom slanja kao.prijatelju provizija onome ko šalje bila minimalna sada na iznos od.5€ bude 2€ i više
Ima li načina da se to izbjegne? Hvala

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Da li se negdje može pogledati tabela za proviziju slanja novca iz EU država u one koje to nisu :)
Prije je prilikom slanja kao.prijatelju provizija onome ko šalje bila minimalna sada na iznos od.5€ bude 2€ i više
Ima li načina da se to izbjegne? Hvala

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

https://www.paypal.com/rs/webapps/mpp/ua/useragreement-full?locale.x=en_RS#exhibit_A
Vidi ovde, valjda je to to.
Provizija preko friends and family opcije ne bi trebalo da bude, ali sada tu opciju retko ko ima.
Ako nema tu opciju, onda nema ni nacina da se izbegne provizija.

Pre koji dan mi je stigao mejl sa obavestenjem da su mi prostigle pare sa Istock-a i da kliknem dole za potvrdu. Kliknem, on me prebaci na login PayPal-a, ulogujem se i nista. Nit me nesto obavestava, nit mi se menja stanje para. Kako se ovo resava ?

Z4fxMXe.jpg

Pre koji dan mi je stigao mejl sa obavestenjem da su mi prostigle pare sa Istock-a i da kliknem dole za potvrdu. Kliknem, on me prebaci na login PayPal-a, ulogujem se i nista. Nit me nesto obavestava, nit mi se menja stanje para. Kako se ovo resava ?

Z4fxMXe.jpg
Proveri da li ti je poruku zaista poslao Pejpel. Ukoliko nije odmah promeni šifru i osiguraj nalog.

Pa jesi planirao da ti stignu?

Pa pazi. Kad se nakupi novac na istock-u, oni salju, mada nikad na Paypal nisu slali, uvek na Payoneer. Sa ove adrese mi je stigao mail:
[email protected]

brrrrrrr, izgleda da je bas scamm :(

Poslednja izmena:
Menjaj login pass za PayPal, prvo, a onda vidi koliko si imao na iStocku i da li su ti stvarno poslali.

Skoro sam dobio mail, kao obaveštenje Legal Agreements are changing, sa [email protected]. Ceo mail izgleda kao regularno obaveštenje da PayPal-a. Da li je taj mail domen ispravan?

Meni je prosle nedelje stigao od PPa takav mail, looks legit, ne trazi nigde login.

Ali je cudno sto vodi na sajt gde je update "as of May 10th 2018", a mail poslat tek krajem juna.

Skoro nikad ne otvaram veze iz poruka koje dobijam već odem direktno na sajt i pogledam šta mi treba.

PayPal u Singapuru? Ne dobijam često update mail-ove sa PayPal-a, naravno mail domene ne pratim pa mi ništa ne znači, a web strana iako izgleda regularno može da bude phishing.
ab9ef1bdc189111ef450985e035a4350.jpg

Da, nas vodi PayPal Singapore.

Pozdrav, dal je neko pokusavao da povlaci novac sa paypal balansa ovih dana, danas pokusavam i stalno dobijam poruku Sorry, we are not able to process your request. Please try again later. Imam od Banke inteze Visa Electron i povlacio sam dosta puta sa balansa i sad nece. Jel imao neko ovaj problem?

Upravo imam problem sa tim!

Ako saznam nesto postovacu ponovo.

Pisite PP supportu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"Rafael" se javio, jedva sam ga razumeo (Indijac... :mad::whip:) updatovao je nesto i potom sam ukucao url paypal.com/wbfunds i navodno ce mi biti aktivno za 4 sata, bolje da sam pisao samo sam se iznervirao...

ED

Inace kartica je iz Inteze

Poslednja izmena:
Ja sam se cuo telefonom sa njima, pokusavali su da rese i na kraju su rekli da je verovatno do banke :D Onda sam zvao i banku oni kazu da nije do njih da je sve uredu sa karticom :D

@team1 ako ti proradi javi, ja imam i Visa Virtual povezanu na paypal iz otp banke al ne znam dal se sa njom moze podici novac pa nisam pokusavao, ako neko zna?

Poslednja izmena:
Juče mi stigne nekoliko verifikacionih mejlova za promenu passworda, sa potrebnim kodom, iako nisam tražio nikakve kodove, tj. nisam pokušavao da promenim bilo šta u vezi sa svojim nalogom. Danas dobijem 4 mejla sa otkazivanjem mesečnih plaćanja na koja sam bio prijavljen i odmah zatim mejl sa potvrdom zatvaranja naloga, formulisan kao da je vlasnik naloga zatražio gašenje.

Danas sam video ovo:
Soda Player is accessing private files and mails
https://old.reddit.com/r/Piracy/comments/8q2pg3/anyone_who_can_explain_why_soda_player_is/

Sumnjam da je zbog toga došlo do problema sa PayPalom, pošto mi ništa drugo ne pada na pamet.

Nazad
Vrh Dno