Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Juče mi stigne nekoliko verifikacionih mejlova za promenu passworda, sa potrebnim kodom, iako nisam tražio nikakve kodove, tj. nisam pokušavao da promenim bilo šta u vezi sa svojim nalogom. Danas dobijem 4 mejla sa otkazivanjem mesečnih plaćanja na koja sam bio prijavljen i odmah zatim mejl sa potvrdom zatvaranja naloga, formulisan kao da je vlasnik naloga zatražio gašenje.

Help desk im je imbecilan na sajtu, na FB ne odgovaraju, tj. nikada nisam dobio ticket za čekanje, probao sam da ih kontaktiram i na Tviteru i još čekam odgovor. Nisam imao nikakve pare na PP računu, tako da mi se ne isplati da ih zovem.

Da li se neko susreo sa ovakvim problemom? Šta činiti?

Juče mi stigne nekoliko verifikacionih mejlova za promenu passworda, sa potrebnim kodom, iako nisam tražio nikakve kodove, tj. nisam pokušavao da promenim bilo šta u vezi sa svojim nalogom. Danas dobijem 4 mejla sa otkazivanjem mesečnih plaćanja na koja sam bio prijavljen i odmah zatim mejl sa potvrdom zatvaranja naloga, formulisan kao da je vlasnik naloga zatražio gašenje.

Help desk im je imbecilan na sajtu, na FB ne odgovaraju, tj. nikada nisam dobio ticket za čekanje, probao sam da ih kontaktiram i na Tviteru i još čekam odgovor. Nisam imao nikakve pare na PP računu, tako da mi se ne isplati da ih zovem.

Da li se neko susreo sa ovakvim problemom? Šta činiti?

Očigledno da je neko došao do tvoje lozinke za prijavu na PP nalog. Prvo proveri stanje na bankovnom računu i u zavisnosti od toga preduzmi odgovarajuće korake. Zatim kontaktiraj Pejpel korisničku podršku preko elektronske pošte ili telefonom. I ako ti je na nekim drugim servisima ista lozinka odmah je promeni i postavi drugu.

Hvala na odgovoru.

Sve to je odmah urađeno. Ništa nije skinuto sa računa, a PP je ionako bio povezan samo sa Internet karticom na koju sam pare prebacivao svaki put kad sam nesto kupovao, taman toliko koliko mi treba. Imam nekoliko dolara na tom računu, nisu isparili.

Zanima me da li je neko uspeo da vrati svoj nalog, tj. da mu prođe zahtev Pejpelu za ponovno otvaranje istog.

Kako podesiti 2FA(two factor authentication) na PayPal nalogu?

Ne postoji 2fa na Paypalu.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Na servisu za online placanje ne postoji, a postoji na raznim igrama i drustvenim mrezama? Dobar servis :)

Ja imam uključeno to na PP, dobijem kod putem SMS svaki put kad se logujem.

"Security Key is currently not available."

Nema ni opcije za obicnu SMS autentifikaciju. Citao sam da je bilo, ali da nije bilo besplatno. Ukratko, bruka i sramota.

"Security Key is currently not available."

Nema ni opcije za obicnu SMS autentifikaciju. Citao sam da je bilo, ali da nije bilo besplatno. Ukratko, bruka i sramota.
Pa za*mjau**mjau**mjau**mjau* ti 2fa, nego stavi sto jaci pass.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pre par dana kupim na Ebay-u neki telefon,par sati nakon toga mi stigne mail da je to bila prevara,nalog prodavca hakovan itd..uglavnom vrate mi pare na PP balance,inace,imam Master karticu Otp banke i preko nje sve placam na netu,povezana sa PP. Bas malopre probam nesto da narucim sa Ebay-a i reko taman ce da plati sa balance-a,kad vec nikako da mi legnu na karticu ponovo. Medjutim,placanje odbijeno. Na kartici nema dovoljno,a sa balance nece da plati. Po netu sam trazio kako da podesim medjutim kod mene na PP nalogu uopste nema te opcije gde mozes da podesis da ti prvo placa sa balance ako ima sredstava, na Wallet kad kliknem nema nista, ni u Settings / Payment. Takodje ne mogu ni sredstva da povucem sa PP na karticu, kad kliknem na Withdraw imam samo opciju da dodam US racun. Zna li neko sta je problem sa mojim nalogom?

Pre par dana kupim na Ebay-u neki telefon,par sati nakon toga mi stigne mail da je to bila prevara,nalog prodavca hakovan itd..uglavnom vrate mi pare na PP balance,inace,imam Master karticu Otp banke i preko nje sve placam na netu,povezana sa PP. Bas malopre probam nesto da narucim sa Ebay-a i reko taman ce da plati sa balance-a,kad vec nikako da mi legnu na karticu ponovo. Medjutim,placanje odbijeno. Na kartici nema dovoljno,a sa balance nece da plati. Po netu sam trazio kako da podesim medjutim kod mene na PP nalogu uopste nema te opcije gde mozes da podesis da ti prvo placa sa balance ako ima sredstava, na Wallet kad kliknem nema nista, ni u Settings / Payment. Takodje ne mogu ni sredstva da povucem sa PP na karticu, kad kliknem na Withdraw imam samo opciju da dodam US racun. Zna li neko sta je problem sa mojim nalogom?
Sto se tice povlacenja sredstva na karticu naravno da ne mozes. Imas FAQ u prvom postu. Na MC se NE moze povuci novac. Samo to mozes na VISA kartici i to je to. Po preporuci svih najbolja je VISA Electron iz Bance Intese.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

@tomap Cek, ti si platio karticom a vratili su ti na PP balance? Mislim da ne ide to tako.
@Vladimir2101 ne moze povuci sredstva, ali moze refund na MC karticu.

@tomap Cek, ti si platio karticom a vratili su ti na PP balance? Mislim da ne ide to tako.
@Vladimir2101 ne moze povuci sredstva, ali moze refund na MC karticu.

Ja koliko vidim on je pitao za opciju Withdraw i jos blize objasnio sa ovime " US Nalogom"

Ja koliko vidim on je pitao za opciju Withdraw i jos blize objasnio sa ovime " US Nalogom"

Ups, prevideo poslednje recenice.
Da, mora Visa za withdraw.

Ok,to sam prevideo..znaci Visa. A zasto ne mogu PP da podesim da mi prvo placa sa balansa a posle sa kartice? Na netu sam nasao da je ta opcija u Wallet ali ja tamo kad kliknem nema nista. Meni je ovaj refund vratilo na PP umesto na karticu i kad sam probao da ga potrosim odbijao je transakciju jer je pokusao da skine sa kartice a na njoj nije bilo dovoljno novca. I ja onda sklonim karticu sa naloga ,platim, i onda dodam karticu ponovo. :)

Jesi probao da izmenis cime placas?
Ja sam primetio da mi nekada prihvata da iskoristi Balance, nekada ne. Kada prihvata, nemam opciju da biram da li ce ga iskoristiti i obratno :)

Tako da ovo i mene buni, kao da je jos jedan bug PayPal + eBay kombinacije.

A gde ,na Ebay-u kad narucujem? Na PP nemam nigde nikakvu opciju da biram cime cu placati,to i jeste fora,trebalo bi da ima a nema.

Kada placas negde, pita te sigurno kojom karticom hoces platiti. Nekada ti odmah ponudi da iskoristi balance a ostatak sa kartice, i nemas izbora.
Nisam skapirao zasto/kako/gde.

Nije mi to nudilo..ponudi placanje sa kartice,PP credit ili PP i kad odaberem PP ne pita me hocu li sa kartice ili balance ,da povuce pare..do sad nisam video tu opciju nigde. Kazem ti,na netu mi pise da to imam u podesavanjima PP naloga ali ja to ni tamo.nemam..okacicu bas posle kako mi izgleda nalog,nisam sad pri kompu.

Ne sumnjam, te opcije verovatno uopste nema za PayPal za Srbiju.

Evo bas gledah gde mi ne da... za Wiener Linien (javni prevoz u Becu) nije hteo da iskoristi 8$ koje imam sa TopCashbacka. Za placanje salova (preko CC Bill-a) mi je iskoristio prvo balance i ostatak sa kartice. U oba slucaja nisam imao izbora da li zelim da se iskoristi balance.
Jedino sto je mozda bitno... balance sam imao u dolarima, placanje na CC BIll je u dolarima, za Wiener Linien je u evrima. Moguce da je zbog toga.

Izgleda da je fora u valuti,danas sam konvertovao te evre na balansu u dolare i kad sam placao automatski mi je skinulo to sa balansa a ostatak koji je falio sa kartice. U svakom slucaju,znaci izbora nema za nacine placanja,on automatski sve odredjuje.

Jel ovo bese najbolja opcija za konverziju?

Prilozi

• paypal.PNG
    paypal.PNG
    49.7 KB · Pregleda: 92
Super, hvala. Nazalost ovo nisam proverio kada sam obnovio karticu na PayPal-u sa novim rokom, ocigledno mi je PayPal odradio konverziju kada sam platio YI 4K+ 212.5e umesto oko 203e na Geekbuying-u. Ucite na greskama :whip::crash:.

bio sam skemovan (placao preko paypala) ALI mi je na isti nacin vracen novac a onda sam ponovo kupio od VALIDNOG prodavca i to izgleda ovako...
Capture.JPG
e sada, moje pitanje je ZASTO mi vracen novac MTS online kartica na pregled transakcija to nije evidentirala nego samo novo potrosen novac ?

Pa proslo je svega 2 dana, jos se nije proknjizila...

Mora da sw evidentira vracanje.
Storniranje neces videti.

Vrh Dno