Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Da, osnovice se umanjuju za 20%, moja greška

Jedno blic pitanje, da bih se zastitio od PP dranja tj. "konverzije" prilikom placanja dovoljno je da promenim podesavanja sa default na ove dve stavke?

1. Bill me in the currency listed on the seller's invoice i
2. Convert with card issuer.

Malopre sam podesavao nalog iznova jer sam uzimao CoH: Tales of Valor i bila je neka smesna cifra od ~3.6 evra tj. 3.19 funti pa da znam okvirno jer jos nemam aktivirano proveravanje preko aplikacije. Kartica je u Intesi, Electron.

EDIT: Joker, slucajno quote, promasio sam dugme.

Pre par dana mi je stigla jedna solidno velika uplata iz Hong Konga, kad ono skidaju ni manje ni više nego 6,4% provizije. Razvaljivanje...

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Kako da budem srećan ako sam navikao do sad da mi uvek skida 4%?

Samo ponavljaš onaj prvi deo:
"Pre par dana mi je stigla jedna solidno velika uplata iz Hong Konga"

pošalješ meni jednu solidno veliku uplatu iz HK čak i sa 10% provizije ja ću skakati od sreće :D
samo treba biti zahvalan što imaš tu mogućnost, ima ljudi koji nemaju za 3 obroka dnevno, sa platom od 20K dinara, kako oni da budu srećni!

Koji je to rezon sunce ti poljubim....

Ja sam te pare krvavo zaradio, ostajao više noći zaredom do tri da radim. Mogu da budem zahvalan samo sebi i svojoj guzici, jer sam se sam izborio za sve u životu [emoji4]

Ništa onda, sedneš na avion, odeš do HK, pokupiš pare lično = 0% provizije za transakciju :d

Pa... ako je IT u pitanju, moze olako biti transakcija gde je to isplativije :)
Zar nemas bese pausal? Zasto nisi tako naplatio?

Na sta 6.4, zar nije 5.9 sada najvise?

Koristim ga za neke druge klijente, ovaj klijent plaća isključivo preko PP-a.

To nema veze, mogao je preko ShareIt/SwReg/RegSoft/RegNow (generalno Digital River) da plati, jer pretpostavljam da je softver ili IT usluga u pitanju?
To bi te moglo izaci 2.9% (mislim da je to najmanje, bilo je ranije i 1.9% ali avaj...), on placa preko PayPala, a tebi posle DR preko Wire-a/SWIFT-om na racun firme.

Moguce da moze i na PayPal (isplata sa digital river-a) bez provizije, ali nisam smeo da isprobavam, a nisam imao nikoga da pitam :(

Колико времена треба да се новац од рефунда који је враћен на мастер картицу регистровану на пејпал појави на картици? Прошло је 5 дана.
Плаћено је Пејпалом.

Послато са HTC 10 уз помоћ Тапатока

Zadnjih meseci cak i Intesa brzo registruje, dobio sam 2 refunda ISTOG dana (tj. u roku od 24h) cak. Nije pravilo, neki su duze trajali, ali eto i Intesa je postala brza.

Колико времена треба да се новац од рефунда који је враћен на мастер картицу регистровану на пејпал појави на картици? Прошло је 5 дана.
Плаћено је Пејпалом.

Послато са HTC 10 уз помоћ Тапатока

kako si uspeo da prebacis sredstva na master karticu? meni to ne ide od ruke. za srbiju moze samo preko VISA kartica da se povlace sredstva. to su mi javili iz PAY PAL podrske posle par dana nerviranja i pokusaja... i sad moja komercijalna banka nema VISA classic karticu za internet, ukinuli je, dali mi master card i zeznuli me... u koju banku drugu da se prebacim i da dizem evre? necu dinare... ima neka preporuka za neku nasu banku, brzu i bez troskova?

Poslednja izmena:
Refund moze na bilo koju karticu. To je otprilike storniranje transakcije. Ali povlacenje para moze samo na Visa.

jos jedno pitanje: da li postoji neko vremensko ogranicenje koliko novac moze da bude i da boravi dugo na PAY PAL nalogu?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Nema nikakvog vremenskog ogranicenja. mogu da "leze" koliko hoćeš...

Povukao 17.04 u 15:00 200e na karticu, prvih 24h transakcija bila u Pending. Skinuto 204e naravno, jutros primio 200e. Znaci ja nisam morao da kontaktiram PP support oko menjanje valute kartice za povlacenje novca na nju. (Visa Electron, devizni racun, Intesa). Tako da je super sto je proslo bez konverzija.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

U Intezi ce ti uvek biti uplaćeni €, nema konverzije €. Da je neka druga valuta (npr $), ona bi bila konvertovana u €.

Sorry - permutovao sam... Sad sam potrazio tvoj raniji post:

Izvinite sto upadam. Ja sam dole na Kosovu. Kad sam pravio Paypal, stavio sam Srbija i uredno verifikovao sve. Ono sto mene interesuje, da li cu moci da povezem karticu koja je povezana za racun koji je otvoren dole na Kosovu? Tipa u Raiffeisen Banci, ovoj Kosovskoj? Ili cu morati da otvaram racun gore u Srb?
Pravo pitanje je - sa kojim racunom sad koristis PayPal na Kosovu?
Zar ne bi zapravo trebalo pisati u Kosovu?

Sorry - permutovao sam... Sad sam potrazio tvoj raniji post:

Pravo pitanje je - sa kojim racunom sad koristis PayPal na Kosovu?
Zar ne bi zapravo trebalo pisati u Kosovu?
Devizni racun, Banka Intesa, u Nisu sam otvorio.
Dole nemam nista. Ipak mi je Paypal na Srbiju otvoren, pa necu da se zezam sa karticama dole. Sto je sigurno, sigurno je ;)

A je l' mozes nekako da dole dobijes cash u ruke bez odlaska u Nis?

A je l' mozes nekako da dole dobijes cash u ruke bez odlaska u Nis?
Pa karticom na bankomatu mozes podici gde god hoces, s tim sto ces placati proviziju.
Inace, ja osim adrese nemam nikakve veze sa Kosovom, PP je na Srbiju, dokumenti srpski, onda racun otvoren u Srbiji. Mozda bi uspelo da ja otvorim dole racun, izvadim karticu i povlacim novac na nju, ali ja necu da se igram, sta ako me PP blokiran il slicno?
A i banke deru kozu dole, ne svidja mi se nista sta nude.

Pa karticom na bankomatu mozes podici gde god hoces, s tim sto ces placati proviziju.
Inace, ja osim adrese nemam nikakve veze sa Kosovom, PP je na Srbiju, dokumenti srpski, onda racun otvoren u Srbiji. Mozda bi uspelo da ja otvorim dole racun, izvadim karticu i povlacim novac na nju, ali ja necu da se igram, sta ako me PP blokiran il slicno?
A i banke deru kozu dole, ne svidja mi se nista sta nude.

Ако можеш отвори рачун у Рајфајзен банци, тако можеш да подижеш новац лакше. Или ако ти неко близак има картицу Рајфајзен банке отвори нови Пејпел налог на његово име и вежи ту картицу. Након тога можеш да подижеш паре са том картицом без провизије.

Zar RF nema proviziju i na primanje novca?

Vrh Dno