Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

^ Jer ti je 1,5€ odavno vraćen ali se ne vidi često uopšte kao transakcija koja se ikada desila. Tvoj PP Ballance nije 1,5€, zar ne? (već 0) ;)

Meni je Balance uvek 0,00. Kada se menja Balance? Kada se refundira i dalje je 0,00, taj refundiran novac se vraća na karticu?

Menja se kada ti neko posalje na PP nalog novac.

^ Jer ti je 1,5€ odavno vraćen ali se ne vidi često uopšte kao transakcija koja se ikada desila. Tvoj PP Ballance nije 1,5€, zar ne? (već 0) ;)

Druze stoji da mi je 1,5 evrica balance ;)
Evo slika:

Untitled.png

Ali kao sto rekoh on je isti i pre i posle ove kupovine sto sam odradio tj. PP mi zaduzio sve sa kartice,a uzeo sam nesto sa GearBest-a od 5-6 evra

Poslednja izmena:
Tako je, automatski.

Sto se tice koriscenja balance-a tice, treba automatski i on da se prvo koristi, moguce da ovo nesto ceka da se vrati na kartiuc...

Sto se tice koriscenja balance-a tice, treba automatski i on da se prvo koristi, moguce da ovo nesto ceka da se vrati na kartiuc...

Pa koliko im treba da mi to vrate?
PP sam napravio pre nekoliko meseci,do duse juce prvu transakciju preko njega,pa mozda od toga zavisi

Ne treba toliko dugo uopste... ne znam sta se zbiva :(

Trebalo bi da povuce taj novac kad placas u evrima , mozes i da uradis balance konverziju u valutu kojom ces platiti nesto , nije los kurs .

Heh, to mi nije palo na pamet :)

Ma jok, nema:

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    27.7 KB · Pregleda: 94
  • 2.JPG
    2.JPG
    29.7 KB · Pregleda: 89
Pogledam lepo gde je refundiranje, moram da rešim, kopka me, nemam mira, a i da znam za ubuduće :d
refund.JPG
Refundiranje kako paypal pokazuje 12.02. na karticu, znači na kartici da očekujem lovu, ne na paypal i balance, to sam shvatio. Idemo dalje, pozovem banku, da se ispričamo malo, nismo odavno jer je sve šljakalo kako treba, posle gomile pitanja (što je dobro), oni provere, da, oni danas vide pare kod njih, baš danas se pojavilo, njima je danas to vidljivo, ali meni neće leći na karticu pre ponedeljka 19.02. Znači 7 dana im treba. Pa praznici su, pa ovo, pa ono... Kom bank je spora po ovom pitanju, razočarenje, svašta sam im rekao. Da li je to ok vreme za čekanje refundiranja novca na karticu, kada se plaća sa paypal? Koliko treba vremena u drugim bankama?

Poslednja izmena:
Evo ljudi da napišem ja svoje iskustvo sa vađenjem kartice i otvaranjem PayPal naloga. Izvadio sam Visa poklon karticu u Erste banci. Odmah sam dobio karticu koja se plaća 250 dinara, sva procedura se završila za 10 minuta. Kartica ne mora da bude povezana sa tekućim računom kao kod drugih banaka i kartica. Takođe nema nikakvih troškova održavanja. Posle sat vremena sam napravio PayPal nalog i pozvao banku za mi kaže transakcioni kod, odmah su mi rekli i sve radi fino. Ko ima netbanking ne mora da zove banku, može na netbanking-u da vidi. Ja sam tražio svuda po netu iskustva oko ove kartice ali malo ljudi je koristilo pa sam odlučio sam da isprobam. Eto ako neko ima pitanja oko ove poklon kartice neka me pita.

Ako neko moze da pomogne totalnom amateru:

Radim online neke poslove, uplacuju mi na paypal zarade. PP mi je povezan sa mts bankom, tacnije njihovom mastercard karticom. Posto osim ogranicenja podizanja para na nju, postoji i ogranicenje slanja pp kredita na drugi nalog, sta predlazete koji je najbrzi nacin da uzmem neku visu i odakle, po mogustvu bez placanja nadoknade? U relativnoj sam zurbi, tako da bih voleo da podignem to do kraja meseca...

Hvala unapred.

Pogledam lepo gde je refundiranje, moram da rešim, kopka me, nemam mira, a i da znam za ubuduće :d
. Da li je to ok vreme za čekanje refundiranja novca na karticu, kada se plaća sa paypal? Koliko treba vremena u drugim bankama?

Od 3 sata do 14 dana ;)

Znači zlatna sredina je 7 dana :smash:

Eto ako neko ima pitanja oko ove poklon kartice neka me pita.
Interesantno...
1. Kartica nema chip i nema magnetnu stazu? Ima samo ceo broj vidljiv, exp date i cvv2 na poleđini?
2. Da li si probao uplatu iz druge banke, tj preko platnog prometa uplatom na rtgs račun kartice, ili samo iz erste ebank aplikacije može da se dopunjuje?
3. Kako radi VbV, statični pass ili SMS code?
4. Da li si probao fund transfer sa paypal na karticu (uplata na karticu)?
5. Da li za tu cenu daju sms notifikacije o postavljenoj rezervaciji na kartici?

• Like
Reagovanja: M J
I koliko naplacuju ino transakcije.

• Like
Reagovanja: M J
Legle danas, posle četiri dana od refundiranja vide se dinari na kartici. Ok, četiri dana nije strašno, ali i dalje ne kapiram zašto nije par sati, a ne par dana...

Ljudi jel koristi neko ovu app za neke PP povoljnosti?
Nasi je dosta hvale,u cemu je caka?
b395903369a6c553f7200a5614ca5b02.jpg

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Kolika je provizija kada se salje uplata na mail za prijatelja i porodicu a koliko za robu i usluge?

Da li je uobičajeno da PayPal kada se primi novac drži novac na "hold" 14 dana ako je međunarodna uplata?

Uplaćeno je mom drugaru 230€ kroz Pay good and services i svuda pise da posle izbora opcije "order processed" počinje period od 14 dana čekanja (on hold, kada ne raspolaže novcem). To je za slučaj kad je reč o uslugama, inače je jos bar 7 dana duže ako se šalje.

Nisam se sretao sa time ovde na forumu, ali vidim da se na netu/YT dosta spominje. I nikome nije jasno zašto, posebno kada su u pitanju usluge.

Халк Банка, девизни рачун валута $ + виса класик картица, све бесплатно. У банци ти исплаћују у валути коју си примарно изабрао (долар), а можеш у ЕУР. Када добијеш картицу бришеш постојећу картицу MasterCard и верификујеш нову Visa. Код који ти ПП буде тражио добићеш у СМС поруци. Ово ти је комплетна и најједноставнија процедура што се тиче ПП и Банке.

А после долази тежи део, а то је колико ПП узима провизију за извршену услугу, то погледај на следећем линку https://www.paypal.com/rs/cgi-bin/webscr?cmd=_display-receiving-fees-outside&countries=

Било које друге "алтернативне" опције за пролазак "без провизије" у случају ПП нису доступне (легалне). Оно што такође треба да знаш ако је велика сума (већ су ти овде написали) јесте да ПП може у било ком тренутку да стави налог на "верификацију" тј. да провери да ли си ти стварно власник тог налога, е онда опет зезање са њима које може потрајати неколико недеља, а за то време новац је у блокади. Такође правило око задржавања новца од 30 дана је применљиво на продају предмета преко Ebay-a, у осталим случајевима постоји заштита ПП од 180 дана...
Uzeo karticu u Halk, a onda:
ccfe4f869434c701c56b8724c7abf8d8.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Treba mi mala sugestija...

Što više čitam, sve viš ne znam kako sve ovo funkcioniše. Mislila sam da je za slanje novca dovoljno da dam osobi koja mi ga šalje svoju mail adresu, međutim drug mi reče da poslodavcu trebam da pošaljem neki link iz odeljka Send&Request. Jel zna neko da mi objasni o čemu je reč?

Da li je uobičajeno da PayPal kada se primi novac drži novac na "hold" 14 dana ako je međunarodna uplata?

Uplaćeno je mom drugaru 230€ kroz Pay good and services i svuda pise da posle izbora opcije "order processed" počinje period od 14 dana čekanja (on hold, kada ne raspolaže novcem). To je za slučaj kad je reč o uslugama, inače je jos bar 7 dana duže ako se šalje.

Nisam se sretao sa time ovde na forumu, ali vidim da se na netu/YT dosta spominje. I nikome nije jasno zašto, posebno kada su u pitanju usluge.

Meni se desilo 3 puta i to sa nalozima koji su imali mali broj transakcija. Iskreno bilo je pre vise od godinu dana. U paypal history, verifikuje se (confirm order send) od onog sto salje i confirm order received od porucioca i sredstva su odmah dostupan. Sad tu moze biti gomila redirecta od strane paypala ali oni jos nisu najbolje pojednostavili po meni celokupan sajt od modernizacije.

Nazad
Vrh Dno