Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Jesi isprobao da ti dolaze dolari na racun, bez provizija i komverzije u HB?
Nisam znao da se za domacije ne placa nista ni na kojoj strani, to mi je cudno.

Из чега да ми конвертује из USD у USD? Са ПП повукао 200$ (минус провизија ПП 5$) на рачуну у банци 195$.

Ево ти са другог рачуна ситуација УСД у ЕУР. На ПП добио 190$, након узимања провизије од стране ПП (5$), на рачуну дана 15.01.2018 VISA - uplata sredstava DEV у 17 часова уплаћено 151.42 еур.

ПП.png

У банци сам подигао 150 еур, јер ових 1.42 нису могли да исплате :) без икакве провизије, конверзације итд... Ја никакве провизије до сада нисам плаћао, не само на овај износ него на много веће, тако да не разумем баш у потпуности питање, искрено...

za_sajt_visa_klasik.jpg

Ovu karticu možete dobiti besplatno uz otvoren dinarski i namenski multivalutni devizni račun.

Poslednja izmena:
Hvala svima na pomoci, nema veze sto se malo skrenulo sa teme :)

Onda cu da pogledam situaciju u Intesi i Halkbank, pa da uzmem gde mi je povoljnije, ali vidim da je to u najavi Hulk banka, nekako mi i ime odgovara karakterom :D

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Isti slučaj i kod mene, 20 dana nema refunda. Juče sam baš poslao poruku prodavcu, mada ne znam da li je do njega uopšte.

Из чега да ми конвертује из USD у USD? Са ПП повукао 200$ (минус провизија ПП 5$) на рачуну у банци 195]
E ovo me buni. Ostalo je ok.
Nego kako uspe DOLAR da stigne bez konverzije u EUR na nade kartice? Nebitano sto bi kurs bio dobar, kao u drugom primeru sto si naveo, zbunjuje me da uopste moze to.

A da nije bio bug. Jer sve transakcije ka i iz Sr trebaju ici u jednoj valuti samo. Sve ostalo po Visa kursu u toj valuti.

Poslednja izmena:
Procitao sam prvu stranu ali nema odgovor.. Isao na search za ovu temu i nasao par odgovora ali ne resava moj problem..

Intezina internet je uzeta pre vise od pola godine ali nikako da je aktiviram opet.. Dakle prva uspesno odradjena, pa istekla, pa stigla nova koja je uzeta pre vise od pola godine, ali nisam imao potrebe da je koristim do sad. Sada isao na edit postojece i promenio samo datum i kod. Ali kaze da ne prihvata karticu.. Obrisem tu koja je bila i kliknem na dodavanje nove. Ukucam sve podatke i javi istu gresku.. This card is not accepted. Please use a different card.

Sta sad ?

• Like
Reagovanja: M J
Uplatiš pare na nju i biće ok.

^ Tako je. Dovoljno je bilo što si izmenio datum i kod, nije trebalo da je brises. Moras imati malo sredstava na vezanom računu, barem 5€.

PayPal ništa to ne kaže, već da poruku koju si dobio.

koliko kosta ova kartica sa t.r odrzavanjem hvala.halbank turkye

Jos uvek nije potvrdio u praksi ovo koriscenje dolara za Halkbank kartice?

Jos uvek nije potvrdio u praksi ovo koriscenje dolara za Halkbank kartice?

Ја сам ти лепо написао како је код мене, а шта банка ради у позадини из које валуте конвертује па долази до $$$ то ми уопште није битно. Једино што ми је битно јесте крајњи износ који добијам, као у случају Интесе и уновчавања US чекова. У којој ће они валути то да држе мени није битно, на крају добијем онолико $ колико уз провизију банке следује, (провизија 10$ фиксно или на % ако је већи износ), а шта је у позадини и у којој валути они то држе на рачуну сасвим ми је свеједно на дан подизања износ је тај који и следује.

Ево ти из Аддико банке, лепо разврстани девизни приливи по валутама из земаља АУ, УС и наравно ЕУР. Обе опције су тестиране онлине (ПП) и директно слање на девизни рачун у валути земље из које се шаље.

Addiko.png

Ја тебе не капирам, шта желиш да кажеш.... Једино где сам губио новац јесте промена курса АУ и УС, ако сам чекао месец дана да променим у динаре онда је у том временском интервалу дошло до промене курса за пар динара и то је губитак. У девизном приливу нисам имао губитака.

Poslednja izmena:
  • Like
Ја сам ти лепо написао како је код мене, а шта банка ради у позадини из које валуте конвертује па долази до $$$ то ми уопште није битно.
Pa ovo je najbitniji deo.
Rekao si da ako drzis dolare, banka koristi dolare BEZ konverzija, dakle cena je 100$, ti imas 100$, banka skine 100$. NASA banka.
Ili na PP-u imas 105$, 5$ PP provizija, ti povuces na tvoju karticu, dobijes TACNO 100$.
Da li je tako?

Jer ako je tako, onda je to jedina banka koja tako radi u Evropi, a da je meni poznato (a prilicno mi je poznato iz iksustva)

Rekao si da ako drzis dolare, banka koristi dolare BEZ konverzija, dakle cena je 100$, ti imas 100$, banka skine 100$. NASA banka.

Ти мене зезаш или питаш ово озбиљно? Колико онда ја треба да добијем $ ако сам нпр. у Банци Интеси депоновао US чек на 500$ минус провизија 10$. За овај пример сам подигао $ и на рачуну је било 490$ уз обавезно уписивање серијских бројева новчаница приликом исплате.

На твом примеру банка је требала одмах по пријему чека да изврши конверзију у неку другу валуту, а на дан исплате да ту валуту поново врати у $, ово ми је једино логично што ти покушаваш да кажеш у примеру да приликом конверзије из једне валуте у другу неће бити исплаћено 100$ него умањено за губитак на курсној разлици коју има банка?

Ја ти опет кажем, немам појма шта се дешава у позадини, ако сам дао чек на 500$ и одбијено ми је 10$ провизије за обраду чека, на рачуну (мултивалутном) остало је 490$, после месец-два-три долазим да подигнем тих 490$ или 490$ да ми исплати у некој другој валути па онда да добије на курсној разлици и умањи за одређени %....

Ево ти од прошле године доказ где користим рачуну који је само и искључиво у валути УСД, нема додатних валута. Банка Интеса + Виса Електрон (све бесплатно)

Banka Intesa.png

И сад ти кажем да сам и на овом рачуну имао уплате у УСД валути из Америке (пошиљалац платио трошкове), ти ћеш рећи да то није могуће и да је банка морала да конвертује у другу валути и да није могуће примити у УСД валути и чувати на рачуну УСД, без икакве провизије.

Једино што је остало да те одведем лично у банку да провериш све ове написане наводе, а моје искуство је са ТРИ банке Аддико, Интеса и ХалкБанка, исто. Више нећу одговарати на твоје поруке јер стварно нема смисла да се овде правдам, само износим лично искуство поткрепљено доказима!

Poslednja izmena:
Ne pitam te za devizni racun, pitam te za Visa kartice u Addiko ili Halk, ne secam se koju si pomenuo. Da li kada placas njome, a imas samo dolare, tacno u cent se iskoriste dolari identicno ceni u dolarima?
Da li kada povuces sa PP-a 100$ dobijes 100$ na Visa kartici ili evre?
Ti si rekao za VISA KARRTICU, ne za devizni tada. Zato te i pitam.

Zezas me da ne shvatas???? Cekove i prilive na devizni nigde nisam pomenuo.

Ne pitam te za devizni racun, pitam te za Visa kartice u Addiko ili Halk, ne secam se koju si pomenuo. Da li kada placas njome, a imas samo dolare, tacno u cent se iskoriste dolari identicno ceni u dolarima?
Da li kada povuces sa PP-a 100$ dobijes 100$ na Visa kartici ili evre?
Ti si rekao za VISA KARRTICU, ne za devizni tada. Zato te i pitam.

Zezas me da ne shvatas???? Cekove i prilive na devizni nigde nisam pomenuo.

Овако што се тиче плаћања (није пријем новца) користим у 95% случајева ПП баланс, баш кад зашкрипи користим картицу, али то је ретко 2-3 пута годишње и увек држим новац на ПП баш из разлога конверзије ЕУР остатак валута (зависно шта и где купујем ако немам опцију избора валуте плаћања) и од сајта наравно. И да ти опет појасним ближе, не користим рачуне који су у УСД валути, а везани Виса картицом за плаћање, немам потребу јер ПП одлично завршава посао и могу да чувам новац на балансу и то је један од разлога, друге нема потребе да наводим као и системе који су још доступни за плаћање.

Што се тиче пријема новца у мом случају, значи ја стојима иза мојих речи у вези исплате то је први одговор, одмах да се оградим где сам рекао у банци исплаћују (савет кориснику), нисам њему лично рекао да ПејПал исплаћује (ту се ограђујем).

Халк Банка, девизни рачун валута $ + виса класик картица, све бесплатно. У банци ти исплаћују у валути коју си примарно изабрао (долар), а можеш у ЕУР.

Идемо даље, као што сам рекао да ли је буг или позадина шта банка ради опет кажем у позадини (њихов систем и посредници итд) добијем $ од ПП онолико колико сам затражио за исплату, умањено за провизију ПП-а. То је моја ситуација и моје лично искуство, а корисник сам тог девизног рачуна нешто више од 11 година (прво се звала Чачанска Банка), да ли је приликом промене система, сређивања и осталих ствари које су вероватно промењене за 11 година мене "поткачило" па остало на старом нису сигуран или је бубашваба остала у систему, али таква је ситуација. Аддико банку сам само тестирао прошле године да видим да ли тако пролази или не, више нисам а много тога се променило као и увођење одржавања девизног рачуна (сулудо).

Сегментирам банке према ономе што ми је и потребно Интеса (искључиво чекови, некад девизни прилив), ХалкБанк примарна скоро за све, Аддико повремено у овој години можда и одем из те банке (лични разлози).

Ево сад читам и уговоре Банка Интеса и ХалкБанка директно за Виса картицу и начину коришћења, нигде се не спомиње (ако имаш уговоре прочитај), прилив средстава на Виса картицу, него се говори о извршеним трансакцијама у иностранству (плаћање).

Poslednja izmena:
Идемо даље, као што сам рекао да ли је буг или позадина шта банка ради опет кажем у позадини (њихов систем и посредници итд) добијем $ од ПП онолико колико сам затражио за исплату, умањено за провизију ПП-а.
Znaci povuces sa PP-a dolare preko Visa kartice u nasoj banci i dobijes tacno dolara -5$ za PP? U dolarima tacno, precizno, ne u evrima po srednjem?
Isto pitanje znaci: imas 105$ na PP-u, povuces 100 (5 je provizija) i podignes 100$ u banci i nemas ni manje ni vise na racunu od toga?

То је моја ситуација и моје лично искуство, а корисник сам тог рачуна нешто више од 11 година
Sto samo znaci da se i dalje ne razumemo izgleda :) Jer PP kod nas moze da se povlaci tek ~3-4 godine.

Ili si ti mislio na nesto skroz drugo u ovom zadnjeg citatu, a posto je prica bila o karticama i PayPalu, mi te shvatili skroz drugo ;)

https://forum.benchmark.rs/showthread.php?148138-PayPal-(*FAQ-u-prvom-postu)&p=5386636#post5386636
Covek je pitao kako se PPa da povuce taj novac, a ti si mu odgovorio da u Halk banci moze na karticu da povuce u dolarima.
Ne znam kako drugacije da shvatim :)

Poslednja izmena:
Znaci povuces sa PP-a dolare preko Visa kartice u nasoj banci i dobijes tacno dolara -5$ za PP? U dolarima tacno, precizno, ne u evrima po srednjem?
Isto pitanje znaci: imas 105$ na PP-u, povuces 100 (5 je provizija) i podignes 100$ u banci i nemas ni manje ni vise na racunu od toga?

Sto samo znaci da se i dalje ne razumemo izgleda :) Jer PP kod nas moze da se povlaci tek ~3-4 godine.

Ili si ti mislio na nesto skroz drugo u ovom zadnjeg citatu, a posto je prica bila o karticama i PayPalu, mi te shvatili skroz drugo ;)

https://forum.benchmark.rs/showthread.php?148138-PayPal-(*FAQ-u-prvom-postu)&p=5386636#post5386636
Covek je pitao kako se PPa da povuce taj novac, a ti si mu odgovorio da u Halk banci moze na karticu da povuce u dolarima.
Ne znam kako drugacije da shvatim :)

Ево исправио сам и то у поруци и написао "Корисник девизног рачуна 11 година, банка се прво звала Чачанска, а онда је променила власника и постала ХалкБанка" :) задовољан или треба још детаљније да ти објасним. И овде си покушао да на мало малициозан начин извршен моје речи. Ако сам рекао "корисник сам тог рачуна 11 година, то није буквално значење реченице "Ја повлачим средства са ПејПал-а пуних 11 година"... упадаш безвезе у замку... читај мало...

Ne znam kako drugacije da shvatim

Тешко схватити да нисам написао то што ти покушаваш сад да кажеш у одговору том кориснику није то написано, ако знаш шта значи реченица "у банци исплаћују у доларима или еурима", паметном довољно јасно :) у формулацији реченица у овом облику можда би имало значење на то што мислиш "Приликом повлачења средстава са ПејПала у доларима у банци добијаш на рачуну доларе или еуре и имаш конверзију из ЕУР то УСД", видиш то нисам написао :) знам добро шта сам рекао...

Да ти буде још јасније, теби сам одговорио на питање о исплати, не везујући савет корисника са твојим питањем.

Poslednja izmena:
Zasto maliciozno? Ako se nadovezes na nesto, onda je logicno da je vezano sa tim na sta se nadovezuje? Poceo si pasus oko povlacenja sa PP-a i kazes da 11 godina koristis taj racun? OK, shvatam da ne mislis da 11 godina kod nas povlacis sa PP-a, ali ocigledno onda ne pricas o necemu vezanom za temu.

Ne verujem da te je iko razumeo drugacije od mene oko isplate sa PP-a.

Poslednja izmena:
Ako zvuci da te kudim ili zezam, nije tako :)

Zašto mi se kada povlačim dolare sa Paypala na kartici uvek pojave evri? Kartica je vezana za usd, ali imam i eur devizni račun. Sa drugih payment procesora mi withdraw uredno stiže u dolarima.

Jer tako rade kartice kod nas ;) Sve je kroz EUR, ili eventualno RSD (uvek skuplje).

Јутрос сам повукао новац са Пејпела на Рајфајзен Виза картицу и новац је након 2-3 сата легао. Нема провизије, све је по текућем Виза курсу.

1% je provizija banke kad prebacujes novac sa PP na devizni racun. Lako se shvati kad je veca suma u pitanju. Na ove sitne ( <500eur) ni ne provalis, posto banka iskusno provizju naplacune naknadno posle prijavljenog punog iznosa.

1% je provizija banke kad prebacujes novac sa PP na devizni racun. Lako se shvati kad je veca suma u pitanju. Na ove sitne ( <500eur) ni ne provalis, posto banka iskusno provizju naplacune naknadno posle prijavljenog punog iznosa.
Нема никакве провизије приликом пријема новца на Виза Електрон картицу али има приликом повлачења са картице на Пејпел.

Ne mozes uospte primiti na devizni kod nas :) Tako da ovo nema uopste smisla ;)

Ne mozes uospte primiti na devizni kod nas :) Tako da ovo nema uopste smisla ;)
Smisao izjave zavisi od limita mozdanih aktivnosti u datom trenutku.
Naravno da moze, provizija je 1% + paypal fee.
d88c5b852235e9baf5190c74d8ddf3fd.jpg

Poslednja izmena:
  • Like
Pokazi ti nama gde ti u NASEM PayPal nalogu imas opciju da dodas NAS racun?
Vidis da pise VISA money trasnfer? Znaci nije na devizni, nego na karticu povlacenje. Nema ni smisla o tih 1%, ne znam odakle ti oni?

Po ovome sto si pokazao ja bi rekao da ti je kartica iz SocGe ili ProCredit?

Poslednja izmena:
Ево сад читам и уговоре Банка Интеса и ХалкБанка директно за Виса картицу и начину коришћења, нигде се не спомиње (ако имаш уговоре прочитај), прилив средстава на Виса картицу, него се говори о извршеним трансакцијама у иностранству (плаћање).

Zato sto opcija za priliv iz inostranstva na karticu nije ni definisana nego se sve ove transakcije vode kao "povracaj sredstava". Znaci da si nesto kupio pa odustao i da ti je novac vracen, sad zavisi od banke do banke kako ona na to gleda i kojom brzinom je obradjuje.

Mozda sam negde to preskocio,ogromna je tema.
Naime danas prvi put uzes nesto preko PP-a sa GearBest-a pa me zanima,sve je ok proslo,zaduzen sam tu cifru,ali mi nije jasno zasto mi PP nije skinuo onih 1,5 evro sto je uzeo kao proveru sa racuna kad sam napravio nalog,vec mi svu sumu povukao sa kartice?
Mislim koji ce mi djavo tih 1,5 evra,nek pri nekoj sledecoj kupovini prvo to povuce,a ostalo sa kartice ako je moguce?

Nazad
Vrh Dno