Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ok, najbitnija stavka da ne radi konverzaciju, ali ovo se mora proveravati sa vremena na vreme, siguran sam da sam nekako PP vrati, više puta sam ovo podešavao ovako, proveravao sam i neko vreme stoji.

Kako da promenim vremensku zonu? Samo jednu opciju imam?

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    82.9 KB · Pregleda: 87
  • 2.jpg
    2.jpg
    53.6 KB · Pregleda: 79
Imao sam kupovinu preko ebay-a i artikal mi nije stigao u roku 40 dana i juce mi je prodavac refundirao iznos medjutim na paypalu mi prikazije refund + 23,98 nije na balansu kako sad da to prebacim na internet visa karticu? Hvala

Što prebacujes, kao da ih nećeš potrošiti za nešto drugo...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ja kad kupujem neke stvari preko ebaya novac mi skida sa visa kartice a sad mi prikazuje samo da je refundirano a tog novca nema ni na balansu ni na kartici mislim da bi trebao biti na kartici

Odakle si platio tamo će biti vraćen. Da bi se pojavio na kartici potrebno je određeno vreme, nekoliko dana.

Pa ne ide to iste sekunde nazad treba banka to da odobri.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sta sad raditi danas mi paket stigao a prodavac refundirao novac kako da mu sad to vratim?

Drugari povukao sam novac sa paypal na visa internet karticu, jos nocas, oko 400$ koliko vremena treba da mi se taj novac prebaci na kraticu, ranije sam cekao 10-15min sad vec duze vremena nema a prvi put vecu svotu povlacim

10-15min ti je trebalo na Visa Internet Intesinu da ti stigne sa PPa WITHDRAWAL?
To je fizicki nemoguce, kartice ne mogu da knjize istog dana ni placanja ni uplate.

24h je najbrze sto sam povukao novac kod unicredit banke i to neznam kako tako brzo je proslo za 10-15 min nemoguce je.

PayPal (*FAQ u prvom postu)

^^ Moguć je, kod Unicredit Banke uvek tako prolaze transakcije. Kada na PayPalu status transkakcije uđe u Complited status (withdraw), za 24h se novac pojavi na računu. Koristim njihov račun.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na racunu, ili raspolozuva?
I 24h i 15min je ogromna razlika :)

^^ Na računu su rasploživa u roku od 24h sata, od trenutka kada status na PayPalu bude completed. Da pokušam da budem precizniji, status complited podrazumeva povlačenje novca sa paypal balansa na račun. Poželjno je da bude radni dan naravno, najkasnije četvrtak ako očekujemo novac u roku od 24h, nadam se da sam bio jasniji [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li na UC ebankingu postoje "Nedospele obaveze" ili nesto slicno? Da li se nalazi tu neko vreme kada se povuce?

Kod Intese je ranije novac bio dostupan maltene instant, ali samo je bio raspoloziv, nije bio u Stanju, i stajao je danima nekada u Nedospele Obaveze. Sada to kod Intese nije slucaj, nema ga u Nedospelim obavezama uopste, nego kad je dostupan, tek tada je raspoloziv i odmah je na stanju.

Kad podignes novac sa racuna odmah pise da je skinuto i stanje trenutno, isto kad legne sa pp-a odmah dostupno je samo kao sto rece profajler satnica kad se povlaci radni dan da bude.

Aman, ljudi, ne pitam vas da li je DOSTUPUNO na racunu, vec da li je Raspoloziv iznos jednak Stanju?
Recimo, ako je eBanking na UniCreditu isto kao u Demo verziji, dobili bi ste nesto ovako:
Racun: 1285142059
RSD Tekuci racun
Raspolozivo Stanje: 149.300,50
Rezervisano: 40.000,00
Stanje: 189.300,50
Ima li sta u Rezervisano kada povlacite sa PPa i da li je Stanje i Raspolozivo Stanje jednako?

Tako alfa, te pare samo stoje mozda kao nedospele i ne mogu se koristiti, kod intese de crka i po par dana, pre je u nedospalim obavezama pisalo stanje sad samo kad pare skroz budu legnu na racun da mogu da se koriste.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Withdrawal kada se na kartici vidi kao Nedospelva "obaveza" vec je moglo da se koristi kod Intese. To bese do pre jedno.. ~5 godina.
Zato bih da dodjemo do preciznih informacija za UniCredit :)

Da pitam i u adekvatnijoj temi, namestio sam u podešavanjima PayPal-a da mi ne vrši konverziju prilikom plaćanja na netu, želim da naručim slušalice sa GearBest-a, pošto je cena u $, da li će on meni skinuti sada evre sa računa , koje će prebaciti u dolare? (imam Telenor Banka MasterCard)

Ако повучем одједном 2000 долара на картицу да ли ће моћи да прође без неких додатних провера и сличног?

Zavisi da li si pre povlacio vece sume, da li je redovno itd.

Ako je prvi put, i prvi put 2000 PP ce zadrzati najverovatnije 72 sata novac pa tek onda da ga pusti

Zavisi da li si pre povlacio vece sume, da li je redovno itd.

Ako je prvi put, i prvi put 2000 PP ce zadrzati najverovatnije 72 sata novac pa tek onda da ga pusti
Повлачио сам раније два или три пута, али мислим да у последњих 6 месеци нисам имао повлачење новца. Иначе, налог је потврђен а картица још важи.

Повлачио сам раније два или три пута, али мислим да у последњих 6 месеци нисам имао повлачење новца. Иначе, налог је потврђен а картица још важи.

Najverovatnije ce onda samo PP da ti drzi novac 24-72h radi provere, i onda ce da puste :)

Primera radi, ko ima slicne mesecne sume u slicnom vremenskom razmaku, PP pusta u roku od 1 minuta i onda je sve na banci dalje.
Dok na primer neke velike cifre 5-10k bi trazili potvrdu (mejlom telefonom itd)

Najverovatnije ce onda samo PP da ti drzi novac 24-72h radi provere, i onda ce da puste :)

Primera radi, ko ima slicne mesecne sume u slicnom vremenskom razmaku, PP pusta u roku od 1 minuta i onda je sve na banci dalje.
Dok na primer neke velike cifre 5-10k bi trazili potvrdu (mejlom telefonom itd)
Хвала ти. Да проверим курс, па ћу ових дана да урадим повлачење.

Хвала ти. Да проверим курс, па ћу ових дана да урадим повлачење.

Nema na cemu :)

Jos jedan savet, verovatno znas ali nije na odmet, posto si rekao dolar, povlaci u svakom slucaju dolar i neka VISA radi konverziju :)

Nemoj da menjas na PP menjacnici, nego samo povuci dolare

Da li neko može a izedituje ovo. Više nije isto

P: Kako da isključim konverziju iz strane valute u RSD prilikom plaćanja?
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hocete da promenite opciju)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Najbolja varijanta je da na računu držite EUR i da isključite konverziju na PayPal-u. U ovom slučaju imate samo konverziju od strane VISA Inc. koja je po najboljem mogućem kursu. Prilikom konverzije u RSD, PayPal koristi svoj kurs koji je nepovoljniji za krajnjeg kupca.

Uplatio Seedbox, stavili automatsku obnovu. Uđem u PayPal pod "My preapproved payments" ali nema ništa. Postoji li još neki način kako da blokiram plaćanje preko PP-a (pre nego što otvorim tiket kod box-a)?

Uplatio Seedbox, stavili automatsku obnovu. Uđem u PayPal pod "My preapproved payments" ali nema ništa. Postoji li još neki način kako da blokiram plaćanje preko PP-a (pre nego što otvorim tiket kod box-a)?
Пробај на том сајту да искључиш аутоматско обнављање претплате. На Пејпелу би требало да буде у том одељку који си навео. Такође погледај у самој трансакцији и изабери стари начин приказа, често се ту налази више информација.

Vrh Dno