Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Nije to novina, ta opcija postoji pre nego je PP dosao u Srbiju. Ukratko, to je nacin da PP zaradi skoro suplo vise nego na osnovnoj proviziji, jer ti uracuna 5% veci kurs.
Jedini razlog za to je njihova zelja da zarade vise - u takvoj su poziciji da nemas alternativu, znaju da neces preci u drugi tabor :) Uvek proveravaj tokom placanja da nije u dinarima, ako jeste podesi Bill me in seller's currency!

@goran, dok ti neko iz BiH ne odgovori, cini mi se da je RF BiH blokirao isplate sa PPa na svoje kartice?

Ok ja sam izabrao da platim u evrima, 305 evra, ali opet mi je skinulo vise, oko 315-320?
Jel to neka razlika koju bese vrate posle 7 dana?
Stoji na Paypalo nalogu 305 evra.
Onda je banka rezervisala za neku konverziju ili kako se to vec zove?

Poslednja izmena:
Trebalo bi, ne znam uopste kako stoji kada se plati u dinarima :) To sam uvek gledao da me ne zezne.

@goran, dok ti neko iz BiH ne odgovori, cini mi se da je RF BiH blokirao isplate sa PPa na svoje kartice?

Nije blokirano jer prijatelj prima novac na istu karticu.
Ne znam da li ima ikakve veze sto ima devizni racun u RF sa VISA?
Zvacu RF sutra, da vidim mogu li me oni uputiti kako da rijesim ovaj problem

Sent from mTalk

Moj post od juče iz teme eBay:

Pokušavam celo poslepodne da kupim nešto na eBay-u preko PP i izbacuje mi grešku
ebay.jpg

na sajt PP se normalno logujem.
Vidim da još ima neko istih problema danas:

https://www.paypal-community.com/t5...-PayPal-payment-Error-Code-70495/td-p/1332305

https://community.ebay.com/t5/Member-To-Member-Support/Error-Code-70495/qaq-p/27598889

Jutros probao, opet isto.

I meni isto izbacuje.
eBay me upućuje na PayPal, a PayPal na eBay - a vlasnik isti.
Izgleda da su nas banovali na određeno vreme, da vide kako će ovo sa pošiljkama da se reši i da se prodavci konsoliduju, pa da nas kolektivno stave na ignore listu kao Italijane.

I meni isto izbacuje.
eBay me upućuje na PayPal, a PayPal na eBay - a vlasnik isti.
Izgleda da su nas banovali na određeno vreme, da vide kako će ovo sa pošiljkama da se reši i da se prodavci konsoliduju, pa da nas kolektivno stave na ignore listu kao Italijane.

Bila je vest pre neki dan. Ebay je ukinuo plaćanje paypalom za građane Srbije zbog problema sa rokovima isporuke pošiljaka u Srbiju.

Poslednja izmena:
Meni radi (nas PayPal, nasa kartica). Nije radio koji dan.

Ако је укинуто плаћање ПП онда то важи за комплетно све услуге од стране Ebay компаније, то су само наводи и неки "трачеви", јер супротно томе говори податак да преко мобилне апликације Ebay све пролази без икаквих проблема. Оно што је у веб верзији проблем јесте селектовање ПП опције, а конекција ка верификационом серверу неће да прође тј. нема логин странице за ПП (има проблем са конекцијом на верификациони сервер, као да је блокирано) и онда после минут избаци грешку....

Алтернатива: Тренутно ко више воли веб верзију може прегледати и додати производе у корпу, а онда преко мобилне апликације платити, то је за сада решење које функционише без икаквих проблема.

Иначе ако се може закључити негде у глобалу проблем је за кориснике из Србије "сукцесиван" код неког ради веб без проблема, док код других неће, па користе ову алтернативу... :)

Poslednja izmena:
Kod mene radi, upravo kupih nešto u vrednosti od 15$, plaćeno PPlom, prošlo isto kao i svaki prošli put (na svu sreću, još mi samo fali da mi pp zeza)...

Ако је укинуто плаћање ПП онда то важи за комплетно све услуге од стране Ebay компаније, то су само наводи и неки "трачеви", јер супротно томе говори податак да преко мобилне апликације Ebay све пролази без икаквих проблема. Оно што је у веб верзији проблем јесте селектовање ПП опције, а конекција ка верификационом серверу неће да прође тј. нема логин странице за ПП (има проблем са конекцијом на верификациони сервер, као да је блокирано) и онда после минут избаци грешку....

Иначе ако се може закључити негде у глобалу проблем је за кориснике из Србије "сукцесиван" код неког ради веб без проблема, док код других неће, па користе ову алтернативу... :)

Meni ne radi PayPal ni na EBAY aplikaciji...

Da nema možda veze sa browser-om?
Za Firefox je skoro izašao apdejt i nešto su menjali pa brdo add-on-ova ne radi (više o tome u temi za Firefox).

Nije, probao sam i iz FF i iz CR

Upravo sam odradio čekaut i plaćanje preko PP, ali na foru, ne čekira se polje PayPal, već se ode niže, na
See more payment options što vodi direktno na PP po difoltu i dalje ide PayPal procedura plaćanja.
Sve sa desktop računara, ništa mobilni EBAY.

Nije blokirano jer prijatelj prima novac na istu karticu.
Ne znam da li ima ikakve veze sto ima devizni racun u RF sa VISA?
Zvacu RF sutra, da vidim mogu li me oni uputiti kako da rijesim ovaj problem

Sent from mTalk

UPDATE:
zvao sam u Irsku njihov support, morali su oni nesto ukljuce neku opciju, brzo je sve zavrseno cirka 3-4 minuta je poziv trajao. Sada cekam prijatelja da isprobam da li stvarno i u praksi radi :D

Nema skype, wa, viber samo regular pozivi :(
Sreca pa sam brzo zavrsio (nisam mnogo slusao onu uvodnu muziku :D )
Poziv je trajao oko 4 minute, a potrosio sam sa mobitela oko 1,5-2€

Cim to nekom radi nekom ne, ne verujem da su nas "blokirali" ili tako nesto. Ja sam pre par dana uzimao nesto jeftino i proslo je bez problema, doduse preko mob aplikacije

Sent from my Le X820 using Tapatalk

• Like
Reagovanja: M J
PayPal (*FAQ u prvom postu)

Kod mene isto samo vrti ovako i nece da izbaci stranu za logovanje. Nije nas sigurno paypal ili ebay blokirao, jer im normalno platim VISA karticom. Probao sam i preko VPN-a i isto se desava. Cak je i na mom paypal-u default adresa u Nemackoj gde mi stizu paketi.

6c7e22fbeb845c456d150b95ddc26f57.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Da vidis totalno sam smetnuo sa uma skype ili neki VOIP sajt, ali dobro sam prosao ipak. Prijatelj je prosle godine zvao skrill 25€ ga kostalo to zadovoljstvo

Sent from mTalk

Meni se ovo desava sa PayPal placenjem na eBay. Otvori se prozorce gde se vrti a posle nekog vremena dobijem ovako obavestenje:

2017-10-16 14_59_31-Checkout.png

Napominjem da se bira nacin placanja PayPal ili debitna,kreditna kartica. Naravno izaberem PP jer sam i do sad tako placao za robu na eBay-u. Kad odem na PayPal Account normalno se prijavim i dobijem podatke moje Visa internet kartice. Na racunu imam dovoljno para.

Poslednja izmena:
Mislim da ce semo svi vrlo brzo biti u klubu R. Srbija. :mad:

Nema to veze sa Srbijom. Nece ni preko vpn-a da radi. Moj account je nemacki tako da nema veze sa Srbijom, pa nece da radi.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ajd ako te ne mrzi probaj opet. Mene je zezalo danas popodne ali sad radi. Odnosi se na mobilnu aplikaciju, sajt i dalje ne radi.

Meni ne radi ni preko aplikacije, ni preko PCa (android, wifi/mts, SRB PP). PP podrska preko FB je jedna od gorih. 3 osobe na istom mesindzer prozoru savetuju u 3 dana isto. Obrisati kolacice i konacno, da je transakcija upala u listu sumnjivih... Danas sam im pisao. Mozda se uozbilje :)

Ako stvarno ima svega ~115.000 posiljki godisnje da pristize na nasu carinu, jos manji deo toga je preko PPa, mi smo im toliko sitni, da oni ne primete da postoji globalniji problem :) Zato duduk-template uvek pustaju prvo.

Vrh Dno