Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

To ne bih znao. I sam sam imao minus kad me je jedan matori hteo zavrnuti ali je presudjeno u moju korist i sklonili su minus.

Sta si uradio da vratis pare? Ja sam prodao neki nalog za igricu tako da cisto sumljam da ce presuditi u moju korist

Moj slucaj je drugaciji.
Ja sam radio na projektu na kom sam utrosio 100injak sati. Zavrsio sam projekat i klijent je uplatio nekih 30% od dogovorene sume i zatim je trazio da mu nastavim raditi. Ja sam rekao da za dalje izmene i poboljsanja mozemo da se dogovorimo ali kad sravnamo racune. Medjutim on nije hteo i prepirali smo se mesec dana dok meni nije dosadilo i rekao sam samo da me ostavi na miru, da ne mora da mi placa ostatak samo da me ostavi. (jako tezak covek) Onda mi je ukinuo pristup serveru i ja sam bio srecan jer sam mislio da sam ga se resio, a sa ostatkom para sam se pozdravio. Medjutim on je posle par dana od Paypal-a zatrazio i tu sumu sto mi je vec poslao.
Ja sam sreca imao pristpu git log-u pa sam dokazao koliko sam radio (na neki nacin) i Paypal-a je posle mesec i po dana presudio u moju korist. Tada sam mnogo citao o takvim slucajevima na netu i mislim da u vecini slucaja ne bi trebali presuditi u njegovu korist jer Paypal ne moze da zastiti kupca ako on kupuje digitalna dobra koja ne mogu da se vrate fizicki.

Hvala na pomoci... zalicu se na paypal support pa cemo videti sta ce biti

Kljucan je razlog zbog kojeg je on pokrenuo dispute.
S obzirom da je u pitanju nalog za igru dovoljno je da kaze da mu je neko neovlasceno koristio karticu i pare moraju da se vrate, a ti nikako ne mozes d adokazes da nije tako.

Ti mozes da prebacis novac i ocistis racun, ali onda mozes i da zaboravis na taj paypal account.

U svakom slucaju vrlo nezgodno za tebe.

Nema veze, uzecu ako mi bude ikada zatrebao paypal uzecu od druga, meni je najbitnije da dobijem novac koji sam withdraw na bankovni racun

Ti ovo kazes kao da svako moze da tvrdi da mu je ukradena kartica i nikom nista?

Ne mora da je ukradena vec da je Neko drugi napravio kupovinu (dete na primer ) sve to PayPal priznaje kupcima.
Kada je fizicka roba u pitanju sve je to lakse resiti.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Imao sam na PayPal racunu svega 11 evrica i kada sam ih "povukao" pisalo je Fee 4 evra. Jel to znaci da cu ja primiti svega 7 evrica, a da oni uzimaju za proviziju(ugradjivanje) tih 4 evra?

Nema procenta kakav procenat..4e fixno.. u USA je poglacenje dzabe...

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Ima i procenat i fixno koliko se secam.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Visa Electron mi je trajala do 09/17 i normalno uzeo sam novu jos sredinom sep., i pokusao da update odradim na PP-u, koji mi je vec poslao email da me podseti da istice i da treba da update-ujem karticu, ja pokusao u vise navrata, ono nece.. Da li da kontaktiram support ili je problem u tome sto na kartici nemam novca?

Izbacuje ovo: ''This card is not accepted. Please use a different card." Malo mi je cudno..

Nece ni Blizzard da prihvati.. Onda mora jer nema novca, ne vidim drugi problem.. :D

Poslednja izmena:
Ali zasto mora da ima novac ako zelim samo da odradim update datuma isteka na samom PP-u? Malo glupo, kapiram da mora kada prvi put kacis karticu itd, ali kada zahteva samo update, nema potrebe.. Cak i ima 1e ali dobro, sutra cu da uplatim pa cu da probam. :)

Nova kartica, novi datum, mora ...

Moraš da imaš par eura na kartici da bi ti prošla verifikacija...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Visa Electron mi je trajala do 09/17 i normalno uzeo sam novu jos sredinom sep., i pokusao da update odradim na PP-u, koji mi je vec poslao email da me podseti da istice i da treba da update-ujem karticu, ja pokusao u vise navrata, ono nece.. Da li da kontaktiram support ili je problem u tome sto na kartici nemam novca?

Izbacuje ovo: ''This card is not accepted. Please use a different card." Malo mi je cudno..

Nece ni Blizzard da prihvati.. Onda mora jer nema novca, ne vidim drugi problem.. :D

"E, ljudi, da pitam nesto... nece da mi proda Maxi cokoladu. To sto ne'am kinte, ili misle je neka druga fora kako se kupuje?".
Brate koja pitanja........................................ kad bi mogao da predjem preko toga, valjda bi mogao da se smejem kao ostatak foruma, ali avaj :)

Dobro matori opusti se, prvo sam hteo ovde da pitam, nego da cimam support, znam da je pitanje glupo, ali sto je najgore imao sam par ****nih evra na kartici ali dobro.. Izvinjavam se onima koje sam nasmejao. :) Hvala svima na informaciji.

Imas odgovor na to u prvom postu :)

Ljudi trebala bi mala pomoć, da vidim da li je neko imao slično iskustvo..
1. Oktobra su mu stigle dve odvojene uplate na paypal acount. Uredno sam uradio withdraw na karticu koja je vezana sa nalogom.
Tu nastaje da kažem prvi problem jer se prvi put susrećem sa njim.
Transakcija odlazi u pending status koji traje 5 dana, pisalo na nalogu da će trajati od 5 do 7 dana.
Jutros ulazim na acount i vidim da je transakcija refundirana i da je iz nepoznatog razloga vraćena na paypal balance.
Pokušam ponovo da uradim transfer na karticu, i izlazi mi poruka internal error.. I to je to, jednostsvno novac stoji na balansu i nemoguće ga je prebaciti na karticu!
Ima li nekoga da je imao slično ili isto iskustvo,
Hvala

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bilo je takvih slucajeva, nesto zezne PayPal, i mozes jedino da ih cimas i cimas i cimas na support da srede. Ali obicno se sredi nakon duzeg vremena samo od sebe, i nista u medjuvremenu ne pomogne, osim da se vecina iz Srbije zali (obicno zahvati nekoliko ljudi).

BTW, NEKO JE PITAO ZA REFUND ZA GAMING ACCOUNT:
Ako ste poslali na Visa karticu, i bude u tudju korist presudjeno, MOZE se povuci sa te kartice kasnije! Znaci, odmah podignite i vise ne stavljajte na nju novac. Ako je u pitanju kartica koja ima dozvoljeni minus (tipa Visa Inspire u Intesi, Visa Electron u RFu itd., povezane na tekuci sa dozvoljenim minusom), morate je otkazati :)
Ne znam koja je suma u pitanju, ali cim se neko za gaming account boji toliko, ocigledno nije sica, pa pripazi.
^da ne idem nazad i trazim ko je bese pitao.

Ja sam pitao, pare su mi legle i odmah sam ih podigao... e sad ako uklonim karticu sa paypal da li mi moze biti naplaceno ili ako ugasim pp nalog? U pitanju je visa internet kartica tako da u minus ne mogu

Ne bi trebalo da moze, jer je debitna. Medjutim, video sam 2x (jednom na forumu i screenshot) da je DEBITNA otisla u minus. Ne znam kako :(
Brisanje naloga ne znaci nista, ali uklanjanje kartice i gasenje iste bi znacilo :)

Imam paypal nalog,na njemu su mi sada neke pare koje želim da prebacim na karticu ali mi paypal traži da dodam us bank account. Kako ovo da izbegnem? Sta je resenje? Trazio sam u tebi ali nisam nasao odgovor.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Jel ti ta kartica povezana ?

Kartica povezana i verifikovana. Kad kliknem na withdraw funds izbaci da moram da dodam bank account. I dalje ne mogu nista.
Nisam znao da postoji srpski paypal?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Vrh Dno