Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Onda sam ja pogresno razumeo. Mislio sam da je samo za Virtuon u RF potrebno imati 20e

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ipak nije do tog minimuma. Sada imam 30e preko i ne prolazi na b***e. net ni na google play. Izgleda da mora 24h da prodje od aktivacije

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Evo uspeo sam da apdejtujem, prosla mi malopre kupovina na eBay, posle i na Aliexpress, pa sam otisao da editujem na PayPal podatke i prošlo je bez problema. Izgleda je trebalo više od 24h da je aktiviraju samo...

Danas treba da povucem pare sa paypala.
Ali jedno pitanje.
Posto su kod mene u banci ukinuli devizni racun koji je vezan za Visa internet karticu (za karticu je sad vezan samo RSD racun).
Da li ja mogu EUR da povucem na taj RSD racun tj da li ce biti odradjena konverzija u RSD?

Jel neko to probao?

Trebalo bi da je tako. Ja sam za PP vezao dinarsku Visa inernet karticu (nema devizne u mojoj banci), pa kad sam povukao pare sa PP, legli su dinari.

Eeeee to mi kazi:).Hvala puno na pomoci to mi trebalo da znam.
Mrzi me da idem do druge banke da otvaram drugu internet karticu.

Ako nemas provizije za PRIMANJE na karticu, nije velika razlika ali ipak bi bio bolji kurs u KomBank i MTSB nego Visa kurs, koji ce se primeniti (ako PP ne radi konverziju i "garantuje kurs").
Koliko znam, samo ProCredit ima proviziju za to :) Cak ni RF. A oni od skora imaju 1+2% provizije za ino transakcije na kreditnim karticama (1% za EUR, +2% za non-EUR).

Ovo je Visa Gold kartica na nju mi je vezan tekuci RSD racun u banci..Ima pozadi CVC broj tako da moze da sluzi za internet placanja.Nju cu da povezem sa paypal..Visa internet mi je istekla treba da cekam 5 dana..
Tako da cu povezati ovu koja je vezana za tekuci valjda je to to..

Da li neko zna kako da podesim 2FA? Prije je bilo Settings > Security Key, samo sto ne vidim tu opcije vise. Koliko vidim ne mare oni previse za tim..

Citiram korisnika: nemanja123
Za ovaj drugi problem konverzije ima lakše rešenje koje sam izguglao (kad se prebaci na stari open nema opcije), pa ako može neko od moderatora da ubaci/ispravi u prvi post:

Za svaku karticu mora posebno da se isključi konverzija. To se radi na sledeći način: ide se na sledeći link https://www.paypal.com/us/cgi-bin/we...t-pull-funding
Onda pored svake kartice stoji opcija "Conversion Options" i tamo se stavi "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." i zatim dugme "Submit".

Pre 20-ak dana se zeznem, uzeli mi par dolara vise prilikom kupovine u funtama, jer nisam znao da Paypal zna da resetuje ovu opciju. Sad sam opet kupio neku sitnicu u funtama, ovaj put sam iskljucio konverziju i stavio ovako kako pise u ovom citatu, ali mi je opet obracunat isti kurs kao i sa konverzijom koju radi Paypal, tj 1$=0,73GBP.

Jesam li nesto prevideo?

Cisto da potvrdim...Po transakciji imao sam nekoliko od 88 eur..Paypal uzme 5.1eur..Nije mi jasno pise 2.9%+0.35 (a ovo ispade dosta vise)..I za povlacenje para mi uzese 4 eur..

Bez problema sam povuka na RSD racun koji koristim za platu itd,tj povezao sam karticu koju koristim za platu..Pise da transakcija povlacenja pare bude za 5-7 dana...BUKVALNO za 15 sekundi su mi legle pare u dinarima na dinarski racun..

Oko 100 RSD sam dobio manje od srednjeg kursa dinara na danasnji dan..Sto mislim da je skroz ok na cifru od oko povucenih 260 eur.

Ja sam kod Vojvodjanske Banke..Imao sam Visa Internet njihovu karticu i trajalo je nekad i do 5 dana da mi legnu pare..Sad sam uzeo Visa Gold (debitna kartica)karticu za tekuci racun i odusevio se kako su pare legle ne verujem da je proslo vise od 15 sek kako mi stigla poruka od banke.

Nego onaj 1 usd sto su mi uzeli za verifikaciju kartice,ne vidim da je transakcija stornirana niti da mi je stigla poruka od banke da su pare uplacene nazad.

Cisto da potvrdim...Po transakciji imao sam nekoliko od 88 eur..Paypal uzme 5.1eur..Nije mi jasno pise 2.9%+0.35 (a ovo ispade dosta vise)..I za povlacenje para mi uzese 4 eur..
4.4% je za placanje ka Srbiji, valjda. Plus cross-broder fee. Ne mogu naci tacno, jer im ne rade linkovi trenutno!!!!

Dobio si po kursu od oko 119.3344322523?

@kralj, cik dokazi to Zoranu :)

Poslednja izmena:
Ja sam zaposleni u banci pa ne bih da zvucim kao sektas :d.Mi smo sad dobili ove Visa Gold,za klijente ce uskoro da krene.Ali ovo ti je kartica za tekuci rn tako da bi imao odrzavanje rn.

Ja sam do sad koristio Visa Internet karticu i ako sam zaposleni nije me nesto bas odusevila 5 dana mislim da sam cekao najvise.Ovo me sad raspametilo.Moram da se raspitam kod kolega iz karticarsva u cemu je fazon.

Ovo je sad test faza gde mi zaposleni testiramo :p .Ali verovatno i druge banke (moguce i Intesa imaju tu karticu).

Poslednja izmena:
Ja znam da barem 7 banaka ima Visa Gold, s' tim da Intesa jedina nema u debit varijanti :) Sto me bas nervira :( U stvari, vise me nervira sto nema Amex.

Mislim da znam zasto je danas - znaju da ce sutra biti gori kurs po njih ;)

Pa nije istog trenutka :) samo nije mesec dana.
Kad sam AIK karticom dobio refund, trebao je dan od kada AE prijavi refund processed. A za Intesu tebi je trebalo 7 dana
Od 28. do 4.

Pa video si na ss-u da je AE podigao novac 31.7. a refundirao 04.8. , to je 4 dana (ne računajući period od 28.-31.) Ja nisam proveravao stanje nekoliko dana, ali ako se taj period refund-a, tj. 04.8. računa kao sve ukupno..i AE refund+čekanje da Intesa sve to proknjiži, onda je to trenutno, tj. daleko od procene koju ste imali ti i par ostalih iskusnih članova. Moguće i da sam šarmirao Hellen operaterku AE Customer service-a, sećam se da mi je rekla da će moj refund staviti kao prioritet, ne znam zašto :D Baš ću otići da im se zahvalim, nadam se da im to znači.

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nije povukao 31.vec je Intesa tada njima oslobodila. A ali tebi 28.

Pa svejedno, povukao AE ili Intesa oslobodila ?
Pričamo o tome za koliko dana je AE refundirao i koliko je Intesi bilo potrebno za proknjiženje. I tih 7 dana je extra što se AE tiče. Ne znam koliko je Intesi bilo potrebno ,jer taj podatak nemam, ali sve ukupno je 7dana.

Za Intesu si odlicno prosao.

Nije isto kada je AE povukao (trazio) i kada je Intesa oslobodila. To je razlika izmedju rezervacije i naplate.

Taj deo se ne vidi, kao što si video, status postoji jedino kada je ta suma Isplaćena.
Nebitno, slazemo se da je 7dana , u globalu AE refund+Intesino proknjiženje daleko od predviđanja, što ne znači da nisi bio u pravu, ali prihvati da se dešavaju i izuzeci :D

Ne vidi se, ali si rekao da si 27. porucio, znaci tada je rezervisao. Toliko ti verujem :)

Da, ima izuzetaka dobrih.

27. sam kreirao order, (tada je Rezervisano onih 20.05€) što se videlo na ss-u koji sam kačio, tada , u AliExpress thread-u. Sledećeg dana ,28.jula , je AE pokrenuo proces refund-a. Sve ostalo znaš, ali i dalje ne možeš da prihvatiš da nisi bio 100% u pravu :D

Jedno pitanje za vas koji povlacite pare sa PP-a na visa electron banke inteze. Jel dobijete SMS kad vam legnu pare? Ja sam to dodatno aktivirao, iako sam imao opciju da npr. kada platim nesto na netu stigne mi SMS da je placeno, i stanje na racunu i slicno. Ali kada mi neko uplati pare, nema SMS-a. Sada sam i tu opciju aktivirao, ne bih ni znao da nisam pitao u banci jel postoji opcija da mi stigne SMS kada mi legnu neke pare. Medjutim, ni sada mi ne stize SMS.

Mislim da je po default-u sve uključeno, a ti naknadno možeš da isključiš SMS notification ukoliko ne želiš da ti naplaćuju onih 11+dinara za to. Ni meni nije stigla notifikacija kada mi je AE refundirao novac.

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno