Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Uh ljudi ovo se otegla tema, citam poslednjih 4-5 stranica ali ne nalazim odgovor... koju biste danas Visa Electron izvadili? Izgleda da se nigde ne placa odrzavanje mesecno, a ostale prednosti mane?
Imao sam internet karticu vojvodjanske banke, devizni racun kod njih i odem danas da na taj devizni racun prislonim visa electron , kad kazu ne moze, samo dinarski tekuci pa preko njega... ovih dana idem gasim taj racun ali ne resava problem, gde je visa electron kartica najpovoljnija za online kupovine i paypal.
Vidim da svi pricaju samo o PP a sta sa aliexpressom?

Negde sam procitao da zbog sigurnosti ljudi radije koriste visa internet kartice.
Cuo sam da nije moguce primati uplate na visa internet ali sta sa refundacijom?? Ne stigne mi paket i hocu da mi se vrate pare...da li je moguca refundacija ranije placenog na visa internet karticu?? Ako je DZ odrzavanje uzeo bih obe kartice

Uzmi obe. Sa te internet kartice kasnije ne mozes da podignes pare, samo da ih trosis. Ustvari kako u koj filijali. Ja nisam mogao.

Negde sam procitao da zbog sigurnosti ljudi radije koriste visa internet kartice.
Cuo sam da nije moguce primati uplate na visa internet ali sta sa refundacijom?? Ne stigne mi paket i hocu da mi se vrate pare...da li je moguca refundacija ranije placenog na visa internet karticu?? Ako je DZ odrzavanje uzeo bih obe kartice
Visa Internet je sigurnija zato sto je savet banke da se pare na nju uplate pre same online kupovine.

Vise ljudi je vec potvrdilo da pare sa PayPal naloga mogu da se prebace na Visa Internet karticu i podizu (bar kad je Banca Intesa u pitanju). Sto se refundacije na samu karticu tice, mislim da sam imao takav slucaj davno. Koristi eBay i PayPal, ispostuj sve procedure, i vratice ti novac ako paket ne stigne.

Hvala momci na pomoci.
Ne plasim se ja da mi nece vratiti novac bilo da nije stiglo ili da nisam zadovoljan robom, pitam zbog toga sto ako ne mogu da se primaju uplate na VISA INTERNET da li to znaci da ne moze ni refundacija da legne - mada nije uplata nego refundacija.
Vojvodjanska banka je imala tu internet karticu sa nekim otkljucavanjem, kartica je u funkciji tek kada neposredno pre kupovine telefonom pozovete njihovu centralu i posto kazete pasword zatrazite da vam otkljucaju karticu. Delovalo odlicna zastita, u praksi mi je izraso nokat prvi put kad sam hteo da je koristim jer u toku dana nije bilo moguce dobiti ih, a posle ponoci se niko nije javljao tek posle 30min okretanja tog broja se javljali...

Izvinite opet sto upadam.
Da li prilikom registracije moram da navedem Srbiju, ili ladno mogu da napravic acc na paypal iz Slovenije ili DE?
Hvala

Hvala momci na pomoci.
Ne plasim se ja da mi nece vratiti novac bilo da nije stiglo ili da nisam zadovoljan robom, pitam zbog toga sto ako ne mogu da se primaju uplate na VISA INTERNET da li to znaci da ne moze ni refundacija da legne - mada nije uplata nego refundacija.
Vojvodjanska banka je imala tu internet karticu sa nekim otkljucavanjem, kartica je u funkciji tek kada neposredno pre kupovine telefonom pozovete njihovu centralu i posto kazete pasword zatrazite da vam otkljucaju karticu. Delovalo odlicna zastita, u praksi mi je izraso nokat prvi put kad sam hteo da je koristim jer u toku dana nije bilo moguce dobiti ih, a posle ponoci se niko nije javljao tek posle 30min okretanja tog broja se javljali...

Ja ti vec napisah da uplate na Intesa Visa Internet karticu funkcionisu, i mogu da se podizu pare (vise ljudi potvrdilo i ovde i na drugim forumima).

Intesa nema tu varijantu sa pozivom na fixni da bi se otkljucala kartica, ali je generalni savet da se novac na taj devizni racun uplati pre same kupovine.

Nije zbog toga. Nego sam citao negde da napravis PP nalog npr. na DE ili SLO, i onda povezes Payoneer banku, npr u EUR imas onu Wirecard, kako god. I da hoce ako napravis PP nalog u DE npr, a u SR nece. Samo sam pitao da li je neko probao da napravi PP nalog a da je naveo drugu zemlju?

Da. Ja imam mađarski nalog već duži niz godina i to mi je glavni. Imam i srpski ali ga retko koristim. I na oba imam prijavljene iste kartice.

E kod mene je sve uredu što ne znači da će i kod drugih biti [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

E to mi treba, hvala puno druze. Cisto me zanimalo da li je neko probao. A dok si se registrovao, sve podatke si popunio iz Srbije, msm adresa, licna karta...

Naravno jer ebay uglavnom šalje na pp adresu [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ne mogu nikako da potvrdim adresu na novom Paypal-u. Na protonmail mi stize confirmation code ali ne mogu nigde naci gde da ga unesem. Na kraju kad sam krenuo da ih kontaktiram, dobio sam ovaj link gde bih mogao da potvrdim email: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_confirm-email-manual
Ali naravno redirektuje me na drugu stranicu.
Mislim da im je to neki link sa starog layout-a, imam osecaj da im se sajt raspada, pola pitanja iz FAQ-u ne mogu ni da se otvore a ne vidim ni gde mogu da se vratim na stari izgled pa da probam naci to za potvrdu email-a. Zna li neko gde naci stari layout?

Thank you for contacting PayPal. Experience has shown that your issue can only be resolved by phone contact.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Molim za pomoc, imam od skoro visa internet karticu komercijalne banke one&only, koja je dinarska, jer valjda nemaju devizne. Jel ja mogu da je povezem sa paypalo-om i podizem novac ili ne?

Mozes. Ako koristis neki od set paketa, onda dobijas i povoljniji kurs od redovnog kursa banke kad se to konvertuje u dinare.

Ajde da pitam ovde. Bio sam danas u komercijalnoj banci, da vidim za devizni racun i karticu, da bih je povezao sa paypalom. Bila je guzva pa sam samo na brzinu pitao. Ali koliko sam razumeo, otvori se devizni racun, ali se ne dobija platna kartica, vec samo ona njihova plastificirana. Da bih dobio karticu, moram da otvorim tekuci dinarski racun, pa se on poveze sa deviznim, pa onda tako mogu da podizem pare na bankomatu. E sad, pitanje je da li tu karticu mogu da dodam na paypal, jer nemam pojma jel ona dinarska ili devizna. Na stranu cela konverzija izmedju deviza i dinara, i gubljenje para na proviziji. Jel ima neko iskustva sa ovim, jel ima neko karticu komercijalne banke da mu je vezana za paypal?

Ajde da pitam ovde. Bio sam danas u komercijalnoj banci, da vidim za devizni racun i karticu, da bih je povezao sa paypalom. Bila je guzva pa sam samo na brzinu pitao. Ali koliko sam razumeo, otvori se devizni racun, ali se ne dobija platna kartica, vec samo ona njihova plastificirana. Da bih dobio karticu, moram da otvorim tekuci dinarski racun, pa se on poveze sa deviznim, pa onda tako mogu da podizem pare na bankomatu. E sad, pitanje je da li tu karticu mogu da dodam na paypal, jer nemam pojma jel ona dinarska ili devizna. Na stranu cela konverzija izmedju deviza i dinara, i gubljenje para na proviziji. Jel ima neko iskustva sa ovim, jel ima neko karticu komercijalne banke da mu je vezana za paypal?
trazi viza elektron i devizni racun tako ja koristim.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nazalost, nicemu ne sluzi taj devizni racun za PP, kad nema deviznih Visa kartica u KB - a Master koje se mogu vezati uz devizni racun se pak ne mogu vezati za PP. Tekuci je 210 dinara mesecno, a set paket (sa vise pogodnosti, vise kartica i najvaznije za PP pricu - povoljniji devizni kurs od standardnog) je 310. Ima na sajtu banke sta se sve dobija uz set.

Pogresio sam ja [emoji23] ja imam sve to u banka intezi.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

OK. Dobra fora kod Kom Banke je sto mi rekose od danas na bankomatu mogu da se podignu devize. Ne znam jel moze to jos kod neke druge banke... Osim banke intese koja je jos dobra za paypal?

Mislim da to treba tek od avgusta da krene (i ne na svim bankomatima), ali svakako je odlicna stvar. Ali onda definitivno treba uzeti set racun, jer ako ces kupovati devize po zvanicnom kursu banke, gubices dosta na konverziji.

Ma necu da kupujem devize, treba mi devizni racun sa karticom koju mogu da zakacim na paypal, to je sve.

Ne citas sta sam napisao o deviznom racunu i karticama. Ima i tema za Komercijalnu banku (mbank...), pa tu procitaj sta te interesuje.

Kako da platim nesto sa paypal balance...
Hteo sam danas da iskoristim nekih 18eur koji su na balansu plus da mi skine sa kartice, ali nije nikako prolazilo pa mi je na kraju skinuto sa kartice.

Kako to ide?

Procitao sam. Set racun. Jel ima jos neka banka da je dobra za paypal? Osim Intese.
AIK bi trebalo isto da ima besplatnu Visa Electron, bez provizija za devizna placanja, devizna.
Sve ostalo zaobidji, jer u svim drugim bankama postoji neka zackoljica oko Visa kartica. (mozda sam propustio neku omanju tipa Jubmes, VTB, OBS, ali sve ostale sam pogledao i u svima ima zackoljica).

Ko nece da se cima nesto, i nije mu bitno 20-40e godisnje razlike (i ne trosi preko 1000e), neka ode lepo u Raiffeisen! Em odmah dobije karticu sada izgleda (barem Visa), em moze uplata/isplata ne nekoliko mesta vec (mada mislim da ovo moze samo sa Visa Electron uz tekuci racun, a on se placa 150+100za karticu mesecno).
Meni licno to dodje preskupo, posto 80% prometa mi je u EUR i USD na karticama, i mene bi RF kostala... ne smem reci koliko vise od Intesinog MCa :)

Vrh Dno