Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Kako mislis informativno? Lupam pre mesec dana sam imao 50 dolara iliti 40e..to je vec danas 50 usd ili 35e...ko radi tu konverziju?

PayPal..ali iznos u EUR je informativan sve dok ne konvertujes sam u EUR.
TJ. Ako povuces sada dolare na Visa karticu kao dolare Visa ce raditi konverziju.
Ako konvertuje u PayPalu, on ce raditi konvrrziju uz pp fees.

Koje banke su brze za podizanje novca sa paypala? Intesa je bas spora sto se toga tice. Dajte vise predloga ako znate ili ste culi druga iskustva.

Sigurno da prihvata, 90% nas koristi tako. Sta je problem?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nije proslo 24h, nema barem 5eur za verifikaciju.... take your pick.

Prihvata. Ali sam skroz zaboravio da je nisam aktivirao. Mora da se nesto kupi sa njom, ili prebace neke pare sa nje/na nju. Bilo mi je cudno jer mi je druga Internet kartica na drugom paypal nalogu bez problema.

Одавно нисам повлачио новац са Пејпела на картицу па ме занима колика је провизија осим оних 4 евра?

To je to samo tih 4e kolko ja znam...

Inace imam ja pitanje sta se desava kada se skidaju dolari na recimo Intezinu electron deviznu karticu? Procitao sam na dosta mesta da ljudima banke skinu tacno 40 dolara za bilo koju visnu transakcije...

Poslednja izmena:
To je to samo tih 4e kolko ja znam...

Inace imam ja pitanje sta se desava kada se skidaju dolari na recimo Intezinu electron deviznu karticu? Procitao sam na dosta mesta da ljudima banke skinu tacno 40 dolara za bilo koju visnu transakcije...
Уколико си мислио на повлачење долара на картицу онда банка узима малу провизију а Виза врши конверзију по курсу када се трансакција изврши.

Cemu li sluzi FAQ :)
"Za povlacenje novca sa PayPala, pustite da Visa uradi konverziju, ne Paypal. Dakle, valutu koju imate na PayPal nalogu, u njoj povucite sredstva, bez da PayPal radi konverziju u Evre, a pogotovu ne u dinare. "

Mislim.... treba pustiti da vas deru banke i PayPal :) Sto li sam se trudio.

Platio sam nesto 112e a banka inteza mi skinula 117 e u cemu je fazon, koliko dugo oni drze ta rez.sredstva proslo je vec nedelju dana?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Platio sam nesto 112e a banka inteza mi skinula 117 e u cemu je fazon, koliko dugo oni drze ta rez.sredstva proslo je vec nedelju dana?

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Sad su mi vratili tih 5e

Poslednja izmena od urednika:
Pitanje, VEOMA VAZNO i potreban BRZO i TACAN odgovor...

Treba nesto da na ebay kupim, platim sa paypal racuna koji je vezan za karticu u Srbiji, a da se posalje primaocu u Nemacku.
Moja adresa je u Srbiji.

Da li je to moguce?

Koliko se ja secam PP je odbijao odraditi uplatu ako je kupac u Srbiji a primaoc u inostranstvu (Nemacka npr.).
Da li je ovo tacno, da li je moj "stah" opravdan, da li se dobro secam?

A ime, nece se salgati moje ime i podatci sa PP sa imenom u adresi na koju se salje u Nemacku?
Ime u PP ne mogu menjati kao ni podatke o kartici... hoce to smetati?

Treba biti oprezan jer neki prodavci salju iskljucivo na adresu sa PPa (pise im u uslovima).

Upravo sam na TO i mislio izmedju ostalog...

Jos jedno pitanjce...
Ako budem trebao salti pare nekome sa svog pp naloga na nihov pp nalog, da li se placa neka provizija i kolika je?
Da li ovi iznosi 3.4% + €0.35 EUR su jos uvek vazeci i da li se moze bez provizije proci, da se novac posalje kao poklon, nije trgovina ni placanje usluge, samo slanje novca...?

Setih se jos nesto da pitam...
Odakle pp uzima proviziju?
Da li uzima od iznosa koji saljem ili salje celi iznos a proviziju tacno kolika je skida s mog racuna vezanog za karticu?

Dakle ako trebam poslati 150€ i da taj iznos primalac u celosti dobije, koliko ja trebam para prebaciti?
Da li je to 150 a pp ce skinuti jos porviziju ili ja sam moram da "ugadjam" iznos od recimo 156€ da posaljem i da osoba kojoj saljem dobije malko vise 150€ (150*0.034=5,1+0,35=5,45e : 156*0,034=5,304+0,35=5,654e), odnosno dobije tacno 150,346€...?

Uzima od primaoca, znaci saljes vise.

Setih se jos nesto da pitam...
Odakle pp uzima proviziju?
Da li uzima od iznosa koji saljem ili salje celi iznos a proviziju tacno kolika je skida s mog racuna vezanog za karticu?

Dakle ako trebam poslati 150€ i da taj iznos primalac u celosti dobije, koliko ja trebam para prebaciti?
Da li je to 150 a pp ce skinuti jos porviziju ili ja sam moram da "ugadjam" iznos od recimo 156€ da posaljem i da osoba kojoj saljem dobije malko vise 150€ (150*0.034=5,1+0,35=5,45e : 156*0,034=5,304+0,35=5,654e), odnosno dobije tacno 150,346€...?

Meni na invoice uvek skida 3.9% (mozda je 3.4% ovako ali ne znam) = 0.3 centi fiksno na svaku transakciju :)

znaci dodaj tih 3.4-3.9% + 0.3 centi na iznos i to je to

Cini mi se da nema u prvom postu, pa da pitam.
Znaci, ja zivim dole na Kosovu, tamo sam i prijavljen. Ali imam i srpsku licnu kartu i drzavljanstvo. (ako je ovo uopste bitno, ali da navedem :D)
Zelim da otvorim racun u banci u Srbiji i da otvorim Paypal. Da li je ovo moguce? Sta trazi Paypal prilikom registracije u vezi adrese? Ako stavim adresu sa Kosova, da li cu moci da se registrujem? Izvinite ako je ovo neko vec pitao, izbrisacu post posle.
Hvala puno

Cini mi se da nema u prvom postu, pa da pitam.
Znaci, ja zivim dole na Kosovu, tamo sam i prijavljen. Ali imam i srpsku licnu kartu i drzavljanstvo. (ako je ovo uopste bitno, ali da navedem :D)
Zelim da otvorim racun u banci u Srbiji i da otvorim Paypal. Da li je ovo moguce? Sta trazi Paypal prilikom registracije u vezi adrese? Ako stavim adresu sa Kosova, da li cu moci da se registrujem? Izvinite ako je ovo neko vec pitao, izbrisacu post posle.
Hvala puno

Nije da sam probao ali mi se čini da je možda moguće da se kaže (ADRESA,pa da se negde navede Kosovo, pa da se kao država navede Srbija...) to bi trebalo da radi...tehnički a sada da li bi prošlo politički kod pošte Srbije i Kosova to nemam pojma...

Probacu, stavicu adresu iz licne karte, jel trazi PP da se slika licna karta ili ne? (kao Payoneer)
I PP moze da se otvori bez da imam karticu i otvoren racun u banci jel tako?
I posle mogu da povezem Payoneer sa PP? Pisao sam u Payoneer temi u vezi povezivanja i mog plana :D

Probacu, stavicu adresu iz licne karte, jel trazi PP da se slika licna karta ili ne? (kao Payoneer)
I PP moze da se otvori bez da imam karticu i otvoren racun u banci jel tako?
I posle mogu da povezem Payoneer sa PP? Pisao sam u Payoneer temi u vezi povezivanja i mog plana :D

Pitanje 1. Kada sam se ja registrovao nije tražena slika lične karte ili slično.
Pitanje 2. Tako je ali onda ne može da se koristi :)...inače mislim da visa i mc imaju drugačiji kod za Srbiju i Kosovo tako da je pitanje da li će Kartica sa Kosova da radi ako je zemlja Srbija.. (nisam probao pa ne znam ali moguće je da ne radi) mada ako imaš LK Srbije može i da uzmeš negde Srpsku karitcu (ima i opcija koje su vrlo jeftine, neke banke čak i džabe daju...).
Pitanje 3. Koliko ja znam Payoneer bez nekih bočnih radnji (VPN ili slično, a pitanje da li i tada) ne radi za ukoliko želiš da povežeš tu katicu a imaš srpski nalog na PP.

Poslednja izmena:
Vrh Dno