Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ne mogu da editujem post...drugi problem imam...ne mogu da platim nista sa ebay-a preko paypala stalno mi izbacuje "You cannot use this credit card for this transaction. Please use another funding source" Pre 20 dana sam platio sa njom, kartica nije istekla...to se odmah pojavi kada se uloguje na paypal da se plati

I ja pokusavam da izvrsim placanje na Ebay i izbacuje gresku 601.
Ne prolazi uplata, sa karticom sve ok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne mogu da editujem post...drugi problem imam...ne mogu da platim nista sa ebay-a preko paypala stalno mi izbacuje "You cannot use this credit card for this transaction. Please use another funding source" Pre 20 dana sam platio sa njom, kartica nije istekla...to se odmah pojavi kada se uloguje na paypal da se plati

ne radi ti search za ovu temu?

pročitaj moje postove od pre par dana.
flaguje im sistem automatski mnoge račune iz Srbije ovih dana, jer smo ima sad na listi zemalja sa čestim prevarama
moraš ih kontaktirati, pa će ti srediti to, ako ti je do sad sve išlo bez problema.

Izaberi United States kao zemlju slanja, pa ces videti da je 4.4%.
Standard: https://www.paypal.com/rs/cgi-bin/webscr?cmd=_display-receiving-fees-outside&countries=
Cross border: https://www.paypal.com/rs/cgi-bin/webscr?cmd=_display-xborder-fees-outside&countries=
Kada odes u Cross border fees, i izaberes zemlju koja nije Srbija, dobices 4.4% + 0.3eur.

Ako zelis da smanjis to malo, registruj se na neki Digital River servis (probaj SwReg, ShareIt i MyCommerce, nisam siguran sta se tebi najvise isplati, ali posto su vece sume, mislim da je MyCommerce).
Meni je 2.9% +1$, moze placanje i preko PayPala. Koliko toliko, ipak je manja suma, ali nize od toga, mislim da nemas sanse.

E sad vidim, hvala :)

Pa mi radimo preko FresbBooksa, tamo logujem sate i generisem invoice, on je spojen sa PayPalom i njemu je bukvalno jedan klik da me plati i mislim da ce tesko to da se menja ovde. Izgleda da nema mnogo opcija ovde, kako god, vec sam digao rate za 5% i sa tim cu da se smirim...

Ima li neki limit koliko moze da se povuce sa PP odjednom, ceo sajt im je konfuzan pa ne mogu da iskopam?

Kupio nesto sa eBaya pocetkom juna, nix problem sa PPom.
Ali iz nekog razloga PPal je resetovao da sam izabrao da je "Bill me in seller's currency", pa sam morao opet podesiti to.

Dobio sam neki refund sa Alia (5$) na PPal. Porucio sada nesto sitno, imao sam opciju cime da platim, izabrao sam balance, i ostatak je skinut sa kartice. Nista dodatno nisam imao potrebu da biram, ali izgleda da je potrebno da se izabere balance na tom delu.

Ovo pricam jer su neki imali probleme na eBayu i pitali kako da se plati balance-om.
Nisam siguran da li je moglo svugde da se plati balance-om, ovo je bio shop, nisam probao da posaljem nekome samo.

Pa ako hoćeš da registruješ karticu na paypalu oni ti skidaju za to nekih euro-dva pri registraciji, ako nemaš ništa na kartici čik pogodi šta će se desiti!!! 2+2 buddy, 2+2...

Ocu moci da registrujem paypal na internet karticu banke intesa, i koja je prednost paypala u odnosu na viza internet , da li se sredstva vracaju posto kazu da se nesto placa prilikom otvaranja, hvala

- Moći ćeš da registruješ internet karticu banke intese na paypalu,
- paypal ti daje bržu i mnogo bolju zaštitu pri plaćanju nego platna kartica, preko paypala možeš maltene svugde plaćati osim na aliexpresu,
- pre su vraćali to što skinu za verifikaciju kartice a sam mislim da stoji na balansu na paypalu, ali nisam siguran to neko ko je nedavno verifikovao karticu može da potvrdi...
- nema na čemu
:)

Ne plaća se "održavanje" paypala :)
Paypal je servis za plaćanje koji povezuje tvoju karticu sa tvojom porudžbinom kod prodavca, oni skinu novac sa tvog računa i prebace ga prodavcu, paypal nije banka. Naravno oni ne žive od vazduha :) na svaku transakciju naplaćuje se provizija prodavcu (koju je on ukalkulisao u cenu proizvoda), ako odlučiš nešto da prodaš i da ti kupac plati putem paypala (možeš i to da radiš, prodaješ internacionalno) i staviš cenu od 10 dolara za nešto, kad to prodaš na račun će ti leći 9.xx dolara ali kao kupac "nemaš" nikakve troškove, koliko piše na sajtu prodavca toliko ti skinu sa kartice uz napomenu da će tvoja banka da izvrši rezervaciju sredstava u malo većem iznosu u odnosu na iznos računa a sve zbog eventualnih kursnih razlika, pa će ti to kasnije vratiti ali to ćeš videti već kad kreneš da kupuješ nešto...

Isto i meni, mora da se stavi da koristi Paypalov nacin konverzije, nezavisno od toga sta je izabrano na samim podesavanjima na nalogu. Isto se pre 5 dana i meni javio ovaj problem, pojma nemam zasto.

Inace ovaj problem je samo na ebayu, na gearbestu recimo gde uzimam isto preko paypala hoce da radi konverziju po nasem, ovu jeftiniju varijantu, isti paypal isto sve.

Poslednja izmena:
Je li neko uspeo da kontaktira support?
Email sam im poslao preko kontakt forme ali dobio samo generic odgovor sa linkom ka faq...
1800 broj koji mi prikaze sam pokusao da pozovem sa skajpa ali nece da uspostavi vezu. Dodao sam i callerID, nije htelo ni nakon toga.
Ne bih da zovem US sa mobilnog direktno...

Je li neko uspeo da kontaktira support?
Email sam im poslao preko kontakt forme ali dobio samo generic odgovor sa linkom ka faq...
1800 broj koji mi prikaze sam pokusao da pozovem sa skajpa ali nece da uspostavi vezu. Dodao sam i callerID, nije htelo ni nakon toga.
Ne bih da zovem US sa mobilnog direktno...

Ja sam ih kontaktirao na:

+35315264494

Mislim da je podrska u Irskoj. Zvao sam preko Skype i veza je bila odlicna.
Automat trazi PIN koji dobijas na www.paypal.com kada kliknes na "call us", a mislim da je bila i opcija bez PIN.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li neko zna kako povratiti zaboravljenu šifru?
Bezbednosni odgovora na pitanja ne mogu da se setim a telefonska opcija jednostavno ne radi.
Njihova tehnička podrška je 0, samo automatski odgovori čak i kada sam ih drugi put konkretno pitao.

Ja sam probao to pre nekoliko godina i prosto bez telefona nista nisam mogao :( Tada su se javili doduse!

Pozdrav,

I ja sam imao problem sa "You cannot use this credit card for this transaction. Please use another funding source." Problem je bio u tome što sam namestio da mi konverzaciju vrši po ovom "Bill me in the currency listed on the seller's invoice.", a ne po "Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency. " Kao što je bilo po standradnim podešavanjima. Po ovoj konverzaciji mi uzimaju po 1e više u proseku -.-

P.S Meni su odgovorili na poruke u roku od 30h...

Definitivno konverziji. Konverzacija je razgovor :lupko:. Ali bitno da smo se razumeli :D

@Copyright
@Slaninica

Koliko si dana cekao da ti novac legne sa PayPal-a na karticu? Na koju karticu i koje banke si povukao novac?

Inteza banka , izmedju 4 i 5 radnih dana

Da da , Visa Internet banke Inteze

"Кажу људи, нема држава појма, први пут чули за ПП сад ћу ја њих да зајебавам..." (стара српска узречица у вези интернета), али занемаримо све ово, и посветимо се како НБС долази до података... Занимљива ситуација НБС, ПП и правно лице...

CarGo u prekršaju zbog PayPala — NBS: Krivi su, iako nisu krivi http://startit.rs/cargo-paypal-zakon-prekrsaj/

Međutim, uplate preko PayPala su upravo bile ono što je interesovalo deviznu inspekciju. Na osnovu podataka koje Cargo Technologies dobija od PayPala o uplatama koje dolaze putem ovog servisa, ni kompanija, pa ni inspekcija nisu bile u stanju da utvrde rezidenturu uplatilaca. Stoga je NBS uputila zahtev ka 20 domaćih banaka o transakcijama koje su se od rezidenata Srbije desile ka ovoj kompaniji.

Ово је све у фазону "Када држава нешто жели да зна, податке добије на тацни" у овом случају све банке доставиле податке о плаћању према наведеној фирми :)

Poslednja izmena:
Da da , Visa Internet banke Inteze

Hvala za info, Copyright! Pitao sam to zbog toga sto na jednom blogu lik naglasava da se za povlacenje ne koristi Visa Internet Banke Intesa, a na drugom blogu, dugog lika, se za povlacnenje koristi bas upravo ta kartica pa ma zanimalo sta je istina, tj. da li moze da se povlaci novac na Visa Internet Banke Intesa ili ne.

Sa jedne strane glupo, ali zamislite da se dozvoli placanje u EUR medju rezidentima - dinar bi potonuo brze od funte 24. juna :)

Stvarno glupost.. a koristio sam CarGo inace dosta u skorije vreme, i razgovaram sa vozacima, vidim da stvarno nesto urade kod nas ljudi, a ne samo da uvali neki uvoznik Uber ili slicno strano resenje i ugradi se.

Inace, CarGo je ovo mogao lako resiti, ako se ne varam oni imaju kompaniju u Delaware-u (ili nekoj drugoj US drzavi?), ona moze primati preko PayPala i kao psrednik dalje dostavljati CarGo-u :)

Verovatno je Delaver, to je valjda jedina off-shore zona u Americi.

Zna neko kakva je šansa da preko PayPal prebacim pare nekome u Srbiji (ne kupovina vec samo transfer) i on ih podigne bez problema i nekih velikih provizija?
Za PP su mu vezane Inteza HIT i neka Inteza VISA internet kartica
Pokušavam da dobijem Intezu i pitam tel. vec par dana ali bez uspeha

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Ako si iz Nemacke, nikakav problem. Samo treba da ima Viza karticu ovde, ali PayPal 4EUR fee mora da plati za withdrawal na to (preko onih % sto ti platis da posaljes njemu).
Sto se nasih banaka tice, nix problem, mada neke zezaju, ali Intesa nije medju njima.

Vrh Dno