Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Sve zavisi od naloga do naloga. Inace nije 3$ mesecno nego 5$ mesecno, ali ako imas vise od 3 transakcije mesecno onda ti je 3$. Meni skidaju mesecno, ali npr. mom drugaru su skinuli cini mi se 68$ za godinu.

I nije novac instant dostupan, barem ne besplatno, vec posle 2 dana od trenutka uplate. Ako hoces instantno, onda placas fee.

I 2.5-3% na kursnu razliku na skidanju sa bankomata, sem ako se ne skida u valuti. Koristim kombinaciju 2checkout i Payoneer 4-5 godina i to je takodje trosak.

Sta je isplativije u pogledu provizija, Payoneer ili PayPal, za sitnije prihode tipa 200-300$ mesecno?

Ako ti placa fizicko lice iz EU, SAD, Kanade itd, pitaj da ti salju pare preko "family and friends". Proviziju placa posiljalac i ona je minimalna, tipa $5 na $1000.

I 2.5-3% na kursnu razliku na skidanju sa bankomata, sem ako se ne skida u valuti. Koristim kombinaciju 2checkout i Payoneer 4-5 godina i to je takodje trosak.
Kursne razlike nema ako ne trazis da Payoneer/PayPal rade konverziju. Lepo na bankomatu izabares da ne zelis garantovan kurs i gotovo.

Pricamo o Payoneeru, racun u USD, skidanje u RSD ili EUR. Ja uglavnom dizem sa bankomata Procredit banke u Srbiji i kad preracunam, redovno 3-4 dinara manji kurs od njihovog donjeg za efektivu.

Probaj sa Intesinog, isprobavali smo za Skrill, uz biranje da se NE garantuje kurs, neam konverzije od strane Skrilla.

Imam Skrill master ali je nisam koristio. Ne radi konverziju Payoneer vec bankomat isplati po nekom levom kursu. 5 godina ista stvar. Provereno milion puta do sada, kurs redovno manji.

Skidao sam i u EUR sa kartice u 3 zemlje i ista stvar. Pogledam kurs banke i kad preracunam opet manje. To je nekih 2-3%.

Poslednja izmena:
Mislim da je nabkomat komercijalne banke najpovoljniji za skidanje para sa Payoneer karticom.

Hm, mozda je promenjeno. Meni je ova informacija u glavi od ranije. Ali stoji cinjenica, da su drugaru pre par meseci skinuli 68$ za godinu, od jednom. Tako da.....ne znam.

Verovatno 1/3$ za karticu mesecno, plus za load 1.5/4$.

Sudeci po pisanjima u ovoj FB grupi, kurs navodno ne odredjuje banka, vec se radi o zvanicnom kursu MasterCard. Naravno, svi preporucuju opciju bez konverzije, jer se tu svakako bespotrebno gubi novac.

Postoje dve moguce konverzije.
Prva je koju banka eventualno radi u dinare, kada "garantuje kurs".

Preko toga, PayPal moze da radi konverziju ako vidi karticu kao da je u dinarima, a imas evre na racunu.

Ova prva konverzija kosta manje, ali ne iskljucuje drugu, niti druga iskljucuje prvu. Moraju obe da se uklone.

Isto vazi i za Payoneer/Skrill. Samo sto Skrill lepo detektuje nase kartice kao EUR, pa nema dodatnih konverzija od strane Skrila, bar koliko sam imao iskustva u probama.

Koliko treba da prodje vremena da se Paypal refund pojavi na platnoj kartici koja je povezana sa paypalom?

Refund je odobren u prošli utorak ali se transakcija još nije pojavila na Intesa Visa Internet kartici.

Jedno pitanje: dobio sam email od paypala da potvrdim prijem uplate, imam dve opcije:
- Accept this payment and convert it to €35 EUR.
- Accept this payment in U.S. Dollars and create a balance in this currency.
uplata je u dolarima, šta izabrati, ja ću tu lovu svakako potrošiti tako da mi je bolje ako ostane na paypalu pa
da prilikom sledeće kupovine prvo skine balance a sve preko toga sa kartice, to je ja bi rekao opcija 2, zar ne?

Da. u stvari nema razloga za opciju 1!

Jedino ako hoćeš te pare da podigneš sa računa kasnije ali ako su za trošenje onda bolje da ostane na paypalu...

I da podizes, bolje da ne radi PayPal konverziju u EUR.
(ok, ako izuzmemo da EUR/USD moze da poraste puno, u kom slucaju dosta gubis ako ne konvertujes sada :))

Može li se novac podizati na tuđu karticu nakon śto se verifikuje?

Koji je najbezbolniji način za povlačenje novca a da banka ne zove svaki put na potpisivanje izjave o poreklu novca?

Na mom PayPal balance sam imao 5 eura pokusao sam da povucem novac na karticu ali ne mogu manje sume od 10 e, sada tih 5 eura je nestalo a nije mi se dodalo ni na jednoj kartici koje imam na PP, tako da pitanje glasi gde je tih 5e?
Kada odem na opciju Activity gde mi pise sta sam sve narucivao tamo nista ne pise gde su te pare nestale..

Poslednja izmena:
Ako si imao samo 5€, zato si povlacio, kad je provizija 4€. Sta bi ti stiglo? Bolje da si ostavio na balansu i koristio za kupovinu.

Zato i pise da je minimalno 10€, jer je ostalo besmisleno (besmisleno je i 10 ako ti 40% ode na fee, al ae).

Pozdrav! :cigar:
U tome i jeste problem pokusao sam da povucem ali on nije dao 3 puta pa sam ostavio da pare budu povucene automatski on je to uradio ali opet nigde na balansu kartica nisam u plusu pa cak ni taj 1 euro ko da su pare nestale..

Cao.
Narucio sam na mobilefun.co.uk futrolu i foliju za ekran.
Uglavnom folija je stigla jos u ponedeljak, a futrolu nisu imali odmah na stanju kao dobice za dva dana.
Posle dva dana vidim da je poslata ali mi nista nije jos stiglo a poslato je sve sa DHL Global Mail (4-8 radnih dana).
Placeno je preko PayPal-a.
Interesuje me ukoliko mi ne stigne posle kolko dana mogu da se zalim paypal-u da mi vrate pare posto nisam dobijo svoj paket?

12345.jpg

Mora da prodje barem 7 dana. Rok za zalbu je 180 dana od datuma kupovine.

Ok hvala.
Da znam cekacu nek prodje 20 dana pa cu onda da vidim sta cu.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Pokusao sam da izvrsim prvu kupovinu preko paypala, narucio sam neke stvari sa sportdirecta i prilikom placanja mi izbaci gresku "We couldn't complete your purchase, because the card issuer declined the card". Koristim intesinu internet karticu, da li neko zna u cemu je problem?

Pokusao sam da izvrsim prvu kupovinu preko paypala, narucio sam neke stvari sa sportdirecta i prilikom placanja mi izbaci gresku "We couldn't complete your purchase, because the card issuer declined the card". Koristim intesinu internet karticu, da li neko zna u cemu je problem?

Pravilo koje glasi ovako: Ako kupujes nesto bilo sta moras na kartici da imas barem 5 do 10 eura vise nego sto to nesto kosta, znaci uplati vise i odmah ce proraditi...

Poslednja izmena:
Pozdrav svima
Molim iskusne PayPal korisnike da me edukuju.
Hocu da kupim predmet sa ebay-a koji kosta 200e, na paypal, na Available balance imam 50e, povezane kartice su Intesa American express i Visa internet kartice. Na Paypal podesavanjima: Profile-Payments-Paying online-Choose a payment method at checkout (cekirano - narodski kvacica) i na kraju "If you have a PayPal balance, we'll use it first." Pokusao sam da platim preko internet Visa, prebacio sa deviznog racuna na Visa internet 151e ali placanje nije proslo. Procitao sam negde na ovom forumu da treba da bude 5-10e vise od cene, dodao jos 20e, znaci 50e na balance i 170e na Visa, i opet placanje nije proslo. Kada sam prebacio Paypal sa Visa internet na AMEX karticu, placanje je izvrseno ali je ceo iznos od 200e skinut sa AMEX dok je na balance ostalo onih 50e. Ako neko ima licnog iskustva sa kombinacijom placanja sa balance i sa kartica neka objasni. Procitao sam post sa prve strane. Izvinjavam se na opsirnosti. Hvala unapred i pozdrav

Ja jedino mogu da ti kažem da sam prošle nedelje imao situaciju da mi je na pp balansu bilo ~40$ na Intesinoj vizi još ~25€ i kupio sam proizvod od ~60$ bez problema, što ne daje odgovor na pitanje zašto se kod tebe desilo to što se desilo ali barem ukazuje na to da sistem funkcioniše :)

Nazad
Vrh Dno