Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Onda to i napišeš. :)

Bez obzira, sačekaj 24h i onda pokušaj jer definitino kartica aktivna nije (ko zna šta su oni mislili pod "aktivacijom" u banci = ne verovati uvek bankarskim službenicima).

Zovi banku da oslobodi. (ako je rezervisano samo!)

Zvao banku ali valjda znate odgovor, naši su najpametniji. "Šta mi imamo sa tim, zovi paypal"...... A od tehničke podrške paypala sam dobio odgovor da je sa njihove strane sve uredno regulisano, sa datumima i tačnim vremenima u sekund kada je sve izvršeno. Sa našim šalterušama teško se izboriti.

Zvao banku ali valjda znate odgovor, naši su najpametniji. "Šta mi imamo sa tim, zovi paypal"...... A od tehničke podrške paypala sam dobio odgovor da je sa njihove strane sve uredno regulisano, sa datumima i tačnim vremenima u sekund kada je sve izvršeno. Sa našim šalterušama teško se izboriti.
Koja banka? U Intesi mi bez problema oslobodili, posto je proslo 45 dana (od 30-45 je vec povuci-potegni, ispod 30 nece, ali preko 45 bez problema oslobode)

Interesuje me da li neko zna ili je imao iskustva da na svoj PP nalog pokusa da doda kreditnu karticu koja glasi na tudje ime (uz saglasnost vlasnika)

Da li je moguce dodavati na srpski PP nalog kreditne kartice izdate u bankama u inostranstvu?

Da li ce PP uspesno verifikovati takve kartice ili ne?

PP meni ranije nije prihvatao kartice ciji se country code ne slaze sa zemljom PP naloga. (imao sa UK, DE i korejski nalog do sada). Radile su kartice koje nisu imale country code (kao sto je Intesin Amex).

Ne mozes dodati karticu na tudje ime, sem ako nije isto prezime, mada i to zavisi od banke (neke banke ignorisu upite imena, posto mnogo zemalja ne koristi samo latin alphabet)

PP meni ranije nije prihvatao kartice ciji se country code ne slaze sa zemljom PP naloga. (imao sa UK, DE i korejski nalog do sada). Radile su kartice koje nisu imale country code (kao sto je Intesin Amex).

Ne mozes dodati karticu na tudje ime, sem ako nije isto prezime, mada i to zavisi od banke (neke banke ignorisu upite imena, posto mnogo zemalja ne koristi samo latin alphabet)

Znaci nikako od prijatelja ne mogu verifikovati karticu na moj PP i placati njome. Cak i u slucaju da se on slaze sa tom odlukom.

A kako naci taj country code na kreditnoj i kako znati koje kartice imaju a koje nemaju pomenuti kod?

Nije se igrati sa PP jednom kad te blokiraju to je to, doveka... meni nesto nije funkcionisao PP (na ebay-u ne prolazi placanje) ko ce ga znati, nemam kako da ga testiram da li radi, pa da pisem supportu... ako neko ima ideju neka javi :)

Znaci nikako od prijatelja ne mogu verifikovati karticu na moj PP i placati njome. Cak i u slucaju da se on slaze sa tom odlukom.

A kako naci taj country code na kreditnoj i kako znati koje kartice imaju a koje nemaju pomenuti kod?

Ne znas dok ne probas.

Što kaže Željko ne igra mi se sa time jer mi servis puno znači i koristi. Pošto ne mogu ovakve opcije da se upotrebe koristiću ga na način kao do sada.

Uskoro ću da dobijem Master Card Omladinsku Karticu. Interesuje me da li ću moći sa paypala da prebacim novac na karticu i taj novac podignem na bankomatu? Inače iz Srbije sam.

Može li sa nekom drugom karticom? Ima keva Visa Poklon Karticu, može li sa njom?

Može sa kreditnim karticama, nemože sa poklon i platnim karticama.

Može li sa nekom drugom karticom? Ima keva Visa Poklon Karticu, može li sa njom?

Поклон картице су за једносмерне трансакције (само за плаћање) па их многи користе на ПП без икаквих проблема, али не и за пријем новца. Пролазе верификацију на ПП без проблема ако желиш да плаћаш, а ако желиш да примаш новац онда ти треба класична виса, интернет виса картица. Сама процедура добијања такве картице уопште није компликована (лична карта) и отвориш девизни рачун и на њега добијеш Виса класик картицу (лице које је пунолетно отвара рачун) и то је то, сачекаш зависно од банке до банке 15-20 дана за израду и после све иде лако, наравно не плаћаш израду и слично...

Poslednja izmena:
Sa internet kartice ne mozes na bankomat, sluzi samo za internet

Ja dodao virtualnu karticu na paypal, sljaka sve u sesnaest

Zanima me kartice koje ne mogu da primaju novac a na paypal su sta kad pokrenes dispute i dobijes

Poslato sa HUAWEI Y300-0100 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Internet Visa kartica i Visa Classic su dve različite kartice? Za koju od ove dve se plaća održavanje itd.?

Da ku je to ova što sa njom mogu da podižem pare sa bankomata? http://www.bancaintesa.rs/platne-ka...bitne-kartice/visa-internet-kartica.1679.html

Имаш у овој теми http://forum.benchmark.rs/showthrea...ernet-placanje-(Intesa-Telenor-FAQ-u-1-postu) све лепо написано нашироко, уздуж и попреко, све о картицама, одржавањима и слично.

Nije mi stigla majica iz USA i tražio sam od Ebaya da mi vrate lovu i ljudi mi vrate. E sad, na mom Paypal računu u summary piše da mi je vraćen novac, ali mi je Paypal balance i dalje 0,00 USD. Provjerio sam i na mojoj bankovnoj kartici, međutim ni tamo se novac ne vidi. Vidim da je novac vraćen, ali ne znam da li je na Paypal računu ili na bankovnom računu. To mi je bitno da znam jer želim da sljedeći artikl kupim na Aliexpressu, gdje transakcija ide preko Alipay računa.

EDIT: Sad tek vidim ovo:

We've initiated a refund of $ 9.99 back to the PayPal funding source that you used to purchase the item. Please allow 48 hours for the refund to process.

Pretpostavljam da će se za 48 sati novac vidjeti na Paypal računu.

Poslednja izmena:
Banci treba 7-10 radnih dana da odradi čitav posao i da se pare vide na tvom računu...

Poslednja izmena:
A da li mogu da platim na Aliexpress sa ovim novcem što mi se vrati na Paypal račun? Jer kad na Aliju želim da platim, nudi mi samo Alipay račun i kartice...

Možeš, sačekaš da ti se novac pojavi na računu koji je vezan za karticu koja je vezana za paypal i platiš karticom, inače aliexpress ne podržava plaćanje preko paypala...

Hvala. Samo još jedno pitanje: treba da sačekam da se novac automatski vrati na karticu? Mislim da sam negdje pročitao da ako kliknem ono withdraw, novac će biti vraćen na karticu, ali će mi uzeti provizije 4-5 €

Tako je, withdraw služi ako recimo nešto prodaš pa u balance-u na paypalu imaš neku cifru osim 0.00$ dok refund ide automatski na karticu sa koje je plaćeno ono što je refundirano.
Poenta je da moraž sačekati da ti se novac pojavi na kartici i to je to, pre toga ne možeš ništa da radiš s tim parama.

Aha, mislio sam da će se prvo pojaviti na Paypalu, pa onda na kartici. Ovako još bolje, samo pratim karticu i kad se pojavi mogu da idem u shopping. :D
Hvala na odgovorima!

evo vec dva dana PayPal ne radi...

Kako ne radi?

Ja juče kupio par stvari upravo plaćanjem putem Paypal-a.

Vrh Dno