Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Drugaru danas otvoren nalog na Bosnu sa internet karticom banke inteze i radi povlacenje novca , za one koji su pitali

30 dana drže pare od refunda!

Ljudi,radio mi je ranije paypal normalno, vezan za Visa karticu... Skoro mi doslo nesto da platim na ebay proviziju,jer sam prodao nesto, i pokusam da platim kad ono nece...

We're sorry. We encountered an issue processing your payment. Your payment was not processed and your account was not charged/debited. Please try again.

iskuliram ja to,prodje neko vreme,smara me ebay stalno da uplatim tih 5 dolara... i ja reko' aj da uplatim sad,kad ono opet ista greska... nesto mi nije dobro do paypala...

jel moguce da moram da obrisem i dodam karticu opet,jer je Unicredit uveo skoro onu potvrdu sifrom kod svakog placanja... Pa mozda to blokira paypal da uzme novac sa kartice... Imam tu sifru,i placam direktno sa kartice normalno...

Probaj da se loguješ na ebay.de ili ebay.co.uk pa onda da probaš?

Drugaru danas otvoren nalog na Bosnu sa internet karticom banke inteze i radi povlacenje novca , za one koji su pitali

Radilo je to oduvek sa raznim karticama iz drugih država. Sve ima svoju cenu pa tako i ovo dok se jednog dana ne desi čudo pa dođe do verifikacije kompletnog naloga. Oprezno sa takvim stvarima da posle ne bude kuku lele...

Radilo je to oduvek sa raznim karticama iz drugih država. Sve ima svoju cenu pa tako i ovo dok se jednog dana ne desi čudo pa dođe do verifikacije kompletnog naloga. Oprezno sa takvim stvarima da posle ne bude kuku lele...

Meni licno je ovo opravdan rizik..
Posto neke stvari koje radim/bih radio, mogu da prodam samo preko PP.
Od 100 ljudi, mozda jedan zeli da otvori Skrill nalog i verifikuje se, drugi ne zele da salju preko banaka, a meni onda pada u vodu ideja i plan :)

Ako ga ugase ugase, vadis novu karticu i Jovo nanovo (uz rizik)

Ako ga ugase ostajes i bez para koje su stigle na nalog.

2bh nikada nalog ne "gase" nego "limitiraju", mozes uvek da se ulogujes samo sto nista ne mozes da radis sa njim, osim veoma striktno definisane tablice koju ti oni daju koja glasi ovako skraceno receno:
mozes da se slikas, nista ne mozes da otvaras od caseova, nista ne mozes da placas,, eventualno da odradis refund nekome ko ti je poslao pare u zadnjih X dana, i to je to, ili da onaj kome si slao pare moze da uspesno odradi refund tebi.

tako da nije kraj sveta ni da te uhvate, jer samo odradis refund tom sto ti je poslao taj novac, pa ti posalje na drugi, i jovo nanovo, naravno.
limitiraju kada se vise od 2k eur primi na nalogu u toku jedne godine, bez obzira da li si blizu receiving limita ili ne, ako je preko 2k a nalog registrovan na negde u EU, rutinska "provera" da posaljes identifikaciju njima na uvid da odblokiraju sto naravno nikad nece da se desi osim ako ne falsifikujes u mspaint-u dokumenta :D

A sta prodajes?

Neka dela u drvetu, licni rad, rucni :)
Ogledala, duborez, ornamenti, tako to..

Generalno postavljao sam svud redom, ima interesovanja, ali cim neko vidi Srbija i da nije PP odmah se ohladi.
Oko skrilla bude ubedjivanje, ali retko ko uopste zeli da otvara skrill, a tek da se verifikuje :D
Na poverenje ide direkt na racun banke..
Tako da PP dodje koristan :)

To mozes raditi i preko merchant sajtova, tipa 2Co. A sigurni su, nece ti biti zatvoren acc. nikad jer nisi iz "prave drzave" ;)
(kupci mogu placati preko PayPala tada)

Znam, vec sam proucio i to :)

Jedina caka je da na 2CO moras im se "pravdati" za svaki sajt na kome zelis da prodajes, posebno..
I provizije su im ohoho:smash:

Ima i drugih, 2Co je samo najpoznatiji (verovatno)

Kako mislis pravdati za svaki sajt? Pravdas se kao prodavac, ne kao mesto za prodaju.

AvantGate ima prilicno dobar pricing, 4%+0.8$ (moze i u EUR)
Shopify ako mislis da imas stalni promet.
Skrill bi bio najbolji, da dozvoli Merchant nalog za nas :( Najjeftiniji je.

Poslednja izmena:
Na to sam mislio, za svaki sajt gde hoces da prodajes im dostavljas podatke, razlog i ostalo..

U sustini to radi, ali i dalje svi znamo da je PP za sve ovo prava stvar :) Ali moramo da se dovijamo.

Bolje dovijanje, nego samo kukanje ;)

Na to sam mislio, za svaki sajt gde hoces da prodajes im dostavljas podatke, razlog i ostalo..

U sustini to radi, ali i dalje svi znamo da je PP za sve ovo prava stvar :) Ali moramo da se dovijamo.

Pa ti kreni prvo sa ovim što može, nek' ti neko napravi sajt, SEO, fotke i video, pa kad Paypal konačno u potpunosti proradi, biće samo višnja na vrhu torte ;)

Inace, ovi slepci iz Inteze mi nikad nisu proknjiziili refund za 2 dana ko sto je neko pisao gore, znaci nikad, ako bude nedelju dana budem srecan, a obicno bude i vise.

Ko zna koja je njihova banka, i meni par refunda i svi oni procenti koje uzimaju pri placanju vracani posle 7+ dana...

Da li je neko spajao , ili mozda zna da li moze da se registruje bosanski nalog s master card telenor banke , posto vidim svi odgovori su vezani za intesa banku i verovatno viza ?

ty

Da li je neko spajao , ili mozda zna da li moze da se registruje bosanski nalog s master card telenor banke , posto vidim svi odgovori su vezani za intesa banku i verovatno viza ?

ty

Ne, preko BiH prihvata povlacenje samo na "Visa issued in BiH" :)

Za placanje bi verovatno radilo.

Koji je najbolji način da se otvori PayPal tako da postoji mogućnost primanja kesha i podizanja istog kod nas?

Preko Bosne, a vec je pisano o tome na zadnjih nekoliko stranica.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Onda znaci da NISI citao, jer prvo bi skapirao zasto sam se iznervirao a drugo odavno bi saznao odgovor i ne bi ni pitao...

Onda znaci da NISI citao, jer prvo bi skapirao zasto sam se iznervirao a drugo odavno bi saznao odgovor i ne bi ni pitao...

Nisam citao zato sto sam postavljao sa telefona, a bio sam u razgovoru sa drugom kome to dosta treba..A velim na benchu uvek ima dobrih ljudi koji bi rado odgovorili i pomogli..
Ali sada citam i nmg da nadjem nista koristno u svim ovim raspravama kako treba procitati sta je pisano 3 posta iznad..a tek moderatorovo procitati ceo Topic..Pa nije ovo od 20st. ali ajde..xD Ali dobro..ima vremena duga je noc ;)

Poslednja izmena:
@ SyoncMaster
Otvaras nalog na Bosnu , kucas prave podatke kao i broj telefona , provereno sa internet karticom banke inteze radi povlacenje novca

Vrh Dno