Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Nasao sam isti proizvod na ebay-u i sve je proteklo perfektno.Da li je sigurno placati direktno karticom na dx-u?

Jeste.

VE kod RF-a je za TEKUCI racun, nije kao Electron kod Intese.
Proveri da li moze VE kod Intese da otvoris kao nerezident.

Ja sad ne znam koja je tacno tema, ali imate kod RF i Virtuon. Placa(lo) se 20din mesecno za tu karticu. Daje se na godinu dana.
U Hipo ima MC debitna, ne placa se nista (barem ja ne placam).
U obe varijante ne treba dinarski i sa MC se moze placati i na internetu i na prodajnim terminalima.

Ne bih preporucio nikome da ima bilo kakva posla sa Hipo Bankom !!! Ja kod njih imam tekuci dinarski i oni su totalni Bankrot. Zamislite banku kojoj su ukinuti svi telefoni u Ekpoziturama !!! Sta se tu dogadja ne znam, ali nijedna ekspozitura vise nema telefon , mozda neki interni, ali spoljni ne ???

Sve mora preko kol centra, pa onda oni obavestavaju ekspozituru ?!?!? Na srecu pa sam brzo ukapirao da da je nemoguce da je telefon uvek zauzet , a banka uvek prazna. Ovo mi je licno potvrdio sluzbenik, da vise nemaju telefone za spoljne razgovore !!!

Za bilo kakav kontakt sa Ekspoziturom, potreban je posrednik , kol centar, koji posle usmeno prenosi ako nesto treba !! Najbolje je izbeci ovu smejuriju od banke koja ce brzo pod led.

Poslednja izmena:
Imam jedan mali problem,imam od skoro Intesa Visa Internet karticu,uplatio sam na nju simbolicnih 10 evra,pre par dana sam napravio PeyPal nalog medjutim nigde mi se ne pojavljuju tih 10 evra.Onda sam procitao da trebam povezati svoju debitnu karticu sa tim nalogom i da ukucam kod od 4 cifre koji sam navodno dobio od PeyPal-a.Moze li mi neko pojasniti gde da potrazim taj kod?Negde ovde sam procitao da taj kod dobijam od PeyPal uplate kao verifikaciju da zaista ja koristim Visa karticu koju sam kod njih prijavio te da moram da proverim na uplatama u banci taj famozni kod.Kako sve to da odradim?Hvala unapred na odgovoru!

Procitas temu od pocetka...
Mozes ga dobiti od banke, online banking-om ili pozivom...

Ako mi ne zelis pomoci nemoj ni komentarisati moj post,moje je pitanje dali moram ici licno u banku i na koji nacin mogu dobiti LIB kako bih pristupijo online izvodima deviznog racuna?

A šta ti je čovek rekao u prethodnom postu: od banke, online bankingom ili pozivom. Šta ti tu nije jasno?

Za LIB i korišćenje ebankinga obrati se svojoj banci, a ne na forumu na temi o PP koju se nisi udostojio da pročitaš, a sve ovo što si pisao je već milion puta napisano.

Od banke dobijas lib kako bi pristupiJo :)

Ne verujem. Ali 99 % ljudi misli " zasto bih gubio vreme, citajuci temu na forumu pa da sam nesto saznam, naucim, kad je lakse 100 puta da pitam ono sto je bilo 1.000 puta , a naci ce se vec neka "******" da odgovori, jer sam suvise lenj, da se sam potrudim" :D

Poslednja izmena:
Problem je veci kad se iste gluposti ponove na svakoj stranici - kao sto je pomenuto pitanje.
I onda i kad dodje neko da pogleda, vidi uglavnom ponavljanje, a ako ne nadje odgovor na svoje pitanje na jednu/dve stranice, gde ce dalje.

Zato treba izbaciti **** koji se nadju da odgovore na vec postavljana pitanja.
I jos bitnije - da moderatori ubace FAQ u prvi post!

Ako mi ne zelis pomoci nemoj ni komentarisati moj post,moje je pitanje dali moram ici licno u banku i na koji nacin mogu dobiti LIB kako bih pristupijo online izvodima deviznog racuna?

Ne zelim ti pomoci? Onda si nepismen jer ti JESAM pomogao, mozda sam trebao cirilicom ili sta vec...

Vidim da ste svi ozlojedjeni sto ne procitah 253 stranica Vaseg trabunjanja o tome gde je i u kojoj drzavi svako od Vas registovao PeyPal,naravno stigao sam do 12-te stranice i mart-a 2010 godine gde se moje pitanje ne spominje.
I da,ovo jeste tema i mesto gde trebam da postavim pitanje koje sam napisao.

@copernikus
Da li imaš on line banking, ako nemaš taj kod za verifikaciju PayPala ćeš onda dobiti jedino ako odeš u svoju ekspozituru ili pozoveš call centar Intese...a to ti je već napisao neko par postova pre...ako si tražio neki dublji odgovor, nema ga :p

https://www.google.com/#hl=en&q=paypal kartica kod za verifikaciju site:forum.benchmark.rs

L_City ti je vec dao odgovor, samo sto nije hteo da sazvace u crevca detalje - a veruj mi, dalje od toga ti nece pomagati i neko ko ima zivaca da ponavlja 100x, jer imas nacina da to nadjes za 2-3 minuta sam kroz gornji link (obican google search sa pravim terminima).

Kucnuo je cas da gasim madjara i da otvorim srpski nalog, ne da mi da kupujem sa drugih sajtova osim ebay...
E sad, rece mi neko ovde davno, da samo otvorim novi srpski nalog ali na staru email adresu, i da ce mi ostati ebay nalog sve ko pre, ocene itd...

Je li neko to radio vec?

na istu email adresu ne moze, moras da napravis novu, ali proveri za svaki slucaj

Kako da provjerim to bez gasenja starog accounta

Zašto bi otvarao novi EBay nalog, samo otvori novi PP i poveži ga sa starim ebay.

na istu email adresu ne moze, moras da napravis novu, ali proveri za svaki slucaj
Moze. To sam ja uradio i napisao u ovoj temi. Pretrazi temu...
Poenta je da za stari nalog stavis neki srugi mail a ovaj stari izbrises, a onda napravis novi nalog sa tim mailom koji si izbrisao

PayPal: Buy with confidence - okacite macku o rep ;)

Uvodna napomena: kupljeno van eBaya...
Ukoliko vas prodavac odbije za 'claim', budite sigurni da ce isto uciniti i PP. Od vas nece zatraziti nikakav dokaz, korespodenciju, niti vam dati priliku da obrazlozite vas zahtev.
Kad su mi odbili 'claim', ucinili su to emailom na koji ne mozete da odgovorite. Uputili me na 'Contact us' preko sajta. Uzmem, napisem poruku na njihovom sajtu gde obrazlozim svoj zahtev. Posle par sekundi stize automatizovan odgovor gde vam na osnovu opcija koje ste odabrali prilikom slanja poruke sa sajta, sugerisu da odgovorite na ovaj mejl i obrazlozite u sitna crevca sta hocete. Dakle, ona poruka sa sajta je samo dovela do automatizovanog odgovora gde traze od vas da uradite apsolutno isto sto ste uradili pre par sekundi...
Sistem je kao prekopiran kada kod nas zelite da se zalite: vozaju vas dok ne odustanete ili ne angazujete advokata. Ovde za advokata nema mesta (barem u mom slucaju)

Dakle, ona PP prica (PayPal, ne eBay) kako ste zasticeni bla, bla - macku o rep. Bolja opcija je banka, pa onaj 'chargeback' (ili kako se vec zove). Onda bi se oni cesali ;)

Novac nije neki, reda 10€, nije vredno daljeg cimanja, ali cisto da znate kakvo sam ja iskustvo imao sa PayPal - kupujte sigurno...

Hvala lepo na odgovoru,upravo to me je zanimalo,nemam vremena da odem u banku zbog posla te mi je bas ta informacija trebala dali moze telefonskim putem da se dobije LIB,dalje mi je sve jasno.Hvala jos jednom.

Lib ne možeš dobiti telefonskim putem, a taj 4orocifreni kod možeš. Lib ti daju u koverti zapečaćenoj u tvojoj banci. Ne znam da li ga šalju i poštom.

I LIB nema blage veze sa PayPal-om i ovom temom, pošto služi za online dinarska plaćanja u okviru naše zemlje.

Tako je ali mu treba kako bi aktivirao on line banking, koliko se sećam..

Želim da kupim mobilni telefon online, ali da isporuka ne ide na moju, već adresu rođaka u Austriji. Kakva je generalna praksa, da li je to moguće ili ne? Da li će vršiti dostavu po defaultu na moju PayPal adresu ili ću negde moći da je promenim?

Nazad
Vrh Dno