Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

"nije da ne verujem" znaci da nisi siguran da je to istina, sto opet znaci da postoji sansa da nije a da bi to bilo ja moram da govorim neistinu, tj iznosim laz.

sto ti je iskusan internet kupac... cetvere oci otvori, gledaj, citaj, shvati, probaj i primeni pa onda klini "yes", a ne mi yesmeni ... ;)

pa reci ti meni jel ima razlog da lazem? porucio sam juce neku lampu sa nkon sajta, tamo se placa u evrima, paypal mi je u evrima i kartica u evrima, kada sam kliknuo da platim, ulogovao se na paypal i poslednji korak mi je bio pisalo nesto u dinarima, i ja reko staaaaaaaaa? i pogledam dalje ima to other conversion options, kliknem drugu opciju bank conversion umesto paypal i vrati mi se u evrima i pokazuje evre i evri su mi naplaceni, dobio sam od paypal mail da je u evrima iznos...posle sam jos jednu porudzbinu imao i automatski mi je upamtio podesavanja i obracunavao u evrima...

Iliti drugim recima, ta konverzija iz cile u mile i obratno, je verovatno i bio neki uslov da i dobijemo PP, uopste...lepo se u zaradi, a nizasta!

"nije da ne verujem" znaci da nisi siguran da je to istina, sto opet znaci da postoji sansa da nije a da bi to bilo ja moram da govorim neistinu, tj iznosim laz.

Ako pise NIJE da ne Verujem, onda je NIJE da ne Verujem.

Nema tu nikakvih skrivenih poruka, prenesenih znacenja, citanja izmedju redova. Ako budem nekad mislio da Lazes, ne brini, napisacu ti :)

Sinoc sam se prvi put registrovao na PP. Odmah mi je skinuto 0,76 evra. Da li ce mi taj novac biti vracen ?
Citao sam da skidaju 1,5 evra pa vrate, ne znam sta je ovo ?

Вратиће ти.

Nije mi do para nego mi verovali ili ne toliko nedostaje da bih kupio neki item, uplatio sam 20 evra i sada mi fali. :)

opet ce ti faliti...i kad ti vrate neces imati dovoljno jer banka rezervise jos par evra pored toga...bolje idi upolati u banku jos 5-10 evra jer i kad ti vrate za nedelju dana opet neces imati dovoljno...jer oni ti naplate recimo 25...pa ti posle vrate tu neku razliku...20 evra nije nikad 20e imas tu provizija uvek izadje vise...

Meni uvek rezervišu tačno 6% više, pa posle vrate taj višak.

a provizija banke (visa, mastercard) koja izdaje karticu? moraju i to da ti naplate...

to placa prodavac.

ja se bio par puta zeznuo isao preko moneybookers placao...pa me izaslo 10% skuplje...racun mi u dolarima, placanje u evrima a uz to proviziju placa posiljalac :(

Poslednja izmena:
Ne, meni uvek sa računa (visa internet u eurima) skinu tačan iznos, nema nikakve provizije.

Meni isto nema provizije, raiffeisen kartica tj. devizni net racun je u pitanju...

Negde sam pročitao (ovde na forumu samo se ne sećam koja tema) pa me zanima da li je istina da naša pošta od skoro dodeljuje nov (svoj) tracking # za pakete iz instranstva? Ako je tako da li to znači da mi u stvari više ne možemo da ispratimo paket jer ga ne prikazuju pod originalnim tracking brojem?

izvinite, a gde vi vidite te RSD na PP?
posto meni stoji Euro za primarni i vidim i USD.

Ja nisam nista kupovao preko PP-a u zadnjh 5-6 dana, a ljudi koji su javili da su videli, tek posle kupovine pise u detaljima placanja. Sada kad ne placas nista naravno da ne pise, jer Dinar nije jedna od zvanicnih valuta PP-a. Imas u meniju koje su.

Negde sam pročitao (ovde na forumu samo se ne sećam koja tema) pa me zanima da li je istina da naša pošta od skoro dodeljuje nov (svoj) tracking # za pakete iz instranstva? Ako je tako da li to znači da mi u stvari više ne možemo da ispratimo paket jer ga ne prikazuju pod originalnim tracking brojem?
To je bilo letos ,carinjene posiljke su dobijale novi RS broj za pracenje ali su prekinuli sa tom praksom .

Ja sam nov u ovome pa mozda imam cudna pitanja. :) U svakom slucaju, na sta se misli kada kaze FREE SHIPPING, jer i dalje imam cenu za Postage and packaging ??

pa zato sto nije worldwide free shipping, nego samo za odredjene delove zemlje.

kad odaberes srbiju lepo ti pise:

£10.00 Serbia Standard Int'l Postage Estimated between Fri. 1 Nov. and Fri. 8 Nov.

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da nije za ovu temu al da pitam. Naručio sam paket iz Kine plaćen 32$. Paket je stigao i poštaru je plaćeno 66din (nemam pojma za šta, nisam bio tu) i uz paket je stigao ovaj papir.

3yqatabe.jpg

Šta sad da tim? Jel ja trebam negde da uplatim ovaj iznos od 1.084, 11din, pošto nije naplaćeno prilikom primopredaje? I jel postoji neka opcija žalbe na procenu cene paketa (65$ umesto 32$)? Nije da ću da se jurim za 500din (ili celih 1.084), čisto da znam opcije.
Hvala.

Javice ti se postar da ti trazi taj novac, posto je on to zaduzio prilikom nosenja paketa iz poste.
Ne znam za zalbu, i meni su odrali da nesto vredi 60 USD a placeno 25 USD.

Pretpostavljam da nije za ovu temu al da pitam. Naručio sam paket iz Kine plaćen 32$. Paket je stigao i poštaru je plaćeno 66din (nemam pojma za šta, nisam bio tu) i uz paket je stigao ovaj papir.

3yqatabe.jpg

Šta sad da tim? Jel ja trebam negde da uplatim ovaj iznos od 1.084, 11din, pošto nije naplaćeno prilikom primopredaje? I jel postoji neka opcija žalbe na procenu cene paketa (65$ umesto 32$)? Nije da ću da se jurim za 500din (ili celih 1.084), čisto da znam opcije.
Hvala.

kao svaki posteni gradjanin idi do poste i trazi postara da mu to platis ili sacekaj da on dodje da ti trazi jer je pogresio, nije on kriv toliko pa nije fer ni da ispasta a tvoja je duznost da platis...a na procenu za ovako mali iznos ne vredi da se zalis, kada si vec preuzeo zalbu ces platiti jos 500 i opet nista neces u radtii...

Poslednja izmena:
Jel zaboravio ili je takva procedura da se vraća?

verovatno je neki stariji covek ili je mlad pa je novi...morao je na licu mesta da ti naplati...jer njega duze za te pare ako ne das ti on ce morati a nije u redu da ulazis u konflikt sa postarom, kad god jednom ce da ti ce obije to o glavu :)

Vrh Dno