Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Kažu "When you make a purchase using Paypal, they will take a small fee to verify the card before accepting the transaction of your purchase. Once they have verified the card they return the fee to your virtual card, this can take upto 7 days.".

Ako je tako onda je paypal uzeo prva 2$ a ja sam posle ručno išao na verifikaciju i to je uzelo još 2$. Videćemo da l' će se vrnu. :)

I 4.95% je previse a kamoli tek 20% :)

U statements piše:

cardstatem.png

U medjuvremenu sam verifikovao karticu na paypalu pa je nestalo još 2$.

managecard.png

Jel u statements treba da se pojavi code za paypal? (nema gde drugde)

Kako si verifikovao nalog? Meni uvek trazi bank acount.
Uspeo sam da napravim nalog i dodao sam entropay karticu, ali sada sam probao jednu donaciju i ne dozvoljava mi to.

Standardno sam verifikovao karticu. Ideš na add/edit credit card i tamo na verify date kartice, sačekao code u statements na entropay i ukucao ga na paypalu.
Paypal mi je povukao 1.99$ a vratio 1.88$.

Da li lokacija (reg sam se kao us) moze da ima veze sa izgledom paypal sajta? Imam opciju "get verified", ali mi tamo nudi samo "link bank account", "bill me later" i "paypal extras".

koju si zemlju iskoristio?

Možda ima veze. Ja sam stavio sve prave podatke i na kraju Croatia.

Da, evo mogu da potvrdim da je za amere drugacija procedura. Zahtevaju bank account. Sada sam napravio nalog na hrvatsku i zapoceo verifikaciju. Jos samo da mi stigne kod.

Hvala

Treba prijatelju da posaljem neke pare preko paypal-a. Covek zivi u Nemackoj. Moze li neko pouzdano da mi kaze koliko bi me to kostalo i koliko bi njega kostalo? U pitanju je suma od oko 450 eur. Dakle trazeci malo informacije video sam da ako bih poslao kao personal payment onda bi trebalo da su provizije dosta manje ili da ne postoje i koliko sam ukapirao, ako bih platio sa paypal balance-a, onda bi takodje provizija bila dosta manja, nego ako se pare vuku sa moje platne kartice? Jesam dobro sve to ukapirao? Ako jesam, da li postoji neka provizija kada prebacujem sa svoje platne kartice na paypal balance?

Poslednja izmena:
...i jos nesto. Da li je bezbedno prebacivati na paypal balance iz ugla zatvaranja paypal naloga ili tako nesto?

Ne mozes prebacivati sa kartice na ppl ballance. Provizije nemas kada saljes kao family gift sa paypal ballance-a, a ako vuces sa kartice imas proviziju. Tebe bi slanje 450e kostalo oko 470e sa provizijom...

Znaci ne mogu nikako da prebacim pare na paypal balance? A ta osoba koja prima pare, ako ih posaljem kao family gift, tako sto ce se pare vuci direktnos a kartice, da li ona placa neku proviziju za primanje para?

Poslednja izmena:
Zasto ne mogu da promenim internet karticu,stara je istekla a za novu dobijam poruku:
The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal.

Zato sto vise ne radi stara caka. Sada pp vidi da je kartica iz Srbije i daje tu poruku.

Da si prelistao temu pre nego što si ovo uradio imao bi i dalje pp. Nisi trebao da dodaješ novu kartu na pp, već samo na postojećoj da promeniš expiration date/validation code, pošto je broj kreditne kartice ne promenjen i radilo bi ti i dalje.

Nema, mozda jedino da u Photoshopu izmenis skenirani dokument ali ne znam da je to nekome proslo :mad:

Male tajne velikih f.šop majstora.. ;)

Poslao sam im ono što su tražili.

A kako da ovo rešim?

myaccountp.png

Pokušao sam da primim novac ali nije uspelo, pa sam morao da "pripremim" nalog da prima uplate i kao da mesečno prebacuje sredstva sa paypala na visu. Ali očigledno ne može na entropay visu.

Pricam napamet jer nisam primao novac:
Pogledaj na EntroPay koji account type imas. Starter prima do 250, basic do 2500 i to na godisnjem nivou... Ne znam bas da li je EP dobar za to. Mozda vise kartica (to imas sa Basic account)...

Imam starter na entropay. Kako da isključim na PP da prebacuje sredstva na visu svaki mesec?

Vidim da je Ivao-srb uspeo da otvori racun u raiffaisen banci u bjeljini i da koristi paypal. mene zanima kako ja da uplacujem pare na taj racun kada hocu nesto da kupim. jel moram svaki put da odem tamo u banku ili mogu iz raiffaisen banke u srbiji da uplatim. Hvala unapred na odgovoru.

Slanje novca sa svog racuna u Srbiji , na svoj racun u BIH tj, u inostranstvo je po aktuelnom zakonu devizni prekrsaj, i ne bih nikome preporucio da se igra sa tim. Jedino ti ostaje da odes , pa da ga napunis sa nekom sumom koju planiras da potrosis za par ili vise meseci. Posto je to paypal , prodavac ne moze da ti skine vise, kao kada na primer placas karticom.

Vrh Dno