Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

kolja/nikola i vojvoda_s su isti covek. Oba naloga su banovana, i njihove gluposti zaboravite i nemojte da se osvrcete...

Vratite se temi!

Jedno pitanje za malo iskusnije:

Imam austrijski premier paypal nalog na kom imam oko 200 evra na ballance-u, ali sam dostigao limit od 1500 evra za slanje godisnje i sad sa tim parama ne mogu nista da uradim.

Da li bi bilo pametno dodati na taj nalog ovu intesinu internet karticu pa da mogu da koristim te pare opet ili mislite da ce mi limitirati nalog ako to uradim jer sam koristio nalog poprilicno?

Ovde svi otvaraju nove naloge pa im sljaka pa me samo zanima da li je rizicno dodati karticu na nalog sa velikom istorijom placanja i koji se jos vodi na tudje ime?

mozes i da sacekas da se racun resetuje (godinu dana od prve transakcije) i dobijes novih 1500EUR za sending money.

Totalno si izmesao stvari, postoje 3 vrste paypal naloga : Personal, Premier i Business... ja sam morao na premier jer sam primao pare preko kreditne akrtice vise od 2 puta sto je limit za basic nalog...

pa pomesao sam jer se ne izrazavate kako treba, na pay pal com-u se tako kaze a na austrijskom se to zove privatni konto, tj da mozes i da kupujes i da prodajes. onaj prvi je za samo za one koji kupuju a onaj treci je za firme, moras da imas domen i tamo imas upit cime se bavis..;)

Pa ja vec jace od 2 godine kupujem na ebay-u a sistem je vise nego prost. I dalje mi nije jasno da to ovde niko nije skontao:)). Registracija paypal accounta na bilo koju zemlju evropske unije i onda lepo registrujes virtuelnu visa karticu ima mnogo site-ova koji nude tu vrstu usluge. Pare sa bilo koje kartice u mom slucaju Banca intesa(u pocetku vojvodjanska) prebacite na virtuelnu i onda sa nje na paypal. Cica mica i gotova prica...

Pa ja vec jace od 2 godine kupujem na ebay-u a sistem je vise nego prost. I dalje mi nije jasno da to ovde niko nije skontao:)). Registracija paypal accounta na bilo koju zemlju evropske unije i onda lepo registrujes virtuelnu visa karticu ima mnogo site-ova koji nude tu vrstu usluge. Pare sa bilo koje kartice u mom slucaju Banca intesa(u pocetku vojvodjanska) prebacite na virtuelnu i onda sa nje na paypal. Cica mica i gotova prica...

koji ti je ovo nalog, treci ?

Samo tako i radimo :d

Pa prvi nalog, sve je jako prosto samo moras da razmislis, ali posto si se ti samo prijavio direktno na drugu zemlju bez posrednika zato i svakih mesec dana menjas account.

Da li bi neko bio voljan da mi naruci jedan predmet preko ebaya-placa se paypalom da je iz bosne,rs ili hrvatske?Znaci da ga kupi i da mi ga posle posalje u Beograd.Poslao bih pola novca unapred+dogovorili bi se koliko ceni svoj trud da pokazem moju ozbiljnost.Ako ima "dobrovoljaca" neka mi se jave preko privatne poruke.

U slucaju da prodavac zahtjeva slanje na adresu sa paypala, onda ne moze. Je li tako ?

E sad meni treba jedna mala pomoc. Naime imam Visa karticu raiffeisen banke posto mi je na paypal nisu prihvatili naletim citajuci ovde po forumu na Entropay i tamo kreiram jos jednu virtualnu VISA karticu i ona je normalno prosla na paypal. (dao sam im one 4 brojke koje su trazili). Elem sad na paypal racunu nemam nista kako da sa entropay racuna prebacim novac na paypal. Ili da li recimo da ako je potvrdim kupovinu na ebay i hocu da platim preko paypala da li paypal automatski vuce novac sa entropay racuna ili znaci ja to moram rucno da prebacim.

E sad meni treba jedna mala pomoc. Naime imam Visa karticu raiffeisen banke posto mi je na paypal nisu prihvatili naletim citajuci ovde po forumu na Entropay i tamo kreiram jos jednu virtualnu VISA karticu i ona je normalno prosla na paypal. (dao sam im one 4 brojke koje su trazili). Elem sad na paypal racunu nemam nista kako da sa entropay racuna prebacim novac na paypal. Ili da li recimo da ako je potvrdim kupovinu na ebay i hocu da platim preko paypala da li paypal automatski vuce novac sa entropay racuna ili znaci ja to moram rucno da prebacim.

Da, automatski paypal to radi za tebe ako je prihvatio karticu, u tome je i cela poenta, da samo paypal ima uvid u tvoju karticu i niko vise.

jel vama koji imate nalog stoji confirmed address?
mislim da je moja do skoro bila unconfirmed, ne znam odakle ovo

Prilozi

• paypal.jpg
    paypal.jpg
    48.2 KB · Pregleda: 250
Da li je jos neko imao iskustva sa ovim entropayom ?! Vredi li to probavati ?

jel vama koji imate nalog stoji confirmed address?
mislim da je moja do skoro bila unconfirmed, ne znam odakle ovo

to je nesto drugo (nebitno), confirmed address je ako ti tako stoji u profile/addresses

Da li je neko probao sa Visom OTP banke ? ili Vojvodjanske ?

Pitanje za malo iskusnije paypal korisnike ,posle koriscenja paypala (otvorio sa fake podacima na madjarsku i verifikovao sa vcc) danas mi je paypal limitiran zbog primljene ukupne sume novca za ovih par meseci vece od 1k eura (tacnije 1028eura) a limit je 1k pre nego sto zatraze verifikaciju podataka (ovo nisam znao).Kad se logujem u pp pise mi da treba da razresim slucaj i da im posaljem photo id ,potvrdu adrese ,i potrvdu biznisa,da napomenem pare mogu jos da saljem i primam al nemogu da zatvorim pp account dok se slucaj neresi.

Sad moje pitanje je da li pp moze da povrati novac na transakcijama koje sam imao u proteklih par meseci ,i da li bi imao nekih probelma ako bi sav novac koji trenutno imam prebacio na pp od prijatelja a nebi se vise logovao u ovaj account. da li je mozda neko imao slicna iskustva..

Meni nikad nisu trazili verifikaciju pre 2500 eura koliko je i pise na pp da je limit za dalju verifikaciju, ali sve u svemu uradi sledece. Ako mozes da saljes pare, uradi sledece. Prebaci drugaru pare i napisi da je za nesto konkretno, tipa payment for XXXXXXXXXXXXX i zamoli ga ili da potrosi odmah novce ili da ti izvuce na racun. Iz mog iskustva, ovo prolazi

Pitanje za malo iskusnije paypal korisnike ,posle koriscenja paypala (otvorio sa fake podacima na madjarsku i verifikovao sa vcc) danas mi je paypal limitiran zbog primljene ukupne sume novca za ovih par meseci vece od 1k eura (tacnije 1028eura) a limit je 1k pre nego sto zatraze verifikaciju podataka (ovo nisam znao).Kad se logujem u pp pise mi da treba da razresim slucaj i da im posaljem photo id ,potvrdu adrese ,i potrvdu biznisa,da napomenem pare mogu jos da saljem i primam al nemogu da zatvorim pp account dok se slucaj neresi.

Sad moje pitanje je da li pp moze da povrati novac na transakcijama koje sam imao u proteklih par meseci ,i da li bi imao nekih probelma ako bi sav novac koji trenutno imam prebacio na pp od prijatelja a nebi se vise logovao u ovaj account. da li je mozda neko imao slicna iskustva..

pa nije ti limitiran akaunt vec ti traze te podatke jer si primio vise od 1000EUR. Mozes i dalje da koristis racun sve dok ne primis 2500EUR pa cak i tada ali sve sto primis preko toga mozes da trosis u narednoj godini kada ti se resetuje akaunt. A restovace se tacno godinu dana od kada si imao prvu transakciju. Jer ustvari receiving limit je 2500EUR/year.
Kada ti budu blokirali mogucnost slanja i primanja novca onda si limitiran i u cabru.

Savetujem ti da lagano trosis taj novac na eBayu i da usporis sa prijemom novca, jer cim je veci promet postajes sumljiv i PP trazi verivikaciju identiteta.

Treba da za koji dan otvorim pay pal pa bi volio da mi odgovorite na pitanje..

Nesto sam citao u ovoj temi da treba da se pise druga drzava..da li ima bosna i hercegovina ili moram da stavim nesto drugo..

Treba da za koji dan otvorim pay pal pa bi volio da mi odgovorite na pitanje..

Nesto sam citao u ovoj temi da treba da se pise druga drzava..da li ima bosna i hercegovina ili moram da stavim nesto drugo..

Ima Bosna i Hercegovina, to je za nas mucenike iz Srbije sto mora da se muva sa otvaranjem accounta na drugu zemlju.

Evo upravo sam otvorio PayPal sa BiH i Intesa internet Visa karticom. Uspesno verifikovana kartica (ukucao i one 4 cifre). Skinuli mi $1,95 sa racuna. Sve je to super al ne mogu nista da platim!!!
Kad probam da platim nesto na eBay-u javlja mi gresku da nemam sredstva na racunu. Odem na Add funds a tamo samo mogucnost da prebacis novac iz americke banke? Sta sad da radim?

Kakva je sad ovo glupost? Kako vi placate?

Poslednja izmena:
Imas 70 strana na temu ovoga, procitaj

Vrh Dno