Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

uh pa ovaj momak je sve opisao u svojim postovima (Nikola)-ja sam samo odabrao ono sto je meni odgovaralo ,procitaj sve njegove postove pa izaberi sta ti najvise odogvara -mislim nemoj da se obazires na ove komentare u vezi nacina kako su napisani postovi -to su gluposti- nego stvarno procitaj i shvati sata je covek rekao -ja mogu da ti samo kazem u vezi e bay-a i pay pal jer me je to najvise interesovalo >Prijavio sam se na e bay prvo i tu sam se verifikovao sa virualnom karticom i onda sam se prijavio na pay pal - stavio sam izmiljenu (USA) adresu-da pojasnim stavio sam svoje pravo ime ali je adresa kompletna iz US -onda sam poceo proces verifikacije tako sto sam im dao podatke za karticu (na virutelnu karticu mozes da stavis bilo koju adresu nema veze -ja sam dodao tu izmisljenu iz amerike ) - -pay pal mi je posalo dva puta uplatu na tu ''karticu'' i to je to -verifikovao sam se do daljnjeg -mislim moras sam da pokusas to da uradis -nema ti druge .ja sam se prijavio na pay pal samo da bih kupovao robu sa e bay-a (cd i dvd) i da uplatim rapid share -za ostale sajtove ne znam kako stoje stvari - na e bay ima opcija srbija i adresa na e bay-u je moja prava ''srpska''-spojio sam linkom moj pay pal nalog sa e bay nalogom -to mi je e bay trazio kao deo verifikacije -da bi mogao da ucestvujem na aukcijama .

uh pa ovaj momak je sve opisao u svojim postovima (Nikola)-ja sam samo odabrao ono sto je meni odgovaralo ,procitaj sve njegove postove pa izaberi sta ti najvise odogvara -mislim nemoj da se obazires na ove komentare u vezi nacina kako su napisani postovi -to su gluposti- nego stvarno procitaj i shvati sata je covek rekao -ja mogu da ti samo kazem u vezi e bay-a i pay pal jer me je to najvise interesovalo >Prijavio sam se na e bay prvo i tu sam se verifikovao sa virualnom karticom i onda sam se prijavio na pay pal - stavio sam izmiljenu (USA) adresu-da pojasnim stavio sam svoje pravo ime ali je adresa kompletna iz US -onda sam poceo proces verifikacije tako sto sam im dao podatke za karticu (na virutelnu karticu mozes da stavis bilo koju adresu nema veze -ja sam dodao tu izmisljenu iz amerike ) - -pay pal mi je posalo dva puta uplatu na tu ''karticu'' i to je to -verifikovao sam se do daljnjeg -mislim moras sam da pokusas to da uradis -nema ti druge .ja sam se prijavio na pay pal samo da bih kupovao robu sa e bay-a (cd i dvd) i da uplatim rapid share -za ostale sajtove ne znam kako stoje stvari - na e bay ima opcija srbija i adresa na e bay-u je moja prava ''srpska''-spojio sam linkom moj pay pal nalog sa e bay nalogom -to mi je e bay trazio kao deo verifikacije -da bi mogao da ucestvujem na aukcijama .
Nismo se razumeli :d
Meni paypal/ebay radi savrseno vec dve godine :banana:
I znam poprilicno o adresama i ostalim zafrkancijama.

Interesovalo me je, vise zbog ostalih koji imaju problema, koju si drzavu izabrao ?
Srbije nema - znaci moras slagati.
Posle izvesnog vremena pp trazi verifikaciju adrese i moras im dostaviti na uvid neku dokumentaciju. U tvom slucaju, neki racun ili pasos sa izmisljenom adresom u USA.
Nemoj reci da paypal ne proverava virtualne kartice !

hm obrisali su mi post-hvala lepo gospodo moderatori!! da odgovorim prvo ovo u vezi e bay- -mozes da vezes pay pal i e bay account ne verujem da ce biti problema -ja bar nisam imao -ali prvo pogledaj na e bay -u koji prodavac trazi pay pal u svom listingu -ako je naveden pay pal kao obavezan neces moci da bidujes na to sto te interesuje tako da ces morati da vezes e bay sa pay pal nalogom hteo ne hteo-za svaki slucaj prvo vidi da li neko prodaje slicnu robu a da netrazi pay pal kao obavezan pri bidovanju (uglavnom "veliki" prodavci)-tek kad ti posalju fakturu onda se ulogujes na pay pal i obavis uplatu-skinuli su mi post gde sam objasnio da se virtualna debitne karta puni on line do zeljenog iznosa i da tu isto (on line )moze da se prati uplata od strane pay pal-a koja sluzi za verifkaciju -takodje sam dokazao da je moderator glup ali sad boze moj sta da radimo nije on jedini u srbiji koji radi posao sa kojim uopte nema blage veze-cene tih kartica su od 5 do15 dolara (inicijalna cifra -naravno posle se dokupljuje zeljeni iznos )-gift credit cards isto rade ok -jos samo da dodam ono sto sam privatno pisao nekim clanovima foruma - a to je da sa virtualnom i gift creditnom karticom nema veze koja se adresa stavlja na pay pal ali sam ja skoro uvek stavljao svoje ime +celu adresu u recimo torontu (ulica ,broj, grad i zemlja) ,nista nisam budzio sa nekim drugim zemljama a kalemio nase kartice nego sam radio sve kao da zivim recimo u kanadi ali eto sad kupujem iz srbije ili za sebe ili za drugove i to sam pisao u mailovima prodavcima i popunjavao check out na e bay-u sa srpskom adresom i stavljao svoje ima ili ime ''forumasa" kome sam kupovao odredjenu robu .kao sto rekoh nisam imao problema kad sam tako radio .nazalost moje je iskustvo iskljucivo vezano za e bay (jel tu i prodajem svoje stvari) i a rapid share (uplacivao sam dosta z neke ljude rapid share kad je taj servis presao na pay pal ).za ostal sajtove na zlost neznam kako funkcionise placanje

Zašто isti stil pisanja ;)

>Prijavio sam se na e bay prvo i tu sam se verifikovao sa virualnom karticom i onda sam se prijavio na pay pal - stavio sam izmiljenu (USA) adresu-da pojasnim stavio sam svoje pravo ime ali je adresa kompletna iz US -onda sam poceo proces verifikacije tako sto sam im dao podatke za karticu (na virutelnu karticu mozes da stavis bilo koju adresu nema veze -ja sam dodao tu izmisljenu iz amerike ) - -pay pal mi je posalo dva puta uplatu na tu ''karticu'' i to je to .

Ovo nije procedura koju sam ja prošao, pa ako možeš objasni to malo detaljnije.
Koliko znam, prilikom verifikacije kartice paypal skida sa nje neku sitnu sumu, a kasnije kad se registruješ to vrate na račun.
Dakle, kad ti paypal skine te pare, onda traže od tebe jedan broj sa četiri cifre, (može se videti u bankovnom izveštaju za tu transakciju), koji posle ukucaš na paypal sajtu kako bi kompletirao verifikaciju.
Mene zanima gde si dobio ovaj kod za te virtuelne kartice i da li si na taj način verifikovao karticu il ne?
I zašto ti je paypal bilo šta uplaćivao i to dva puta?
Nije valjda da za te virtelne kartice na traže povratnu informaciju u vidu ovog koda sa bankarskog izvoda?

Zašто isti stil pisanja ;)

Zato ga je i razumeo :D

Postavljam peti put isto pitanje obojici :

Kako verifikujes izmisljenu adresu, kojim dokumentima ?

Mnogi su sve odradili kako treba, nije potrebna nikakva mudrost, ali su posle nekoliko transakcija dobili zahtev od pp da verifikuju adresu. I tu nastaje glavni *****. Neki su uspeli, neki nisu i blokiran im je racun.

Bar na 20 mesta na ove 2-3 teme pise koje kartice, koja banka, koji kod, gde se nalazi, koga zoves da pitas, ...

Pre dve godine, mesec dana sam vijao kako da otvorim pp i zahvaljujuci informacijama na ovom forumu mi je i uspelo. I stvarno me iznenadjuje kada na svakoj stranici nadjem po jedan zahtev za resenje u 3 koraka. I obrazlozenje "Ko ce sve ovo da cita?".

Kazem moras da probas da bi video o cemu se radi ,mozda dobijes neku sasvim drugu ideju kako da se verifikues :wave: Na izvodu (on line statement )virtuelne kreditne kartice vidis njihov kod kad ti pay pal uplati novac -meni su uplatili 0.03 i 0.07 centi na racun i ja sam tako to i ''ukucao ''nazad-uplate su stigle razlicitih datuma tako da ih ukucavas po redosledu kako si dobio te uplate -tu imas taj kod : recimo ''pay pal payment received ''...456 pa iznos :0.06:type:tako se verifikujes za pay pal,ukucas iznos koji si dobio i poslednje 3 brojke koje se pojave u transakciji (svaka pay pal transakcija ima i taj ''delovodni'' broj)-ako je neko vec otvorio pay pal nalog onda neka doda i virtuelnu karticu .Virtuelna kartica moze da ima bilo koju adresu ,Srbije nema na Pay Pal-u ali mozes da otvoris PP nalog iz SRbije i da radi i mozes da ga verifikujes na ovaj nacin >Sto se tice adrese tu moras da stavis neku adresu iz recimo Amerike ali stavljas naravno svoje ime ,kazem sve to nema veze jer se povezes sa e bay-em gde je tvoja prava adresa za dostavu (Srpska ).jednostavno je -kao kupcu ti nece traziti nesto vise od verifikacija (bar meni nisu do sada )
I meni se cini da vecinu ovih komentara na forumu pise jedan covek -recimo ovi sto ih je ''bolela glava''komentara ima bas mnogo i svi jedni za drugim -ma hajde !!!!:D

Poslednja izmena:
I onda posle npr 10-tak placanja (transakcija) paypal blokira nalog dok im ne potvrdis adresu. Npr, ja sam slao racun od fiksnog telefona da bi vidjeli da je to moja adresa i onda su odblokirali nalog.

ps. i zvali su na taj broj da provere...

A kako ces ti to da resis kada budu trazili ?

A cek nisi slao neki licni dokument,licnu kartu,vozacku ili samo racun?

Znaci ovako:

Blokiran paypal nalog, dobio email traze dokument da verifikujem adresu. Skeniram licnu posaljem, odgovaraju ne moze zato sto u licnoj nema tacna adresa. Ove licne karte kod nas vise nemaju adresu, vec samo grad.. npr Bijeljina. A posto kada im posaljem mail cekam i po 5 dana na odgovor lijepo preko skype nazovem broj telefona u americi, podrske i cekam. Prebacivali su me .. pustali mi muziku. I na kraju rasprave doslo je do toga da moze da se posalje i neki racun na moje ime, sa tacnom adresom - tj adresom koja je uz karticu vezana. Skeniram licnu, racun , posaljem. Posle 2-3 dana zvoni fiksni telefon , neka teta iz paypal.. postavila nekoliko pitanja i rekla to je to. Posle 4 sata proradio normalno paypal.

Vojvoda definitivno ne razume pitanje :D
Sto znaci da je otvorio nalog pre nedelju dana i jos mu nisu trazili proveru adrese.
Da jesu, razumeo bi sta ga pitam.
A izgleda da ni ne razume jednostavne recenice - Nema sta da probam covece, meni SVE RADI DVE GODINE :wall:
Ne mogu da verujem da je covek iz Novog Sada :d

I ne moze ni cuveni paypal da ti uplati 0.03 centa jer tako nesto ne postoji !
Mozda 0.03 $$$$

Poslednja izmena:
Dobro, hajde jedno pitanje za sve koje koriste i imaju nalog na paypalu, KO MOZE da mi otvori nalog na news-grupi, posto kod njih moze samo preko paypala? Znaci, vrsi li neko usluzno uplacivanje?

:mad:? dobro sam shvatio sta si me pitao i ja sam ti odgovorio vec jednom ali ajde jos jedanput da ponovim .Ja sam otvorio nalog na USA pay pal -i tu ne postoji verifikacija za premier account putem slanja racuna za recimo telefon ili kopija vozacke dozvole -na USA PP-u verifikacija ima 3 faze ali cim prodjes 1 fazu oni te prakticno odmah verifikuju ako hoces da koristis nalog samo za kupovinu odnosno samo za slanje novca .Dakle ajde sve po redu opet(zadnji put :mad:): ides na pay pal site i biras USA kao opciju.Stavljas svoje ime i prezime i neku adresu koja postoji u USA (izaberes iz imenika ) dodas isto neki fiktivni broj (ja se nisam trudio da uzmem virtuelni telefonski broj za USA kao sto je to vec ovde receno nego sam ''izvukao' broj iz yellow pages za chicago )-u tom gradu ima nasih na tone pa se moje prezime ''poklopilo '' sa nekim tamo ''nasim''likom koji zivi u Ch-u..Mislim nebitno -idemo dalje -stavljam broj kreditne kartice (virtuelne ) koju sam kupio od americke firme (na netu) i te brojeve unosim u rubriku za karticu >ta je kartica sad povezana sa tom adresom na pay pal-u i to je to .Sledeca faza je verifikacija :prvo ti traze da verifikujes bankovni racun odnosno kreditnu karticu -to je u ovom slucaju isto (u obe rubrike unosis iste podatke )-verifikacija kartice ide sledecim putem -PAY PAL TI UPLATI NOVAC NA TVOJU VIRTUELNU KARTICU i to sumu od 0.10 centi podeljenu u dve nejednake uplate -recimo jednog dana 7 centi a drugog dana 3 centa i ta transakcija ima svoju sifru koju vidis na ''on -line statement ''za svoju virtuelnu karticu i tako kad proveravas nalog korisnika svoje ''americke '' virtuelne kartice vidis te sve brojke i onda se ulogujes nazad na PP i uneses te cifre u rubrike koje postoje za to (imas verification page sa svim tim praznim poljima ) -cim te brojke ukucas PP te verifikuje momentalno -tamo pise jos i SSN number ali je sistem to preskocio :banana:kao sto sam i ocekivao -e sad kad bi poceo da primam novac u nekim vecim kolicinama verovatno bih morao da se dalje verifikujem ali je moj status za sada : ''premier verified '':banana:-Molim te obrati paznju i procitaj po nekoliko puta ovo sto sam napisao -molim te !!! :wall: mislim da je sve jasno da jasnije ne moze da bude

A zasto to sve komplikovati?

Kada se bez problema otvori nalog na Mastercard Banca Intese ili Visu Internet?

Dosta provizije ode na Virtualnu karticu osim ako ne placas racune po 5-10$

zasto komplikovati ? pa evo zasto -1. mozes da se verifikujes na taj nacin -znaci nema limita za slanje novca -2.ne moras da strahujes da ces biti blokiran od strane pay pal-a -sa tim karticama intese itd. rizikujes da te provale i blokiraju.pazljivo izaberi virtuelnu karticu -ja sam nasao za 3.99 dolara mesecno -prvih 6 meseci je besplatno koriscenje -imas i kombinacju sa gift pre paid debitnim karticama - tu imas proviziju od 5% i to samo kad je aktiviras -znaci platis jednom i to je to .

Poslednja izmena:
:mad:? dobro sam shvatio sta si me pitao i ja sam ti odgovorio vec jednom ali ajde jos jedanput da ponovim .Ja sam otvorio nalog na USA pay pal -i tu ne postoji verifikacija za premier account putem slanja racuna za recimo telefon ili kopija vozacke dozvole -na USA PP-u verifikacija ima 3 faze ali cim prodjes 1 fazu oni te prakticno odmah verifikuju ako hoces da koristis nalog samo za kupovinu odnosno samo za slanje novca .Dakle ajde sve po redu opet(zadnji put :mad:): ides na pay pal site i biras USA kao opciju.Stavljas svoje ime i prezime i neku adresu koja postoji u USA (izaberes iz imenika ) dodas isto neki fiktivni broj (ja se nisam trudio da uzmem virtuelni telefonski broj za USA kao sto je to vec ovde receno nego sam ''izvukao' broj iz yellow pages za chicago )-u tom gradu ima nasih na tone pa se moje prezime ''poklopilo '' sa nekim tamo ''nasim''likom koji zivi u Ch-u..Mislim nebitno -idemo dalje -stavljam broj kreditne kartice (virtuelne ) koju sam kupio od americke firme (na netu) i te brojeve unosim u rubriku za karticu >ta je kartica sad povezana sa tom adresom na pay pal-u i to je to .Sledeca faza je verifikacija :prvo ti traze da verifikujes bankovni racun odnosno kreditnu karticu -to je u ovom slucaju isto (u obe rubrike unosis iste podatke )-verifikacija kartice ide sledecim putem -PAY PAL TI UPLATI NOVAC NA TVOJU VIRTUELNU KARTICU i to sumu od 0.10 centi podeljenu u dve nejednake uplate -recimo jednog dana 7 centi a drugog dana 3 centa i ta transakcija ima svoju sifru koju vidis na ''on -line statement ''za svoju virtuelnu karticu i tako kad proveravas nalog korisnika svoje ''americke '' virtuelne kartice vidis te sve brojke i onda se ulogujes nazad na PP i uneses te cifre u rubrike koje postoje za to (imas verification page sa svim tim praznim poljima ) -cim te brojke ukucas PP te verifikuje momentalno -tamo pise jos i SSN number ali je sistem to preskocio :banana:kao sto sam i ocekivao -e sad kad bi poceo da primam novac u nekim vecim kolicinama verovatno bih morao da se dalje verifikujem ali je moj status za sada : ''premier verified '':banana:-Molim te obrati paznju i procitaj po nekoliko puta ovo sto sam napisao -molim te !!! :wall: mislim da je sve jasno da jasnije ne moze da bude

Ali sta ce ti paypal nalog sa kojim ne mozes da placas.

Pazi sansa sa intesom je 0% da blokiraju - to je legalna kartica za razliku od tih vcc a vodi se kao da je iz evrome/radi npr u madjarskoj/ ...

A i ako te blokiraju otvoris drugi - kakakav je to problem.Ja uvek imam 2. :)

A cek koliki je to limit sa intezinim karticama?Meni je prosek prosle godine bio na ne verifikovan nalogu sa intezinom karticom 4000 eura i mislim da je ceo limit oko 5000.

I to je tebi malo?Pre ces da se zezas sa nekim karticama gde ako uplatis vecu sumu od preko 500eura mogu lako i da te zavrnu?

Kakva su iskustva sa refundiranjem novca preko paypala, jel to funkcioniše bez problema?
Pre neki dan sam hteo da kupim jednu knjigu, platio paypal-om, ali mi danas prodavac javlja da je greška kod njih na sajtu jer više nemaju taj naslov u magacinu, pa su mi vratili novac, tj na paypalu piše da je refundirana ta suma.
Međutim, kad sam par sati kasnije proverio stanje na Intesinoj VISA internet kartici, rekoše mi da ništa nije leglo do tada i da pokušam kasnije ili sutra.
Uopšte, da li paypal može da prosleđuje novac na Visa Internet karticu, pošto sa nje nisam prebacivao novac na paypal račun, već oni direktno skidaju sa kartice kad zatreba, a na njihovom računu mi je stanje uvek bilo nula.

Moze bez problema,na bilo koju karticu ce se vratiti refundirani novac (traje dan-dva,tri maximum) a jedino mozes da radis Withdraw na Visa kartice.

:mad:? dobro sam shvatio sta si me pitao i ja sam ti odgovorio vec jednom ali ajde jos jedanput da ponovim ....
-Molim te obrati paznju i procitaj po nekoliko puta ovo sto sam napisao -molim te !!! :wall: mislim da je sve jasno da jasnije ne moze da bude

Obratio sam paznju i procitao nekoliko puta i opet tvrdim da mi nisi odgovorio na pitanje.
Razlog je jednostavan : to jos nisu trazili od tebe !
Mozda i nece i tom slucaju imas srece .
Ali ako budu, molim te da objavis ovde kako si to resio.
Od mene su trazili posle 3-4 transakcije, od drugih posle 10-ak. Znaci nema pravila.
Govorim o fax-ovanju papirnih dokumenata : pasos, racun, lk, ...

Pozz iz NS

Obratio sam paznju i procitao nekoliko puta i opet tvrdim da mi nisi odgovorio na pitanje.
Razlog je jednostavan : to jos nisu trazili od tebe !
Mozda i nece i tom slucaju imas srece .
Ali ako budu, molim te da objavis ovde kako si to resio.
Od mene su trazili posle 3-4 transakcije, od drugih posle 10-ak. Znaci nema pravila.
Govorim o fax-ovanju papirnih dokumenata : pasos, racun, lk, ...

Pozz iz NS

Pa nije to sreca ...
Meni na 3 naloga nisu nista trazili - nikada vec 3-4 godine.

Ali je na madjarsku.Ako otvoris na bosnu sa intesom onda je drugacije :)

Pa ne moze ostati na nalogu, kad mu na paypal pise da je refundirano. Na karticu ce da vrate samo treba da prodje neko vrijeme. Npr, u BIH na refund nekada cekam i po 7 dana.

zasto komplikovati ? pa evo zasto -1. mozes da se verifikujes na taj nacin -znaci nema limita za slanje novca -2.ne moras da strahujes da ces biti blokiran od strane pay pal-a -sa tim karticama intese itd. rizikujes da te provale i blokiraju.pazljivo izaberi virtuelnu karticu -ja sam nasao za 3.99 dolara mesecno -prvih 6 meseci je besplatno koriscenje -imas i kombinacju sa gift pre paid debitnim karticama - tu imas proviziju od 5% i to samo kad je aktiviras -znaci platis jednom i to je to .

Postavio sam ti vec pitanje na pm. Ali evo i ovde cu. Ako ti nije problem da kazes gde si nasao virtuelnu cc za 3.99 dolara? Ubih se trazeci na netu ali izgleda ne mogu da pronadjem? Pomagaj treba nesto da platim na ebay ali nikako da nadjem mesto gde cu pazariti tu vituelnu karticu :wave:

Jedno pitanje za malo iskusnije:

Imam austrijski premier paypal nalog na kom imam oko 200 evra na ballance-u, ali sam dostigao limit od 1500 evra za slanje godisnje i sad sa tim parama ne mogu nista da uradim.

Da li bi bilo pametno dodati na taj nalog ovu intesinu internet karticu pa da mogu da koristim te pare opet ili mislite da ce mi limitirati nalog ako to uradim jer sam koristio nalog poprilicno?

Ovde svi otvaraju nove naloge pa im sljaka pa me samo zanima da li je rizicno dodati karticu na nalog sa velikom istorijom placanja i koji se jos vodi na tudje ime?

Jedno pitanje za malo iskusnije:

Imam austrijski premier paypal nalog na kom imam oko 200 evra na ballance-u, ali sam dostigao limit od 1500 evra za slanje godisnje i sad sa tim parama ne mogu nista da uradim.

Da li bi bilo pametno dodati na taj nalog ovu intesinu internet karticu pa da mogu da koristim te pare opet ili mislite da ce mi limitirati nalog ako to uradim jer sam koristio nalog poprilicno?

Ovde svi otvaraju nove naloge pa im sljaka pa me samo zanima da li je rizicno dodati karticu na nalog sa velikom istorijom placanja i koji se jos vodi na tudje ime?

izvini, moram da te pitam kakav ti je to premier nalog? vidim na njihovom sajtu da je to neka maestro traveller kartica? a i ne vidim nigde da pise da postoji limit od 1500 eura. a novac mozes da dignes na bankomatu, ali koliko se secam svaki put i za to se placa provizija

Totalno si izmesao stvari, postoje 3 vrste paypal naloga : Personal, Premier i Business... ja sam morao na premier jer sam primao pare preko kreditne akrtice vise od 2 puta sto je limit za basic nalog...

Vrh Dno