Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Proveravao sam svoj srpski PP nalog, ne znam da li svima pise da mogu da povuku pare ili ako je ukinuto ova opcija je uklonjena ili kako vec.

image.jpg

Nisam probao, samo pitam da li je svima ovako?

Pffff kod mene na master card nema da pise da prihvata isplate :D

http://prntscr.com/535emf

izgleda da u hrvatskoj paypal isplacuje samo na viza kartice , isto payza samo mozes viza karticu da povezes.
Nije mi bas jasno sto samo vize prihvataju kad mislim da je master card popularniji.

Zato sto je VISA osmislila taj sistem dvosmernog protoka za kartice, pa se samo sa njima i moze povezati . Master nema taj sistem implementiran, jos uvek.

Mislim da to nije bas tako... meni na MC uplacuju tax refunds, iako nije tom karticom placano.
Ali, i za druge stvari, tipa FX, Skrill, samo na Visu moze da se podigne, ne i na ostale kartice.

Ma kakva visa, njih su hakovali pre par godina.

Na moneybookersu je radilo povlacenje na mastercard pre mnogo mnogo godina... Lobi :D

Prilikom transakcije iz Srbije da li postoji neka opcija "Send as gift" / "Send to familly" ili se uvek mora placati onih 3.4% ?

Poslednja izmena:
kupio nesto i prilikom placanja izbaci gresku 70049 i da placanje nije moguce, jel se desavalo jos nekom?

Imas li dovoljno para na kartici ?

Ako je ebay placanje, probaj da se ulogujes na drugi domen npr .co.uk

O PayPal servisu u 3. dnevniku RTS polovična usluga

A onaj komentar na kraju mi je najjači..."Nemojmo da ubijamo krdo krava zbog jedne šnicle".
Koje bre šnicle? One koju građani ove države plaćaju pohlepnim bankama koje neće da se odreknu masnih provizija za ino doznake?
A najbolji je komentar NBS - nema prepreka za uvođenje primanja novca preko PayPal-a, neka uvedu sredstvo plaćanja dinar.
Nije mi samo jasno ko je ovde kome potrebniji, oni nama ili mi njima.

Shvatite da samo fenboj pljuvanja po svemu drzavnom ce tupiti o tako necemu, a nece naci alternativu i godinama imati dobar promet.
Imam posao od 1998 - znaci i tada sam primao uplate iz inostranstva. Nista teze od PayPala nije za kupca da plati ShareIt-om u to vreme, niti sada MyCommerce-om ili 2Checkoutom ili slicnim. Cak i moze PayPalom da plati na tim sajtovima.
A mene cak kosta manje nego PayPal.

OK, posle to mora doci do mene wire-om, ali pa dobro... da li je bitnije da se jednom mesecno nerviram zbog 2-15e za wire, ili da poslujem? Bitnije je da poslujem naravno.

Full PP usluga nece dotaci NASE banke. Dotaci ce njihove maticne filijale, koje uzimaju te provizije. U nasu zemlju ni dinar od toga ne ulazi.

A onaj komentar na kraju mi je najjači..."Nemojmo da ubijamo krdo krava zbog jedne šnicle".
Koje bre šnicle? One koju građani ove države plaćaju pohlepnim bankama koje neće da se odreknu masnih provizija za ino doznake?
A najbolji je komentar NBS - nema prepreka za uvođenje primanja novca preko PayPal-a, neka uvedu sredstvo plaćanja dinar.
Nije mi samo jasno ko je ovde kome potrebniji, oni nama ili mi njima.

Ideja im je slozices se genijalna, vi uvedite dinar, mi cemo se hvaliti kako nasu vlast konacno ceni neko preko, a kad vam legnu devizice, mi cemo automatski da vam ih zamenimo u dinarcice po kursevima 115, tj 90, tj...

Kad već pričaju na svakom koraku kako su za EU, neka dozvole plaćanje u EURima i vuk siti i ovce na broju :d

zaista ako ima ovde neki bankar ili ko se bavi finansijama da objasni nama koji nismo iz te oblasti zbog cega se platni promet u srbiji mora vrsiti samo u dinarima???

uopste zasto se ne ukine dinar kao sredstvo placanja i uvede iskljucivo evro

kad tad ce ova zemlja uci u EU i htela ne htela bice joj moneta evro

ako su to uveli crnogorci zaista ne vidm sto to ne bi mogli i mi i kome to toliko smeta

Pa valjda ako uvedes evro kao iskljucivo sredstvo placanja gubis samostalnost vodjenja monetarne politike.
A monetarnom politikom mozes da delujes na sve sfere drustva,izvoz ,uvoz,proizvodnju,inflaciju itd itd

Švedska, Velika Britanija, Češka, Mađarska, Poljska, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Danska i Litvanija nemaju Evro, Doduše ovi poslednji od 2015 menjaju svoju valutu za evro. Crna Gora je DEM uvela unilateralno sopsvenom odlukom a zatim prešla na evro uz oštro protivljenje EU.

Švedska, Velika Britanija, Češka, Mađarska, Poljska, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Danska i Litvanija nemaju Evro, Doduše ovi poslednji od 2015 menjaju svoju valutu za evro. Crna Gora je DEM uvela unilateralno sopsvenom odlukom a zatim prešla na evro uz oštro protivljenje EU.

ali ga je uvela i funkcionise odlicno

i ovi ostali sa spiska ce pre ili kasnije kao clanice morati da uvedu evro kao maticnu valutu

mala trzista (kao nase) bas zbog svoje makroekonomske stabilnosti treba da se udruze

Pa valjda ako uvedes evro kao iskljucivo sredstvo placanja gubis samostalnost vodjenja monetarne politike.
A monetarnom politikom mozes da delujes na sve sfere drustva,izvoz ,uvoz,proizvodnju,inflaciju itd itd

covece nama bi i uvoz i izvoz i proizvodnja, a da ne spominjem inflaciju progledale uvodjenjem evra kao monete

kolika je nasa dinarska inflacija a koliko je kod drzava koje imaju evro

pogledaj koje su samo kamate kod nas a pogledaj koliko je to kod njih

bar za duplo smo skuplji u svemu zbog divne monetarne politike koju vode ovi nasi "strucnjaci"

Poslednja izmena od urednika:
To skoro sve stoji.. Ali za to se pitaju veliki igraci a ne mi obicni smrtnici :)

Poslednja izmena:
To skoro sve stoji.. Ali za to se pitaju veliki igraci a ne mi obicni smrtnici :)

ko NBS, ministarstvo finansija ko?

ko je taj kome odgovara ovo nenormalno siromastvo daj objasni mi leba ti?

troskovi se povecavaju a prihoda nigde i ko je taj kome to odgovara?

Odgovara velikim uvoznicima(tajkunima/vladarima). Citaj beku,misku,vlasniku usce soping centra itd itd.
Posto nasa drzava nista ne proizvodi i 90 posto stvari u njoj su iz uvoza njima odgovara da mogu da menjaju kurs dinar/evro i da ga drze na optimalnom odnosu kad god im se cefne.
Mozda nisam upravu,ali ja tako gledam na to :) mada istina je verovatno negde na sredini posto hiljade faktora utice na takve odluke.

Poslednja izmena:
Pa dobro si rekao fkloznica ! Odgovara sljamu koji se nakacio i pije krv ! Vladarima , tajkunima , uvoznicko-izvoznickom lobiju itd... hebe se njima sto je narod siromasan i deru ga na svakom koraku ..

Odgovara velikim uvoznicima(tajkunima/vladarima). Citaj beku,misku,vlasniku usce soping centra itd itd.
Posto nasa drzava nista ne proizvodi i 90 posto stvari u njoj su iz uvoza njima odgovara da mogu da menjaju kurs dinar/evro i da ga drze na optimalnom odnosu kad god im se cefne.
Mozda nisam upravu,ali ja tako gledam na to :) mada istina je verovatno negde na sredini posto hiljade faktora utice na takve odluke.

ufffff ovo je bas povrsno gledanje na finansije :)

mada itekako je mafija ugradjena u finasijski sektor sveta a ne nase male drzavice

zato i jesu ovakve krize zbog lopovsko - kriminalnog rada takvih ljudi

Poslednja izmena:
Nije povrsno nego realno. Ako mislis da se nesto pitaju veliki vodja ili guverner nbs onda zivis u zabludi ili u nekoj drzavi koja je uredjena i gde se postuju zakoni :)

Da ne idemo vise u off,ima da popijem ban kao prosli put kada sam pomenuo vodju i stvari u drzavi :)

Poslednja izmena:
Nije povrsno nego realno. Ako mislis da se nesto pitaju veliki vodja ili guverner nbs onda zivis u zabludi ili u nekoj drzavi koja je uredjena i gde se postuju zakoni :)

nisam uopste mislio na to vec sam ti objasnio da mafija upravlja svetskim tokom kapitala a kamoli ovom nasom malom drzavicom

mada si ti tu situaciju dosta personifikovao tako da tvoje izlaganje ovde je vise pristrasno nego zaista profesionalno

ocekivao sam ipak odgovor od nekoga ko se bavi finansijama ili bankarskim poslovima :)

Onda cu i ja da sacekam taj profi odgovor od clana koji se bavi bankarstvom i finansijama :)

Nazad
Vrh Dno