Šta je novo?

Payoneer - informacije i iskustva

Primanje kartica direktno na svom sajtu, preko nase banke, a ne PayPala ili nekog drugog posrednika.

U madjarskoj samo izaberes neku banku koja ti je poznara i biras opciju "bez konverzije" kada te priupitaju za istu. Podizes novac bez problema, kao sto i placas sve u radnjama bez problema.

Pretpostavljam da si ovde mislio na FT, ali zanima me da li tamo ima neka proverena opcija za podizanje EUR

Pozdrav,
Na kom bankomatu je najbolje da podignem 1000$ novca sa Payoneer kratice u Nisu?

Pozdrav ljudi,
Na kom bankomatu bi bilo najbolje u Nisu da podignem novac sa Payoneer kartice u vrednosti od $1000?

Ja obicno podizem u Addiko kod Eltima. Mozes da probas i Telenor banku. Addiko ima novcanice od 5000 dok Telenor daje od 2000.

Trebao bih jednoj domaćoj firmi da pošaljem fakturu preko Payoneer Billing Service-a? Dal je neko imao iskustva sa ovom problematikom? Sobzirom na naše zakone tipa pib, pečat, itd? Dal je uopšte izvodljivo? Firma ima svoju firminu visa karticu sa kojom plaća razne stvari preko interneta i onda to knjigovodja uvodi u trošak firme, no kako će oni moju eventualnu isplatu da pravdaju, kako ja tu da im olakšam, dal da im na cenu usluge uračunavam pdv, kome se tu šta računa i odbija?

Trebao bih jednoj domaćoj firmi da pošaljem fakturu preko Payoneer Billing Service-a? Dal je neko imao iskustva sa ovom problematikom? Sobzirom na naše zakone tipa pib, pečat, itd? Dal je uopšte izvodljivo? Firma ima svoju firminu visa karticu sa kojom plaća razne stvari preko interneta i onda to knjigovodja uvodi u trošak firme, no kako će oni moju eventualnu isplatu da pravdaju, kako ja tu da im olakšam, dal da im na cenu usluge uračunavam pdv, kome se tu šta računa i odbija?

Naravno da nije ovo moguće, a mislim da nikada neće ni moći.
Da stavimo u stranu mnoge stvari, ali kako si mislio ti kao fizičko lice, pravnom licu u Srbiji da ispostavljas fakturu?

Poslednja izmena:
Preko payment procesora je nelegalno, ali preko preprodavaca nije. Jer legalno, oni kupe od tebe, a prodaju njemu.
Mozes preko Digital Rivera to legalno uraditi, ako je izrada softvera ili slicno.

Ali njima nije ok da kupe softver na te nacine - jer onda duguju 25% poreza po odbitku na cenu softvera :( i to ne mogu da vrate!

Leopay (leupay) odje**** sve korisnike iz non-SEPA zemalja, effective immediately.

Da da, dzukacki skroz, sad cimanje za sredstva.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Leopay (leupay) odje**** sve korisnike iz non-SEPA zemalja, effective immediately.
Meni stigo mejl jutros, a na racunu pozamasna cifra. Trcim do Kalce i Telenor bankomata, rekoh mozda radi jos kartica, proguta je bankomat [emoji3]
Razmisljam se sta da radim. Traze racun, da posalju novac, ali mi se ne povlaci nesto u Intesu direktno, u pitanju je cifra of 2.4k evra.
Bice posle pitanje porez, ovo ono.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pratim ovo sa LP pa naleteh negde da pominju da moze Payoneer MC da se poveze na PayPal u Evropi idozvoli povlacenje sa PP na tu karticu. Da li je neki stari korisnik Payoneera probao ovo?

Poslednja izmena:
MC Payoneerova moze sigurno da se poveze, to bez ikakvih problema, ali povlacenje na Master msm da ne moze.

To znam i ja ali pomenuto je u kontekstu ukidanja LeuPay pa sam pomislio da je moguce potpuno zameniti LP karticu. Pomenut je neki ugovor PayPal-a i Payoneera za Evropu sto i ne mora da ima veze sa bilo cim.

Mozda su mislili da povezes Payoneer US bank account sa PayPalom, ali mislim da ni to vise ne radi.

Ja sam LeoPay dao podatke nase banke, nije velika cifra da mi vrate novac. Hipoteticki, ako na Payoneery uredno postoji global payment sa sve podacima, trebalo bi da moze to da se posalje LeoPayu da uplate pare na taj racun i tako se preskoci domaca banka.

Poslednja izmena:
Proradili su LeoPay nalozi i kartice, privremeno. Upravo sam testirao online kupovinu (ATM nisam, ali nema razloga da ne radi).
Pogasili su mi gomilu e-walleta, tj. kartica, od "Brexit referenduma" na ovamo, ali ovakav bezobrazluk kojim su ovi indijanci mislili da nas rese, nisam video. Pretpostavljam da su naknadno shvatili da nemaju kapacitete da obrade sve e-mailove koji su im pristizali, pa su pustili ovako.

Da li si im dostavljao neke podatke pre nego su ti proradili nalog i kartice?

Ne. Stigao mi je tipski e-mail, sa obavestenjem. Probaj da se ulogujes, trebalo bi da radi.

Da, proradilo. Radi kartica, isprobano na POS i bankomatima. Nek radi jos par dana, da podignem sve a onda cao zdravo.

E jel moguce sam stavljati novac na Payoneer karticu i koji bi bio najbolji nacin? Neko rece da je zabranjeno sam sebi uplacivati ili tako nesto?

Pozdrav, , klinac prodavao neke igrice na ebayu, ja mu dozvolio da koristi moj nalog jer sam imao preko 250 ocena tamo, i lepo krene sve, prodaje prodaje prodaje...i odjednom krene Paypal da se javlja da su racuni sa kojih su kupovane igrice hakovani...i zablokiraju mi preko 500$...ja slao i slao uverenja da sam poslao igrice i kodove, ma nista ne j... zivu silu, vratise pare vlasnicima racuna a mene ko j... Kasnije sam citao po netu da nisam jedini...e sad,ostalo mi 120$ a ima jos 5-6 igrica koje prodao ali verujem da ce i za njih da pokrenu istragu sto znaci da ce da mi uzmu i te pare pa jos i da im ostanem duzan stotinak $. Na par Paypal foruma, puno ljudi je imalo isti problem, i svi su povukli pare pre nego im uzeli sve, sto su i meni savetovali... Ja rekoh aj da budem posten, ali oljustise me sa 500$ na 120$ i vidim da uopste ne uvazavaju moje zalbe, pa resih da povucem bar tih 120.
Kazite mi da li mogu da imam problema ako im ostanem duzan, npr oko prelaska granice)
i dajte mi predlog koju karticu da otvorim drugu,tj najviše me interesuje Payoneer.
Prosto ne mogu da verujem da tako lako može da se hakuje Paypal. Ugasiću račun sigurno.
hvala

E da, hteo sam da pitam da li sa Payoneer karticom mogu onlajn da plaćam komunalije, struja, voda, kablovska...

Mozes ako one podrzavaju.

Jedno pitanjce. Otvorio sam acc na Payoneer i kompanija iz NL treba da mi prebaci neki novac. Da li im samo dam IBAN/SWIFT za EUR nemacki nalog i to je to?

Uradi Payment request iz aplikacije i klijentu će na mejl stići instrukcija kako da plati. Možeš i invoice da prika is tu ako hoćeš...

Sent from my KOB-W09 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno