Šta je novo?

Patike - generalna tema - bez zamene i traženja vaučera - vidi 1. post

Nije svaki svaki Salomon uzak. Trenutno imam 3 modela i taj prednji deo je kod sva tri različite širine, ali je obuća različite namene i meni su OK.

Ja trenutno imam 2 Salomon para patika, Supercross, jedan je sirok, a GoreTeX model je toliko uzak da mi ponekad pravi zulj na malom prstu.

GTX je materijal, nije oznaka modela. Jesi siguran da su isti broj?
Meni je SuperCross GTX najuži Salomon koji posedujem.

Da, oba modela su isti broj, 47 i 1/3...
Sad sam pogledao, prve su mi Supercross 3 i one su bas dovoljno siroke, a druge Supercross 4 GTX (sa goretex membranom) i neverovatno koliko su uze od onih prvih, a izgledaju isto na prvi pogled.

Moje SuperCross 4 GTX, dakle kao tvoje, zaista jesu najuže Salomon patike koje imam. Kad bolje razmislim, možda su najuže od svih patika koje posedujem.

Ide lepo vreme, pa se nadam da ce biti i nekih lepih pupusta u toku leta na zimsku obucu.
Treba mi preporuka za plitke patike za zimu koje su pogodne za nosenje 8+ sati u toku dana.
Ne trazim patike za sneg do kolena, vec za vlazno zimsko hladno vreme i da su udobne za nosenje, da djon nije kao kamen, ako je moguce.
Budzet bi bio oko stotinjak evra.
Imate li neki predlog za mene sta da trazim i pratim po poznatim radnjama?
Hvala unapred na predlozima.

@dzidza_bidza
Pogledaj Nike Pegasus Shield modele. Udobne su za duze nosenje, djon je meksi, ne propustaju vodu. Ja sam u Nemackoj pre koju godinu kupio za 100e, skroz crne. Ne znam kakve su sad cene Pegasus Shield modela. Nosio sam ih i po 9 sati dnevno bez problema.

Имам ја Пегазус 39 Шилд, могу рећи да сам веома задовољан. Провери за цене, на попустима можда има за 13-15к а можда и мање ако имаш среће...

Ја сам из Београда, нису више зиме као што су биле. Иначе, нисам имао проблема да ми се смрзну ноге у њима(уз спортске чарапе)...

Isao uzivo da vidim Hoka patike i meni su nekako cudne. :oops:
Ništa manje od patika drugih proizvođača, koje ti slično štite noge na mestima koja se jako teško oporavljaju od povreda. Prosto treba da gledaš na proizvod kroz benefit koji tebi donosi, a ne koliko je bitno kako te drugi gledaju.

Isti slučaj smešne karving skije kad su se pojavile, pa sad vidi negde na skijalištu stare ravne daske. Tako idu te stvari. Za godinu dve dana sve će to da postane normalno, jer je stvarno toliko bolje i ljudi će da ukapiraju.

@dzidza_bidza
Mogu da preporucim i Pegasus Trail GTX modele. Imam trojku i mogu reci da sam prilicno zadovoljan. React djon kod njih mi je najudobniji od tih "pena djonova", a imam jos i Jordan Delta 1 (isto React) i Adidas Nite Jogger (Boost). Inace, postoje i bez GTX membrane.

Slazem se za Pegasus Trail modele, imam isto dvojku i Zegamu, nisu goretex modeli, a sad ovih dana treba da mi stigne trojka goretex. Meni su tako udobne da ih ne bi ni skidao, po nekim da kazem profi recenzijama mana im je sto je djon premekan i tezina, mada meni nista od toga ni najmanje ne smeta.

Mogu se naci, i za cca 100 eur, koliki je i budzet. U Indjiji u outletu su uglavnom trail modeli bili snizeni tipa sa 20.000 na 15.000, pa je na to jos bilo 20% pa se uklapaju u budzet. Moglo se koliko se secam i u spominjanom outletu kod Ikee naci, neko je nedavno spominjao.

Pegasus Trail, ali bez GTX, su kod IKEA bile 6.600 ili 6.900 dinara.

Samo što mu te patike duplo probijaju zacrtan budžet...
Videh da se cetvorka GTX moze naci za oko 17 hiljada trenutno (trojka za oko 19 hiljada - stariji je model i retko gde ima da se nadje kod nas). Stoji da sada za oko 5 hiljada probijaju budzet, ali bi trebalo da bude i nekih vecih popusta tokom leta. A, kao sto @e46glogi pomenu, moze i u tim outletima da se naleti na dobre popuste (proslog leta sam u otletu kod Ikee video Pegasus Trail 3 za oko 10 hiljada, cini mi se bez GTX-a). Inace, primetio sam da su sada patike (isti modeli samo, da kazem, novije generacije) na Nike i Adidas sajtovima (bar ovim evropskim) skuplje za 30-ak evra.

Ne znam ljudi, meni je za te Pegasus GTX iskočilo cena kod nas od 21k, a za non GTX 19k.

Pričam o verziji 4.

I vidim da su za mene GTX jer je širi kalup od non GTX

Pa to je cena da odmah uzmes u svim mogucim bojama.
To je bila cena samo za onu narandžastu kombinaciju boja i bilo je brojeva do US10, a meni je za svaki dan Nike potreban 10.5, za trčanje 11. ***,

To je bila cena samo za onu narandžastu kombinaciju boja i bilo je brojeva do US10, a meni je za svaki dan Nike potreban 10.5, za trčanje 11. ***,
Ta narandžasto-bela i neka zelenkasta je sad 17.520 din, ostale 21k...

Mislim da ću se odgegati da probam ove patike, jer me ove ahilove ubijaju...

Ne pričamo o istom modelu. Trail 3 BEZ GTX je koštao 6xxx dinara.
Ova boja.
Screenshot_20230510-142352_Chrome.jpg

ovo jako lepo izgleda za 7k dinara, vec sam uzeo jedne skechers imaju jako tvrd obod koju zulja nogu, ne znam jel i kod ovih isti problem?

Za trcanje i duge setnje su se kod mene najbolje pokazale ultraboost, bukvalno se ne osecacu kad ih nosim, plus imam 90kg. Ove gore najk su lepe, sad kakve su ne znam.
Ja nosim salomon obucu i svake su normalne, jos nosim 46.
@suncica2222 Bolje daj malo vise i ne razmisljas o obuci, kao sto sam rekao- za zimu preporuka za salomon, pogledaj mozda imaju akcije u beosportu. Znam da su dosta skupe, ali vrede svaku paru.

Juce mi stigle pegasus trail 3 gtx, i u odnosu na pegasus trail 2 isti broj, al kalup manji za 0.5cm.
Pre toga na nozi su mi bile airmax 270 react, kad sam obuo trail, neverovatno koliko je udobnije, lepsi "laksi" osecaj na nozi.

Ja nisam imao problem sa kalupom. Nosim US 14 i te Pegasus trail 3 GTX su mi sto se duzine tice kao i sve ostale Nike (doduse sve su Jordan modeli) koje imam. Za udobnost se slazem. Meni je u pocetku bilo malo neobicno da hodam u njima koliki "bounce back" imaju (nisam nosio Hoka ili ultra boost). Bukvalno guraju stopalo na gore prilikom kontakta sa podlogom, pa je osecaj kao da se hoda po nekim jastucima. Ali sam se brzo navikao, pa kada promenim patike sada, u prvi mah se smorim koliko su tvrde (dok se stopalo i na njih ne navikne). :LOL:

Juce mi stigle pegasus trail 3 gtx, i u odnosu na pegasus trail 2 isti broj, al kalup manji za 0.5cm.
Pre toga na nozi su mi bile airmax 270 react, kad sam obuo trail, neverovatno koliko je udobnije, lepsi "laksi" osecaj na nozi.
Gde si uzeo i pošto?

Nazad
Vrh Dno