Šta je novo?

Patike - generalna tema - bez zamene i traženja vaučera - vidi 1. post

стави у спојлер прве две фотке

изгледа ко ејлијен/предатор...

da mi onako uniste patiku trazio bih pare nazad

Ne znam da li moze da se zali, jer imas sliku pre slanja patike, u prevozu nije mogla sama da se pocepa tako.

jedno je da onako pukne outsole, to nije fizicko ostecenje, ali ono sto su oni uradili, pokidali i outsole skroz i midsole, jeste fizicko ostecenje
i jos je patika prljavija na drugoj slici, kao da ju je neko nosio da namerno pokida ceo djon?

Ja sam je posle nosio dva kruga po kraju, da vidim da li se oseća razlika, pošto dok je bilo u nivou one prve slike, nije ni najmanje.

Nema tu midsole Tempo, samo to što vidiš tanko. I na drugoj sam video malecki zamor, tako da im je izgleda to to. Na moju žalost, recenzije sve tvrde da je patika neviđeno trajna, ali ovaj moj primerak je odsvirao svoje. Ako je ikad vidite u radnji, zagledajte malo, meni taj deo deluje toliko slabašno, da mi sama ideja uopšte nije jasna, ali kao što već napisah, poslušao dosta trkača. Moguće da su lakši od mene, oni su većinom ko grisine od 65kg, a ja imam 20 više.

Svakako nemam energije da se dalje natežem. Ne bih ni prvi put da nisam video na netu više slučajeva opisanih gde je Nike bez reči menjao, ali ovo je Srbija i Intersport uz to, nije Nike radnja.

Secnuću i drugu da budu simetrične, pošto je leva i dalje sposobna i u ovom stanju da se gazi, pa neka naprave još koji km i u kantu.
da mi onako uniste patiku trazio bih pare nazad
Već je bila oštećena, ono bi puklo svakako do te mere posle nekog km.

Neka preporuka za patike za trčanje/dugačku šetnju? Ispao sam iz fazona, posle pauze od 3 godine planiram opet amatersko trčanje.
Izbegao bih minimalizam, preferiram veći heel to toe drop, patika koja "gura" napred jer mi ravne patike opterećuju leđa.
Takođe gazim prilično izraženo spoljnom stranom patike, tako da patike koje imaju podršku koja gura nogu na spolja nikako ne dolazi u obzir.
Do sada sam pretežno trčao u Asicsu, Gel Nimbus 17/19, udobna jeste ali noga prilično pliva u njoj i kabasta je. Mizuno Wave Prophercy mi je bio odličan što se tiče brzine i visine pete ali je prilično uzak model a i u Srbiji ih slabo ima.
Ne planiram duže trčanje, sve je na nivou 2-5km za zagrevanje pa onda neke vežbe.

mozda Asics Gel Cumulus 25, nije bas toliko cushion kao Nimbus, ima i 8mm drop. ili Novablast 3 (malo vise spartanski)

Probaj ovo što ja sad uzeh, Hoka Mach 5, zanimljiva je. Udobna je, ali nije gnjecava, deluje kao svestrana.

Nemam još dovoljno čvrstu preporuku, tek 10K u subotu i sad ću 5 penzionerskih, ali dobar znak je da mi se trči u njoj i dalje.

Ima li neko iskustva sa vraćanjem patika kada se omasi broj a nošene su jedan dan? Kupljene online u Tre*sportu. Imam onaj papir za povrat u roku od 15 dana. Nego malo mi je glupo jer te patike više ne mogu da se prodaju kao nove.
Samo da javim, možda će nekom biti od koristi, odbili su da mi zamene patike jer su nošene jedan dan. Sad cu da popunim onu izjavu o odustajanju od ugovora za online kupovinu i da im vratim. Bas me interesuje sta ce da bude..

Ja sam imao sličnu situaciju, nosio patike jedan dan i shvatio da mi treba za fazon pola broja veće, još su me žuljale na peti koja se pritom i raskrvarila. Oprao sam patike najbolje što sam mogao, ali i dalje se videlo da su bile nošene (najviše jer se crvenilo malo sa unutrašnje strane pete :D).
Otišao u Buzz i jedna legendica mi je izašla u susret, označila patiku kao da ima fabričku grešku i dali mi da izaberem novi par. Od tada samo u njenoj radnji kupujem :D

To je to. :) Samo ih ocisti lepo sa vlaznom i skini ako ima neki kamencic i vrati i odaberi sta zelis da uzmes drugo ili pare.
Najbolje bi bilo ako znas radnike u prodavnici, onda sve resavas 100%.

Kupljeno online. Stiglo iz Apatina :)

Nisam procitao gore kako si uzeo, moja greska.
Ocisti lepo sve i posalji i trazi zamenu ili povracaj novca. Napisi da si pogresio broj i da zelis vece ili ako zelis povracaj novca napisi da nisi zadovoljan kvalitetom robe i da zelis povracaj novca.

Ma naravno :)

Jel ima neko Skechers Max Cushioning Delta ili Skech-Air Extreme V3?
Oduvek nosim Nike patike, savrseno mi odgovaraju, ali brzo puca mrezica i nemam vise volje da se mucim oko reklamacije. Na prethodnim(Nike Renew Ride 2) pukla mrezica posle nekih 6 meseci, a ja ih otplacivao 12 meseci... Reklamacija naravno odbijena, i ako su ovako bile kao nove.

Moram da pohvalim Trefsport, ispali su skroz profi na kraju. Platio sam dve poštarine ali nije strasno.

Startas su pod tim opisom nekad bile zakon - platnene, jeftine, za leto dušu dale...

Prilozi

• big-119840048_60f272ae2e0e85-771603651626501647613.jpg
    big-119840048_60f272ae2e0e85-771603651626501647613.jpg
    31.8 KB · Pregleda: 62
mozda Asics Gel Cumulus 25, nije bas toliko cushion kao Nimbus, ima i 8mm drop. ili Novablast 3 (malo vise spartanski)
Probao, nije loša, manje kabasta od Nimbusa koji jeste mekaniji ali i preterano, gotovo gnjecav pod nogom. Istčao mi stariji Cumulus 22 za 6500din, tek trebam da ga testiram ali na prvu loptu sam zadovoljan, lepo hvata oko zgloba a ima dosta mesta za prste, u poređenju sa Nike Pegasus koje sam isto probao daleko više prostora u prednjem delu.

Neko trcao u S\Lab? Uzeo sam iz USA Pulsar trail nadam se da ce mi stici do Tour de Fruska trail run koji je 20.05. pa da testiram :) inace cu u razradjenim Ultra Glide koje su mi extra udobne. Probao sam prosle nedelje u Beosport Salomon Sense Ride 5, odlicne su za every day usage. Ali ne verujem da nesto moze da pobedi 160-170g “teske” S\Lab :)

Probao, nije loša, manje kabasta od Nimbusa koji jeste mekaniji ali i preterano, gotovo gnjecav pod nogom. Istčao mi stariji Cumulus 22 za 6500din, tek trebam da ga testiram ali na prvu loptu sam zadovoljan, lepo hvata oko zgloba a ima dosta mesta za prste, u poređenju sa Nike Pegasus koje sam isto probao daleko više prostora u prednjem delu.

Pegasus vs Cumulus, ta razlika u prostoru u prednjem delu je zbog visine risa noge, razlika u širini je zanemarljiva.
Kome odgovara jedan od navedena dva modela, nema šanse da mu odgovara drugi.

Bolje dodati jos malo i uzeti neke salomon, pogotovo sto ce sad da budu popusti svugde na zimsku kolekciju.

Da, Salomon, Merrell, Terrex.. ima ih na sniženjima ali problem mogu da budu brojevi.

to su stari salomon modeli :) menjaju se i oni :)

Nazad
Vrh Dno