Šta je novo?

Path of Exile

Haha, ocigledno treba da pravim pauzu od diskusije. :p U svakom slucaju, javljajte ako se dogovorite oko Party trka ili ako ih budete planirali.

Poslednja izmena:
Sta se radi na tim party trkama, kako to funkcionise. Da li ima nekog uslovljavanja sto se tice lvl-a? PS. Ne mogu da otvorim link admini na poslu lupili neke zabrane, pa moram ovako da pitam :D

Cu da bidnem online za trku onda. Nemas nikakvo uslovljavanje micairvas. Pravis grupu sa kojom ces da levelujes, poenta je levelovati sto vise a da pri tom ne pogines (kao Hardcore). Ovaj event sto je SuperStarr linkovao ima sledece modove:

Turbo

- All monsters in leagues with this mod will run, attack and cast 60% faster than normal.

Famine

- All players in leagues with this mod will not have their flasks, life, mana or energy shield refilled when accessing town.

Rogue

- All leagues with this mod will have their zones inhabited by rogue exiles, these rogue exiles will not count towards challenges completion.

Stigao sam do acta 3 na Cruel dificult i ne mogu nikako da ubijem general Gravicius-a. Ubije me iz jednog do 2 udarca, ne mogu da mu skinem energy shield kako bih mu naceo healt. Mislim da sam se pravilno razvijao i odabrao adekvatne skilove, nije mi jasno kako me uvaj ubije kao zeca. Do sada sam igrao iskljucivo solo, ne bih voleo da moram da se uglavljujem u party kako bih ga ubio.... lvl53 sam trenutno...

Poslednja izmena:
Fire resistance mi je najslabiji :D :14%
Armor: 2500
Healt: 1250

Pokusaj da skupis 75% protiv njega, koristi Ruby ringove ako treba. Njegov Molten Shell te i ubije tako brzo posto nemas resistance.

Ima li jos neko problem da stalno odbija da se connectuje jer se prijavljujem "sa druge lokacije" :)wall:)

Moj drug je imao taj problem pre par dana, posalju tu verifikaciju na mail koju treba da overis.....

Ma stavio sam, ali cim promenim ip opet ista prica :crash:

Evo me na Merciless tezini(najteze) i 58 lvl,sad je vec dosta teze i jako se mora paziti jer svasta mi izlece tipa melee mobovi koji se stvori na tebi i skida 1/3 Energy shielda po udarcu.Smrt skida sad po novom 5% xp-a,a skidalo je 10% na Merciless tezini.
Ressistovi su jako bitni,realno ispod 40% neke bossove nemozes ni preci.Sa partyjem se dosta brze leveluje i prelazi igra,nego solo.

Evo me na Merciless tezini(najteze) i 58 lvl,sad je vec dosta teze i jako se mora paziti jer svasta mi izlece tipa melee mobovi koji se stvori na tebi i skida 1/3 Energy shielda po udarcu.Smrt skida sad po novom 5% xp-a,a skidalo je 10% na Merciless tezini.
Ressistovi su jako bitni,realno ispod 40% neke bossove nemozes ni preci.Sa partyjem se dosta brze leveluje i prelazi igra,nego solo.

Ma party je za shonje :D

bump

[youtube]WlzN-GcbkNk[/youtube]

:d

****ni razor junk, ima ih svugde :D

bump

[youtube]WlzN-GcbkNk[/youtube]

:d

***-a, mali tim, svaka kinta i reklama su dobrodosli :)

Kad Blizzard moze da prodaje iteme za 250 evra i da ih posle izlaska update-a ucini bezvrednim i tako pljune u lice svojim igracima na najgori moguci nacin, zasto mali GGG ne moze da ubaci Razer otiske? :)

Poslednja izmena:
Ne prodaje blizzard iteme vec gramziva ***** od igraca. Drugo i treba da im pljune pod prozor pohlepe jer su 99% njih zhelje neopevane i treba ih tako *******. Nista manje, nista vise.

Sto se tice ovog poteza, naravno da se sve vrti oko kinte i da je logicno da su pristali na to. Na sve ce pristati samo da opstanu...

Da, ali Blizzard je napravio takav sistem gde kupujes sa pravim parama. I onda ce da predstave nove iteme koji ce stare uciniti bezvrednim. Ne samo sto je pljuvanje u lice svojim igracima, nego je i los posao - ne radi se to tako, izadje expansion i sve staro odjednom ne valja i ne sluzi nicemu. Treba da predstave takve iteme koji su alternativa starim a ne da budu bolji u svakom pogledu. Ili barem da mozes stare da upgrade-ujes nekako..
Zbog cega su oni gramziva ***** ako igraju po Blizzardovom sistemu? Ne, Blizzard je najvece gramzivo *****. Prodaju jednu klasu i jedan akt za 40-50 evra...ili tri nove jedinice (StarCrat 2: Heart of the Swarm). Give me a break.

bese nekad blizzard north... once u feel power of money :)

Kad Blizzard moze da prodaje iteme za 250 evra i da ih posle izlaska update-a ucini bezvrednim i tako pljune u lice svojim igracima na najgori moguci nacin, zasto mali GGG ne moze da ubaci Razer otiske? :)

Au koje nepoznavanje :)
Ne prodaje Blizzard iteme vec igraci jedni drugima, kao i u mnogim drugim igrama, pocevsi od Diabla 2.
Isto tako se i u POE kupuju itemi, samo ne preko AH u igri, vec preko foruma... To sto vecina noobova to ne zna, ne znaci da ne postoji trziste.

@Oki :
Ne kapiram sto je neko gramziv ako proda item. Ti si pre par dana okacio kako si prodao gold, po meni nema apsolutno nikakve razlike da li prodajes gold ili iteme na RMAH.
Ne vidim problem u tome.
Meni je zanimljivo kad igra ima ekonomiju, bilo da su u pitanju rune, gold, itemi, sta vec.. Bez toga mi je dosadno.

Ne kapiram sto su problem ljudi koji prodaju, meni su daleko cudniji oni koji kupuju, bilo da je u pitanju 20,50,100 ili 1000 evra za gold, iteme ili nesto trece.
Umesto da shvate da je car igre da polako napredujes i vremenom dodjes do end-gamea, oni kreditnom karticom preskoce ceo grind, ne stignu da nauce mehaniku igre, da shvate trziste, buildove, iteme... Odmah sebi kupe end game i normalno je da ce brzo da se razocaraju u igru. Takvi najvise i kukaju.
A kad ne bi bilo takvih koji upumpavaju stotine i hiljade evra u igru, mnogo stvari bi bilo drugacije, a i botova bi bilo manje.

A za ovo oko nerfa itema se slazem.
Onaj ko kupuje za pare MORA da bude svestan da su ovo ipak samo igre, i da ce mu kad tad itemi postati bezvredni, sto zbog nerfova, balansa, promene popularnih buildova ili izlaska ekspanzije. Ko to neshvata, ne zalim ga ni 1% sto upumpava pare na RMAH :)

Ma ja sam ugrabio priliku da prodajom golda za evre poreko rmah-a sebi obezbedim iskljucivo kupovinu ekspanzije "za dz" jer mi se nije davao pravi kesh za ekspanziju za nalog koji ne glasi na moje ime [ kupio sam bnet nalog od coveka odavde sa foruma i da hocu nisam siguran kako bih svoj paypal povezao na tudje ime itd itd ]

Au koje nepoznavanje :)
Ne prodaje Blizzard iteme vec igraci jedni drugima, kao i u mnogim drugim igrama, pocevsi od Diabla 2.
Isto tako se i u POE kupuju itemi, samo ne preko AH u igri, vec preko foruma... To sto vecina noobova to ne zna, ne znaci da ne postoji trziste.

Ma znam ja sve to. Ali ne pricam o prodavanju itema van sistema sto postoji u D2 i PoE.
Onaj ko kupi item van igre je na svom i sam preuzima rizike koji idu sa tim i takve ne treba zaliti.
Ali ako item kupis legalno, preko igre, onda je to druga stvar i tada firma koja je to izmisliala preuzima na sebe odgovornost, tj. tako bi trebalo.
Uostalom, od svake transakcije uzimaju procenat.

Poslednja izmena:
Na trenutak sam pomislio da sam u Diablo 3 temi...

prodaje se i u D3 van sistema. zar je bitno kako se prodaje?

Ma ja sam ugrabio priliku da prodajom golda za evre poreko rmah-a sebi obezbedim iskljucivo kupovinu ekspanzije "za dz" jer mi se nije davao pravi kesh za ekspanziju za nalog koji ne glasi na moje ime [ kupio sam bnet nalog od coveka odavde sa foruma i da hocu nisam siguran kako bih svoj paypal povezao na tudje ime itd itd ]

Pa bas zato i kazem, svako ima neki svoj razlog :) I ja volim da povremeno napunim svoj bnet balance, kako bi uzeo igre za dz (starcraft 2, ekspanzija, diablo ekspanzija...)
Ili prodas iteme za evre umesto gold, jer su ipak evri stabilnija valuta... Ako ne igras duze vreme, gold ce ti devalvirati zbog inflacije, a evri ce zadrzati vrednost i ako se npr. vratis u igru posle godinu dana, moci ces da se opremis...
Po meni je sve to ok, i trejd smatram sastavnim delom ovih arpg igara, bez toga bi mi bilo dosadno.
Opet, ko hoce moze da igra i bez toga, ali onda u svojoj glavi mora da rascisti i da se ne uporedjuje sa ostalima, neka jednostavno uziva u igri sam za sebe.

Ma znam ja sve to. Ali ne pricam o prodavanju itema van sistema sto postoji u D2 i PoE.
Onaj ko kupi item van igre je na svom i sam preuzima rizike koji idu sa tim i takve ne treba zaliti.
Ali ako item kupis legalno, preko igre, onda je to druga stvar i tada firma koja je to izmisliala preuzima na sebe odgovornost, tj. tako bi trebalo.
Uostalom, od svake transakcije uzimaju procenat.

Aukcijska kuca je sistem za trejd itema i golda izmedju igraca. Svako normalan mora da zna da ako kupi item da isti moze da bude bezvredan vec sutra.
To je jeb3ni virtuelni mac, ili digitalne pantalone :D Ljudi koji misle da ti itemi imaju neku dugotrajnu vrednost trebaju psihijatrijsku pomoc. Kao onaj lik sto je dao 10.000 evra za 1 item (Echoing fury). Da li zaliti takvog coveka :)
Recimo jedan dan je gold 2,5evra za 10miliona, a vec sutra 0.25evra za 10mil. Desilo se vec 2 puta u igri... I nikom nista, tako i treba da bude i dogadjace se i dalje...
Jednostavno, igraci moraju da utuve u glavu da daju pare za virtuelne stvari koje mogu preko noci da izgube vrednost, i tako i treba da bude.
Ja prvi kao igrac ne zelim da zbog nekoga ko daje pare, da igra ispasta. Zelim da se vremenom dodaju jaci itemi i da stari postaju jadni, a ne da slucajno u ekspanziji ne sme da se pojavi bolje oruzije, jer su zaboga ljudi kupili svoje virtuelne sekire za prave pare.

Ko zeli da ulaze neka kupi prave deonice Blizzarda ili neke druge firme, mada koliko znam i tu ljudi ponekad bankrotiraju, a kamoli u igri. Bas zato je i zanimljivo, mozes preko noci da profitiras i zaradis desetostruko, a mozes i da izgubis sve.

Ja prvi kao igrac ne zelim da zbog nekoga ko daje pare, da igra ispasta. Zelim da se vremenom dodaju jaci itemi i da stari postaju jadni, a ne da slucajno u ekspanziji ne sme da se pojavi bolje oruzije, jer su zaboga ljudi kupili svoje virtuelne sekire za prave pare.

E vidis, ovo sto si napisao nema veze sa dobrim balansom. Po strani igraci koji su dali pare za iteme - ukoliko napravis expansion takav da predstavis iteme jace u svakom pogledu od starih, onda je to jako lose. Cemu onda stari itemi posle toga ? Dakle, sve se staro brise i idemo sve ispocetka - to kao dete da je projektovalo. Rekao sam gore, potrebno je da predstave iteme koji su alternativa starim, u smislu da i dalje mozes da koristis stare ali su se pojavili novi sa novim feature-ima koji omogucavaju nove build-ove. Primer u PoE - unique ES chest Shavronne's Wrappings daje da ti se od chaos demidza skida prvo ES a ne prvo health sto ti omogucava da ides na low life bez bojazni da ce neko sa chaos demidzom da te one-shot-uje. Dalje, low life ti omogucava da iskoristis neke skillove i iteme koji ti u tom slucaju daju bonuse (BloodRage daje veliki attack speed bonus kad si na low life a Righteus fire spell damage). E, taj chest ce uvek vredeti, koliko god expansiona i patch-eva da izadje.
Slazem se da cena iteme treba da varira u zavisnosti od ponude i potraznje, ali da item vredi puno i onda da ga u jednom trenutku obezvrede izbacivanjem expansiona (ili patch-a, sve jedno) sa jacim itemima, to vec nema veze s mozgom.

to vec zavisi od toga kako su oni zamislili igru.
Moze da bude kao u wow-u, da svaka ekspanzija podize level cap, dodaje jace iteme i neprijatelje, a moze i drugaciji pristup, ovo sto si napisao, da samo prosiruje listu mogucih buildova i nudi vise alternativa bez obezvrednjavanja starog.
Opet, i tu je jako tesko balansirati. Ako recimo u ekspanziji napravis build koji je samo malo jaci, stariji itemi koji su i dalje upotrebljivi ce izgubiti 80% vrednosti jer ce vecina zeleti da igra novi build. Takva je priroda igre, i ako se pojavi nesto sto je 5-10% efikasnije, to ce preko foruma i youtube da se rasiri za 2 dana.

Ocigledno da se Blizz odlucio za prvu opciju, verovatno pouceni iskustvom iz wow-a veruju da ce im igra na taj nacin doneti vise para i verovatno biti aktuelnija duze godina. Po meni u arpg uvek mora da postoji stap i sargarepa. Igraci ce posle 2-3g. da sakupe top tier opremu, napucace skoro sve na maks, i tada je vreme za refresh ekonomije uvodjenjem sledece tezine. Ako bi u tom trenutku samo dodali slicne iteme, tako da stari ostanu upotrebljivi, tesko da bi zadrzali masu u igri.
Po mom iskustvu, vecina se smori kad napravi godlike chara, igra se sa njim jos mesec-dva i onda vise nema izazova.

A zašto mislite da sami tvorci ne prodaju opremu,zlato i ostale gluposti, što na forumima, što na ebay-u, a tek u samoj igri ... ko je lud da gleda kako neko prodaje maglu za velike pare, to njih bar ništa ne košta, baš vi znate od koga ste kupili opremu, i od na koji je način došla oprema do njega.

Nazad
Vrh Dno