Šta je novo?

Path of Exile

Moj - Stojan. Igram normal, ništa fancy :)

kakve su ovo gluposti?? izbacila me igra, i vratim se sada i nema mi loota koji sam pokupio 2-3 min pre izbacivanja, neki uniq mace mi pao wtf!?? prazan mi bakcpack, tj nema nista od toga sto sam pokupio zadnje. sta to znaci da treba da molim boga da ce mi ostati loot posle dc?? i ovo je bolje od diablo 3??

pisi im pismo moraju da ti rese...

ovo je beta, a beta ko beta je bagovita... d3 nije ni imao open betu, ne moze da se poredi :)

a da je bzv, jeste... cudi me da nisu napravili sistem otporan na takve stvari... a mozda im je ceo server prso i imali su neko globalno gubljenje podataka... sve u svemu sr*nje...

@illidan Isto mi se desilo sinoć. Igra je super radila prva dva dana open bete, ali zato zadnja dva dana nema svrhe igrati pa sam je stavio na čekanje dok ne srede servere.

Nisu ocekivali ovoliku navalu... Kad pukne server vrati se stanje par minuta ranije.
Da li je neki snapshot, ili je to zbog HC igraca, ali trenutno bolje napraviti pauzu dok to malo ne srede.

Stvarno ovo nema smisla igrati dok ne prosire servere. Skoro da sam izasao iz onog zatvora kada ono me igra izbaci napolje, prvo sam ponovo igrao donji lvl zatvora pa presao na drugi i skoro da izadjem napolje ono me igra elegantno izbaci napolje. Grrrrr

Dok ne srede stanje sa sreverom pauza, taman da odgledam seriju Fringe na miru.

pisi im pismo moraju da ti rese...

ovo je beta, a beta ko beta je bagovita... d3 nije ni imao open betu, ne moze da se poredi :)

a da je bzv, jeste... cudi me da nisu napravili sistem otporan na takve stvari... a mozda im je ceo server prso i imali su neko globalno gubljenje podataka... sve u svemu sr*nje...
kakva beta... izgubi ti se item iz stasha sto si pokupio par minuta ranije. pa kada igra pamti sta si pokupio? kad izadjes iz igre normalno bez dc?

^Pamti inace relativno normalno, ali danas je uzas sa serverima, pucali su bukvalno svakih 10min

nije vise beta cim su krenuli da dobijaju pare...
btw kod mmo igara je beta malo cudno za status igre, mozes zauvek biti u beti jer uvek patchujes igru radi balansa (popravljas i kvaris)

Poslednja izmena:
Pa jes' ali dokle god stoji "Beta" oni su se ogradili od gluposti koje su se tebi desile npr. Možda e napametnije ne igrati narednih 10-ak dana dok ne pokrpe te servere, ono zarad nerava.

Ja sam par puta izgubio iz inventorija skoro pokupljene dobre rara iteme, ali ***, sta da se radi, kad igras bete moras da budes svestan da postoje bagovi.

igrate betu a kukate ko da je finalna verzija

ova beta i launch je jedno 1000 puta bolji od D3 launcha ..... aj sto je beta .... nwm ... ima povremenih DCova .... *** nisu racunali da ce par miliona ljudi da igra igru ... a to je posledica toga jer ja onaj D3 djubre neopevano.

U zadnja 2 dana .... 3 puta su patchovali igru da bi sredili pucanje servera ..... patch oko 10ak MB .... downtime ... 1 min toliko o tome sto blizzard obara servere na 7 sati + a ovi carevi za 1 min reseno ... downloadujes i igras.

I realno ne puca danas, bar mi nije puklo do sad

To sto ti se desilo illidane *** ne znam sta da ti kazem, ne bi trebalo da se desava jer igra pamti sta imas, probao sam dupliranje itema na server restartu i ne radi.

Kako god beta je nema zalbi, ko nece nake ceka zvanican datum igre.

Ja mogu za kraj samo da dodam da je igra dosta teza od D3 (jelte poredim sa D3 jer je to je igrala vecina ljudi) i ima onaj smek D2, tj vise lici na diabla od novog diabla..... toliko, ko odluci da igra nece se prevariti.

Poslednja izmena:
Samo sto u diablu nikada itemi trajno nisu nestajali iz kovecega, bilo je bugova u d3 da itemi nestanu sa ah ili rmah ali isti budu vraceni nazad na prodaju po ceni koju si ti trazio ili budu vraceni u kovcega ali nikada nisu itemi nestajali iz inventorijuma kada ti se igra diskonektuje.

Kolikogod ljudi vikali da je d3 los oni ga idalje igraju i to samo iz razloga jer od istog mogu da zarade pare dok ovde sve sto mozes da uradis je da oni zarade pare a ti da se idalje nerviras oko sitnici. Niko ne kaze da je d3 savrsen, da ovi iz blizzarda slusaju igrace i da ubacuju ono sto im se predlaze igra bi bila neprevazidjena. Najveca mana d3 je to sto ima malo mapa i nedozovoljavanje upravljanje skilovima kako ti zelis, malo runa i mogucnosti upravljenje istima a ne kako ti igra odredi ima tu jos mnogo cega se vecini ne dopada ali ***. Ovi iz blizzarda su suvise ponosni da priznaju da su sjebali igru a sto je najgore nece da prhvate pomoc od igraca da igru unaprede bar malo bude ono sto je trebala da bude.

Sto se tice PoE to ce tek da vidimo kada igra izadje iz bete sta ce bude.

Kolikogod ljudi vikali da je d3 los oni ga idalje igraju i to samo iz razloga jer od istog mogu da zarade pare dok ovde sve sto mozes da uradis je da oni zarade pare a ti da se idalje nerviras oko sitnici.

vec nekoliko puta citam da ljudi koji i dalje igraju D3 to rade da bi zaradili pare.
Ja prvi nemam paypal, nisam uzeo ni dinara od diabla, kad prodam nesto za evre to mi ostane na Bnet ballance i uglavnom kupim iteme koji mi trebaju.
Jedino sto sam uzeo SC2 ekspanziju od toga, i planiram i naredne Blizz igre.

tako da bih voleo da se necija licna misljenja ne uzimaju kao cinjenice. Od 30-40 ljudi sa friends liste, mozda su se 3-4 coveka stvarno snasla za paypal i podizu neke pare.
Ostali igraju zato sto im se igra, neko pravi pauze, neko ne, ali pare sigurno nisu glavni razlog sto se ljudi igraju, bar za 95% igraca.

Za sve ostalo sto si napisao se uglavnom slazem.

Poslednja izmena:
Samo sto u diablu nikada itemi trajno nisu nestajali iz kovecega, bilo je bugova u d3 da itemi nestanu sa ah ili rmah ali isti budu vraceni nazad na prodaju po ceni koju si ti trazio ili budu vraceni u kovcega ali nikada nisu itemi nestajali iz inventorijuma kada ti se igra diskonektuje.

Kolikogod ljudi vikali da je d3 los oni ga idalje igraju i to samo iz razloga jer od istog mogu da zarade pare dok ovde sve sto mozes da uradis je da oni zarade pare a ti da se idalje nerviras oko sitnici. Niko ne kaze da je d3 savrsen, da ovi iz blizzarda slusaju igrace i da ubacuju ono sto im se predlaze igra bi bila neprevazidjena. Najveca mana d3 je to sto ima malo mapa i nedozovoljavanje upravljanje skilovima kako ti zelis, malo runa i mogucnosti upravljenje istima a ne kako ti igra odredi ima tu jos mnogo cega se vecini ne dopada ali ***. Ovi iz blizzarda su suvise ponosni da priznaju da su sjebali igru a sto je najgore nece da prhvate pomoc od igraca da igru unaprede bar malo bude ono sto je trebala da bude.

Sto se tice PoE to ce tek da vidimo kada igra izadje iz bete sta ce bude.

pa .... bilo je bugova u d3 da itemi nestanu sa ah ili rmah ali isti budu vraceni nazad na prodaju po ceni koju si ti trazio ili budu vraceni u kovcega ali nikada nisu itemi nestajali iz inventorijuma kada ti se igra diskonektuje.

na ovo cu samo da ti kazem da su to priznali posle 5 meseci i da gomila ljudi nikad nije videla iteme, tu ukljucujem i mene jer se desavalo redovno na pocetku da mi se broj itema na AH smanjivao bez da sam gold dobijao, i nikad nisam dobio iteme, a nije da nisam pisao.

Evo ja sam bio prisutan vise od 10 puta kad se PoE server restartovao i nikad nisam izgubio item, kao sto sam rekao probao sam sa drugarom da dupliram neke iteme, po principu kao sto se dadilo u D2 ali nije uspelo tako da verujem da se retko desavalo da ljudi ostanu bez itema, a na sve to .... koji je ovo .... peti dan igre ? i taj item sto je illidan dobio je smesan .... i realno prevazicice ga za 2 sata igranja.

Ah da ... i beta je ;) kome se ne svidja sta nude ***.

Sto se njihove zarade para tice .... gledao sam cash shop ... i realno samo neka peglaju taj sistem, hoces da ti svetli glava? plati druze ..... taman treba da vidim te sto im svetle itemi da znam koliki je retard, s obzirom da placa odecu u igri.

Ostalo je veci inventar .... sto je ok i jeftino je, tako da ... sta reci ... svidja mi se ;) za sad lici vise na diabla od diabla.

Eh da ... da dodam za ovo ... ponosne iz blizzarda, tu se ne slazem sa tobom, problem diabla je sto su ga pravili ljudi koji ne znaju to da urade, ljudi koji su pravili WoW expanzije i koji veruju da je to to vrhunac igre .... i onda su napravili izometrijski WoW uzas, diablo 3 je klasican samar diablo serijalu, igrao sam ga .... video sta nudi ... roknuo sve na MP 10 sto se moglo roknuti .... i realno odustao, smesan je .... dosadan i nezanimljiv.

a i ta prica za prodaju itema ..... verujem da je tesko ... ali moze da se nadje i posao RL za te pare koje tamo mozes da napravis, prodao sam jedan item za 100e ..... i dobio jos 1000 itema koji ne vrede ni 1cent

Poslednja izmena:
taman treba da vidim te sto im svetle itemi da znam koliki je retard, s obzirom da placa odecu u igri.
Plaćaš da podržiš ljude koji razvijaju igru. Što nije nimalo glupo.

Plaćaš da podržiš ljude koji razvijaju igru. Što nije nimalo glupo.

jok to si mogao da odradis pre sa starter packom, dobijes i peta ;)

kupovanje veceg inventara i slicno je po meni ok, kupovanje virtualne odece ... i svetlosnih efekata ... je lol

odo da igram kome treba pomoc .... Ruminas mi je nick u igri

Poslednja izmena:
Kupovanje bilo čega je ok, možda dodatni karakter ima više smisla nego ovo ostalo, ali teško da je išta od toga naročito bitno. Prvi cilj je da daš pare developerima, u svakom slučaju dobijaš nešto što ti ne treba, imho. Ne znam šta će ikome dodatni prostor u stashu, šta rade sa svim tim itemima? Osim ako nije stash deljen između svih karaktera, to ne znam, imam samo jednog :)

vec nekoliko puta citam da ljudi koji i dalje igraju D3 to rade da bi zaradili pare.
Ja prvi nemam paypal, nisam uzeo ni dinara od diabla, kad prodam nesto za evre to mi ostane na Bnet ballance i uglavnom kupim iteme koji mi trebaju.
Jedino sto sam uzeo SC2 ekspanziju od toga, i planiram i naredne Blizz igre.

tako da bih voleo da se necija licna misljenja ne uzimaju kao cinjenice. Od 30-40 ljudi sa friends liste, mozda su se 3-4 coveka stvarno snasla za paypal i podizu neke pare.
Ostali igraju zato sto im se igra, neko pravi pauze, neko ne, ali pare sigurno nisu glavni razlog sto se ljudi igraju, bar za 95% igraca.

Za sve ostalo sto si napisao se uglavnom slazem.

Mozda je kod nas problem sto paypal nije toliko rasprostranjen pa ko se snasao snasao se a ko nije taj je eto kao ti uzeo neke igre ili neke iteme koji su mu trebali. Ali generalno ljudi koji su od pocetka igrali i imali paypal su uzeli bruka kes kada je bilo da se stavrno trebao igrati da bi se nasao leg ili set item a sada kada padaju kao kokice legendarni i set itemi vise nema neke zarade, ima ali nije to ona zarada kao sto je bila pre 1.0.4 peca.

@smarac

na ovo cu samo da ti kazem da su to priznali posle 5 meseci i da gomila ljudi nikad nije videla iteme, tu ukljucujem i mene jer se desavalo redovno na pocetku da mi se broj itema na AH smanjivao bez da sam gold dobijao, i nikad nisam dobio iteme, a nije da nisam pisao.

Pa nije bas da je to trajalo 5 meseci, nemoj sada i ti da preterujes. Jesu imali problem ali nije sigurno trajalo 5 meseci. Bar ljude koje ja znam i koji su rekli da su im itemi nestali su posle potvrdili da su im isti vraceni.

Evo ja sam bio prisutan vise od 10 puta kad se PoE server restartovao i nikad nisam izgubio item, kao sto sam rekao probao sam sa drugarom da dupliram neke iteme, po principu kao sto se dadilo u D2 ali nije uspelo tako da verujem da se retko desavalo da ljudi ostanu bez itema, a na sve to .... koji je ovo .... peti dan igre ? i taj item sto je illidan dobio je smesan .... i realno prevazicice ga za 2 sata igranja.

Znas kako se kaze, za sve postoji prvi put u zivotu, pa tako i ovde eto ti si imao srece ali illidan nije bio takve srece da mu ostane item koji je nasao. A to sto kazes da bi ga prevazisao za dva sata igre pa nema veze ali bi mu tih dva sata igre bila laksa nego sto je morao da nastavi sa onim starim koji je bio losiji od ovoga kojeg je pronasao.

Sto se njihove zarade para tice .... gledao sam cash shop ... i realno samo neka peglaju taj sistem, hoces da ti svetli glava? plati druze ..... taman treba da vidim te sto im svetle itemi da znam koliki je retard, s obzirom da placa odecu u igri.

Ostalo je veci inventar .... sto je ok i jeftino je, tako da ... sta reci ... svidja mi se za sad lici vise na diabla od diabla.

Ono sto nude za pare je trenutno samo zamazivanje ociju, od svega sto su trenutno ponudili jedino vredi to da uvecas i prosisris kovceg sve ostalo je bacanje para. Ako i neko hoce da plati to je njegov problem jer zeli da se razlikuje od drugih u igri a ima kesa i moze mu se pa sto da ne. A samim time on podpomaze ove sto prave igru i motivise ih da nastave svoj rad. Ne kazem da necu ni ja kupiti nesto ali tek kada se igra ispegla sada jos uvek je nabacano da ni oni samo jos uvek nisu svesni sta rade ali za mesec dva ce da dodju na nivo koji treba a onda sto da ne platim ako mogu.

Igre nikada nisam uporedjivao pa tako da necu ni u ovom slucaju to raditi, jer svaka igra je za sebe i na svoj nacin dobra.

Eh da ... da dodam za ovo ... ponosne iz blizzarda, tu se ne slazem sa tobom, problem diabla je sto su ga pravili ljudi koji ne znaju to da urade, ljudi koji su pravili WoW expanzije i koji veruju da je to to vrhunac igre .... i onda su napravili izometrijski WoW uzas, diablo 3 je klasican samar diablo serijalu, igrao sam ga .... video sta nudi ... roknuo sve na MP 10 sto se moglo roknuti .... i realno odustao, smesan je .... dosadan i nezanimljiv.

a i ta prica za prodaju itema ..... verujem da je tesko ... ali moze da se nadje i posao RL za te pare koje tamo mozes da napravis, prodao sam jedan item za 100e ..... i dobio jos 1000 itema koji ne vrede ni 1cent

Ko je pravio D3 i ko je pravio WoW to vec ne ulazim ali da su sjebali stavri su sjebali to stoji. To sada da si igrao MP10 i da si roknuo sve to ti verujem ali po kojoj ceni i za koje vreme si ubija to vec necu da ulzalim u raspravu jer je nebitno za ovu celu pricu ovde.

Verovo ili ne, vecina ih je zaposlena pa idalje igraju ovo i kada i ako padne sto da ne proda neki item pa se ponovi sa tim param a ne mora da dira kucni budzet. Jer bi se ti zalio da ti od igre dodje 100 evra a taman si razmislajo kako ti treba neki deo za auto ili komp pa ti tih 100 evra taman dodju da ne diras pare od plate. A kao sto sam vec pre reko ovo sada nije vise posao niti se isplati toliko vremena provoditi igrajuci d3 u nadi da ce ti padne neki vredan item i da ce da ga prodas za velike pare, eto meni je u par dana palo dosta itema a samo dva su otisla za pare jer su stavrno bila dobra a ovo sve ostalo je bilo za prodati za golde ako ne onda prodam kod trgovca i nastavim dalje sa igrom. Igram kada mi se igra a kada mi se ne igra lepo ugasim pa kada sam raspolozen nastavim dalje.

Mozda je kod nas problem sto paypal nije toliko rasprostranjen pa ko se snasao snasao se a ko nije taj je eto kao ti uzeo neke igre ili neke iteme koji su mu trebali. Ali generalno ljudi koji su od pocetka igrali i imali paypal su uzeli bruka kes kada je bilo da se stavrno trebao igrati da bi se nasao leg ili set item a sada kada padaju kao kokice legendarni i set itemi vise nema neke zarade, ima ali nije to ona zarada kao sto je bila pre 1.0.4 peca.

@smarac

Pa nije bas da je to trajalo 5 meseci, nemoj sada i ti da preterujes. Jesu imali problem ali nije sigurno trajalo 5 meseci. Bar ljude koje ja znam i koji su rekli da su im itemi nestali su posle potvrdili da su im isti vraceni.

Znas kako se kaze, za sve postoji prvi put u zivotu, pa tako i ovde eto ti si imao srece ali illidan nije bio takve srece da mu ostane item koji je nasao. A to sto kazes da bi ga prevazisao za dva sata igre pa nema veze ali bi mu tih dva sata igre bila laksa nego sto je morao da nastavi sa onim starim koji je bio losiji od ovoga kojeg je pronasao.

Ono sto nude za pare je trenutno samo zamazivanje ociju, od svega sto su trenutno ponudili jedino vredi to da uvecas i prosisris kovceg sve ostalo je bacanje para. Ako i neko hoce da plati to je njegov problem jer zeli da se razlikuje od drugih u igri a ima kesa i moze mu se pa sto da ne. A samim time on podpomaze ove sto prave igru i motivise ih da nastave svoj rad. Ne kazem da necu ni ja kupiti nesto ali tek kada se igra ispegla sada jos uvek je nabacano da ni oni samo jos uvek nisu svesni sta rade ali za mesec dva ce da dodju na nivo koji treba a onda sto da ne platim ako mogu.

Igre nikada nisam uporedjivao pa tako da necu ni u ovom slucaju to raditi, jer svaka igra je za sebe i na svoj nacin dobra.

Ko je pravio D3 i ko je pravio WoW to vec ne ulazim ali da su sjebali stavri su sjebali to stoji. To sada da si igrao MP10 i da si roknuo sve to ti verujem ali po kojoj ceni i za koje vreme si ubija to vec necu da ulzalim u raspravu jer je nebitno za ovu celu pricu ovde.

Verovo ili ne, vecina ih je zaposlena pa idalje igraju ovo i kada i ako padne sto da ne proda neki item pa se ponovi sa tim param a ne mora da dira kucni budzet. Jer bi se ti zalio da ti od igre dodje 100 evra a taman si razmislajo kako ti treba neki deo za auto ili komp pa ti tih 100 evra taman dodju da ne diras pare od plate. A kao sto sam vec pre reko ovo sada nije vise posao niti se isplati toliko vremena provoditi igrajuci d3 u nadi da ce ti padne neki vredan item i da ce da ga prodas za velike pare, eto meni je u par dana palo dosta itema a samo dva su otisla za pare jer su stavrno bila dobra a ovo sve ostalo je bilo za prodati za golde ako ne onda prodam kod trgovca i nastavim dalje sa igrom. Igram kada mi se igra a kada mi se ne igra lepo ugasim pa kada sam raspolozen nastavim dalje.

uh bre koliki su nam postovi ne mogu da se snadjem :)

cek .... u svetlu kvalitetne prijateljske rasprave pokusacu da odgovorim na sve :)

1. mozda sam lose rekao ... ali ... da posle par meseci (moguce da je bas 5) su zvanicno priznali da problem postoji pre toga su ljude samo kulturno odjebavali.

2. veruj mi .... evo me na lvl 50 ... to sto se ilidanu desilo ne bi mu ni pomoglo ni odmoglo .... ako treba neka pomoc tu sam da pomognem manjim lvlima, u igri ti ne treba "*******a" oprema ..... ja sam kupovao bele iteme negde do lvl 20ish

3. ne delim tvoje misljenje sto se tice mazanja ociju .... ovaj cash shop je savrsen .... ima korisna stvar a to je prostor u kovcegu, i ima stvar ljude koji hoce da se razlikuju, cim budu ubacili u cash shop nesto drugo sto moze da utice na samu igru propasce.

4. ok je to za uporedjivanje ... ali realno ovakva igra moze da se uporedi sa D2 jer ... je realno kopija doradjena i preradjena .... nadam se u dobrom smislu ... ali to cu znati posle nekog vremena

5. pravio Jay Wilson retard i njegova grupica retarda ko drugi ... arogantni debeli retard ..... a sto se tice MP10 letelo je to tamo iskreno ..... tipa .... 30 min sva 3 portala sa uberima ... ono .... ne idemo da refreshujemo baf :)

6. razumem da neko igra ... ali realno meni je bio dosadan odmah .... s tim sto sam igrao sa drugarima s kojima igram duze vreme online igre, igrali smo zajdeno dok se svi nismo smorili i onda svi batalili, ima mnogo igara na kojima cu kvalitetnije vreme da provedem ...ali istina to je licno misljenje.

Moj jedini stav je da je D3 samarcina diablo serijalu koj sam igrao dok sam bio klinac, a PoE je ..... kao mladji brat D2 :)

Nemojte praviti od ove teme jos jednu D3 temu, molim vas.

ali sve jedno... kad krene finalna verzija svi krecu iz pocetka,ono sto ste uradili u beti ostaje u beti. da i TL2 je mladji brat d2 pa ga niko ne igra

Poslednja izmena:
Ne krece se iz pocetka, ovi karakteri ostaju i za finalnu verziju. Jedino ako budu bili legacy serveri za karaktere ponovo, ali to je to. (Osim ako ne promene odluku eventualno)

i... opet... sad nestade zuti amulet i zuti chest armor... shift delete.... neka *****avaju nekog drugog

Vrh Dno