Šta je novo?

Paskal

Pinki

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2002
Poena
619
Zanima me da li postoji nesto vise na internetu o paskalu, mislim na zadatke, resenja, objasnjenja itd...
I usput, da li ima negde da se naruci knjiga paskal, u MikroKnjizi nema?

Dosta stvari o Pascalu mozes naci na ovde Sajt rade likovi sa FON-a.

Pinki je napisao(la):
Zanima me da li postoji nesto vise na internetu o paskalu, mislim na zadatke, resenja, objasnjenja itd...

Sto se tice zadataka i resenja, i sto se tice skole, moja preporuka ti je da nadjes Chabarkapinu zbirku! Ima gomila zadataka, vecina su resena (tacno, mada se provuce i poneka greska), objasnjenja nema, ali po meni je bolje da sam sakapiram sta je pisac hteo da kaze! Ako ti treba za prpremu ispita ili ovako zelis da naucis paskal, knjiga je sasvim OK za pocetak!

Pinki je napisao(la):

Ako hoces knjigu za ucenje pascal-a, dobra je "Osnovi programiranja u PASCAL-u" I i II Milan Cabarkapa u izdanju KRUG-a
Po njoj se predaje u MG

Gde mogu da je kupim? Da li je ti imas, i da li bih je prodao?

Jos jedan glas za cabarkapu (iako mi nije on predavao :D)

Imas i zbirku, cini mi se da sa zove "Zbirka Zadataka za pripremu takmicenja iz informatike" ili tako nesto... Malog dzepnog formata, ali deblja (300 lista otprilike).

Ne pise ti u profilu u kojoj si skoli, ali ako ides u MG ili imas nekog ko tamo ide, nabavices dosta toga iz njihove biblioteke (sto bi vec znao da ides => ne ides.. ha, kao zakljucujem.. :) ***** !.. ja cheers )

a mogu i necije skripte sa ETF-a, FON-a, MF-a...

Idi u Matematicku Gimnaziju i pita unutra tetkice koje sede i cuvaju krede gde se nalazi Mathematicum Luceum [knjizara knjiga MG-a] i tu SIGURNO imas sve Cabarkapine knjige[Pascal:1 knjiga,2 zbirka-koautor Nevenka Spalevic, c:1 knjiga ali vredna] zajedno sa tom i ona knjiga sa takmichenja iz informatike...jos ako si iz MG-a [ili ikada bio] mozes da odes i biblioteku i pozjmis te knjige....
A druga solucija...da smaras neke koji su bili u MG-u da ti prodaju ili pozajme knjigu.
:wave;

.....daleko sam ja od MG, ali idem u Opstu Gimnaziju (u Ivanjici) ali ovamo nema nigde tih knjiga....

Lemilica je napisao(la):
Jos jedan glas za cabarkapu (iako mi nije on predavao :D)

Imas i zbirku, cini mi se da sa zove "Zbirka Zadataka za pripremu takmicenja iz informatike" ili tako nesto... Malog dzepnog formata, ali deblja (300 lista otprilike).

Ne pise ti u profilu u kojoj si skoli, ali ako ides u MG ili imas nekog ko tamo ide, nabavices dosta toga iz njihove biblioteke (sto bi vec znao da ides => ne ides.. ha, kao zakljucujem.. :) ***** !.. ja cheers )

a mogu i necije skripte sa ETF-a, FON-a, MF-a...

Ja idem u MG, ali mi Chabar ne predaje.
Predaje mi Vugdelija (za slucaj da ga znas)

Vugdelija je zakon... super predaje a jos i ne upisuje tako da oni kojima je on dosadan ne mora da dolazi.
Jednom se desilo da jedan cele godine nije dolazio na njegove casove i kada je svratio na cas negde u junu [usput malo i na taj cas zakasnio] Vugdelija upita odeljenje :"jel ovaj nas?"
A jos i onaj njegov test iz asemblera sto je pravio, ima foru taj test, ako na onim losim racunarima iz MG-a crkava CMOS baterija test se radi mnogo duze... mojih 45minuta je jednom bilo punih sat vremena

Cabar je kul mada malo predaje brzo, ali meni je bio mentor na maturskom i bas je bio kul, za razliku od onog Lezaje...

Meni su poredavali Ninka Mihaljinac [ona glup*** kooja predaje paskal], Cabar, Vugdelija, Urosevic i Bleki[Blagojevic]

Che_Guevara je napisao(la):
Vugdelija je zakon... super predaje a jos i ne upisuje tako da oni kojima je on dosadan ne mora da dolazi.
Jednom se desilo da jedan cele godine nije dolazio na njegove casove i kada je svratio na cas negde u junu [usput malo i na taj cas zakasnio] Vugdelija upita odeljenje :"jel ovaj nas?"
A jos i onaj njegov test iz asemblera sto je pravio, ima foru taj test, ako na onim losim racunarima iz MG-a crkava CMOS baterija test se radi mnogo duze... mojih 45minuta je jednom bilo punih sat vremena

Cabar je kul mada malo predaje brzo, ali meni je bio mentor na maturskom i bas je bio kul, za razliku od onog Lezaje...

Meni su poredavali Ninka Mihaljinac [ona glup*** kooja predaje paskal], Cabar, Vugdelija, Urosevic i Bleki[Blagojevic]

U prvoj godini mi je predavala mihaljinka, a sada mi predaje vugdelija
ako si '82, onda znam tog "jel ovaj nas?", da nije danko eric?
sad imamo celerone @ 900MHz i pentiJum3 @ 800, tako da vise nema crkavanja bakterije.

D

Jeste danko je.

bas bedak... od koga su dobili te "novajlije"?
Kladim se da vama ne dozvoljavaju da koristite sem onima koji placaju.
Ja ni one jadne pentiume koji su na net-u stalno nisam uspeo niakada da koristim sem na kraju kad sam branio maturski...

Jeste danko je.

bas bedak... od koga su dobili te "novajlije"?
Kladim se da vama ne dozvoljavaju da koristite sem onima koji placaju.
Ja ni one jadne pentiume koji su na net-u stalno nisam uspeo niakada da koristim sem na kraju kad sam branio maturski...

He, he, a ja se skolovao na 386@40 :D

I, da pentijumi i 486 su bili samo za placenike, sem na kraju cetvrte, kada smo tamo pikali quke i doom2... lepa vremena..

Pa samo su povlasceni isli na te pentiume... i ja sam vecinu mojih blokova imao na 386/286

samo nove masine rade, sve stare su izbacene iz upotrebe.
a danko meni drzi casove analize

hehehe, a zato sa malim zakasnjenjem daje ispite na etf-u....
AAAAAAA
Ako ti Drago Jovanovic predaje onda imas pravog ucitelja jer je Drago Danka obozavao

Eh, malo vam 486-ice..
Ja se secam kada su u moje vreme u MG stigli TIM 011 racunari, sa sve flopi diskovima!! Pa praksa na starom VAX-u..
Ja sam u to vreme krpio svoju tastaturu na Spektrumu sa alu-folijom i sanjao o flopi drajvu..

I, kazete, Nevenka Spalevic jos predaje? Secam se da je povremeno dolazila na casove, a da je meni jednom dala da pregledam kontrolne zadatke (dok sam bio u istom razredu..).

informatika u MG

Trenutno predaju:
Nevenka spalevic, Jasminka Mihaljinac, Milan Vugdelija, Stanka Matkovic, Mijodrag Djurisic, Zeljko Lezaja, Milan Cabarkapa, Ljiljana Cabarkapa, Urosevic.
valjda nisam nekog zaboravio :D

To je ista ona stara garda i iz vremena kad sam ja bio [a stvarno li sam mator kao da je to bilo pre 20 godina a ne 2]

Nazad
Vrh Dno