Šta je novo?

Panasonic TX-P42G10 vs Samsung PS50B550 plazma

micicss

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Zanima me vase misljenje o ova dva modela.TV bih gledao sa udaljenosti 2.5 - 3m.
SD signal me ne zanima,samo HD (BR filmovi,koncerti) i HTPC (igre,internet...).Dakle Panasonic G10 42" neoPDP vs Samsung B550 50"?
Samo jos da napomenem da bi me G10 kostao 100 € vise.

Poslednja izmena:
Zanima me vase misljenje o ova dva modela.TV bih gledao sa udaljenosti 2.5 - 3m.
SD signal me ne zanima,samo HD (BR filmovi,koncerti) i HTPC (igre,internet...).Dakle Panasonic G10 42" neoPDP vs Samsung B550 50"?
Samo jos da napomenem da bi me G10 kostao 100 € vise.

Cekaj po kojoj ceni nalazis plasmu 50 inca B550?

Da je u pitanju 42 G10 protiv 42 samsung modela B650(plasma) tu bi vec bilo razmatranja, neko bi preferirao panasonic neko samsung, ali su veoma blizu.

Inace B550 ima samo u 50, 58, 63 inca i cuo sam da je prilicno dobar tv, a i cinjenica to sto je 50 inca izvlaci tebi beneficiju 1080p rezolucije na 2.5m do 3m , tako da bi se ja verovatno odlucio za tu varijantu.

TV kupujem u Madjarskoj.
G10 - 900 €
PS50B550 - 850 € ,sad sam video da je G10 pojeftinio nekih 40 € pa se sad razlika smanjila na 50 -60 €
Ove cene su sa odbijenim porezom koji u Madjarskoj iznosi 25% stim da ti u praksi vrate nekih 20%.Dobijam i garanciju koja mi nece biti od koristi jer TV necu pokazivati nasim carinicima, pa bi u slucaju ne daj boze nekog kvara trazio neki servis kod nas.
Znam da bih sa G10 dobio vrhunski TV i 42" dok me kod samsunga privlaci samo 50".

Sto se tice PS50B650 modela on bi me kostao ~ 1200 €,a ja tih para nemam.

Poslednja izmena:
pa oba su fullHD što je dobro, stim što bi ti film u fullHD sigurno "čistije" delovao na 50".
ali ja da kupujem opet bih nekako gledao panasonic, jer nisam nešto primetio da neki drugi tv toliko hvale a da nije KURO.

P.S.
onda vidim ove ^ testove i totalno promenim mišljenje

Poslednja izmena:
Poredis G10 koji ima NeoPDP panel sa B550 Samsungom koji nema NeoPDP panel. Dobro ti je Gizmor rekao, poredba sa B650 bi bila puno bolja.

OK!Poredim 42" neoPDP G10 sa Samsungovim B550 50" koji "samo" nije neoPDP i na papiru po specifikaciji su slicni.Interesuje me koliko je G10 kvalitetniji i da li Samsung B550 svojom velicinom od 50" to moze da nadoknadi.
Ima li neko iskustva sa online kupovinom iz Madjarske i postoji li nacin da se vrati afa(porez) nazad.
Koja je cena kod nas Samsunga PS50B550?

Tesko pitanje, ja bih u ovom slucaju isao na Samsung zbog vece dijagonale. FullHD bez obzira na NeoPDP panel nema nekih beneficija na dijagonalala ispod 50".

Ipak je bolji dozivljaj pogledati 1080p film na 50" plazmi nego na 42".
Razlika u kvaliteti slike ide na stranu G10 ali ne u tolikoj mjeri da bi se zanemarila velicina dijagonale. Moje misljenje.
Ti jos pogledaj i odluci.

Tesko pitanje, ja bih u ovom slucaju isao na Samsung zbog vece dijagonale. FullHD bez obzira na NeoPDP panel nema nekih beneficija na dijagonalala ispod 50".

Ipak je bolji dozivljaj pogledati 1080p film na 50" plazmi nego na 42".
Razlika u kvaliteti slike ide na stranu G10 ali ne u tolikoj mjeri da bi se zanemarila velicina dijagonale. Moje misljenje.
Ti jos pogledaj i odluci.

Dvoumim se i dalje nekako mi je G10 sigurniji zbog burn-ina.(20 nm fosf.celije vs 100 nm kod Samsunga).Koje free HD kanale otvara Freesat tuner G10-ke?

Pa zavisi gde se nalaziš. Ako si u Engleskoj onda BBC i ITV, ako si u Srbiji ni jedan.

TV kupujem u Madjarskoj.
G10 - 900 €
PS50B550 - 850 € ,sad sam video da je G10 pojeftinio nekih 40 € pa se sad razlika smanjila na 50 -60 €
Ove cene su sa odbijenim porezom koji u Madjarskoj iznosi 25% stim da ti u praksi vrate nekih 20%.Dobijam i garanciju koja mi nece biti od koristi jer TV necu pokazivati nasim carinicima, pa bi u slucaju ne daj boze nekog kvara trazio neki servis kod nas.
Znam da bih sa G10 dobio vrhunski TV i 42" dok me kod samsunga privlaci samo 50".

Sto se tice PS50B650 modela on bi me kostao ~ 1200 €,a ja tih para nemam.

PS50B550 - 850 €, ajoj koliko je ovo dzabe, steta sto nema kod nas. Kao sto rekoh , i dalje mislim da je ovo bolja alternativa od 42 G10 zbog cene, zbog dijagonale i cinjenice da na toj udaljenosti iskoristavas pravu dobit 1080p rezolucije.

Pa zavisi gde se nalaziš. Ako si u Engleskoj onda BBC i ITV, ako si u Srbiji ni jedan.

Da budem iskren za ovo nisam znao.Mislio sam da mi je dovoljna antena (a imam je od 1989 god. i to 180 cm precnika tad je tolika trebala...) i LNB.Verujem da je pravi ugodjaj 1080p na 50" a ta dijagonala bi dobro dosla i za internet,pa Pes 2010,NBA 2K10...

Ima li neko iskustva sa online kupovinom iz Madjarske i postoji li nacin da se vrati afa(porez) nazad.

Online - misliš ti odavde naručiš i platiš, a stigne ti kući poštom bez poreza?

To ne ide baš tako. :)

Odeš u dućan, tražiš račun za povraćaj AFA-e. Platiš full cenu. Onda odeš na granicu kod Mađara u traku za povraćaj poreza. On ti overi račun.

Ne znam kako ćeš TOLIKU stvar uneti, a da ne prijaviš našoj carini. Inače moraš da prijaviš sve što imaš, ako to ne učiniš, a carinik otkrije da nosiš nešto što podleže carinjenju em što ćeš platiti carinu+PDV, platićeš i kaznu.

Sledeći put kad ideš u Mađarsku poneseš račun i odneseš u prodavnicu gde ti refundiraju AFA-u. Ili - u pojedinim prodavnicama povraćaj dobiješ u menjačnici (obično u Exclusive Exchange).

Ako ideš poštom (mogu misliti koliko košta poštarina), onda obavezno ide na carinjenje jer je vrednost paketa veća od 20€. Tj. 400 i koji put je veća od 20€.

Online - misliš ti odavde naručiš i platiš, a stigne ti kući poštom bez poreza?

To ne ide baš tako. :)

Odeš u dućan, tražiš račun za povraćaj AFA-e. Platiš full cenu. Onda odeš na granicu kod Mađara u traku za povraćaj poreza. On ti overi račun.

Ne znam kako ćeš TOLIKU stvar uneti, a da ne prijaviš našoj carini. Inače moraš da prijaviš sve što imaš, ako to ne učiniš, a carinik otkrije da nosiš nešto što podleže carinjenju em što ćeš platiti carinu+PDV, platićeš i kaznu.

Sledeći put kad ideš u Mađarsku poneseš račun i odneseš u prodavnicu gde ti refundiraju AFA-u. Ili - u pojedinim prodavnicama povraćaj dobiješ u menjačnici (obično u Exclusive Exchange).

Ako ideš poštom (mogu misliti koliko košta poštarina), onda obavezno ide na carinjenje jer je vrednost paketa veća od 20€. Tj. 400 i koji put je veća od 20€.

Za ovo po prodavnicama radio sam vise puta i dobro poznajem materiju(monitor,hardver za pc,gitara,pojacalo...) nisam nijednom imao problema.Za online sam mislio ako ima neka fora za naplatu afe,a ja bih isao po robu ne bih nikako da je salju postom.

Za Hrvatsku znam da mozes da narucis na bilo koju adresu, dakle realno gledano mozes da narucis da ti tv dostave na granicni prelaz! Ionako to radi kurirska sluzba, njihove carinike ne iteresuje sta iznosis jer si dazbine vec platio jedino je problem sa nasima jer 50 inca ne znam na koji nacin bi ugurao u auto a da oni ne primete? Iskreno nasi na granici su isto ljudi tako da znam 100% iz iskustva jer znam dosta ljudi koji rade na granici kad ga prijavis legalno oni ti napisu cenu uredjaja koja je uz sve dazbine kad nasoj drzavi platis opet olala manja nego da si ga kod nas kupio.
Bitno je da od prodavnice trazis da ti odmah sa tvom isporuce obrazac za povracaj pdva. Koji kasnije mozes da posaljes postom nazad u prodavnicu kad ga overis i da ti isplate novac na racun u maticnoj zemlji.

PS plazme bi trebalo transportovati u uspravnom polozaju.

Za Hrvatsku znam da mozes da narucis na bilo koju adresu, dakle realno gledano mozes da narucis da ti tv dostave na granicni prelaz! Ionako to radi kurirska sluzba, njihove carinike ne iteresuje sta iznosis jer si dazbine vec platio jedino je problem sa nasima jer 50 inca ne znam na koji nacin bi ugurao u auto a da oni ne primete? Iskreno nasi na granici su isto ljudi tako da znam 100% iz iskustva jer znam dosta ljudi koji rade na granici kad ga prijavis legalno oni ti napisu cenu uredjaja koja je uz sve dazbine kad nasoj drzavi platis opet olala manja nego da si ga kod nas kupio.
Bitno je da od prodavnice trazis da ti odmah sa tvom isporuce obrazac za povracaj pdva. Koji kasnije mozes da posaljes postom nazad u prodavnicu kad ga overis i da ti isplate novac na racun u maticnoj zemlji.

PS plazme bi trebalo transportovati u uspravnom polozaju.

Pa nije auto vec kamion!Prijatelj vozi po evropi godinama kamion pa nece biti problema sakriti 50".Nazvacu ih ovih dana pa cu ih pitati sve sto me interesuje inace u pitanju je PIXMANIA i ima ih po celoj evropi.

Jos bolje znam za foru kad stave tv u spavaonu onaj deo u kabini sa krevetima i pokriju cebetom...

Mada znam i coveka koji otvori plombu i bubne svasta. Ko ne reskira ne profitira, ali najsigurnije je 20 evra cariniku, pokazes tv i dovidjenja... Ljudi smo svi.

Zato sam i stavio 20 evra, inace je 10 :)

Pa prvo se raspitaj malo na carini kad ko radi, pa se dogovori. Ako znas nekog ko stalno ide preko ne treba ti moj savet.

Ako ne bude dovoljno onda je super ako znas nekog ko zivi u Madjarskoj, okrenes auto i ostavis kod njega ili cekas da se izvrsi smena na carini pa Jovo nanovo.

JESTE, SVE JE TO LAKO KAD JE OVAKO NAPISANO pa je zato pravo pitanje vredi li muke i cimanja i straha sta ako je falican uredjaj....

ALI

neko zaradi 300 evra za par dana a neko za njih radi citav mesec...

Da ne otvaram novu temu.Koje su razlika izmedju PS50B530 i PS50B550,naravno Samsung plazme su u pitanju.
Isto vazi pitanje i za dva Panasonicova modela TX-P42S10 i TX-P42U10.(znam da U10 ima HDMI manje i nema PC ulaz za starije graf... Ima li kakve razlike u samoj elektronici?Vredi napomenuti da je U10 40€ jeftiniji od S10.

Sverc tva uz povracaj PDVa nekom nije a nekom i jeste isplativ, recimo STAV koji je uvoznik samsunga za Srbiju nece uvoziti samsung plazme b650 niti b850.

Jedino ako neko naruci veliku kolicinu i to mozda oko nove godine modele b850 od 58 inca minimum.

PS cena koju oni imaju za b650 od 50 inca je 150000 a u Hrvatskoj oko 130000 minus 23 % PDVa koje bi dobio nazad, put i dazbine izadju max 50 evra.

Nekom 500 evra znaci i dovoljan mu je razlog da rizikuje, cak znam za situaciju u kojoj je lik nosio tv nazad u Emezzetu jer je bio neispravan i to bez ikakvih problema sa nasom i hrvatskom carinom.

ja kad sam dovozio plazmu iz hrvatske dao sam čoveku 50e za svaki slučaj.
jedino što ja tog lika poznajem pa zato nije moglo biti problema.
slažem se sa annoyer-om najvažnije je dogovoriti se sa nekim unapred, da znaš kad ko radi i problem rešen.

Nazad
Vrh Dno