Šta je novo?

Panasonic ST60 serija

Samo polako, sve radi samo treba malo da se podesi.

Ne bih te savetovao da se sada dugo zadržavaš u meniju, jer je vidi kako se ucrtava. Pogotovu: menu, home screen, media player....viera logo 🙂

Menu taster - Timer, OK, Auto Standby, OK, on
a3u6eryq.jpg

@nvelja Tih ocrtavanja se i plasim pa mnogo ne petljam po daljinskom.
@kibicer Pokusacu tako kako si mi pokazao a ono za Serviio cu sacekati popravku kompa pa da vidim sta ne valja sa tim. Ako ga ukljucim i odem na posao ima da otvorim prozor da se luftira tv 😀.

Poslednja izmena:
@Zuba1970
Savetujem fixne IP adrese i za PC i za TV.
Onda na TV-u:
Menu - Network - Network link settings:
Uključi server, Reg type na auto, i odredi koji uređaji mogu da šalju na TV. Ja ih imam deset. Naravno, obavezno propusti PC na kome se vrti Serviio. Nakon ovoga, Serviio mora da vidi TV u svojoj listi mogućih klijenata.

Uradicu kako kazes ali kad prodje ovo vreme za razradu panela. Ipak sam ja neiskusan u svemu ovom. Javljam na PP tada kad budem radio da ne gusim temu sa ovim mojim problemom.

Poslednja izmena:
Stigla 42ST60. Sad je na razradi. Nema zujanje sem malo iza tv-a. Vise se cuju ventovi od mog kompjutera. Jedva cekam kad se razradi pa da pustam filmove 🙂.

Interesuje me koliko moze najduze da se okrece klip za razradu panela pre nego sto se iskluci TV ?

Nadam se da ces ovaj put biti srecne ruke. Prvo LG pa Samsung, a sad Pana. Vrh. Da te srecno sluzi.cheers

A ne dosta je bilo sa kupovinom :eyebrows:. Jedino ako se Panasonic ne predomisli pa krene da pravi 4K plazme :d. Danas sam kumu pustio delic filma FullHD i odusevio se. Samsung je otisao majci (takodje plazma). Ja iskreno volim kvalitet u bilo cemu pa tako ni moje B&W zvucnike ne bih menjao ni za sta.
Hvala @karnot.

Poslednja izmena:
Sa koliko sati rada ste menjali parametre - podešavali sliku?
Da li je dovoljno 270?

Ja sam na nekih 350. Slobodno stavi odmah, ali koristi i dalje slobodne intervale kao i do sada.

Pa i ja cu tako posle 300/350.

Nedavno kupih 50GT60. Montiran na postolje, TV ne stoji pod pravim uglom. Naginje, stremi posmatracu za dobrih par stepeni. Da li je tako i kod ST60 modela, ili me je dopala defektna jedinica?

Kod mene moja vertikalno stoji. Jesi li probao da li je dobro postavljena? Da li su srafovi kako treba zavrnuti? Iskreno prvi put citam o ovakvom problemu.

Nedavno kupih 50GT60. Montiran na postolje, TV ne stoji pod pravim uglom. Naginje, stremi posmatracu za dobrih par stepeni. Da li je tako i kod ST60 modela, ili me je dopala defektna jedinica?

Moj je privremeno stvaljen na postolje, srafovi nisu zavrnuti i mogu da ga mrdam par stepeni napred nazad.

Kada zavrnem srafove onda stoji fixno kako treba.

Hvala na odogovorima. Srafovi jesu zategnuti. Dakle kada pogled na vase plazme bacite lateralno, bocno, iz punog profila, postolje i sam Tv aparat formiraju pravih 90 stepeni?

Jos jedna stavka koju bih sa forumom podelio je da, kada TV setujem na THX Cinema predlozak (to je rekao bih True Cinema mod ST60 modela), slika ,rekao bih, ima dosta prigusen, i dekolorisan karakter, cak i za gledanje u zamracenoj atmosferi. Tek postavljanjem kontrasta na 100 i color-a na 80 dobijam izvestan vizuelni impakt u slici. Da bih dobio sliku koja u svetlini jednaci Samsung Galaxy S3 moram ici na THX Bright Room, pa cak ni tada rekao bih nema tog dometa svetline kao i Galaxy. Cinim li sta lose u percepciji ovog TV-a, treba li kalibrisana slika uistinu izgledati ovako? Kako Cinema predlosci izgledaju na ST60 plazmama?

Koji materijal gledaš, I koliko je sati radio tv? Kako je kalibrisan?
Ja koristim TrueCinema, kontrast je 70, Color 50, slika izvanredna. Naravno, za moje standarde.

Mislim da sam na aproksimativno 250 do 280 sati, u ovom vremenskom intervalu koristio sam mahom sesto minutni Video Loop za uhodavanje plazme sa sajta http://hdtelevizija.com/ .Tv je bio setovan na THX Bright Room, ili neke kalibracijske postavke sa sajta http://www.avforums.com/ . U kratkim intermecima pustao sam svakovrsne video demoe sa http://www.demo-world.eu/ ,Ps3 i po koji MKV BlueRay rip, vise kao inspekciju samog panela. Jos uvek nisam gledao niti jedan celovecernji program ili film.

Gledas li ovako kalibrisan TV u potpunom mraku?

Negde sam citao da za ovu seriju je potrebno 600 sati da bi dobili ono sto je za prethodnu seriju trebalo 200-300.

Ja ne bih cackao nista u thx-u dok ne stignes do 500-600.

Ja gledam St60 u mraku true cinema, contrast 60, color 50.

Inace slika ce ti se nekih 22% poboljsati kada uhodas TV, neki ni ne primete tu razliku(pioneer kuro PDF).

Ako mene pitas uhodavanje televizora sa onim video materijalima je glupost. Za slajdove jos donekle vidim smisao, ali ako vec pustas neki "video za uhodavanje " po meni mozes slobodno gledati bilo koji BR film, pixeli ce proci istu skalu boja (mozda cak i vise). Samo jednu stvar niko ne uzima u obzir, u prirucniku lepo pise da nije preporuceno koristiti TV duze od 8 sati bez prestanka. Zivotni vek televizora (100.000h) je racunato sa 8h gledanja dnevno sa 50% postavkama.

Nego da te pitam ako vec imas THX dark room, kakava je crna boja u mrklom mraku ? Jel se vide ivice od tv-a u mraku ?

Poslednja izmena:
jedno glupo pitanje ,da li je normalno da slika nije popunjena skroz do ivice okvira?

Prilozi

• image.webp
    image.webp
    124.9 KB · Pregleda: 84
  • image.webp
    image.webp
    26.6 KB · Pregleda: 96
Podesi overscan u podesavanjima drivera graficke karte. Kod tv kanala je to moguce kod nekih SD verzija (domacih prvenstveno) gde jedino pomaze oversvan opcija u samom tv, on ili off.

za sad sam samo sd kanale i imam i kao da ne vidim promenu kad uljucim ili isljucim oversacan,ista je kao i kad sam pustao sa usba slajdove. Takodje nevezano od ovoga seckaju mi hd filmovi od oko 15 gb kad ih pustim sa usb-a?

Da li ste prepisivali neke vrednosti pri kalibraciji, ili ste baš zvali nekoga da vam kalibriše tv?

ja sam za kalibraciju uzeo vrednosti sa cnet-a, i odgovaraju mi.

za sad sam samo sd kanale i imam i kao da ne vidim promenu kad uljucim ili isljucim oversacan,ista je kao i kad sam pustao sa usba slajdove. Takodje nevezano od ovoga seckaju mi hd filmovi od oko 15 gb kad ih pustim sa usb-a?

Meni ne secka ni avatar od 40GB, pustam sa USB HDD-a

Transcend storejet 320GB

Da li ste prepisivali neke vrednosti pri kalibraciji, ili ste baš zvali nekoga da vam kalibriše tv?

Viewing Mode: True Cinema
Contrast: 57
Brightness: 0
Colour: 50
Tint: 0
Sharpness: 0
Colour Temperature: Warm
Vivid Colour: Off
Colour Remaster: Off
Ambient Sensor: Off
Noise Reduction: Off
Page 2
MPEG Remaster: Off
Intelligent Frame Creation/24p Smooth Film: Off
Advanced Settings
Panel Luminance Setting: Mid
Adaptive Gamma Control: 0
Black Expander: 0
Colour Gamut: Normal
White Balance 2-Point:
White Balance
R-Gain: -3
G-Gain: -6
B-Gain: 0
R-Cutoff: 0
G-Cutoff: -2
B-Cutoff: 0
White Balance 10-Point: 10 R 1/G5/B-5, 20 R-6/G13/B-4, 30 R0/G-8/B-6, 40 R-2/G1/B0, 50 R2/G6/B-2, 60 R0/G4/B1, 70 R-6/G0/B-4, 80 R-3/G2/B-3, 90 R-7/G1/B0, 100 R-3/G3/B17
Colour Management: Red Hue -17, Saturation 19, Luminance 2, Green Hue -12, Saturation -43, Luminance 1, Blue Hue 0, Saturation 0, Luminance 1,
Gamma: 2.4
Gamma Detailed: 10 0, 20 14, 30 4, 40 1, 50 1, 60 0, 70 0, 80 -4, 90 -4, 100 0
Option Settings
Game Mode: Off (unless gaming)
Film Cadence Mode: On
1080p Pixel Direct: Needs to be tested with source
Screen Settings
16/9 Overscan: Off
Side Panel: High
Pixel Orbiter: Auto/On - personal choice

NAPOMENA - postavke su za uvece/zamracenu sobu

^ OK, a odakle potiču postavke? Empirijske, ili ima neka referenca? Ako je tuđi rad, makar i delom, red je da to navedeš

hahaha

Negde sam citao da za ovu seriju je potrebno 600 sati da bi dobili ono sto je za prethodnu seriju trebalo 200-300.

Ja ne bih cackao nista u thx-u dok ne stignes do 500-600.

Ja gledam St60 u mraku true cinema, contrast 60, color 50.

Inace slika ce ti se nekih 22% poboljsati kada uhodas TV, neki ni ne primete tu razliku(pioneer kuro PDF).

Ako mene pitas uhodavanje televizora sa onim video materijalima je glupost. Za slajdove jos donekle vidim smisao, ali ako vec pustas neki "video za uhodavanje " po meni mozes slobodno gledati bilo koji BR film, pixeli ce proci istu skalu boja (mozda cak i vise). Samo jednu stvar niko ne uzima u obzir, u prirucniku lepo pise da nije preporuceno koristiti TV duze od 8 sati bez prestanka. Zivotni vek televizora (100.000h) je racunato sa 8h gledanja dnevno sa 50% postavkama.

Nego da te pitam ako vec imas THX dark room, kakava je crna boja u mrklom mraku ? Jel se vide ivice od tv-a u mraku ?

Kao vlasnik P65ST60 i ja da priupitam nesto.

Gde si procitao da je za ovu seriju potrebno 600 sati?! ...c c c... sto ljudi vole da mlate praznu slamu 😛 Najbolje da ga gledas tako jedno 10000 sati, za svaki slucaj. Da budes siguran. :S:

Bas naprotiv. Za ovu seriju je potrebno duplo manje vremena da bi se panel razradio. Ja sam moj "gurao" nekih 150-200 sati, a i to je mozda mnogo. TV mi je radio 5-6 dana non stop, bez gasenja i bez posebnog provetravanja prostorije. (procitah i tu glupost u nekom predjasnjem postu). Sta, treba TV da stoji na promaji ili klimu da uperim u njega?! Bitno da je dovoljno odmaknut od zida i to je to.

@No13
Stoji mi tv na postolju i meni je blago nagnut, tj. nije ugao izmedju panela i postolja bas 90 stepeni. Nagnut je jedva vidljivo, gledajuci sa strane, prema nazad.

@david
Da, normalno je da slika nije popunjena skroz do okvira. Ovo sto si slikao je sasvim normalno i tu overscan ne pomaze. Jednostavno je tako.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno