Šta je novo?

Panasonic ST60 serija

To od koliko је vati napajanje,nema nikakve veze sa trenutnom potrosnjom kompa.
Jacina napajanja predstavlja max koje napajanje moze dati.
Primer moj komp-
Idle-70w
Batlefield 4-250-350w
Drugi komp koji koristim kao htpc jedva 30w.

Drago mi je da čitam da razmišljate o potrošnji energije.
Proizvodnja energije je uglanom "prljava tehnologija" osim obnovljivih izvora.
Smatram da od pojedinca zavisi i globalni nivo.

Panasonic ST60 nije neki štediša, pitam da li na kutiji postoji energetski razred ili nešto slično?

Bay the way, i sam sam poručio dotični, i koliko mi se čini, uhvatio sam poslednji voz.
Više se ne mogu naručiti kod severnih komšija.

C klase je st60.
Razlika u godisnjoj potrosnji u
Poredjenju sa led-om je oko 30€.
Po meni beznacajna cifra ako se zeli kvalitetna slika.

Da li može neko da postavi link sa nekim malo dužim video klipom za "usviravanje" plazme, koji bi se vrteo non stop.

Neki pixer crani u dobrom kvalitetu bez logoa ikakvih, recimo.

Im klipova na youtube, nema veze koliko je dug, možeš da ga staviš na repeat. Nađi one koji vrte onih 8 boja u krug (to može biti slideshow, ne mora biti video fajl).
Imaj u vidu da je TV po defaultu setovan da se automatski gasi posle 4h ako se daljinski ne javi. Isključi to dok ovo radiš.

Može li 90% vremena crtani a samo malo slajdovi?
Odmah ga kačim na zid, a tu su žena i dete, teško ću ih ibediti da ceo dan gledaju slajdove 🙂

Može, izbegavaj duže prikazivanje tv kanala sa inserterom, posebno rts koji ga ne skida ni tokom reklama

Koliki je vertikalni ugao gledanja kod ove plazme. Da li se menja kontrast/svetlina promenom vertikalnog ugla gledanja.
Biram zidni nosač, pa ne znam koliko mi vertikalni ugao pomeranja treba, jer će plazma stajati malo višlje na zidu.
Tj, da li je neophodno obarati na dole, kada je tako visiko?

Horizontalno mozes takoreci uci u mrtav ugao bez da se slika ista promeni,dok je kod vertikale situacija losija,tj.slika se zatamnjuje,sto nije slucaj na mojoj staroj plazmi PV60.

Skoro da nema podataka na netu o promenama vidljivosti pri promeni vertikalnog ugla gledanja, pa zato i pitam.
Verujem da se ovo pegla promenom ugla na nosaču. Da li može neko da potvrdi?

Do nekih ± 20° vertikalno, na uočavam razliku. Ipak, sedim tako da gledam u centar panela

Osetna je razlika u vertikalnoj vidljivosti. Ali to mogu da primetim samo ako sam blizu plazme. Teško je u normalnim uslovima gledati pod vecim vertikalnim uglom.

New Picture.webp

Evo skice, kako bi to izgledalo....

Da li je OK, ili da pravim razmeštaj?

I da li bi zidni nosač to popravio, jer ima podešavanje vertikalnog ugla, pa plazma moze da se obori malo?

Verujem da bi zidnim nosačem mogao da podesiš da ti upadni ugao "oka" na plazmu bude bar 85°, što je ok. Ali, da gledaš, recimo, film >2 sata, gledajući uvis? Ja to ne bih ni pokušavao.
Ako dobro razumem setup, po ovome bi gornja ivica ekrana bila bar na 220cm od poda!?

Mozda je setup za spavacu sobu. Većina nosaca ima podešavanje vertikalnog ugla za 10-12 stepeni, sto bi trebalo da pomogne. Mada i tako flat pod tim uglom ne bi trebalo da ima problema.

Stigla 42ST60. Sad je na razradi. Nema zujanje sem malo iza tv-a. Vise se cuju ventovi od mog kompjutera. Jedva cekam kad se razradi pa da pustam filmove 🙂.

Interesuje me koliko moze najduze da se okrece klip za razradu panela pre nego sto se iskluci TV ?

Poslednja izmena:
jel moze nekako da se podesi da pusta titlove (preko DLNA) koji nisu u .mkv ?
(ne bi svaki .avi da prebacujem u mkv)

Kako možeš da izdržiš da ne pustiš film 🙂?! Slobodno bre, ja sam pustio čim je majstor doneo tv, i to man of steel, slika ... ma videćeš, samo sam spustio brightness na 0 i contrast na 50. Ništa drugo.

Sto je sigurno sigurno je 😀. Lepse ce mi biti kada prodje period razrade. Veruj mi ceka me nekih 30-tak filmova u Full HD-u.

Poslednja izmena:
@orange47 ne može, za DLNA mora titl unutar kontejnera
@Zuba1970 možeš bez isključivanja i stotinama sati, samo mu obezbedi dobru ventilaciju

Pa nece raditi non stop razrada. Pravicu pauzu. Koristim neki klip od 4 minuta sa snegom i visebojnim cetvorouglovima.

Poslednja izmena:
Ma, OK, kako god ti odgovara, samo ti kažem da može da radi bez isključivanja koliko god želiš. Moj je imao takav period od 100 sati. Jedino imaj u vidu da je po default u podešen da se automatski gasi 4 sata nakon poslednje komande sa RC, to može da se isključi.

Malo pre se vratio i vidim da je iskljucen. Gde se u postavkama namesti da se tv ne iskljuci posle 4 sata?

Ja sam se odlučio bio da narežem DVD koji pustim i tako formiram panel, bez opterećivanja tv-a.

Evo probaj: KLIK

Ma meni ovaj klip ide sa USB-a ali nema sanse da provalim kao sto napisa @kibicer ovo sa Timerom-Auto Standbay. Lepo odem na APP pa na timer i kad pritisnem trazi mi da idem na pocetni ekran pa pritisnem plavo dugme. Tako je sa bilo cime iz APP. Cak ni onaj Serviio neprepoznaje tv.
Hebes mi sve meni i za daljinski treba uputstvo 🙂.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno