Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Da li još neko primećuje da je ton generalno tih na televizoru. Moram da pojačam preko pola (čak do 50-60) da bi se normalno čulo. Analogna RV i sa max pojačanog računara preko HDMI.

p.s. Nije do "babinih" ušiju pošto se na drugom TV sve čuje normalno.

ne znam da li si gledao ona podesavanja za zvucnike da li su do ili preko 30cm od zida, mada je i meni tisi od starog Samsunga.

inace, hteo sam da vidim koliko je TV radio i greskom sam resetovao TV 😀 probao sam da stavim zemlju Hrvatsku i dobio sam drugaciji meni kod podesavanja kanala i cini mi se vise opcija u drugim menijima - jedino mi iz nekog razloga nije hteo da nadje kanale preko analogne SBB kablovske. onda sam opet resetovao i vratio na Others.

da li neko zna kako se menja zemlja bez resetovanja, ili makar kako da sacuvam raspored TV kanala kako ih ne bi opet namestao. i to mi smeta, nekako mi na Samsungu bilo mnogo lakse sortiranje i menjanje nego na Panasonicu.

I ja sam primetio da je generalno jačina zvuka slaba. Mene to ne pogađa pošto sam preko izlaza za slušalice spojio TV na spoljno pojačalo i zvučnike i zvuk na TV mi je stalno na 0.

Takođe sam pokušavao da pronađem način da promenim zemlju bez reseta, ali nisam uspeo...

Takodje primeceno da je slabiji nivo tona a I mene zanima kako da promenim zemlju bez reseta ...

Da li vam je uključena ili isključena Auto Gain Control. Ja sam upravo isključio prebacio u User mode i malo se igrao sa EQ. Čini se da je dosta bolje.

Zemlja ne može da se promeni. A od toga dosta zavisi koje opcije će da se pojave u Viera Connect.

Pa da, meni je na User, auto gain off, surround off, EQ ravan i zvuk je ok. Izmedju 20-30 najcesce, zavisno od kanala.

Meni je ton ok... isto na user, auto gain off, surround of, eq mi ide u "v", i držim ga na oko 20, negde više negde manje.

Meni je čak i preglasan na nekim kanalima uveče.... i na 1 je solidno glasan kad su mrtva tišina i zaspala, nervozna ženka u pitanju... :d

Naravno, kad zatreba bolji zvuk, tu je spdf out i avr, ali sve u svemu, kvalitet zvuka mi je sasvim prihvatljiv na ovom tv-u. Očekivao sam mnogo manje.

Da li još neko primećuje da je ton generalno tih na televizoru. Moram da pojačam preko pola (čak do 50-60) da bi se normalno čulo. Analogna RV i sa max pojačanog računara preko HDMI.

p.s. Nije do "babinih" ušiju pošto se na drugom TV sve čuje normalno.

jesi probao sa Volume correction (imas precicu preko OPTION dugmeta), meni stoji na +4 i sasvim se lepo cuje..

Ne pristupam cesto smart funkcijama ali evo sada bas hocu i pokusavam vec 10tak min da pristupim ali nece da nadje ni jednu mrezu kao ni moju. Samo mu stoji searching... i onda stane posle nekog vremena. Ovo mi se vec desavalo i ne znam sta da uradim...
Inace tudjih mreza ima u okolini a mojoj odma pristupim preko mobilnog.
Neki savet?

Koji model? 50 ili 42?

42" je u pitanju.
Blesira se nesto, ugasio sam ga na dugme na tv-u sto se nalazi i proradilo je. Ne verujem da je ovo normalno ovako da zeza...
Sta si hteo da posavetujes da znam za ubuce ako ne bude ni ovo pomoglo?

Nego da bi koristio te video kanale i ostale stvari sto ima preko Viere treba mi nalog. Krenuo sam da ga kreiram ali mi trazi pin code. Ne znam gde njega da nadjem?
I sta savetujete od svega tamo sto ima da se odabere a sto nije vec na tv po defaultu? Ono sto se placa to ne moze za nase trziste?

Meni se redovno dešava da mi baguje wi fi, ali redovno... sva sreća pa inače ni ne koristim smart funkcije...

Nikad problema nisam imao sa wifi, konektovao ga kad sam prvi put upalio tv i nikakvih problema do danas.

Takodje nikakvih problema sa wifi nisam imao do sada...Pretpostavljam da je nesto do podesavanja u samom wifi ruteru...

Kod mene je isto bilo problema, nije hvatao uvek mrezu. Nesto sam cackao u podesavanju rutera oko tipa mreze "B/G only mode". Sada uvek radi. Da, i tip sifre wpa2. Mislim da je tu negde problem bio.

Poslednja izmena:
Jel se neko registrovao na Viera connection? To je ovo sto preko smarta odabiras bi da dodas od aplikacija i kanala? E pa taj PIN code me zanima koji je i gde da ga iscitam.
Nisam ni znao da preko YT aplikacije na S2 mogu da odaberem sta hocu i onda da prosledim na tv.
Inace opet zeza wifi. To izgleda posle svakog prekidanja veze posle se gubi tv. Neko je rekao da je to rutera. Nije do rutera iz razloga sto ne vidi nici mrezu vec sam rekao to. Do rutera bi bilo kada ne bi hteo na moju mrezu da se konektuje a ostale mreze vidi.

Pin kod ti uneses neke cifre koje hoces koliko se sjecam, zaboravio sam, uglavnom ja sam se registrovao bez problema.

Sta mislite o ovom tv-u da se koristi kao monitor za komp i igranje igrica? Ili je ipak bolje da se kupi led tv?
Hvala!

plazma definitivno nije za to.

Za igrice jeste, sigurno i bolji od lcd-a. Ako bas planiras da radis po par sati na desktopu i koristis ga kao primarni ekran, onda obavezno lcd. A plazma. kao sekundarni, za igre, filmove, yt, konzole...

Ne znam da je za igrice image retencija je vidljiva od sat dva vremena na nekom kanalu sa staticnim logom, kad upalim onu kliznu bijelu traku uvijek se vidi logo. E sad kad bi raspalio kakvu igru sa HUD-om po 5-6 sati svasta bi bilo.

Ja ako sam razumeo ako je negde staticna slika da je dovoljno samo na trenutak promeni ekran u slucaju sa igramo kliknuti pauzu i ponisti ce se to zadrzavanje pojedinih statickih slika na ekranu. Sto duze plazma radi sve su manje sanse za ir a kamoli za burn pogotovo ako je i ukljuceno auto gasenje.

Panasonic mozda ima malo jace izrazen IR od Samsunga (po testovima sto sam video), ali svejedno nije strasno. Dok je jos nov tv treba paziti, kasnije ne bi trebalo da ima sanse za burn in i IR ce brze nestati. Igram cesto PES, (ima scoreboard celu utakmicu, jedino ne dok se bira tim), i igra se nekada po 5-6h. Nisam primetio IR sa udaljenosti od 2.5m (doduse nisam ni gledao odmah da li ima nesto na jednobojnoj slici, gde bi se nesto verovatno videlo). E sada da bude neki hud/logo bas non-stop 6+ sati, moguce da bi bilo problema, pogotovo dok jos nema puno radnih sati...

Poslednja izmena:
Pre 15-tak dana sam kupio Panasonic TX-P42ST50 (donesen iz Mađarske, naravno) i podeliću sa vama prva iskustva. Da napomenem da sam pre ove plazme imao Samsung plazmu (42 incha, zaboravio sam tačan model, a mrzi me da tražim sada, uglavnom nije HD), pa ću se osloniti na poređenje sa istim, koje i nije sasvim adekvatno. Dakle, prvi utisak je da je ovaj panel daleko kvalitetniji od Samsunga. Boje su prirodnije, nisu agresivne, crna je crna u pm, ima dosta rezerve u kontrastu itd. Još uvek ga "razrađujem", pa ću tek za možda 15-tak dana videti puni potencijal, ali ovaj prvi utisak o kvalitetu slike je odličan.
Od zamerki bih izdvojio meni koji je osmislio bolestan čovek, gde se svaka druga stvar mora aktivirati u naprednim opcijama, koje nužno nisu u istoj meni grupi.Automatsko razvlačenje slike je očajno, toliko glupe reakcije je teško zamisliti. Čak i u toku gledanja menja odnose, i to tako da drugi red titla ostane ispod i slične gluposti. Ove gluposti ne postoje ako se gledaju kvalitetni programi. Pošto imam i HD TV (Radijus Vektor) sa K-modulom (bez preglupog risivera) ovi problemi ne postoje na HD kanalima i kvalitetnim satelitskim (HBO i slično).
Kada gledam nešto sa kompa, ne uspevam da eliminišem oko 2 cm crnog rama. Odnosno u jednom trenutku sam uspeo, ali ne pitajte me kako, jer se ne mogu setiti, a ni kartica ni tv nisu to zapamtili. Pretpostavljam da je to u vezi sa grafičkom (Nvidia 650).
Najveći šok sam doživeo kada sam prvi put ugasio TV, pa hteo da ga opet upalim. Naime, na pritisak na crveno dugme na daljinskom on samo klikne i ne upali se. Mislio sam da sam dobio pokvaren primerak, a onda posle 15 minuta nerviranja, upalila mi se lampica da duže zadržim taj pritisak, dakle oko 2-3 sekunde. Onda se upalio i pao mi je kamen sa srca, ali uz veliko ogorčenje za takvu glupost od strane Panasonica :wall:. Poslednjih 10 godina sam imao isključivo Samsung TV i kod njih se TV pali odmah.
Inače, ova plazma ima svašta od mogućnosti, a ono što sam primetio da je očajno urađeno je medija plejer. Kad pustim film sa USB stika, onda uspevam da pokrenem normalno film i da pusti titl, ali kada to uradim preko bezicne mreze, iz foldera na kompu, onda nema šanse da pusti titl. Sve sam probao i neće, a pretpostavljam da je u pitanju isti plejer.
Odgovor koji još tražim koje 3D naočare kupiti? Da li su sve aktivne 3d naočare kompatibilne? Da li se Samsungovi modeli mogu koristiti sa ovim televizorom (s obzirom da su 4 puta jeftiniji)? Čitao sam nešto po stranim forumima ali i dalje mi nije jasno jer i jedan i drugi proizvođač tvrde da nisu kompatibilni, a opet puno ljudi potvrđuje da gleda 3D sa Samsung naočarima na Panasonic plazmi.

Poslednja izmena:
Opušteno uzmi samsung naočare, pisano je već milion puta o tome.

A što se tiče 2cm crnog rama, to ti je maltene sigurno do drajvera za grafiku... igraj se malo s opcijama u nvidia control panelu u "adjust desktop size and position".

Za meni i sve ovo ostalo stoji, ali dobro... barem je slika generalno sjajna (uz par mana, naravno, ali da se ne ponavljam po milioniti put).

Za uklanjanje 2cm rama treba postaviti 16:9 i pixel orbiter mora na off (auto). Kada je na on, slika se malo pomeri i nije do ivica.

Meni se npr dopada to na daljinskom i da se primetiti odma na tv-u da se nesto desava prilikom zadrzavanja dugmeta ali bi bilo bolje da je za gasenje isto tako da se ne bi bezveze slucajno gasio tv.

+1 Mala deca teško mogu da upale TV.

Ja mislim da je to namerni feature Panasonica. Ostalo stoji. Media player je MORAO biti bolji.

Nazad
Vrh Dno