Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Ovi problemi što se pominju da neki imaju je samo za ST50 ili i GT50 može da pati od istih problema?

Odložena mi ja nabavka za sledeću nedelju a postoji možda mogućnost sa biram seriju.

To važi za celu panasonic 2012. seriju. Mislim da nema mnogo smisla uzimati gt50 koji ima samo nekoliko prednosti u odnosu na st50... dual core cpu za smart funkcije i par opcija više, što se tiče podešavanja.

Što se tiče PQ, maltene su identični, pa zato ljudi generalno uzimaju ili st50 ili vt50.

Nisam lično probao gt50, ali to je neko generalno mišljenje koje srećem po većini forumima. Skoro svi se slažu da gt50 ne vredi dodatne razlike u ceni u odnosu na st50.

GT50 serija ima vecu refleksiju u odnosu na ST50, sto moze da bude velika mana, u zavisnosti od polozaja TV-a u prostoriji i osvetljenja iste.

Posto sam video koliko je veca refleksija na ST50 seriji u odnosu na G30, ne bih smeo da kupim GT50 bez licne provere, jer mi je raspored takav da TV mora da bude okrenut ka prozoru.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Ja sam se pribojavao kako će se st50 ponašati po danu i bio sam veoma prijatno iznenađen. Soba mi nije ni svetla ni tamna, a TV mi super šljaka po danu, baš sam zadovoljan po tom pitanju.

U dobro osvjetljenim prostorijama Samsung je mnogo bolje rjesenje od Panasonica.
Samsungov "Cell light" je nevjerovatna mogucnost u svijetu plazmi koju bih kvalifikovao skoro pa revolucionarnu.
Tako da Samsung ima prednosti po dnevnom dok je vecernje gledanje na strani Panasonica.

Procitano na ovom postu me je opredjelilo da uzmem Samsung umjesto prethodno planiranog Panasonica.
"Cell light" i nepostojanje IR su bili dovoljni u odluci da prevagne Samsung.
Jedino sto mi smeta kod Samsunga je zujanje koje dolazi do izrazaja ako se znacajnije smanji nivo zvuka (u kasnim vecernjim satima).

Poslednja izmena:
Pa zuji i panasonic, ali ne znam da li toliko koliko samsung.

Kod samsunga bi najveće bolje trebalo da budu lošija crna pri dijagonalama manjim od 60 inča, pa zatim brightness pops kao i mogući bangavi kondenzatori koji crkavaju posle nekih 3 godine (ne znam da li je samsung rešio ovo s kondenzatorima u novijim serijama, ali mnogi pyzde na to još uvek po forumima). Zato samsung praktično da nema problema sa ir-om i line bleedom, jedino ne znam kako stoji za posterizacijom i false contouringom.

Meni je svakako večernje gledanje najbitnije, ali nemam nikakvih problema ni po danu (osvetljenje u sobi mi je ni tamo ni vamo), ali me quick onset ir, line bleed, posterizacija i false contouring ubijaju u pojam, pogotovo false countouring, neprihvaljtivo mi je da plazma sa odzivom od 0.001ms (beše tako, čini mi se) ima gori problem od klasičnog motion blura kod lcd-ledova, a false countouring je baš to.

Slika se ne zamućuje, već se duplira pri laganim švenkovima kamere i pokretima ljudi i objekata u kadru. čak i na blu rejevima... katastrofa prava!

Ali st50 je svakako dosta jeftiniji od samsunga, a samsung od 50 inča nema ni blizu takvu crnu kao st50.

Kako god okreneš, uvek su tu neke mane... savršen tv je skoro pa nemoguće naći, čak i za mnogo veće svote novca.

Juce montirao na zid 42GT50 kod drugara i TV je fenomenalan. Nisam uocio nista od mana koje se provlace po raznim forumima. Na zalost ljudi umesto da gledaju u ekran da uzivaju u slici oni bulje u ekran i traze kojekakve falinke.

Svaka plazma zuji i to je normalno. Kod nekih je manje, nekih vise ali ne postoji plazma koja ne zuji.
Istina Samsung i Panasonic prednjace po tome, dok je kod LG-ja nesto manje (negdje nadjoh da je i Vizio "poznat" po manje bucnim plazmama).
http://www.samsung.com/us/support/SupportOwnersFAQPopup.do?faq_id=FAQ00022542&fm_seq=22710
Otprilike gledam sa 4 m i pri normalnom nivou zvuka se nista ne cuje tako da zadovoljava navedeno u gornjem linku. E sad, u kasnim vecernjim satima kada se smanji do nivoa/granice raspoznavanja govora tada se zujanje cuje...istina to je duboka noc kada ni spolja ne dolazi ama bas nikakav zvuk. Pri tom nivou zvuka i pri dnevnom gledanja se ne raspoznaje govor zbog dnevne "buke".

Kod mene je u pitanju 60" tako da je nivo crne solidan, ali ne na nivou Panasonica.
IR do sada nisam imao. Tacnije line bleed i posterizacije nisam uocio a rekao bih ni dupliranje slike kod pokretnih scena...
Moguce da nisam dovoljno vican da raspoznam ovo sto ti uocavas pa tesko mogu biti mjerodavan kod ocjene.
Mogu sigurno da raspoznam IR, line bleed i postericaziju ali kako ostalo?
Imaju li gdje fotografije na kojima se ove anomalije mogu vidjeti?

Ne mogu da se slozim da sve plazme zuje: moja 42G30 se ne cuje ni malo. Moze biti da veci paneli imaju veci problem jer i napajanje mora da bude jace...

Pozdrav

Zujanje se nesmatra kao problem. To je uparavo ono sto sam naveo malopre, gde ljudi neuzivaju u slici nego su kupili televizor da bi mu nasli manu.

Juce montirao na zid 42GT50 kod drugara i TV je fenomenalan. Nisam uocio nista od mana koje se provlace po raznim forumima. Na zalost ljudi umesto da gledaju u ekran da uzivaju u slici oni bulje u ekran i traze kojekakve falinke.

I ja sam tako mislio dok nije splaslo oduševljenje posle par dana, onda sam počeo da stičem realnu sliku prednosti i mana ovog tv-a.

To važi za celu panasonic 2012. seriju. Mislim da nema mnogo smisla uzimati gt50 koji ima samo nekoliko prednosti u odnosu na st50... dual core cpu za smart funkcije i par opcija više, što se tiče podešavanja.

Što se tiče PQ, maltene su identični, pa zato ljudi generalno uzimaju ili st50 ili vt50.

Nisam lično probao gt50, ali to je neko generalno mišljenje koje srećem po većini forumima. Skoro svi se slažu da gt50 ne vredi dodatne razlike u ceni u odnosu na st50.

Recimo da je ne plaćam a mogu da biram 😉

Mada mi sve više i PS51E6500 ulazi kao opcija

Evo,posle godinu dana jos uvek sam odusevljen svojim GT30...mozda zato sto ga koristim za gledanje a ne za sopstvenu psihoanalizu...

Blago tebi, dedukcija ti je na nivou. Isto tako JK kaže da svima onima koji je ne vole smrdi iz usta... :d

Ja sam s st50 generalno zadovoljan, ali mnogo manje nego što sam očekivao, a lična očekivanja svakog pojedinca su... pa lična i razlikuju se od osobe do osobe.

Ponekad zavidim ljudima koji uđu u radnju, bace pogled na nekoliko tv-ova i kažu: "hoću ovaj", kao da biraju paprike, a ne TV. Donesu tv kući i uživaju u njemu, a uzeli neki krš model npr.

GT30 je svakako sjajan TV. Mislim da 2011. serija ne pati toliko od posterizacije i false countouringa, ali je zato njihov problem floating blacks i još ponešto. Ukoliko tvoj tv ne pati od toga, (a to će tek da se vidi kroz koju godinu ukoliko nivo crne krene da srlja u ponor), blago tebi. Ukoliko ti ne primećuješ mane tvog TV-a, opet blago tebi.

Postoji razlika između kežual gledalaca i entuzijasta, a njihovi kriterijumi nisu i nikako ne mogu biti isti.

Sve u svemu, možda bih bolje prošao s nekim dobrim ledom ili samsungom 6500 ili 8000 od 60 inča, ali to su cenovno veoma drugačije kategorije u odnosu na st50, koji je za ove pare za koje sam ga uzeo zaista sjajan.

A to što ću ja da reklamiram moj primerak je sasvim druga stvar, očigledno nisi čitao neke prethodne postove, a i ne krivim te, poprilično su opširni.

Meni izgleda jednostavno dosta smetaju te neke mane plazme, a to nisam mogao da znam unapred, jer mi je ovo prva plazma. Nadam se da će do sledeće kupovine TV-a oled biti cenovno prihvatljiv, a videćemo kako će se pokazati po pitanju PQ.

Kad st50 ne bi toliko patio od posterizacije, line bleeda i false countouringa, bio bi maltene savršen tv, a ovako je samo veoma veoma dobar, skoro pa odličan.

Samsung pati od nekih drugih stvari, a da li bi mi one smetale manje ili više, ko će ga sad znati...

Sve u svemu, za ove pare nisam mogao bolji tv da uzmem, samo da mi nije zapao bangav primerak, videćemo šta će mi reklamacija doneti...

Pogledao sam ovaj TV kod poznanika. Zaista ima neke nedostatke kao dse, pojavu linija i ir. Ali za iznos koji treba izdvojiti za kupovinu je najbolji izbor.
Videću kakav će mi primerak "zapasti".

Za JK cu ti verovati na rec da je to rekla posto ne pratim radove doticne,a za ostalo...
Pomisli samo da jos neko cita sve ove tvoje postove(da,procitao sam ih sve,zato sam ono i napisao)i na osnovu toga zakljuci kako je ovo tezak krs od TV-a i da ga treba zakonom zabraniti.Nemas potrebe da iz posta u post ponavljas svoje frustracije doticnim TV-om.Uostalom,bili su ljudi kod tebe,gledali ga...i ?Konstatovali da samo ti vidis te probleme.
Prepusti ljudima da sami procene kako im se svidja slika na TV-u,tvoje misljenje vec znamo...

Ako si ti zaključio na osnovu mojih postova da ja mislim da je st50 krš, onda svaka ti čast.

Ali nek' ostane na tome. Uživaj u svojim ubedjenjima i klinačkim forama... bravo najboji si...

Kobayashi, jel ti imas ST50 ili GT50? Ili si prethodno imao GT50 dok mu nisi nasao manu, pa presao na ST50 da i njemu nadjes manu? Ja iznesem svoje zapazanje sto se tice modela GT50, a ti ga napljuva na keca. Neverovatno da generalno imas problem sa Panasonic plazmama. Molim te bez ljutnje ali citajuce tvoje postove to tako izgleda.:wave:

Nisam uopšte napljuvao gt50, a ni panasonic uopšte. Lepo sam rekao da gt50 nisam ni video, već da sam samo preneo ono što sam čitao po stranim forumima, a čitao sam mnogo zaista...

Nikad nisam ni rekao da je st50 bilo šta osim sjajnog tv-a, pogotovo za ove pare za koje sad može da se nabavi.

Popizdeo sam zato što sam dobio primerak sa žestokim DSE defektom i preteranim quick onset IR-om, što svakako mislim da nije normalno za ovaj model, iako nije retka pojava. Po stranim forumima se mnogi žale na to i menjaju po nekoliko primeraka dok ne dobiju neki koji valja. Zato je tv toliko i jeftin, jer kontrola kvaliteta nije na nivou, a panasonic nažalost propada. Pitanje je da li ćemo uopšte i videti seriju plazmi za 2014. godinu, mislim da je 2013. poslednja godina u kojoj će panasonic proizvoditi plazma televizore.

Pored toga... ili sam ja izuzetno osetljiv na generalne mane panasonic plazmi, ali i plazmi generalno (false countouring, posterizacija, line bleed) ili je moj primerak definitivno defektan i preko problema sa DSE.

Konkretno mislim na quick onset IR-a, koji se kod mene pojavi posle 5 sekundi desktopa, dok kod drugih tek posle nekih pola sata-sat ili dva. Zbog toga mislim da je moj primerak defektan i planiram da ga reklamiram.

Ponavljam, nikada nisam rekao da je st50 loš tv, naprotiv. Jedino na šta sam kukao su problemi koje ja konkretno imam s mojim primerkom, a za koje smatram da su izuzetak.

Kolege forumaši koji su došli da pogledaju tv nisu tolike picajzle kao ja, to je sigurno, a pored toga mislim da ni oni nisu imali plazmu do sada, te je njihov utisak posle sat-dva provedenih kod mene bio takav da ih mane nisu interesovale zbog generalno fantastične dubine crne, kontrasta itd itd.

Ni ja nisam primećivao nijednu manu-problem-defekt kako god, prvih nekoliko dana, dok mi se nije slegla euforija od kupovine. Onda sam počeo malo objektivnije da gledam na sam tv i počeo da prepoznajem false countouring i ostale stvari. Očekivao sam da će posle 600 sati ir prestati da se pojavljuje posle 5 sekundi desktopa, ali i dalje se za 5 sekundi ceo desktop ureže u panel, što definitivno mislim da nije normalno iako se generalno smatra da je panasonic po pitanju ir-a gori od samsunga.

Sve u svemu, mislim da za ove pare zaista ne može bolji tv da se nadje, a moji "opširni" utisci su postovani ovde samo zato kako bi oni koje zanima ovaj tv, a do sada nisu imali plazmu (kao ja) znali na šta sve treba da obrate pažnju. Neko je možda osetljiv na neke stvari koliko i ja, dok nekome te iste stvari uopšte ne smetaju.

Svi smo različiti i imamo različite kriterijume šta nam smeta, a šta ne.

Na primer, Rincewindu (koji je gledao tv kod mene) je mutnjikava slika na st50, a ja se s tim ne slažem uopšte. Meni ništa ne fali u vezi oštrine prikaza, a zato njemu ne smeta posterizacija...

Zato sam i ovoliko pisao, kako bi potencijalni kupci mogli da se upoznaju sa svim mogućim manama i prednostima ovog TV-a i kako bi na osnovu toga skontali da li je ovo pravi tv za njih ili ne.

Ja se iskreno nadam da ću dobiti novi tv i da pored panela bez dse neću imati s njim toliko izražen quick onset ir. Ukoliko dobijem takav primerak, to će biti super... a sa ostalim manama ću morati da naučim da živim, jer je generalno fantastična slika ovog televizora svakako vredna toga...

Da nije možda trebalo da grčevito branim svoju kupovinu i da govorim na sav glas svima da je tv apsolutno savršen?

Ovaj tv nije savršen, ali je po mom mišljenju najbolja kupovina za uložen novac... ali uz dosta predostrožnosti prilikom kupovine, gde savetujem da se proba tv direktno u radnji ili da se detaljno istestira odmah pri donošenju gajbi, jer ima dosta feleričnih primeraka, zato i tako mala cena.

Bacite slobodno pogled i na strane forume, tamo možete naći mnogo korisnih informacija.

Poslednja izmena:
Ja se slazem u potpunosti s tobom da bi svaki korisnik, u ovom slucaju ST50, trebao da da svoje utiske pa oni bili pozitivni ili negativni. Tome i sluzi forum. Ti se najvise istices jer si i najaktivniji na ovom forumu, ali mozda bi trebalo upoznati ljude sta je posterizacija, line bleed i false countouring. To nekima zvuci strasno, a ne znaju sta je, a mozda nikada ne bih ni primetili. Nijedan televizor nije savrsen. Svaki ponaosob ima neke svoje manjkavosti. Treba ipak biti opusteniji gledati filmove, uzivati u blu-ray koncertima, serijama, ocekivati sedmicu na lotou.

Pa čini mi se da sam i ja i drugi pisali o tome šta su sve te stvari. Uostalom, za to je najbojli čika google... mnogi tvrde da je on najbolji čovekov prijatelj u vremenima nedoumice... 😀

http://forums.hdtvtest.co.uk/index.php?topic=7051.465

http://www.google.nl/search?q=++banding+plasma++photo&rls=com.microsoft:nl:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7SNYK&redir_esc=&ei=XC9MTo6ZDMiA-wbsupSaCQ Vertical banding, aka DSE efekt, tj defekt.

http://www.google.nl/search?q=false+contouring+plasma++photo&rls=com.microsoft:nl:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7SNYK&redir_esc=&ei=DC9MTvPFA8aq-Aal7vWUCQ False countouring

http://www.google.nl/search?q=posterization+plasma++photo&rls=com.microsoft:nl:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7SNYK&redir_esc=&ei=iC9MTsnoOcij-gaq_djwCA Posterizacija

https://www.google.com/search?q=plasma+line+bleed&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US😱fficial&client=firefox-a Line bleed

https://www.google.com/search?q=plasma+phosphor+lag+trailing&hl=en&client=firefox-a&hs=pvh&tbo=d&rls=org.mozilla:en-US😱fficial&source=lnms&sa=X&ei=TZUDUf2FIYSytAbRsYDIBg&ved=0CAkQ_AUoAA&biw=1920&bih=864#hl=en&client=firefox-a&hs=Ewh&tbo=d&rls=org.mozilla:en-US%3Aofficial&sclient=psy-ab&q=phosphor+lag&oq=phosphor+lag&gs_l=serp.3..0j0i30l3.2678.2990.3.3276.2.2.0.0.0.0.103.204.0j2.2.0.les%3B..0.0...1c.1.lrix_DNM8m4&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.41524429,d.Yms&fp=a34ece7cf1cbb7bd&biw=1920&bih=864 Phosphor lag-trailing

Tu je i google translate, google-ov brat od tetke, inače filolog po struci... :d

Kao što sam i rekao, postoje kežual korisnici i postoje entuzijasti (da ne kažem picajzle)... pa gde se ko nalazi. :d

Dakle, ko je posebno osetljiv na ovih nekoliko stvari koje se panasonicu mogu pripisati kao karakteristične mane (ali i drugim proizvođačima plazmi u manjoj-većoj meri) savetujem oprez i detaljnije upoznavanje s tv-om pre kupovine... dok ostalima preporučujem da ga uzmu dok ga još ima po lagerima...

I ja bih voleo da ne primećujem sve te stvari i da me ne interesuju uopšte svi ti detalji i da me boli uvo, ali ne da mi se nešto... eto šta ti je profesionalna deformacija... :d

Zato su ljudi i dolazili da gledaju tv kod mene. Ja bih voleo da sam i ja imao takvu priliku, ali nisam, ***.

Sve u svemu, recimo da je za kežual korisnike ovo praktično savršen TV, dok je za entuzijaste-picajzle ovo odličan tv s nekoliko mana koje nekima mogu manje, a nekima više smetati (sve u zavisnosti od toga na šta je ko više osetliv)...

TV svakako vredi svaku paru i best buy je ove godine, ali st serija je to maltene svake godine.

Poslednja izmena:
Kobayashi, malo je entuzijasta. Mozda bi ih bilo vise da je i kupovna moc kod nas veca. Evo kad bi sad napravili statistiku o ukupnom broju korisnika Plazma televizora bilo ST,GT ili VT serije, sta mislis koliko bi ih bilo? Danas svi gledaju da prodju sto jeftinije i da povezuju TV na racunar.

Kobayashi, malo je entuzijasta. Mozda bi ih bilo vise da je i kupovna moc kod nas veca. Evo kad bi sad napravili statistiku o ukupnom broju korisnika Plazma televizora bilo ST,GT ili VT serije, sta mislis koliko bi ih bilo? Danas svi gledaju da prodju sto jeftinije i da povezuju TV na racunar.

Pa generalno koriscnii plazma televizora pre spadaju u entuzijaste nego u kežual korisnike, pa čak i kod nas.

Kežual korisnici koji kupuju plazmu uglavnom to rade na preporuku prijatelja koji se bolje razumeju u tehniku i baš oni treba da budu upoznati sa svim manama i prednostima plazma tehnologije generalno, a pogotovo panasonic brenda ukoliko razmatraju st50 model.

A da neće možda kežual korisnici da kupuju VT seriju jer im se lepo uklapa u ambijent?

I kakve veze ima povezivanje TV-a s kompom s tim da li je neko entuzijasta ili ne? HTPC rešenja su uvek daleko fleksibilnija od standalone rešenja kao što su BD i media plejeri...

I čekaj... pošto entuzijasta generalno nema puno, ja ne smem na ovom forumu da pišem o manama ovog televizora, je l' tako? :trust:

Niti sam pljuvao panasonic, a pogotovo st50, niti sam fanboy bilo kog brenda. Ja sam samo postovao ovde moje detaljne utiske (i pozitivne i negativne), koji se tiču i st50 generalno, ali i mog ličnog bedaka jer sam dobio baš loš i defektan primerak... a to su sve informacije koje bih ja lično voleo da sam mogao da pročitam na ovom forumu pre moje kupovine. Možda ne bih uzimao TV iz HU već bih čekao neke čekove i uzeo u neptunu, pa da mogu odmah da vratim u radnju ukoliko nisam zadovoljan s konkretnim primerkom i tako sve dok ne dobijem ispravan primerak... to je moje potrošačko pravo.

Ukoliko nekom drugom ne smeta DSE ili neki drugi očigledni defekti nastali tokom proizvodnje, to je njegova lična stvar.

A ukoliko si ti ili neko drugi na osnovu svega što sam ja napisao u ovoj temi zaključio da mislim da je st50 krš tv i da odvraćam kežual korisnike, onda zaista ne znam šta više da ti kažem...

slobodno pročitaj ponovo neki od postova pa vidi da li je baš tako...

Poslednja izmena:
Prvo ST50 nemoze da bude krs ni pod razno. Moze samo da uleti los primerak, koji je zapao tebi. Da li znas jos nekog da ima iste probleme kao ti, iz ST,GT i VT serije? Ja licno imam VT50 i nijedan defekt od navedenih nisam uocio. Pre neki dan, to sam vec napisao odusevio sam se i sa GT50 modelom, koji isto nijedan defekt nije imao. Znam troje ljudi kojima sam licno dovezao ST50 plazme iz Madjarske, jedna 42-jka i dve 50-tice, i oni nemaju nikakvih problema poput tvog TV-a. Ne znam samo na osnovu cega si zakljucio, ako se vratis na prethodnu stranu, prvi post gde si napisao da navedeni problemi prate celu Panasonic 2012 seriju? Ja nisam zakljucio po tvom izlaganju da je ST50 krs jer znam da nije, nego sam zakljucio da ti je samo zapao los primerak. Desava se. Pozdrav:wave:

Da li znas jos nekog da ima iste probleme kao ti, iz ST,GT i VT serije?

Ne znam lično nikog osim nekoliko ljudi sa bencha koji su u ovoj temi rekli da isto imaju problem sa DSE itd, a strani forumi su puni ljudi s sličnim problemima. Kao što je cela 2011. panasonic serija imala manje više problema sa floating blacks, tako 2012. ima problema sa false contouringom i posterizacijom, što je mana proizvodnog procesa panasonikovih plazmi za 2012., dok je DSE čist defekt koji se javlja pri lošoj aplikaciji luvr filtera u fabrici.

Sve se ovo javlja manje-više kod svih plazmi, ne samo kod panasonica (samsung pati od brightness pops-a, loših kondenzatora na mnogim serijama koji crkavaju posle tri godine itd itd), ali svake godine neke od mana budu karakteristične za celu seriju svakog brenda...

Znam troje ljudi kojima sam licno dovezao ST50 plazme iz Madjarske, jedna 42-jka i dve 50-tice, i oni nemaju nikakvih problema poput tvog TV-a.

Aaaaaa... sad mi je sve jasno...

Prvo ST50 nemoze da bude krs ni pod razno. Moze samo da uleti los primerak, koji je zapao tebi. Da li znas jos nekog da ima iste probleme kao ti, iz ST,GT i VT serije? Ja licno imam VT50 i nijedan defekt od navedenih nisam uocio. Pre neki dan, to sam vec napisao odusevio sam se i sa GT50 modelom, koji isto nijedan defekt nije imao. Znam troje ljudi kojima sam licno dovezao ST50 plazme iz Madjarske, jedna 42-jka i dve 50-tice, i oni nemaju nikakvih problema poput tvog TV-a. Ne znam samo na osnovu cega si zakljucio, ako se vratis na prethodnu stranu, prvi post gde si napisao da navedeni problemi prate celu Panasonic 2012 seriju? Ja nisam zakljucio po tvom izlaganju da je ST50 krs jer znam da nije, nego sam zakljucio da ti je samo zapao los primerak. Desava se. Pozdrav:wave:

Баш лепо што се јавио неко ко има VT50. Да ли би ти могао да пустиш следећи снимак:

http://netload.in/dateiQr2U1qvtoQ/The.Running.Man_1987.720p.BluRay.DTS.x264-HDCLUB.mkv.htm

снимиш изглед екрана (макар и мобилним) и поставиш је овде?

Vertical banding и DSE су Panasonic-ове умотворине за 2012-ту годину. То се не среће ни код Samsung-а, ни код LG, нити је то постојало код модела од пре пар година. Оно што горе поменути снимак показује је Line bleading и то је карактеристично за плазме. Опет код Samsung-a, нешто мање израженије, као и проблем задржавања слике - image retention.

Поздрав

Kao sto sam vec dva puta kacio slike i postovao- jos na sony lcd-u sam imao grdan vertical bending, a kostao je mnoogo vise nego danasnji televizori. Dakle tesko da je to panasonic izmislio.
A cela prica oko defekta je veoma zeznuta jer u Srbiji kupac ne moze da proba tv pre kupovine a i zamena je zezuta, al to ne znaci da je bilo koji defekt normalan i da ne teba probati zamenu ukoliko nesto nije u redu.
Btw meni je uleteo ok model, nekome je uleteo ok samsungov model a nekom lg model. Al to ne znaci da je 100% ekrana pri kupovini bilo kog proizvodjaca ispravno. Pre odluke o kupovini bih proverio kakvu garanciju imam i da li mogu da vratim tv i zamenim ga, i ako mogu, pod kojim uslovima i to bi mi bilo bitnije od brenda.
Kao sto sam i napisao u prvom postu u ovoj temi- ponudjena mi je zamena tv-a i kes povrat, dopremanje i odlican popust kao i preporuka da zaobidjem samsunga zbog cega sam i probao sa 55st50. Pretpostavljam jer produzena garancija traje 5 godina a samsung bez zamene kondenzatora tesko moze da vidi pet godina. Da nisam imao mogucnost povrata trazio bih drugog prodavca.
A i srpski zakon o zastiti potrosaca predvidja mogucnost zamene u prvih sest meseci.
I da imam bilo koje od navedenih srnja vratio bih tv odmah i uzeo drugi. Kao i svaki drugi kupac.
I ne deluje mi logicno da je 350 korisnika na amazonu ludo sto je dalo dobru ocenu st50 seriji kao i da u eu nije svako kome tv nije u redu iskoristio zamenu. Pa makar se na zapadu gleda skijanje na hd kanalima i dse se lako vidi po snegu.
I ceo ovaj hejt i natezanje su tako srpski- sve je toliko fatalisticki. Oni sto su uboli dobrog samsunga i oni sto su uboli loseg panija ne kapiraju da ima onih koji su uboli loseg samsunga i dobrog panija. Al koliko je lako zameniti los primerak je ono sto se racuna 🙂
Btw pre kupovine nije lose kontaktirati nekog od clanova foruma i videti kako koji tv deluje u realnim uslovima.
Disclaimer: ne prodajem tv-e te mi nije cilj da cistim lager i ne pisem recenzije koje finansira neki od uvoznika i objektivno meni ni iz dzepa ni u dzep ko ce koji tv da izabere 😀

Poslednja izmena:
Извињавам се Кракен-у (и хвала на постављеној слици). Коментар је био намењен власницима VT50 обзиром да сам размишљао да узмем скупљи модел само да не бих имао наведене проблеме.
Иначе мислим да већина наведених проблема представља тражење игле у пласту сена. Слика је превише добра да би се нервирао око ситница. А и код мене су долазили, па је после 10 минута било "пусти нас да гледамо фудбал, а када останеш сам тражи мане". Kо је крив мени што нисам имао пара за пројектор :d

Него могу ли замолити за појашњење како гледате SBS филмове?
1. Да ли филм пустите преко MPC-a, PotPlayer-a... а на ТВ-у вршите конверзију у 3Д
2. Филмове пустате преко ТМТ,PowerDVD-ја и одмах укључите конвезију у 3Д (и шта онда одаберете као опцију на ТВ-у)?
Опције приказа слике на ТВ-у:
3d.jpg

Питам јер ми слика делује приметно оштрија када SBS филм пуштам директно са ТВ-а.
Вероватно негде грешим, те унапред захваљујем на савету.

Поздрав

I meni se cini da je slika najostrija kada ide direktno sa tv -a ali onda ostaje problem titlova.Ja licno najvise koristim varijantu pustanja MKV fajla sa VU+Duo risivera(SBS ili koji vec) i pustanje prevoda sa istog preko Ddamir-ovog plugina,ima odlicna opcija za 3D prevode

Nazad
Vrh Dno