component
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.06.2012
- Poena
- 305
Exportovao sam svu potrošnju koju merim preko Home Assistanta, od početka godine. Ovako kako izgleda kad uporedim sve merače koliko troše u nižoj ili višoj tarifi:

(Da bi bila 100% tačna informacija, ostaje mi da postavim još nekoliko merača u garaži i na video nadzoru.)
Pošto imam potrošnju po satu, našao sam solarne dobitke po m2, po satu i mesecu za moju lokaciju.

I to sam upario sa ovim podacima iz HA i dobio sam koliko bi koji uređaj trošio direktno od solarnih panela.
Ovo je opcija za 20m2 solarnih panela:

Ono što se crveni oko ponoći je bojler. Sada je podešen da radi noću u jeftinoj tarifi, ali ako budu došli solarni paneli, onda će biti premešten da radi od 9-15h.
Ne znam da li grešim negde u logici. Ovo je prva iteracija. Ovako izgleda upit u SQL za podatke senzora toplotne pumpe:

(Da bi bila 100% tačna informacija, ostaje mi da postavim još nekoliko merača u garaži i na video nadzoru.)
Pošto imam potrošnju po satu, našao sam solarne dobitke po m2, po satu i mesecu za moju lokaciju.

I to sam upario sa ovim podacima iz HA i dobio sam koliko bi koji uređaj trošio direktno od solarnih panela.
Ovo je opcija za 20m2 solarnih panela:

Ono što se crveni oko ponoći je bojler. Sada je podešen da radi noću u jeftinoj tarifi, ali ako budu došli solarni paneli, onda će biti premešten da radi od 9-15h.
Ne znam da li grešim negde u logici. Ovo je prva iteracija. Ovako izgleda upit u SQL za podatke senzora toplotne pumpe:
SQL:
SELECT
datetime(s.start_ts, 'unixepoch', 'localtime') AS vreme,
s.sum - LAG(s.sum) OVER (ORDER BY s.start_ts) AS potrosnja_kWh
FROM statistics s
JOIN statistics_meta m ON s.metadata_id = m.id
WHERE m.statistic_id = 'sensor.osigurac_toplotna_pumpa_energy'
ORDER BY s.start_ts DESC