Sorry,to mi je promaklo,kad hoću da pametujem a ne pročitam lepo sve 😀zanima me da li postoji neko integrisano rešenje gde je napajanje i kontroler u jednom?
Na koji konkretno misliš,to mi je promaklo?Ali da ima kod nas u Ikei.Do 30w imas Ikea Zigbee napajanje i kontroler u jednom
Tako je.Koliko vidim, ovaj kontroler traži jednosmerni napon, što znači moram da imam ispravljač pre ovoga?
@offline71 video sam to kad si pisao, tada ga i dodao u korpu, ali kao što rekoh, zanima me da li postoji neko integrisano rešenje gde je napajanje i kontroler u jednom? Koliko vidim, ovaj kontroler traži jednosmerni napon, što znači moram da imam ispravljač pre ovoga?
EDIT: vidim i da ne radi za ZHA (kod mene trenutno samo njega imam), već da treba i Z2M. Da li to znači da mi treba još jedan zigbee koordinator? Ili je moguće sa jednim koordinatorom koristiti i ZHA i Z2M?
Skupo je za samo 30W, jeste dobro što je sve u jednom, ali za upola para ima na AE znatno veće snage. @offline71 ovaj kontroler sa slike radi i dimovanje? Rgbcct?Evo ga, ja ga koristim za kuhinju, orman, led traku od 24v…Moze i bez Huba, uz Ikein Rodret na primer…
![]()
TRÅDFRI napajanje za bežično upravljanje, pametno siva, 30 W - IKEA
TRÅDFRI napajanje za bežično upravljanje, pametno siva, 30 W Sad svi mogu bez po muke koristiti pametnu rasvetu. Napajanje za bežično upravljanje omogućava ti da povežeš IKEA integrisanu rasvetu - uključi svetlo, isključi ga ili priguši u skladu s atmosferom.www.ikea.com
Pogledajte prilog 486421
Znas kako treba da izgleda i sta treba da radi, ali ne mozes da nadjes proizvod? Ili pitas za proizvodjaca?Sta bi mi preporucili za Zigbee prekidace za svetla, eventualno Zigbee uticnice.
Dizajn ovakav treba da bude:
Sta bi mi preporucili za Zigbee prekidace za svetla, eventualno Zigbee uticnice.
Dizajn ovakav treba da bude:
Odlično hvala obojici za info.Jesu, radi sve odlicno na sonoff.
Nesto zeznuse oko poslednjeg update-a z2m, svi uredjaji rade ali su offline, ali koliko sam procitao nije samo vizuelne prirode, bolje sacekati sledeci update.
U kuhinji hocemo da promenimo uticnice da bi se slagale sa prekidacima (crni stakleni). A sa druge strane dobro bi mi dosao jeda zigbee extender u tom delu. Pa sam dosao na ideju da postojece uticnice zamenim sa nekim koje su zigbee.Ne mogu da ti preporučim iz ličnog iskustva ali uzimao sam neke zigbee stvarčice od marke MOES sa Aliexpressa i nisam imao problema. Vidim da imaju takve koje ti tražiš:
![]()
MOES Tuya ZigBee Light Switch Touch Glass Panel Fireproof Neutral Wire Required Remote Control Work With Alexa Google Home - AliExpress 44
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comvi.aliexpress.com
Što se tiče utičnica, da li tražiš prenosne ili da budu umesto obične utičnice? Prenosne imaš IKEA i to opcija da ti meri potrošnju i da ne meri potrošnju struje.
![]()
TRETAKT utikač, pametno - IKEA
TRETAKT utikač, pametno Ovaj utikač omogućava da povežeš svaku lampu, aparat za kafu ili drugi aparat za domaćinstvo i kontrolišeš ih iz daljine, pomoću daljinskog upravljača, senzora pokreta ili pametne baze. Jednostavno i pametno!www.ikea.com
A imaš raznih i na Aliexpress.![]()
INSPELNING utikač, pametno/nadgledanje energije - IKEA
INSPELNING utikač, pametno/nadgledanje energije Kontroliši daljinski svaki aparat za domaćinstvo ovim pametnim utikačem. Nadgledanje energije koje pruža utikač omogućava da pratiš potrošnju energije i prilagodiš svakodnevne rutine tako da uštediš energiju i smanjiš račun za električnu struju.www.ikea.com
Ako tražiš da bude fiksna, na mestu utičnice imaš ovako nešto: https://www.obloliving.com/pametna-sklopka/
Ili, ako kao ja, imaš izvedenu posebnu liniju od table do samog utikača, onda možeš da koristiš i ovako nešto:
![]()
TUYA ZigBee Smart Circuit Breaker Smart Switch 1P 63A DIN Rail for Smart Home Wireless Remote Control Switch by APP TONGOU - AliExpress 13
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comvi.aliexpress.com
Ovo poslednje je moj izbor i imam ih oko 30-tak.
Pogledaj proizvođača BSEED na Aliju.U kuhinji hocemo da promenimo uticnice da bi se slagale sa prekidacima (crni stakleni). A sa druge strane dobro bi mi dosao jeda zigbee extender u tom delu. Pa sam dosao na ideju da postojece uticnice zamenim sa nekim koje su zigbee.
Ili ukratko treba mi ugradna uticnica.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari