Ne stigoh ranije da proverim. Malopre sam spojio sijalično grlo na shelly i proverio glimericom. Glimerica tinja, dakle ima struje na "O" tj. izlazu, ali LED sijalica ne sija kad se zavrne.Prosleđuje li struju dalje ka potrošaču?
Generalno se resetuju na default sa 5 uzastopnih on/off ciklusa. Trebalo bi da se čuje nekoliko puta relej ako je uspešno resetovan.
Koji Shelly je u pitanju ? Ne mogu da nadjem tvoj prethodni post.Ne stigoh ranije da proverim. Malopre sam spojio sijalično grlo na shelly i proverio glimericom. Glimerica tinja, dakle ima struje na "O" tj. izlazu, ali LED sijalica ne sija kad se zavrne.
Probao sam reset prvo držanjem dugmeta 10+ sekundi, a posle spajajući i sklanjajući žicu direkt iz SW na L1, jer videh da tako simuliraju prekidač za tih 5 on/off ciklusa, međutim nijednom se nije čulo bilo šta, niti je zasvetlela ona dioda u shellyju.
Ne znam mogu li još nešto da probam? Da je crkao komplet, da li uopšte davao struju na output?
Ako nije bitno da bude pametan, već samo da namestiš vreme, imaš ovu varijantuMožda sam promašio temu jer ste vi u naprednim uređajima, ja bih ove zime probao da napravim da stari nonsmart bojler palim nekako pametno oko 5h ujutru do 7 i 30, toliko mu treba da se zagreje pa me zanima kakva aparatura bi mi bila potrebna i ako neko može da me uputi linkom kako da to napravim sa potpuno običnim bojlerom i prekidačem za isti
hvala
To je u staroj gradnji valjda, sve sto je iole novije treba da ima nulu u prekidacima.@bgkiza70
U našim stanovima po standardu nema nultog provodnika u prekidačima, ali u spuštenom plafonu nećeš imati problem oko toga.
Ako stavljas pametne prekidače najbolje električar da ti pregleda dozne i vidi da li moze da se spusti nula, negde može a negde je nemoguće.
Naravno da neću ja da ugrđujem to će majstor hteo sam da proverim da li mogu da pazarim neke prekidače a da će to da radi.Ja mislim da je krajnje neodgovorno i opasno ljudima koji, uz duzno postovanje, ne znaju sta je nula preporucivati kako da ugrade jeftinu automatsku sklopku na veliki potrosac koja ce se aktivirati dok nema nikoga u kuci...Jedan nedovoljno stegnut sraf moze biti uzrok pozara!
Evo primer iz prve ruke, novogradnja u centru BG-a, natprosecan nivo kvaliteta, ali ne i vrhunski, nema nula u prekidacima.
Ja ne znam za to.To je u staroj gradnji valjda, sve sto je iole novije treba da ima nulu u prekidacima.
Obicno ne spustaju nulu do prekidaca ukoliko to eksplicitno ne trazis, kroz ovaj trozilni kabl, spusti fazu do prekidaca (braon zica) i vrati fazu krzo plavu i zutu zicu (ako hoces da luster palis na 2 prekidaca npr).@bakara
Fotkao sam u fazi izgradnje zice gde trebaju da budu prekidaci pa me intresuje da li je jedna od njih nula. Da napomenem da u spustenom plafonu zelim da imam dimmer sijalice tako da mogu da ih dimujem preko fizickog prekidaca, sto znaci da bi one bile "glupe"
moze da bude i samo lebdeci kabl, da nije povezan u razvodnoj kutiji npr. Ne mora da znaci da je nula@peca89
Ja sam postavio fotku gde treba da dođe prekidač. Predpostavljam da kad se skine prekidač ako na plavoj žici nema napona da je onda to nula ili grešim?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari