Nabavih Ikea GW ,vidim da ima mesac boja,ne samo onih 20 boja,mada ni mesac ne daje nesto puno vise boja,ali ima ipak nesto vise od 20.U scenariju kada imaš gateway, prosto dodaš u istu logičku grupu i drugi kontrolni uređaj (senzor > sijalice < daljinac)
U scenariju kada nemaš gateway, upariš senzor pokreta sa daljincem koji kontroliše sijalice (senzor > daljinac > sijalice)
Daikin ima lokalnu integraciju sa HA (nije potreban cloud, radi bez Interneta).Da li je neko kacio neku klimu na home assistant, ili zna da neki kodel na domacem trzistu ima podrsku za ovako nesto?
Nasao sam da midea ima neki wifi usb modul, ali nigde nisam precizan info da li taj model radi sa haas-om…
Hvala unapred za svaki info![]()
Ja imam mideu mission sa wifi modulom a imam i tuya smart senzor koji takodje moze da upravlja cime god hoces i oba radi sa google / alexa assistentom.Da li je neko kacio neku klimu na home assistant, ili zna da neki kodel na domacem trzistu ima podrsku za ovako nesto?
Nasao sam da midea ima neki wifi usb modul, ali nigde nisam precizan info da li taj model radi sa haas-om…
Hvala unapred za svaki info![]()
sensor:
- platform: scrape
resource: http://www.amskv.sepa.gov.rs/stanicepodaci.php
select: "tbody tr:nth-child(42) td:nth-child(8)"
Koji ruter imaš pa da može da izdrži mnoštvo wifi uređaja? Ja imam 15-ak uređaja pa su telefoni, tableti i kompjuteri počeli da ispadaju sa mreže (imam neki skrnavi TP link od Oriona, dobro je i izdržao toliko).Zigbee hub je bridge između Zigbee uređaja i clouda. Po meni je to još jedna (nepotrebna) karika u lancu. Zato ja koristim isključivo wifi uređaje.
Šta sve možeš da zakačiš na Hue? Mogu li kinezi sa alija? Mogu li i wifi sijalice i senzori koji nisu zigbee?Da,ja
Doduse 4 sijalice i senzor pokreta.