nightshadow
Čuven
- Učlanjen(a)
- 08.11.2014
- Poena
- 645
I beg to differPreskočio bih direktnu kontrolu dumb rešenja pošto tu nemam dvosmernu komunikaciju. Tj sistem ne zna da li je pergola otvorena ili zatvorena i u kom procentu.
I beg to differPreskočio bih direktnu kontrolu dumb rešenja pošto tu nemam dvosmernu komunikaciju. Tj sistem ne zna da li je pergola otvorena ili zatvorena i u kom procentu.
Ukoliko ti motor pergole ima sopstvene limit prekidace, resenje sa Sonoff-om meri potrosnju struje nakon ukljucivanja releja tako da zna da li se motor pomera ili ne. Tj zasigurno zna kad je motor dostigao krajnju poziciju. Od tog trenutka prati koliko se vremena na koju stranu vrteo motor i ima, iz mog iskustva, vrlo preciznu procenu pozicije. ESPHome cak dozvoljava i unos razlicitog vremena po smeru u slucaju da je slab motor, pa sporije podize roletnu.Preskočio bih direktnu kontrolu dumb rešenja pošto tu nemam dvosmernu komunikaciju. Tj sistem ne zna da li je pergola otvorena ili zatvorena i u kom procentu.
Moze link?Stigao eWelink Tuya 20A prekidač za bojler sa Alje, montirao i super je stvar. Ne znam zašto sam se do sada zlopatio sa mehaničkim 🤮
Ovo je mozda jos bolje ko koristi tuya apkHvala. Nisam imao prilike ovo da vidim.
Ja imam sonoff th origin 20A sa senzorom za temperaturu, koji sam planirao da stavim u bojler umesto radnog termostata, kako bih kontrolisao i temperaturu vode, ali za sad samo sluzi kao prekidac i za merenje ambijentalne temperature u kupatilu.
To jeste, mada ja ga prvenstvo koristim da ukljuci bojler kad je jeftina i isključi kad je skupa tarifa.Jedino sto onda gubis kontrolu preko prekidaca..
Sad sam probao. U pravu si.Ja nemam taj problem, koji hub koristis? Nece da se vrate uopste, ni posle sat-dva?
Iz iste mreže, ali bez uspeha, mogao sam samo ručno fizički da uklj/isklj. Posle dvosatne gimnastike, uspeo da povežem pomoću kompatibiliti moda, ali čim kliknem na "done", pređe u offline. Posle toga po 30. put probao blututh mod uparivanja i tada je uspelo. Glupost živa ako posle svakog nestanka struje/neta budem morao sve ispočetka, a gde su još pametne utičnice koje sam naručio 🤮Da li si probao da mu pristupiše iz iste WiFi mreže ili samo preko interneta?
. Doduše, veš mašina se po prirodi uređaja stalno isključuje iz struje...
Pa može šrafcigerom, otvoriš i pročitašSa Alija prekidač generički, teško da može da se dođe do tih podataka.
Osim ovoga: CK-BL602-4SW-HS
Pa ne, nego imam prekidač za utičnicu u kupatilu u stanu "fabrički". Nema svugde, ali mislim da je dovoljno često da bi se moglo smatrati standardnom upotrebom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari