OK,srecno svima u novoj,red je da se javim,bila je frka oko nove a kako sam muzicar onda vam je sve jasno a i cekao sam kumovu mashinu da bi probao grafu...
Elem,izdogadjalo se svasta i mislim da ce samo @nikolas dati "zavrsnu"jer mi nista vise nije jasno a ja cu probati da skratim mada je to tesko...
Evo sta sam uradio...prvo sam otisao u doticnu firmu i kupio napajanje corsair 450w po preporukama sa ovog foruma i instalirao novi Win xpsp2...fino ja to ukljucim i niti 3d05 ni 06 nisam uspeo da izvedem jer u pola testova imam zamrzavanje i to svaki put a probao sam jedno 10-puta...ZNACI jos gore nego sa mojim starim kina(mada pise LC-b) napajanjem...usput mi se hoce desiti da dobijem simetricne tackice preko celog ekrana I TO PRI BOOT-u i biosu a i bela slova dos-a se pretvore kao u $$$ i zmirkaju(ne sva nego polovina slova)...onda recimo udje u win i to nestane...interesantno da ne pomogne ni restart dugme vec samo kompletan power off...to traje najduze 30-ak sekundi...cak sam i u PES 2008 imao zamrzavanja...desilo mi se to i sa starim i novim napajanjem(sa starim pes nije nikada zamrzao)...sada pitam ja da li to ima veze sa grafickom jer mozda i nema,mozda je nesto drugo u pitanju...
Onda lepo odem kod kuma...x2-5000+,asus m2n-e sli,2GB gail@800,LC POWER 420W,asus tft monitor 14x9 sve na default...
U PRVOM paljenju kompa,na 4-5 sekundi pri boot-u dobijem takodje te tackice i ostalo i onda sve dobro cim je usao u win...
Odradim bez problema mark05 na 10x7 i dobijem 14150 poena...
Zatim bez problema i 06 ali namerno na 14x9 i dobijem 9800 poena...
Kako ste napisali to bi trebalo da bude OK i vazi,gusi me CPU...
Posto je tema "da li je ispravna graficka" sta cemo sada osim sto sigurno idem kod @nikolasa?
Jer ove tackice jesu graficka ili ne?Da ih nisam video kod kuma (doduse na par sec) rekao bih da nemaju veze sa grafom...ne znam...
Po dolasku kuci,vrlo bitna stvar a vi procenite a ima veze sa napajanjem...iako sam sa grafickom dobio onaj reduktor za
molex,kada sam video da napajanje ima jedan takav izlaz NISAM koristio reduktor(onaj sto ima 6 rupa) nego sam iz napajanja direktno u graficku...E posto kod sam kod kuma koristio taj reduktor resio sam da ga stavim i kod mene pa
sam logicno promenuo granu napajanja odnosno sam grafickoj dao napajanje sa starih molexa(valjda se tako zove)...
Ukljucim komp i potpuno normalno vise puta odradim i 05 i 06 (11250 i 7800 poena) a i celo vece sam igrao pes08 bez problema...
Iskreno se nadam mada sumnjam da ta grana koja ima samo taj prikljucak sa 6 rupa recimo nije za graficku i da nema potrebnu jacinu struje pa sam zato imao zamrzavanja...nista vise ne znam,zbunjen sam skroz...sada sam iz ocaja i flashovao bios maticne mada ne verujem da to ima neke veze jer sam ionako imao f12 a sada f13...da napomenem samo da su se tackice desile i malo pre dok sam pisao ovo iako je sada na molex-u tako da stvarno ne znam da li to ima veze sa grafickom...
Eto ne znam vise nista,jos jedino da izvadim pare sutra i da kupim neki jaci x2 zbog probe ali to nema sanse jer ce me zena i ovako ubiti a ubedjen sam da mi novo napajnje nije ni trebalo mada nece da se baci...
Samo jos da dodam da mi komp downloaduje 24/7 a pred jutro kada legnem obavezno jos pustim neki film...od kada sam zamenio graficku komp je kada ustanem popodne ugasen iz nekog razloga...hocu da kazem da mi je i to "reper" da nesto
gadno ne valja a desava se od promene graficke...doduse videcu sutra jer sada radi na molex ako to uopste ima veze...
Ne znam ljudi,kao resili smo poene 3dmarka a za ostalo pomagajte ako znate,hvala unapred,ja ne znam sta vise da probam,mada cu sutra da gurnem grafu kod drugog kuma u x2 4400+ isto asus m2n sli i codegen 480w...odoh da pisem PP @nikolasu...pozdrav