Šta je novo?

Palit 8800GT Sonic...

dzabe panicis , ako zamenis procesor za neki intel 2xxx ili 4xxx i ne podignes ih bar na 3Ghz nego odradis markove na def, za procesor, imaces malo boji score ako ne i isti.

Ali ako planiras da stavis novi proc 3Ghz+ za svaki dan imaces bolji score generalno....

Sada sam probao FSX i nista se nije promenilo u odnosu na 8600GT,znaci,FPS je isti...

Ja samo mogu da te savetujem sledeće: UVEK kad promeniš neki hardver u računaru, makar to bila i RAM memorija, VEOMA JE POŽELJNO instalirati svež Windows. Ja sam imao 8800GTS 320 i kada sam kupio 8800GT prva stvar koju sam uradio je reinstalacija windows-a. Zašto? Uklone se svi repovi drajvera, registry-ja i ostalih gluposti i sve radi kako treba...

Ja samo mogu da te savetujem sledeće: UVEK kad promeniš neki hardver u računaru, makar to bila i RAM memorija, VEOMA JE POŽELJNO instalirati svež Windows. Ja sam imao 8800GTS 320 i kada sam kupio 8800GT prva stvar koju sam uradio je reinstalacija windows-a. Zašto? Uklone se svi repovi drajvera, registry-ja i ostalih gluposti i sve radi kako treba...

E ovo je već loš predlog, naročito onaj sa RAM-om.Ja windows reinstaliram samo ako menjam kompletnu konfiguraciju, ali u svakom slučaju samo kada se izmene bitne stavke (recimo matična ploča, a i ona samo ako se čipset drastično razlikuje).Zamisli situaciju da dodaš još giga ram-a i reinstaliraš windows zbog toga.Taman posla.
Da imaš legalan win i da moraš da ga aktiviraš svaki put i da se cimaš sa microsoftom posle nekoliko aktivacija, ne verujem da bi tako često reinstalirao sistem.

Tako je. Ne vidim razlog sto bi instalirao novi XP zbog dodavanja rama ili zamjene graficke (i jos istog prozivodjaca, nVidia u ovom slucaju).
Tih 8000 je ok skor za njegovu konfu. Sve je ispravno, sve mu radi kako treba.

Proc je usko grlo jer 3dm skor zavisi i od proca.Ja imam konf iz potpisa,probao sam i 880gts i 3850 na njoj.3dm kaze da je promena u skoru maltene smesna........medjutim nesto mi polete ovaj crysis.Bez brige sve je OK.Ja bih se brinuo samo za napajanje,gde ces bre kineza na to.Kupi sebi napajanje malo bolje i uzivaj u svemu,radice ti grafa lepo za sve igre.Pusti 3dm , to je samo sinteticki test koji ne zavisi samo od grafe nego od jos dosta stvari(mobo chipset i proc).i nemoj da te nervira sto se necuje,meni masina radi kao mlazni avion pa nocu ventove spustim na 30% (24/7 DL).

Poslednja izmena:
Ma probaj ti nju na nekoj jacoj masini , naci ces dobrovoljaca sigurno, pa ces se definitivno uveriti o njenim performansama !
Reci cu ti jos i ovo , na mojoj konfi 8600 gt glh sam imao 11000 score u 3d marku 2005 na def a prijatelj sa istom grafickom i athlonom na 1,8mhz imao oko 7000 pa ti vidi !!

Pozdrav

Sada sam probao FSX i nista se nije promenilo u odnosu na 8600GT,znaci,FPS je isti...

FPS u FSX-u zavisi ISKLJUČIVO od snage procesora (ako izuzmeno quad-core koji ne donose nikakvo ubrzanje u odnosu na dual-core). Možeš da staviš najbržu karticu na svetu i da smanjiš ili povećaš rezoluciju i FPS će ostati isti. Inače, ja OC-ujem procesor na 3.8 GHz samo tokom igranja FSX-a :), za ostale igre dovoljan je i default.

E ovo je već loš predlog, naročito onaj sa RAM-om.Ja windows reinstaliram samo ako menjam kompletnu konfiguraciju, ali u svakom slučaju samo kada se izmene bitne stavke (recimo matična ploča, a i ona samo ako se čipset drastično razlikuje).Zamisli situaciju da dodaš još giga ram-a i reinstaliraš windows zbog toga.Taman posla.

Napisao sam da je POŽELJNO, ne i OBAVEZNO. Svako kome su računari posao ili najveći hobi i ne koristi računar samo da se igra, gleda filmove i vršlja internetom će ti reći isto. Ni ja nisam verovao dok nisam probao, a sa kompjuterima se bavim od 1997 i mog prvog Cyrix-a (ne znam koliko imaš godina i da li se sećaš toga?). Ne znam da li ti je poznato da na nekim novijim pločama i grafičkim kartama možeš da update-uješ BIOS direktno iz Windows-a. Windows "pamti" postavke hardvera i BIOS-a i svaki put kad zameniš nešto, stare postavke se ne brišu automatski, već se "premeštaju". U principu, to ne pravi problem, ali može da izazove konflikte u ponekim situacijama i zato je POŽELJNO reinstalirati Windows da ne bi došlo do toga. Ako, recimo, umesto ATI 3850 staviš 8800 GT, deinstaliraš ATI Catalyst-e i staviš nVidia detonatore, misliš da će sve raditi kako treba?? Znaš li koliko će puta Windows "povući" dll-ove i druge gluposti koje ostaju za prethodnim drajverima u nekim situacijama?

Da imaš legalan win i da moraš da ga aktiviraš svaki put i da se cimaš sa microsoftom posle nekoliko aktivacija, ne verujem da bi tako često reinstalirao sistem.

To je jedan od najvećih razloga zašto se koristi nelegalan Windows u svetu, ne i kod nas.

Poslednja izmena:
E ljudi hvala svima na odgovorima...

Evo ovako,kad te krene onda te krene tako da se ovo pretvara u nocnu moru...

Kada sam ustao vidim da ne radi komp koji downloaduje dan-noc i pise da nema OS...sada sam nagrabusio jer je u pitanju raid0 pa cu potraziti pomoc u drugom delu foruma i proci ce vreme dok ne intaliram sve ponovo ako bude moralo....

Bilo kako bilo,idem sada da uzmem napajanje,a evo sta planiram po vasim savetima...
Kazem,samo mi je bitno da li da vratim graficku ili je do mene...

Jedini ljudski komp pri ruci mi je kumov,x2-5000+,asus m2n-e sli,2gb gail sa hladnjacima,kompletno kuciste lc power 420w...napisite mi sta bi bilo realno da ocekujem u 3dmark 05,06...hvala,javim sutra sta sam uradio...

Jedini ljudski komp pri ruci mi je kumov,x2-5000+,asus m2n-e sli,2gb gail sa hladnjacima,kompletno kuciste lc power 420w...napisite mi sta bi bilo realno da ocekujem u 3dmark 05,06...hvala,javim sutra sta sam uradio...

Pa ako mu je procesor na default-u tj 2.6ghz trebalo bi da ocekujes jedno ~13500 u 3mark05 i ~9500 u 3dmark06

dzabe panicis , ako zamenis procesor za neki intel 2xxx ili 4xxx i ne podignes ih bar na 3Ghz nego odradis markove na def, za procesor, imaces malo boji score ako ne i isti.

Ali ako planiras da stavis novi proc 3Ghz+ za svaki dan imaces bolji score generalno....

E6400 2.13 GHz, na default clocku i Palit Sonic (njegov default) = 9400 u 3D marku 06.

Pa ako mu je procesor na default-u tj 2.6ghz trebalo bi da ocekujes jedno ~13500 u 3mark05 i ~9500 u 3dmark06

To je otprilike to.

@yugo
Evo Ja sam ti idealan za poredjenje. Konfiguracija iz potpisa:

x2 4000+ 2.1 GHz default, palit sonic 650/1900/1625 default

3dmark06=7785

cpu @2835MHz, palit sonic @700/2000/1750

3dmark06=10343

Sa tvojom karticom je sve u redu. Gde nadje da je testiras u FSX-u?

Pogledaj kako meni radi crysis u 1680x1050 sve na high

Ja sam prezadovoljan. Znaci mani se 3dmark-a ako u igricama radi kako treba (naravno u onima koje ne zavise iskljucivo od snage procesora, jer te tu procesor debelo koci)

Probaj neki test koji ne zavisi od procesora... npr.. ovaj moj FractalBench...
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=147804

pa uporedi rezultat sa...
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1285978&postcount=18
(jeste da covek ima 8800GTS320..)

Mogu i ostali da okace rez, pa uporedi. Ja mislim da te procesor debelo koci.

He,he,he...@yooyo,po tome sam mrvicu iza GTX-a...1- 88
2-125
3-127
4-450
5-106

Sve na ful screen 10x7 xpsp2 drajver 169.13

@Delboy...pa zbog FSX sam i uzeo 8800GT,da bar malo poboljsam a nisam dobio nista...a dobro,tvoji rezultati su me malo smirili,samo da je kartica ispravna to mi je a ostalo cemo lako...

Znam da je taj vas crysis po kome se vi merite decija igrica za FSX ali nisam mislio da je bas tako...meni treba samo FSX i PES(koji radi sjajno) ali sada cu da da nabavim i taj crysis...

edit: Svakako sam vec kontaktirao i majstor @nikolasa pa ce kartica posle nove godine na specijalizaciju kod njega i onda cemo biti sigurni...he he...

Poslednja izmena:
@Delboy...pa zbog FSX sam i uzeo 8800GT,da bar malo poboljsam a nisam dobio nista...a dobro,tvoji rezultati su me malo smirili,samo da je kartica ispravna to mi je a ostalo cemo lako...

Znam da je taj vas crysis po kome se vi merite decija igrica za FSX ali nisam mislio da je bas tako...meni treba samo FSX i PES(koji radi sjajno) ali sada cu da da nabavim i taj crysis...

Ako primarno igraš FSX, šteta što pre kupovine nisi malo pretražio po internetu, jer bi video da je za FSX snaga video kartice praktično nebitna, tako da bi pare date na 8800GT mogao uložiti u što jači Core2Duo procesor (recimo E6850). Tako bi mogao da teraš FSX na maksimalnim podešavanjima čak i kada letiš sa najvećih aerodroma, ovako mislim da zbog slabog procesora ni Crysis nećeš videti u pravom svetlu.

@yugo:
Vidis i sam da kratica radi kako treba. Proc te gusi. Menjaj ga sto pre.
btw.. 8800GT i jeste malo iza GTX-a,.

Poslednja izmena:
OK,srecno svima u novoj,red je da se javim,bila je frka oko nove a kako sam muzicar onda vam je sve jasno a i cekao sam kumovu mashinu da bi probao grafu...

Elem,izdogadjalo se svasta i mislim da ce samo @nikolas dati "zavrsnu"jer mi nista vise nije jasno a ja cu probati da skratim mada je to tesko...

Evo sta sam uradio...prvo sam otisao u doticnu firmu i kupio napajanje corsair 450w po preporukama sa ovog foruma i instalirao novi Win xpsp2...fino ja to ukljucim i niti 3d05 ni 06 nisam uspeo da izvedem jer u pola testova imam zamrzavanje i to svaki put a probao sam jedno 10-puta...ZNACI jos gore nego sa mojim starim kina(mada pise LC-b) napajanjem...usput mi se hoce desiti da dobijem simetricne tackice preko celog ekrana I TO PRI BOOT-u i biosu a i bela slova dos-a se pretvore kao u $$$ i zmirkaju(ne sva nego polovina slova)...onda recimo udje u win i to nestane...interesantno da ne pomogne ni restart dugme vec samo kompletan power off...to traje najduze 30-ak sekundi...cak sam i u PES 2008 imao zamrzavanja...desilo mi se to i sa starim i novim napajanjem(sa starim pes nije nikada zamrzao)...sada pitam ja da li to ima veze sa grafickom jer mozda i nema,mozda je nesto drugo u pitanju...

Onda lepo odem kod kuma...x2-5000+,asus m2n-e sli,2GB gail@800,LC POWER 420W,asus tft monitor 14x9 sve na default...
U PRVOM paljenju kompa,na 4-5 sekundi pri boot-u dobijem takodje te tackice i ostalo i onda sve dobro cim je usao u win...

Odradim bez problema mark05 na 10x7 i dobijem 14150 poena...
Zatim bez problema i 06 ali namerno na 14x9 i dobijem 9800 poena...
Kako ste napisali to bi trebalo da bude OK i vazi,gusi me CPU...

Posto je tema "da li je ispravna graficka" sta cemo sada osim sto sigurno idem kod @nikolasa?

Jer ove tackice jesu graficka ili ne?Da ih nisam video kod kuma (doduse na par sec) rekao bih da nemaju veze sa grafom...ne znam...

Po dolasku kuci,vrlo bitna stvar a vi procenite a ima veze sa napajanjem...iako sam sa grafickom dobio onaj reduktor za
molex,kada sam video da napajanje ima jedan takav izlaz NISAM koristio reduktor(onaj sto ima 6 rupa) nego sam iz napajanja direktno u graficku...E posto kod sam kod kuma koristio taj reduktor resio sam da ga stavim i kod mene pa
sam logicno promenuo granu napajanja odnosno sam grafickoj dao napajanje sa starih molexa(valjda se tako zove)...
Ukljucim komp i potpuno normalno vise puta odradim i 05 i 06 (11250 i 7800 poena) a i celo vece sam igrao pes08 bez problema...
Iskreno se nadam mada sumnjam da ta grana koja ima samo taj prikljucak sa 6 rupa recimo nije za graficku i da nema potrebnu jacinu struje pa sam zato imao zamrzavanja...nista vise ne znam,zbunjen sam skroz...sada sam iz ocaja i flashovao bios maticne mada ne verujem da to ima neke veze jer sam ionako imao f12 a sada f13...da napomenem samo da su se tackice desile i malo pre dok sam pisao ovo iako je sada na molex-u tako da stvarno ne znam da li to ima veze sa grafickom...

Eto ne znam vise nista,jos jedino da izvadim pare sutra i da kupim neki jaci x2 zbog probe ali to nema sanse jer ce me zena i ovako ubiti a ubedjen sam da mi novo napajnje nije ni trebalo mada nece da se baci...

Samo jos da dodam da mi komp downloaduje 24/7 a pred jutro kada legnem obavezno jos pustim neki film...od kada sam zamenio graficku komp je kada ustanem popodne ugasen iz nekog razloga...hocu da kazem da mi je i to "reper" da nesto
gadno ne valja a desava se od promene graficke...doduse videcu sutra jer sada radi na molex ako to uopste ima veze...

Ne znam ljudi,kao resili smo poene 3dmarka a za ostalo pomagajte ako znate,hvala unapred,ja ne znam sta vise da probam,mada cu sutra da gurnem grafu kod drugog kuma u x2 4400+ isto asus m2n sli i codegen 480w...odoh da pisem PP @nikolasu...pozdrav

kazes pojavljuju ti se tackice i anomalije na monitoru... to su najvjerovatnije artifekti,a to znaci da je moguce da je grafa ostecena... nisi je klokovao jel tako? skini atitool pa imas u njemu scan for artifacts.. pusti malo nek radi i vidi hoce li izbacivati artifekte i tako neklokovana...
sto se tice napajanja ja imam isto corsair vx450w i bez problema mi gura masinu iz potpisa.

Ne,nisam je OC ne volim to i ne treba mi...da,dobra ideja,ako postoji jos neki program za proveru,napisite...

Ne,nisam je OC ne volim to i ne treba mi...da,dobra ideja,ako postoji jos neki program za proveru,napisite...

To ti je najbolji, skini njega i izvrti sken za artifekte kada nije klokovana, ako ti izbacuje i tada, onda ti definitivno nesto nije u redu sa graficke! A sto se tice ostalog, dok sam citao mislio sam da je problem u napajanju, ali posto imas Corsair 450W, u napajanju sigurno nije problem, to je vise nego dovoljno!

Da,skinuo sam,e sad cim pustim scan pojavljuju se zute tackice cak i taj ekran sa tim sundzerom zna da pozuti a u dnu pise i dalje no error...jer to treba tako?
Vidim i da pise da ce da se cuje bip koji se ipak ne cuje?

Ne treba tako, cim ti se pojavljuju tackice, to definitivno ne trab tako.

Definitivno tu nesto ne valja. Ajde napravi screenshot testa sa tim zutim tackicama pa okaci ovde.

Da, bas ajde okaci slike pa da vidim, stvarno nemam predstave; artifekata kao sto kazes nema, ali ti pozuti ekran... Sigurno je nesto crklo na njoj!:trust:

Pa to ljudi,ma puca od zutih tackica a i ceo taj prozor zna da pozuti samo sam ispao glup i cekao bip a utisan mi zvuk...sada se jasno cuje i zvuk...sada cu da probam da okacim samo sam zaboravio kako se to radi...podseticu se

Evo...

Ove tri slike se uglavnom smenjuju...

posle25min.jpg

posle5min.jpg

posle6min.jpg

Neispravna? Ne mogu da verujem da mi za aitool niste rekli pre 10 dana a i boze kakvo glupo ime za program,sto bi ga skidao kada nemam ati...

Poenta je da grafa nije kupljena u radnji i sada mogu da odem kod coveka i pokazem mu da je neispravna...zato sam i postavio ovu temu jer nisam siguran da li je neispravna,pa ceo dan igram PES08 bez problema a zadnjih 4 sata sam uz download na tv out gledao filmove bez ikakvih problema...kako da odem i da kazem "znas,mislim da grafa ne radi najbolje"...

Napisite da li je 100% do grafe i jos jednom hvala svima,lakse mi je...

Ako su ovo clock-ovi fabricki tj. ako nije overclockovana i imas ove artifekte onda grafika nije u redu, ne bi trebalo ovako da izgleda na default.

Neispravna? Ne mogu da verujem da mi za aitool niste rekli pre 10 dana a i boze kakvo glupo ime za program,sto bi ga skidao kada nemam ati...

Poenta je da grafa nije kupljena u radnji i sada mogu da odem kod coveka i pokazem mu da je neispravna...zato sam i postavio ovu temu jer nisam siguran da li je neispravna,pa ceo dan igram PES08 bez problema a zadnjih 4 sata sam uz download na tv out gledao filmove bez ikakvih problema...kako da odem i da kazem "znas,mislim da grafa ne radi najbolje"...

Napisite da li je 100% do grafe i jos jednom hvala svima,lakse mi je...

Ja mislim da je graficka otisla, mada, nikada nista nije sigurno! Nego ako ti, kao sto vec kazes, znas tog lika - uzmes graficku i probvas kod njega, i na nekom drugom jos kompu; ako njima radi dobro, onda, logicno, kod tebe nesto nije u redu! A ako ne radi ni kod njih, razumje se!

Takodje, ako ti lik ne vjeruje dovedes ga kuci i pokazes mu fino kako ti izgleda AtiTool!;)

Nazad
Vrh Dno