Šta je novo?

PALIT 8800GT 512mb OC

Poslednja izmena:
imam mali problem oko overkloka svog palita.

namestim vrednosti u onom VDOtool-u na 700/2000/1700 i pokrenem 3dmark06 (basic edition) i stalno su mi rezultati isti kao i kada je sve na defaultu, negde oko 11300. ne kontam bas u cemu je problem, odnosno zasto ne daje bolje rezultate, inace proverio sam i u gpu-z i tamo stvarno stoje oni klokovi koje sam namestio u VDOtool-u, ali izgleda da 3dmark06 to bas nesto i ne zanima. ako bi mogao neko da pomogne nekim postupnim objasnjenjem bio bih mu zahvalan.

Pokreni rivu u pozadini, pokreni igru/3dmark neki, pa izadji i pogledaj da li je uopste promenuo klokove.

14 000

Evo gospodo barijera probijena...

Prilozi

• mark 06.JPG
    mark 06.JPG
    152.1 KB · Pregleda: 141
...

lep klok za cpu ;)

Ne mogu da se nakanim da uzmem taj gemin 2 ( sad je tx2) pa da ga ispoliram ,a sta mi valja dok ne uzmem neko dobro napajanje...ovo nek radi dok ne crkne ili dok komp pocne da se gasi ...jos kad bih vam rekao da je stara masina imala manje od 6000 markova na najvisim klokovima ,a da me kompletan upgrade kostao 230 eurina....:D

namestim vrednosti u onom VDOtool-u na 700/2000/1700 i pokrenem 3dmark06 (basic edition) i stalno su mi rezultati isti kao i kada je sve na defaultu, negde oko 11300. ne kontam bas u cemu je problem, odnosno zasto ne daje bolje rezultate, inace proverio sam i u gpu-z i tamo stvarno stoje oni klokovi koje sam namestio u VDOtool-u, ali izgleda da 3dmark06 to bas nesto i ne zanima. ako bi mogao neko da pomogne nekim postupnim objasnjenjem bio bih mu zahvalan.

Jer si ti uopste klokovao taj tvoj Quad 6600?

Verovatno si greskom podigao klokove za 2D, a ne za 3D.

@ikandrej
Ne bih se slozio da je Gainward bolja kupovina samo zbog CENE izmedju Palit Sonic i Gainward Golden Sample. Ja sam licno isto pobornik Gainward-a i da sam nasao tu karticu (naravno iskljucivo sam ljubitej Golden Sample varijanti) verovatno bih je uzeo ali malo vise klokove sigurno ne opravdava veca cena za GS model od 40+e.

"Golden Sample" odaaavno kod Gainward-a ne znaci ono sto je nekada znacilo... nazalost...

A uostalom, Palit je vlasnik Ganwarda... :)

Jer si ti uopste klokovao taj tvoj Quad 6600?
nisam jos stigao da se igram sa njim, ali sam sad izvalio da je u biosu stajao mnozilac x8, a ne x9 kako treba da stoji po defaultu.

3dmark06 kada je mnozilac x8 je davao oko 11300 poena, a kada sam stavio na x9 dao je oko 12200.

@CAR
ajde molim te, napisi mi samo u par koraka gde to treba da namestim (moze i screenshot)....ja odem na ono customize pod driver settings i tu izaberem system settings cekiram ono "enable driver-level hardware overclocking" ukljucim ono "link clocks" namestim klokove i kazem apply i posle toga pokrenem 3dmark, ali on i dalje daje iste rezultate. e da ovo se sve odnosi na riva tuner, posto od onog VDOtoola nema leba

Poslednja izmena:
@CAR
ajde molim te, napisi mi samo u par koraka gde to treba da namestim (moze i screenshot)....ja odem na ono customize pod driver settings i tu izaberem system settings cekiram ono "enable driver-level hardware overclocking" ukljucim ono "link clocks" namestim klokove i kazem apply i posle toga pokrenem 3dmark, ali on i dalje daje iste rezultate. e da ovo se sve odnosi na riva tuner, posto od onog VDOtoola nema leba
Uh, ne mogu postupno da ti ispisem, trenutno sam na AGP masini sa Radeon-om 9550... i bez Rive :D
(a i da jeste instalirana, nista mi ne vredi, drugaciji je raspored :))

Ostavicu ti jednu sliku iz nekog drugog thread-a, tacno porozor gde podesavas klokove (mada verujem da i sam znas gde je i sta je, to je jedino mesto gde se podizu), samo obrati paznju da ti tamo gore pise ono "performance 3D". Tu je verovatno tebi ostalo na 2D.

http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=31671

Uh, ne mogu postupno da ti ispisem, trenutno sam na AGP masini sa Radeon-om 9550... i bez Rive :D
(a i da jeste instalirana, nista mi ne vredi, drugaciji je raspored :))

Ostavicu ti jednu sliku iz nekog drugog thread-a, tacno porozor gde podesavas klokove (mada verujem da i sam znas gde je i sta je, to je jedino mesto gde se podizu), samo obrati paznju da ti tamo gore pise ono "performance 3D". Tu je verovatno tebi ostalo na 2D.

http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=31671
automtaski riva izabere to performance 3D kada cekiram ono enable driver-level hardware overclocking tako da izgleda da nije u tome problem....nesto se mislim da nisu mozda u nekom "sukobu" riva i VDOtool, sad cu da probam....hvala ti u svakom slucaju

EDIT: uninstalirao VDOtool, ali i dalje 3dmark daje 12300 poena iako su klokovi u rivi namesteni na 700/1750/2000

mislim probao sam razne varijante testiranja 3dmarka, sa ukljucucenom rivom, sa iskljucenom rivom a namestenim podesavanjima, pa isto to posle restarta masine (i ukljucenom opcijom u rivi da startuje te klokove na startupu).....stvarno ne kontam u cemu bi mogao da bude problem.

Poslednja izmena:
automtaski riva izabere to performance 3D kada cekiram ono enable driver-level hardware overclocking tako da izgleda da nije u tome problem....nesto se mislim da nisu mozda u nekom "sukobu" riva i VDOtool, sad cu da probam....hvala ti u svakom slucaju

EDIT: uninstalirao VDOtool, ali i dalje 3dmark daje 12300 poena iako su klokovi u rivi namesteni na 700/1750/2000

mislim probao sam razne varijante testiranja 3dmarka, sa ukljucucenom rivom, sa iskljucenom rivom a namestenim podesavanjima, pa isto to posle restarta masine (i ukljucenom opcijom u rivi da startuje te klokove na startupu).....stvarno ne kontam u cemu bi mogao da bude problem.

Ne kapiram, koliko bi te zadovoljilo :D.
Na koliko ti je klokovan taj q6600 ?

Instaliraj Everest 4.20, onda ces biti siguran da li ti je graficka overklokovana (u delu computer/overclock).

Poslednja izmena:
Mislim da Palit nije vlasnik Gainward-a nego da je otkupio od nVidijinog partnera TSCM (ili vec kako se zove fabrika koja proizvodi cipove za nVidiju) deo koji je Gainward imao sa njima a Gainward se premestio valjda u Nemacku i dalje postoji kao odvojena firma..
Stari dobri 7900GS Golden Sample je bio vrh od kartice. Jeste da nisam izvukao maximalne klokove ali mi je ta kartica prirasla za srce.

Nego jedno pitanje: Jel moze nesto da se ucini sa onim NiBiTor-om uz pomoc fleshovanja drugog BIOS-a na Palitu?! Negde sam procitao da mogu lepi rezultati da se postignu sa tim programcicem i da li je neko probao i da li vredi rizikovati?

Poslednja izmena:
Malo glupo ali,
Jel si isao na "Apply overclocking at Windows start up" pa onda Save i na kraju Apply ??
Tj. jel si uopste OC-ovo ? ne moze da bude isti rezultat.

Hehe shto se nerviras;) Mozda jednostavno program gdje citas tempove grijesi.

Everest očitava, bar kod mene, tačno 8 stepeni manju temperaturu za GPU nego Riva 2.06 i NVidia drajver (Control Panel). Sve ostale temperature (HDD, CPU, Chipset...) čita kako treba.

Poslednja izmena:
Malo glupo ali,
Jel si isao na "Apply overclocking at Windows start up" pa onda Save i na kraju Apply ??
Tj. jel si uopste OC-ovo ? ne moze da bude isti rezultat.
da, da probao sam sve varijanti kojih sam mogao da se setim, ali on i dalje daje iste rezultate kao pre OC

pretposavljam da ja negde gresim u nekim podesavanjima, ali nikako ne mogu da utvrdim gde? zato sam i rekao da bi najbolje bilo da mi neko objasni korak po korak sta da radim u rivi da bi to dalo rezultate.

eh da neko je pitao na koliko je cpu, znaci u ovom trenutku na kompu je sve namesteno na defaultu tako da je i cpu na 2,4GHz (a ne zelite da znate kako everest cita kako je dobijeno tih 2,4ghz, hint: mnozilac je 11.5 :d)

Poslednja izmena:
da, da probao sam sve varijanti kojih sam mogao da se setim, ali on i dalje daje iste rezultate kao pre OC

pretposavljam da ja negde gresim u nekim podesavanjima, ali nikako ne mogu da utvrdim gde? zato sam i rekao da bi najbolje bilo da mi neko objasni korak po korak sta da radim u rivi da bi to dalo rezultate.

eh da neko je pitao na koliko je cpu, znaci u ovom trenutku na kompu je sve namesteno na defaultu tako da je i cpu na 2,4GHz (a ne zelite da znate kako everest cita kako je dobijeno tih 2,4ghz, hint: mnozilac je 11.5 :d)

Ja sam pitao za takt procesora.
Znaci procesor ti je na defaultu, pa kako onda ocekujes da imas vise od 12300 poena, overklokuj ga bar na 3GHz, pa ces videti kako ce se GT razmahati ;).
A svi se u ovoj temi ubise od objasnjavanja te ovo te ono, a nisu primetili ocito :d. tj. da procesor mora malo da se overklokuje :type:.

Znaci procesor ti je na defaultu, pa kako onda ocekujes da imas vise od 12300 poena, overklokuj ga bar na 3GHz, pa ces videti kako ce se GT razmahati ;).
A svi se u ovoj temi ubise od objasnjavanja te ovo te ono, a nisu primetili ocito :d. tj. da procesor mora malo da se overklokuje :type:.
3dmark06, procesor na default taktu, graficka na default taktu daje iste rezultate kao i procesor na default taktu, a graficka na 700/1750/2000, ja razmisljam da mora da postoji neka razlika u poenima zbog oc graficke iako nije cpu overklokovan (lupam, neka bude makar 500 poena) ali te razlike nema, stalno se krecu rezultati izmedju 12200 i 12300. da li gresim u ovome ili ne?

evo jos jedan podatak, mada sumnjam da je to, instalirani su forceware driveri 169.02

Poslednja izmena:

Ako nastavis ovako da pises napasce te X2 AMD ekipa sa fantazijama kako CPU nije toliko bitan i kako je c2d svega 5-10% brzi...pazi sta pishes :D

@Shmeksi

brateee, klokuj to na 3ghz, dobro ti covek kaze. Iako neki ne veruju, u marku 2006 se dizu i SM rezultati sa takto m CPU-a ;)

PS. samo za tebe, moj rade 1900 na venicu 939, kolko god da klokujem radeta nije davao vise od ~10300 u marku 2005. Cim malo dignem cpu takt digne se i skor. Kad sam stavio ovo sto sad imam nabio sam 12000...

Poslednja izmena:
@Shmeksi

brateee, klokuj to na 3ghz, dobro ti covek kaze. Iako neki ne veruju, u marku 2006 se dizu i SM rezultati sa takto m CPU-a ;)

PS. samo za tebe, moj rade 1900 na venicu 939, kolko god da klokujem radeta nije davao vise od ~10300 u marku 2005. Cim malo dignem cpu takt digne se i skor. Kad sam stavio ovo sto sad imam nabio sam 12000...
probacu danas malo kasnije da ga klokujem na 3Ghz, ali cu se za pomoc oko toga obratiti u temu za q6600 s' obzirom da po prvi put u zivotu overklokujem nesto, a i imam neke vrlo cudne vrednosti napona za cpu (default napon treba da je valjda 1.275, a meni je 1.2875) a sa njima na defaultu nece nikako da prihvati 9x333mhz, ocigledno da mu treba veci napon, ali koliki pitanje je sad?

Mislim da Palit nije vlasnik Gainward-a nego da je otkupio od nVidijinog partnera TSCM (ili vec kako se zove fabrika koja proizvodi cipove za nVidiju) deo koji je Gainward imao sa njima a Gainward se premestio valjda u Nemacku i dalje postoji kao odvojena firma...
Nemam pojma kako tacno ide cela price, ja i kada sam procitao ono sto sam procitao - doslo mi da zaplacem... :(
Stari dobri 7900GS Golden Sample je bio vrh od kartice. Jeste da nisam izvukao maximalne klokove ali mi je ta kartica prirasla za srce.
Eeeee, vidis, nekada (u GeForce 2/3/4 vreme :D), to "Golden Sample" je znacilo mnogo, cak su uz tu oznaku isle i neke cifre u samom nazivu modela karte - a te cifre su u 99% slucajeva oznacavale frekvenciju na koju se mogla overklokovati memorija... ;)
A cifre su bile povelike... :d:d

Ako nastavis ovako da pises napasce te X2 AMD ekipa sa fantazijama kako CPU nije toliko bitan i kako je c2d svega 5-10% brzi...pazi sta pishes :D

Vec su me jednom napali, gomila pacenika :d, toliko su bili nabedjeni, da su na kraju neki promenili tabor :p.
Mada ima freakova (prepoznace se garantovano) koji su menjali E4300 @2,7GHz (max koliki je mogao) za mislim X2 4000+ @2,7GHz. Ali dobro majka priroda je choodo, kad nas napravi ovakve sharenolike :-devil-:.
Pa mislim ko do sad nije shvatio da C2Duo svuda oduvava X2 Athlon, kada se overklokuju, za takvog nema pomoci...

@Shmeksi
Aha, nisam pratio radnju fabule :D.
To jeste stvarno cudno, morao bi da dobijes bar 400-500 poena klokom graficke.
Ali ipak ti grooni taj procesor na 3GHz minimum :), pa onda testiraj u 3DMark06.

Opet ti kazem, instaliraj Everest ili neki slicna program, koji moze da ocita klok graficke, da bi bio siguran.

Poslednja izmena:
Napokon sam namestio sve kako treba i dobio sam nesto malo preko 14000 u 3dmarku06. Inace odradio sam test prvo nakon oc procesora na 3Ghz i tada sam dobio oko 13450 poena, sto ce reci da sam samim overklokom graficke dobio 600 poena. Iskreno mislio sam da se vise dobija overklokom graficke, ali dobro nije ni ovo lose.

Evo i screen rezultata u attachmentu :d

Prilozi

• oc2.JPG
    oc2.JPG
    158.4 KB · Pregleda: 149
Napokon sam namestio sve kako treba i dobio sam nesto malo preko 14000 u 3dmarku06. Inace odradio sam test prvo nakon oc procesora na 3Ghz i tada sam dobio oko 13450 poena, sto ce reci da sam samim overklokom graficke dobio 600 poena. Iskreno mislio sam da se vise dobija overklokom graficke, ali dobro nije ni ovo lose.

Evo i screen rezultata u attachmentu :d

taj q6600 mozes da poteras bar na 3.8GHz

Nazad
Vrh Dno