Šta je novo?

PALIT 8800GT 512mb OC

Chim ga ti hladis? Prskash technim azotom? Nema shanse da je temp 49 u krizi. *** meni 3 venta 92mm duvaju u bok 8800GTS-a i temp ide do 75-80. Tih 49C je jako malo, ne vjerujem ni da bi vodenim postigao 49 u krizi.

Arctic Colling Accelero sa 12-icom moze da ga ohladi na 49 :D Kartica je divna i jednostavno se ne greje nego je referentni kuler njesra... Ne treba ti tecni azot za nju...

Ja sam moj kloknuo na 700/1750/1000 mada ne znam da li da stavim da mi se vrti ventilator na minimum tada mi dok igram crysis temp. ide do 75C a kad izadjem spusta se na 60C sta vi mislite da li da stavim manualno hlađenje 25% ili Dynamic?
Ne znam da li smem da pokusam da je jos malo kloknem onda ce verovatno trositi vise struje a i onako mi je napajanje na granici inace ja imam sledecu konfu:
CM E4400 2.0 klokovanu na 3.0Ghz
2x1GB Hyper X klokovanu na 750MHz
965P-DS3
2xHDD
2x12cm fan
1xDVD/RW

Arctic Colling Accelero sa 12-icom moze da ga ohladi na 49 :D Kartica je divna i jednostavno se ne greje nego je referentni kuler njesra... Ne treba ti tecni azot za nju...

ok accelero bi ga spustio, ali na 49C posle 2 sata krize u sobi gdje je 22C nema sanse. Mozda VB na 49. Ali na vazduhu mora preci bar 55C. Govorim o clocku na 700Mhz i vise.

Poslednja izmena:
ako je u sobi 10 stepeni moze jel se pogledali moj post sa testom kod drugara idle 33 stepena

Naravno da nije siguran,GPU je itekako zaposlen cak i kad se samo stoji. I Crysis zagreva GPU dosta vise od 3D Marka.
A ovima sto voze 8800GT na vise od 720Mhz ne verujem nista :D
To su samo provrteli 3D Mark i kao to je dosta.Igrajte krizu par sati pa da vidimo dal nece da blokira.

Dobro tebe ne racunam kad je oc u pitanju :D
Salim se,jel zezas ili i tebi blokira?

dobro,ako se ja ne racunam,xexe :-devil-:

ma radi na 763/1915/1070 za testove,ali za crysis samo 700/1000,blokira posle 2-3 sata igranja,ako poteras vise.

:wave:

Pa eto kad i tebi blokira onda sam bio u pravu :)

Ja moju drzim na 700/1800/2100 i za sada mi jos nije blokirao Crysis.

:wave:

blokira jer se naponska sekcija pregreje i pocne da brlja. I to treba hladiti, ako je uopste moguce to cudo na tim kartama posteno ohladiti :S:

@CAR delimicno posto mi je kuler na dinamic i kad gledam u zemlju ili neki jako blizak objekat kuler se utisa isto kao na idle sto sugerise da se GPU dosta ohladio... mada verovatno kad bi gledao u pravcu gde ima radnje nebi bio isti slucaj...

ja sam probao 740/1050/1800

Radila je nesot manje od 2 sata pod high crysis bez ikakvih problema!!!!!!!!!
Sad tacnu temperatura koja je bila nisam gledao ali neverujem da die preko 60 C full a prosek je nekih 41-50C. JEidno na Crysis sasm primetio da dize preko 50C temperatur i u nekim delovima testova 3D ...

Sve sto mogu da kazem samo hvale za Gainward 8800GT 600/1800/1500...

Radi evo 4 dan u igraonoci bez problema OC 720/2100/1750/....

Radila je nesot manje od 2 sata pod high crysis bez ikakvih problema!!!!!!!!!
Sad tacnu temperatura koja je bila nisam gledao ali neverujem da die preko 60 C full a prosek je nekih 41-50C. JEidno na Crysis sasm primetio da dize preko 50C temperatur i u nekim delovima testova 3D ...

Sve sto mogu da kazem samo hvale za Gainward 8800GT 600/1800/1500...

Radi evo 4 dan u igraonoci bez problema OC 720/2100/1750/....

Evo ga opet ovaj freak, pa jesi li ukljucio u Rivi Statistics server, brate lepo pise u uglu kolika je T, sta nisi mogao da vidis. Sta ima tu da se veruje ne veruje :wall:.
Obicna paljevina si ti :type:.

Poslednja izmena:
Evo ga opet ovaj freak, pa jesi li ukljucio u Rivi Statistics server, brate lepo pise u uglu kolika je T, sta nisi mogao da vidis. Sta ima tu da se veruje ne veruje :wall:.
Obicna paljevina si ti :type:.

Evo na shta zdravko misli: Kontash ??

Prilozi

• crysis.jpg
    crysis.jpg
    186.5 KB · Pregleda: 122
Evo na shta zdravko misli: Kontash ??

Ma, ne kazem ja da ne verujem coveku, ali kada mu sest hiljada puta nesto kazem(o), a on to ne uradi, vec onako odokativno prokomentarise T, ne stavljajuci slike, onda me gadno iznervira.

ikandrej, prati sa slika, i screen-shot-uj u igri temp posle jedno 10 min.

Nemoj da izadjes iz HardWare Monitoring u RivaTuneru da bi ne bi ugasio program i onda ti nece pokazivati temp u igri ( gore desno )
Tako ces imati dokaz da ti je temp tolika i tolika i sam ces da vidis na licu mesta temp a ne kad ides minimize.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    213.1 KB · Pregleda: 64
  • Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    237.2 KB · Pregleda: 65
  • Untitled3.jpg
    Untitled3.jpg
    227 KB · Pregleda: 65
  • Untitled4.jpg
    Untitled4.jpg
    229.4 KB · Pregleda: 66
  • Untitled5.jpg
    Untitled5.jpg
    233.1 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Nije Palit,al je zato XfX :d

Prilozi

• Capture_18.jpg
    Capture_18.jpg
    348.8 KB · Pregleda: 105
A gde se ukljucuje Riva statistic server?

Vec sam ti bio odgovorio, ali tebi je izgleda tesko da chitas.
Start menu pa Programs pa RivaTuner pa tu imas RivaTuner Statistics Server.
Pokrenes ga i onda pokrenes igru.

Chim ga ti hladis? Prskash technim azotom? Nema shanse da je temp 49 u krizi. *** meni 3 venta 92mm duvaju u bok 8800GTS-a i temp ide do 75-80. Tih 49C je jako malo, ne vjerujem ni da bi vodenim postigao 49 u krizi.

Ne teram nikog da mi veruje!!!!!!Stavio sam scren ako hoce neko nek cita ako nece ne mora....A moze i da se uveri!!!!!!!!
Aj u zdravlje!!!!!!!!!!!!!

Ne teram nikog da mi veruje!!!!!!Stavio sam scren ako hoce neko nek cita ako nece ne mora....A moze i da se uveri!!!!!!!!

Hehe shto se nerviras;) Mozda jednostavno program gdje citas tempove grijesi. Sa referentnim hladjenjem + malo clockovana (grijeh je drzat na def taktu) posle 2 sata krize u sobi gdje je 20-22C nema teoretske shanse da ima ispod 70C. Evo ja sam sad svoj GTS 320 stavio na 620/1800 (koji ima mnogo bolje hladjenje od GT-a, a griju se identicno) i odigrao sam krizu 10-tak minuta. U sobi mi je oko 20-21C, kuciste dobro provjetreno (12-tka nazad, 2x92 iza hdd, 1x92 na memari, 1x92 bocno duva u GTS). Jedino ispod grafe imam tv kartu koja se jako mnogo grije, pa vjerujem da bi temp grafe bio za 2-3C manji da izvadim tv kartu. Vent na grafi radi na 60% (1600rpm). Temp posle 10 min krize je 76C. Vjerujem da bi posle 2 sata presla 80C.

Poslednja izmena:
ma nije problem u tvom screenu, vec u trenutku u kom ti slikas to. nista ne vredi da snimis 1 sekundu posle 3dmarka, vec odradi onako kako ti je jedno troje ljudi reklo ovde sa onom funkcijom u rivi. znaci logicnije od ovoga ne moze da ti se objasni.

MOj skroman rezultat

Inace sam prebacao ovo bez problema ,ali cu se javiti kad budem imao zivaca da prebacim 14 000 ...mislim da me za klokovanje koci Codegenen 600w posto komp na vise od 3.3ghz za cpu ima ruzan obicaj da se ugasi...na setovanjima za svaki dan tu je na oko 13 300...:smoke:

Prilozi

• mark06 xp.JPG
    mark06 xp.JPG
    150.2 KB · Pregleda: 83
ma nije problem u tvom screenu, vec u trenutku u kom ti slikas to. nista ne vredi da snimis 1 sekundu posle 3dmarka, vec odradi onako kako ti je jedno troje ljudi reklo ovde sa onom funkcijom u rivi. znaci logicnije od ovoga ne moze da ti se objasni.

Upravo tako, daj screen dok si u igri, ne da si na desktop-u negu u igri gde ti pise na licu mesta temp....oh...de stavih magnum :)

Poslednja izmena:
imam mali problem oko overkloka svog palita.

namestim vrednosti u onom VDOtool-u na 700/2000/1700 i pokrenem 3dmark06 (basic edition) i stalno su mi rezultati isti kao i kada je sve na defaultu, negde oko 11300. ne kontam bas u cemu je problem, odnosno zasto ne daje bolje rezultate, inace proverio sam i u gpu-z i tamo stvarno stoje oni klokovi koje sam namestio u VDOtool-u, ali izgleda da 3dmark06 to bas nesto i ne zanima. ako bi mogao neko da pomogne nekim postupnim objasnjenjem bio bih mu zahvalan.

Poslednja izmena:
imam mali problem oko overkloka svog palita.

namestim vrednosti u onom VDOtool-u na 700/2000/1700 i pokrenem 3dmark06 (basic edition) i stalno su mi rezultati isti kao i kada je sve na defaultu, negde oko 11300. ne kontam bas u cemu je problem, odnosno zasto ne daje bolje rezultate, inace proverio sam i u gpu-z i tamo stvarno stoje oni klokovi koje sam namestio u VDOtool-u, ali izgleda da 3dmark06 to bas nesto i ne zanima. ako bi mogao neko da pomogne nekim postupnim objasnjenjem bio bih mu zahvalan.

Probaj sa najnovijom rivom

Vrh Dno