Šta je novo?

PALIT 8800GT 512mb OC

8800GT bi trebalo da idu na 730 bez problema...Kod gainward-a je uglavnom problem sto ako ne uzmes Golden sample imas sanse da si nabo GPU koji nece da se OC kao karte neke druge firme...

Malo teze, jer je ocigledno da se losije klokuju od recimo starog GTS 320 i 640MB.
Oni u proseku idu sa 500 (za one koje su "obicne" verzije) na 650MHz.

A onda bi ove GT trebalo da idu sa 600 na 730MHz, malo teze. Uostalom vec videh dovoljno primera ovde i na SK forumu, da im blokiraju odmah posle 700MHz...

onda ovi stranci po forumima imaju srece ***. Vidim da ih voze na 740 bez modova i dodatnog hladjenja, jos su neki razocaani sa novim GTS 512 koji ide "samo" ~720, a ocekivali su vise nego od GT-a...

Reci cu ti nocas do koliko je otisla!!!!!

Meni radi na 705/1750/2000 evo celi dan ga muce sa igraicam ni da makne preko 41-49 temperatura!!!!!!!!
Znaci prezadovljan 15-16k se krecu rezultati kao takava...

Q6600 -3150,2gb gell 840...

Prezadovoljan sam!!!!!!!

Kad vidim da na malo vecoj vrednosti ali malo PALIT gura tik preko 16k sa mnogo vecoj temperaturi 61 koliko sam video i to verujem da je samo digaA zbog testa!!!!!!
Meni ovo radi fantasticno!!!

SVE MOGUCE POHVALE ZA GAINWARD!!!!!!!!!

http://www.gainward.com./product/product_detail.php?products_id=145

evo cisto malo !!!!

Sinoc sam imao bolji rezultat nesto preko 15k!

Prvo moje OC!!!!!!!!

Prilozi

• 3d mark 06 1222.JPG
    3d mark 06 1222.JPG
    156.8 KB · Pregleda: 119
to ti iscitavas idle temperaturu, nema sanse da je full load u 3dmarku recimo 41-42...

Ovako izgleda Idle na WB. Daleko si ti od toga.

Prilozi

• 8800GT idle.JPG
    8800GT idle.JPG
    70.8 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
3D Mark nije nikakva garancija da je oc stabilan. Ja sam moju probao na 720/1800/2050 i prosao je mark nekoliko puta,kao i Crysis benchmark i to bez artefakta.Ali posle sat vremena igranja Crysisa zamrznula se slika,restartujem komp i ponovo startujem Crysis i opet zabode posle par minuta. Evo sad je drzim na 700/1800/2100 i kao radi stabilno u Crysisu ali nije jos nista sigurno.
I jos sam primetio da Crysis daleko vise opterecuje GPU od ostalih igara i 3DMarka-najvecu temperaturu sam zabelezio tokom igranja Crysis-a,65C,3D Mark 06 oko 60C a ostale igre oko 58C.Znaci 2-3 sata igranja Crysis-a i tako nekoliko puta pa ako ne pukne moze da se kaze da je stabilno.

@GX-X: dvojica clanova foruma koji su uzeli 8800GTS 512 je voze na 800Mhz za core i 2000Mhz za shadere sto je odlican rezultat.Izgleda da su ti chipovi stvarno probrani ili rade na vecem naponu.Mada nisam zadovoljan sa tako oc-ovanim 8800GTS-om 512 u Crysis benchmarku,mislim da je lik dobio 51 FPS,ja sa 8800GT-om na 700/1750/2000 dobijem oko 44.Izgleda da tako clockovan G92(kod 8800GTS-a 512) ima zesce usko grlo u vidu ROP jedinica i memory bandwidth-a.

Poslednja izmena:
Moguce!!!!!

JA znam da je scren uradjen odmah polse 3d Mark!!!!!!!!!!

najvise sto sam mogao da izvucem do sad mada mislim da moze jos je 740/1080/1850!!!!!!!!!

Savresno radi razlika izmedju 700/1900/1750 i 740/2160/1850 je neki 1000 sto je neznatno!!!!!!!
Vratio sam 700/1900/1750

A znam polse igra 2 sata Crysis ne prelazi 49 stepnei je savrseno!!!!!!!!!
700/1900/1750

Aj u zdravlje!!

haha poznato je da se gtaficke po izlasku iz 3D jako brzo hlade, poteraj ti lepo ati tool (spin cube) heat test a postuj sliku da vidimi koja je zapravo temperatura i sa onim grafom iz riva tunera najbolje da znamo da je malo duze vrtela test... :p

najvise sto sam mogao da izvucem do sad mada mislim da moze jos je 740/1080/1850!!!!!!!!!

Savresno radi razlika izmedju 700/1900/1750 i 740/2160/1850 je neki 1000 sto je neznatno!!!!!!!
Vratio sam 700/1900/1750

700/1900/1750

Aj u zdravlje!!

Pa sta ? :trust: ukljuci riva tjuner i ostavi da ide u pozadini, kad se zavrsi 3d mark pogledaj u logu koje su temperature. Sasvim je normalno da graficka karta po prestanku rada pocne naglo da se hladi. Odu sa idle temperature na +20C vise u delicu sekunde, za toliko se i ohlade nazad na idle temp...Proveri i uverices se. Jeste taj gainward hladniji od klasicnog reference dizajn hladjenja ali da je u radu 40-tak C to nema sanse bez WB-a...

Neverne Tome

Nemam razloga da lazem!!!!!
Nisam ni ja mogao da verujem da je temperatura ovoliko mala!
Ostavlajo sam Nvida control panel isto ocitava sve !!!!!!!!
Zbog toga i pricam ne lupam radi reda da bi nesto napisao!

Pozdrav!!!!!!!!

Poslednja izmena:
jedan screen shot bi sve lepo pokazao pa bi ljudi imali jasnu predstavu tog Gainward-a ali lepse je lupetat izgleda ;)

PS: Mozda nisi znao ali Gainward-a proizvodi Palit, samo drugo ima za drugo trzite :p

Da je takav screenshot moguc, odavno bi ga on okacio, ovako se zezno i sad nas ubedjuje kako nije. Ah. kolko je tesko reci - E zezno sam se, nisam mislio da se tako brzo menja temperatura" ...

:( Ispada sad da ga prozivamo da laze, sto nije uopste tacno niti je bila namera. Namera je bila da mu se ukaze na to da po zavrsetku 3D marka karta sa 60-70C momentalno padne na ~45C, sto je uvek slucaj sa kartama koje imaju mnogo tranzistora.

Ima i jedno 10ak sekundi da se ohladi dok racuna rez na kraju. Ukljuci u rivi monitoring, pa kad zavrsis 3dmark vidi koliko je peak.

Poslednja izmena:
bice i scren

Posto mi taj komp radi u igraonici samo mogu posle 4-5 da isprobam sta i koliko moze!!!!!!!

danas sam kod drugara mucio obican palit sa plavim hladnjakom
temperatura idle 33 stepena, oma stavljena na 700/2000
06 11600 sa c2d 6300 @2.8ghz sto je ok
temp nije presla 50stepeni (pitate se kako pa kod njega trenutno ne radi grejanje tako da u sobi ako ima 15 stepeni bice dobro, pre mislim da mu je oko 10stepeni u sobi)
na 730/2100 zamrzava

Poslednja izmena:
E evo jos jedan screen od jutros!!!!

Mislim da nije lose!!!!
Jos jednom kazem da mi je ovo prvo OC i procesora i graficke!!!

Prilozi

• 3d Mark 2006-74010401803.JPG
    3d Mark 2006-74010401803.JPG
    137.8 KB · Pregleda: 98
Ebem li ga sad!!!

Izmedju sva tri testa bilo je max 15-20 sec razmaka!!!!!!!!
Zanima me vase misljenje!!!!!!!

Prilozi

• 3 mark 2005.jpg
    3 mark 2005.jpg
    272.2 KB · Pregleda: 76
  • 3d mark 2001.JPG
    3d mark 2001.JPG
    166.1 KB · Pregleda: 81
  • 3dMark 2003.JPG
    3dMark 2003.JPG
    154.4 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
kazemo ti, u roku od 2 sekunde T opadne za preko 10 stepeni. dakle, moras da citas u rivi log da bi znao koliko ide T u toku igranja, a ne kada izadjes iz igre/marka. to je sva mudrost...

Sa 70c na 50-55c meni padne za 1sec pa mozda i manje cim se prestane sa optrecenjem graficke, za 20sec temp padne na idle, ukljuci neki program da ti meri temp, kad se smenjuju testovi za sec ces videti desktop pa pogledaj koliki je temp tokom toga, ili ako znas ukljjuci u RivaTuner-u log pa posle prelistaj da vidis temp, 40c ja najbolji slucaj za load temp sa nekim opasnim vodenim hladjenjem.

Izmedju sva tri testa bilo je max 15-20 sec razmaka!!!!!!!!
Zanima me vase misljenje!!!!!!!

Imas lepo u Rivi: Riva Tuner Statistics Server. Nadji ovaj fajl preko start meni/Programs/RivaTuner. Ukljucis njega i onda pokrenes 3DMark06. I onda lepo gledaj kolika ce ti biti maximalna temperatura.

A ovi ostali maaaalo preteruju, mislim T da padne sa 70 na 55C za 1 sekudnu. Ti decko (OCz, a moze i Chinaski da ti bude asistent) treba da se kandidujes, sa sve svojom grafickom, za Nobelovu nagradu za hemiju/fiziku :d :p.

Meni se moja, doduse GTS 320MB, hladi prosecno 1stepen/1sec, znaci sa nekih maxmilanih 70C u marku na 60C u idle, za nekih 10 sekundi.

jos jednu stvar zaboravljate 3d mark testovi su toliko kratki da ne uspeju da ugreju GPU propisno a jos kad se izmedju testova javi ucitavanje sa HDD-a nisu uopste merodavni po pitanju zagrecanja GPU-a, zato ja za tu operaciju preporucujem ATI tool, Crysis takodje nije merodavan jer neko moze da stoji samo i da se uospte ne krece kad GPU radi na 10% :)

Imas lepo u Rivi: Riva Tuner Statistics Server. Nadji ovaj fajl preko start meni/Programs/RivaTuner. Ukljucis njega i onda pokrenes 3DMark06. I onda lepo gledaj kolika ce ti biti maximalna temperatura.

A ovi ostali maaaalo preteruju, mislim T da padne sa 70 na 55C za 1 sekudnu. Ti decko (OCz, a moze i Chinaski da ti bude asistent) treba da se kandidujes, sa sve svojom grafickom, za Nobelovu nagradu za hemiju/fiziku :d :p.

Meni se moja, doduse GTS 320MB, hladi prosecno 1stepen/1sec, znaci sa nekih maxmilanih 70C u marku na 60C u idle, za nekih 10 sekundi.

Sta ti je tu cudno ? Na mom Atiju padne sa 80 na 60 momentalno cim izadjem iz igre, onda se uspori vent i polako opada sa 60 na 55C. Zavisi od graficke i hladjenja. Dosta zavisi i od ambient temperature tj vazduha u samoj grafickoj i oko nje. GTS 320 se sporije greje ali i hladi zbog cinjenice da se ceo onaj hladnjak i plastika i sve oko toga ugreje posteno, da skines celo to cudo i stavis recimo zalman, idle bi ti bio ~50C ali bi do 80 dolazio brze, a sa 80 (zbog dosta hladnije okoline) bi na ~55C pao maltene momentalno.

Te temperature se iscitavaju iz samog jezgra GPU-a, zato promene i mogu biti toliko nagle i drasticne. Upalis sijalicu, ugasis sijalicu. Pogledaj kolko trosi graficka i kolko tranzistora unutra ima ;) Kad svi pocnu da rade i disipiraju (naspram nekih 10-30% kolko ih radi na idle) sasvim je normalno da T skoci u momentu, kad prestanu da rade T opadne u momentu (posto imas hladjenje).

Nego dosta bre vise :) Eksperimentisite sami :D Ati tool i cupava kocka su majka za to

Pa u Riva sam!!!!!!!

Zare niko ne gleda!!!!!!!
Nije problem video sam ja da u nekim mslucajevima predje preko 60 ali u retkim slucjaevima a u Plitu posle testa pise 61 stepen nisam toliko glup!!!!!!

ODJE **** LUD ZBUNJENOG!!!!!!!!!!!!!

KO ZNA ILI SE SVI PRAVE LUDI!!!!!!!!!!

KO ZNA MOZDA IM TAKO ODGOVARA!!!!!!!!!!!

Aj u zdravlje!!!!!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
Zare niko ne gleda!!!!!!!
Nije problem video sam ja da u nekim mslucajevima predje preko 60 ali u retkim slucjaevima a u Plitu posle testa pise 61 stepen nisam toliko glup!!!!!!

ODJE **** LUD ZBUNJENOG!!!!!!!!!!!!!

KO ZNA ILI SE SVI PRAVE LUDI!!!!!!!!!!

KO ZNA MOZDA IM TAKO ODGOVARA!!!!!!!!!!!

Aj u zdravlje!!!!!!!!!!!!!!

alo bre loodace sta si ti video ili sanjao...
Lepo sam ti odgovorio da pokrenes Riva Statistics server tokom 3DMarka ili Crysis testa i onda vidis kolika ti je T.
Sta sad samaras vise.
Aj u nezdravlje :wall:.

pa dobro palit ima malo losije hladjenje, spustice se ispod 60 malko kasnije. Zasto je to bitno ? Bitno je da radi, da se ne dere i to je to. Ni 61C leba ne trazi...Uostalom ti si rekao da NIKAD ne prelazi ~46C (ili tako nesto), sad ispada neka druga prica. Ma, bas me briga :p

:wave:

Poslednja izmena:

Vratio sam 700/1900/1750

700/1900/1750

Aj u zdravlje!!

Chim ga ti hladis? Prskash technim azotom? Nema shanse da je temp 49 u krizi. *** meni 3 venta 92mm duvaju u bok 8800GTS-a i temp ide do 75-80. Tih 49C je jako malo, ne vjerujem ni da bi vodenim postigao 49 u krizi.

Nazad
Vrh Dno