Šta je novo?

Overklokovanje AMD Procesora

da prodajem plocu, to mi je bas cim, a tek sam je uzeo i jedva nasao
a ako je 245 brze onda nema frke

My 2 cents. Na kraju krajeva, uz'i neki bench prog pa uporedi.
Moj ram je na niskom broju obrtaja, al' sam tajminge ustrojio do kraja!

sad sam pokusao i sa promenom meomorija u slotovima, kao i promenu slotova,
bile su u 1. i 3. pa sa probao 2. i 4. i isto,
pomirio sam se sa cinjenicem da ce memorija ostati na 245

na koliko mogu da furam HyperX, koliku voltazu mogu da mu stavim da bih malo zategao latencije?

nasao sam optimalno resenje,
kopromis izmedju brzine, tisine, grejanja i stabilnosti
dakle:

CPU: 2.6 Ghz @ 1.440v
FSB: 289 Mhz
HTT: 4 x 289 = 1156
Mmorija: 473 Mhz @ 2.5 - 3 - 3 - 7 @ 2.6v
Delilac: 11

Dakle stabilno, Prime stabilno, super PI 1M je 34s

Dosta od jednog INTELOVCA

sto kad je i ovako stabilno?
memtest sam vrteo 4 puta i nista nije nasao, kao ni prime koji se vrteo nekij 2 sata

@markusrexus
sve zavisi koju plocu imas

Stavi memoriju da radi asihrono i to na 133MHz
Fsb povecavaj od 110 do 120!

Nov sam u klokovanju.

Imam MSI K9N Neo NVIDIA nForce 550 maticnu plocu, AMD Athlon 3500+, 2 x 1GB Kingston DDR2 533 4.0 memorije i MSI 1600 PRO graficku karticu. Interesuje me, ako neko mozda zna i voljan je da mi kaze bar okvirno, do koliko moze da se klokne procesor, memorija i graf. (i kako) karta. Po defaultu CPU radi na 2.22 GHz, ja sam sanjim postigao 2.52 GHz, memoriju sam sa 533 MHz dig'o na 800 MHz, a napon sa 1.85V na 2.1V. Da li neko moze da mi kaze da li sam uradio nesto sto ne treba i sta je CPU Dynamic Overclocking i da li preko toga mogu da poboljsam performanse? Hvala!

CPU Dynamic OC ti klokuje u skladu sa potraznjom za performansama, tj, kada CPU usage predje neku granicu (obicno je to oko 75%) maticna ga klokuje. Znaci stavis sve na auto i CPU Dynamic OC na on, onda ploca sve sama podesava (ukljucujuci i voltaze). Znam par ljudi koji su tako sprzili procesor, jer nekad sistem pokusava da ga klokuje u beskraj...

Sto se konkretno procesora tice, mislim da si malo previse podigao napon za tako mali klok... (300MHz), probaj malo da smanjis voltazu pa da vidis kako ce da se ponasa... Ako radi, onda probaj MHz po MHz da dizes FSB. Pa tek ako nece da butuje onda idi na povecanje voltaze... Taj procesor bi sigurno mogao da ide do 2.7-2.8GHz!

Nema šta više da olabaviš, možeš samo da ih zategneš.
Na kojoj freq. radi memorija i sa kojim naponom?

Ok zategnem :D na to sam i mislio.Radi na 434 mhz koliko cpuz prikazuje a temp je defaut.Mislim da je 1.8.

Prvo mora da se podigne napon. Na 2V slobodno. Do 2.2V sa dodatnim hlađenjem.
Probaj iz tog MemSet-a, nakon promene napona, da staviš CAS4. To je najvažnije. Istestiraš to lepo sa S&M Memtest #4 par krugova pa ako ne prijavljuje greške, zateži dalje, 1 po 1 tajming i tako dokle god može... :d

Znaci samo prva 3 da zatezem ovo ostalo da ne diram ?

Nema potrebe ostalo da diraš, zatezanjem ne dobijaš ništa osim nestabilnosti, opuštanjem ne dobijaš veću OC marginu...

Veoma zanimljivo i poucno svaka cast za trud.Steta sto tako nesto nije bilo kada sam ja pocinjo sa oc-om mozda bih jos uvek bio zainteresovan za to.Jos jedanom svaka cast.Odlicna uradjeno.

e raja jedno pitanjce nije mi stran OC radio sam ga sa Bartonima jos ali me malo zeza sadasnja konfiguracija ploca: GA-55S S3 v1 i proc.: DualCore AMD Athlon 64 X2, 5000+ black edicija i memorija:2x DDR2-667 Kingston 1GB , bios F10 poslednja revizija napajanje 450w.
Bios mi nedaje uopste opcije za promenu HT mnozioca ili dvidera memorije,

CPU Freq. (auto i vrednosti od 200-500, rucno namesteno na 200)
PCIE clock(auto i vrednosti od 100-160, rucno na 100)
CPU clock ratio (auto i vrednost od 5-24,5, rucno na 15)
DDR2 volt. cont. (auto i povecanje u koracima od +0,025)
cipset/PCIE volt. (auto i povecanje u koracima od +0,025)
HT-link volt. (auto i povecanje u koracima od +0,025)
CPU HT-link volt.(auto i povecanje u koracima od +0,025)
CPU volt cont. default 1,325V ovo mogu da menjam od 0,8 do 1,55v
odnos cpu/fsb je cpu/9

imali sanse da se ovaj AMD jos malo potera????

E ovako... imam jedno pitanje za sve Vas. Imam AMD Athlon 64 X2 3800+, Windsor core i ploču Asus M2N-E SLI i 2x1GB DDR2 800MHz Kingston. U BIOS-u sam podesio FSB na 230, Multiplier 10x, što znači da će procesor raditi na 2300MHz, a memorija na 920MHz. Za HyperTransport imam ponude 1x, 2x, 3x, 4x, 5x i Auto. Interesuje me kako da dobijem maximum iz procesora, nije valjda da mogu samo 300MHz više od default-a da dobijem?

I ja sam nov u ovome, zato bih molio nekog da mi objasni.

Hyper transport drzi ispod 1000. Stavi FSB na 250, a memorija neka ti radi na 833. Ako ne zakuca pri bootu, onda super. Ako zakuca, minimalno povecaj napon na procsoru... To ti je odokativno.

Za ostatak koristi search!

Mogu li ja ista uraditi sa AMD Semprom 3000+ Palermo???

Sve moze, samo ne znaci da ces postici iste rezultate kao neki koje si procitao na netu (zavisi od maticne, zavisi od primerka cpua)...

veoma lep vodic za one koje neznaju.....zato ljudi ne pitajte vise nego odvojite par miniuta i procitajte ovo ;)

pomoc

:smash::smash:Ovako ja sam sto se toga tice totalni pocetnik poceo sam da citam malo ali ...htedoh da dignem procesor na 3.0 pa se usro ,salim se imam Athlon 64 x2 4600+ 2.4... pa bih zamolio nekog od vas strucnijih da mi pomogne sa podesavanjima kloka ...kako koliko itd. Unapred zahvalan:smash:

Nazad
Vrh Dno