Šta je novo?

overclock bartona 2500

Ja sam sa mojom ASUS a7n8x-x koja je slabiji model od a7n8x izvukao 2500 i kusur mhz.
Ja sam mu posle mog threada o biosu lepo napisao:
"these bioses are untested. use them at your own risk!!"

@NiTro
To sam i htio da kazem tvoja -x model pa toliko izvuces.Znaci nije do ploce nego se nesto drugo ne poklapa.
Hvala za sve tvoje odgovore ;)

@bigone
Za tebe imam jednu poslovicu koja glasi: <Niko se nije naucen rodio>

Svi sa foruma su mi mnogo pomogli i vise nisam "ULTRA POCETNIK",a ti svoje "veliko" znanje zadrzi za sebe.
p.s.Voltazu od 1.9 niko nije pominjao :d :D

pa dobro, stoji to da je mozda losa ploca, ali morala bi da ide na 200. imao sam ja asusa a7v600x-x i radio je na 200 fsb-u sa default voltazama. moze biti da je napajanje.... ali morao bi da probas. da si u beogradu ja bi ti pozajmio moje napajanje da probas sa njim, ali nisi...

Prvo na sta sumljam je napajanje :mad: .Ovih dana neko od mojih ce ici u BG pa cu da uzmem PSU LC Power LC6550 (gold) (550W) napajanje :smoke: .Mislim da je dobro u svakom slucaju bolje od sadasnjeg :d
da si u beogradu ja bi ti pozajmio moje napajanje da probas sa njim
Nisam steta.U svakom slucaju hvala. ;)

Solidan cooler. Ako ne planiras da ti CPU radi na voltazama preko 1.8v, za 8-9e, best buy.

PS.Tesko da mozes da ocekujes temperature kao PoisonFree na 2200Mhz. Jedino ako ti je u sobi ispod 15 C.

LC Power LC6550 (gold) (550W)?

zashto imam oseccaj da to nije videlo 550W ( niti cce)?:trust::p
chak i da jeste, shta cce ti to na toj mashini koja ne mozze ni 200FSB takva kakva jeste??

uzmi ti lepo nekog Dual Fan Chiftec-a od 360W, i da ne brinesh..

pozdrav

x dream je jako dobar, hladi solidno, mada nije za neki ekstremni oc ali 2200mhz mora da hladi bez problema. i ono najvaznije, izuzetno je tih! a povrh svega lepo i izgleda. u svakom slucaju za te pare best buy.

@H.U.D.
Nije pravih 550 w ali je bolji od chiftec-a 420 w.Mnogi su ga ovdje hvalili.
To sto ne moze da izvuce 200 fsb sumljam da je do napajanja,a i ako ne bude na ljeto planiram A64 komfiguraciju pa mozda i nju "malo" kloknem,ali tu cu da budem pazljiv kod komponenata,trazicu one koje se "bolje" klokuju :-devil-:

Zakljucak:U SVAKOM SLUCAJU NE MOZE DA SKODI ... :D :D :D

Pre ce biti da ti procesor nece dalje, pa makar mu stavio i H.E. "Djerdap" umesto ATX napajanja... Al' ne skodi imati malo jace napajanje.

Јeсте да је прошло пар месеци, али рекох да видим докле си ''догурао'' и шта би са новим напајањем?
Било је занимљиво пратити дешавања у вези тог твог процесора :)

Stvarno,šta je bilo sa tvojim procesorom,mada mi uopšte nije jasno zašto ne promeniš množilac ako već nije zaključan.

Evo nisam imao sati na internetu.Izvinjam se :d

Novo napajanje nije donijelo nista novo osim boljih voltaza :S: Izgleda da procesor nece vise ali ubrzo bi trebalo da kupujem 64-bitni komp pa se ne sjekiram mnogo :-devil-:

@Djurdjija
Mislim da sam vec negdje pomenuo da je mnozilac zakljucan.

E, ljudi poludecu!
Kupio sam sledeci kuler za mog Bartona 2500+ "SilentBreeze 462 III
Athlon XP 3200+ copper based" i temperatura (neklokovane masine) ide od 63 pa do 70 i kusur (pod opterecenjem) :((( Medjutim, kad ga klokujem fsb=200, mem = 400 (100%), sistem je potpuno stabilan (bar prema prime95 testu), ali onda temp procesora ide i do 77-78 stepeni!

Sta predlazete?! Postajem ocajan oko coolera! Pre sam imao neki Speezov kuler i ove pocetne temperature (znaci fsb = 166, mem = 266) su bile u granicama koje su i sa ovim novim kulerom?! Zar je moguce da mi je upao toliko los primerak procesora?
Znam da sam pogresio sto nisam kupio box varijantu, ali opet...
Da li su ovo previsoke temperature za klokovan procesor? Hoce li pomoci neko dodatno hladjenje kucista, posto sam tek sad kupio novi kuler pa ne bih odma' da ga menjam?

Jos nesto, da li mozete da pojasnite sta su ustvari ti mnozioci i kako da prepoznam da li su otkljucani i sta se dobija time?

Inace moj komp je sledeci:AMD Barton 2500+, 512 RAM Dual Chanel (Samsung + Transcend 400), ploca GA-7N400-L, napajanje Mercury 300W...
Drug mi rece da Gigabajtove ploce pokazuju (ili uzrokuju) dosta vise temperature nego sto su stvarno (mislim na procesor naravno).

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Da li su ovo previsoke temperature za klokovan procesor? Hoce li pomoci neko dodatno hladjenje kucista, posto sam tek sad kupio novi kuler pa ne bih odma' da ga menjam?

Jesu velike. Ja bih promenio kuler ili dodaj na kucistu.

Poslednja izmena:
Shobe je napisao(la):
E, ljudi poludecu!
Kupio sam sledeci kuler za mog Bartona 2500+ "SilentBreeze 462 III
Athlon XP 3200+ copper based" i temperatura (neklokovane masine) ide od 63 pa do 70 i kusur (pod opterecenjem) :((( Medjutim, kad ga klokujem fsb=200, mem = 400 (100%), sistem je potpuno stabilan (bar prema prime95 testu), ali onda temp procesora ide i do 77-78 stepeni!

Sta predlazete?! Postajem ocajan oko coolera! Pre sam imao neki Speezov kuler i ove pocetne temperature (znaci fsb = 166, mem = 266) su bile u granicama koje su i sa ovim novim kulerom?! Zar je moguce da mi je upao toliko los primerak procesora?
Znam da sam pogresio sto nisam kupio box varijantu, ali opet...

Jos nesto, da li mozete da pojasnite sta su ustvari ti mnozioci i kako da prepoznam da li su otkljucani i sta se dobija time?

Inace moj komp je sledeci:AMD Barton 2500+, 512 RAM Dual Chanel (Samsung + Transcend 400), ploca GA-7N400-L, napajanje Mercury 300W...
Drug mi rece da Gigabajtove ploce pokazuju (ili uzrokuju) dosta vise temperature nego sto su stvarno (mislim na procesor naravno).

Hvala unapred!
Temperature su previsoke.Moja predpostavka je da tu nesto nije dobro namesteno, ili je kuler lose nalegao ili pasta ne valja.Skini ti to, stavi neku pastu i obrati paznju da kuler lepo "legne".
Sto se tice oc sa tim napajanjem mozesh nesto da spalish :mad:

Temperature su previsoke.Moja predpostavka je da tu nesto nije dobro namesteno, ili je kuler lose nalegao ili pasta ne valja.Skini ti to, stavi neku pastu i obrati paznju da kuler lepo "legne".

Mozda mu jednostavno nije dobar primerak procesora.

A da li je moguce da ploca (Gigabytova) prijavljuje temperature uvecane za nekih 15 stepeni ili cak vise? Od vise ljudi sam cuo da doticne ploce mere temperature U procesoru, a ne onu koju bi trebale (ispravite me ako gresim...).Zanima me da li je neko imao iskustva sa Gig. plocama i da li su ovakve pretpostavke moguce?

Imam Bartona 2500+, ABIT NF7-SL, Cooler Master Jet 7, 256MB DDR400 Corsair Value select, LC Power 550W.

Malo sam OC i uspeo da postignem 200x12 (2,4 GHz) na 1,85V. Testirao sam sistem pomocu Prime95 programa i on radi 55 minuta i onda prijavi grešku, sve ostalo (igrice, programi, sistem radi kako treba). Maksimalne temperature su 54,5˚C za CPU i 36˚C za Sys mereno pomoću ABIT EQ-a i Everesta UE i to dok radi Prime95, inače su niže za 3-6 stepeni. Memorija radi na 2,5-3-3-8.
Do sada sam samo dizao množilac i FSB sa 166 na 200 MHz nisam ništa pokušavao sa latencijama niti sam pokušavao da dignem FSB preko 200 kao ni napone na memoriji.

Interesuje me da li smem da ostavim procesor na 1,85V, što mislim da smem s obzirom da su temperature OK ispravite me ako grešim? Smem li da povećavam napon dalje?
Koja je maksimalna temperatura za sistem do koje smem da idem?
I šta mi predlažete da probam kaoko bih izvukao još iz mašine i kako bi možda radila stabilnije s obzirom da se Prime buni.

Na 200x11 (2,2GHz) radi sa 1,625V i sve je OK Prime je radio oko 6 sati i ja sam ga prekinuo.

Poslednja izmena:
Slobodno mozes do 1.85 sa tim kulerom, ali nemoj preko i proveri da li ti ploca overvoltuje i koliko.
Probaj da spustis mnozilac a da dignes fsb sto vise.

Moze da se dize napon na ploci.

Inače ostavio sam ga na 2.3 GHz i 1.75V juče sam digao napon na memoriji na 2.7V i još na 210MHz sa 2,3-3-3-13 lat i sad mnogo bolje rade neke stvari. To je trenutno probaću još da se igram da memorijom pa ću videti dokle ću da doguram. Prime sada radi, ustvari radio je oko 1h i 30 minuta bez problema i temp ne prelazi 49,5C.

Dokle smem da dižem napon na memoriji maksimalno ponuđeno je 2.9V?
Sa podešenih 2.7V u ABIT EQ mi pokazuje 2.77V da li je to problem?

Poslednja izmena:
Vrh Dno